SfGuru - Férfi Kézilabda VB

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#60 február 03, 2011, 19:24:47, Szigo
Franciaország-Svédország
2011.január 28. 18:00

tipp: Franciaország -2.5-ről
odds: 1.50
fogadóiroda: bet365
tét: 10 egység

A svédeket láttam a dánok elleni mérkőzésükön, ahol teljesen alárendelt szerepet töltöttek be a másik elődöntős alakulat ellen. A 20.percig tudták tartani a lépést, aztán kipukkadtak és a félidőben már 6-tal mentek a dánok. A franciákat talán még a dánoknál is egy komolyabb csapatnak tartom. Én szerintem ők fogják hozni a mérkőzést. Minden játékosuk hatalmas játékos. A svédeknek olyan csapatok ellen sikerült kikapniuk a csoportkör alatt, mint Argentína, akik mindezidáig nem töltöttek be valami meghatározó szerepet a kézilabda világában. Ráadásul a svédek sima 5 gólos különbséggel szenvedtek vereséget. A svédek meglátásom szerint könnyebb csoporton vannak túl, mint a franciák, ám a franciák mégis könyörtelenül leverve az ellenfeleit, jóval simábban jutott az elődöntőbe. A francia csapat kerete jóval komolyabb, mint a svéd csapaté. Mentálisan és képességekben is nagyon helyén vannak a játékosok. Olyan irányítójuk van Karabatic, aki nem minden évtizedben születik, de igazából a csapat bármely részét ki lehetne emelni. Nem látok egyetlen posztot sem, ahol esélyük akadhatna a házigazdáknak. Barachet, Omeyer, Accambray, vagy Fernandez mind-mind olyan játékos, akik a posztjukon talán a legkiválóbb teljesítményt mutatták az egész VB mezőnyből. A csapat mind védekezésben és mind támadásban a legjobbat nyújtja a csapatok között. Spanyolország ellen is simán hozták volna a mérkőzést, ha egy kicsit jobban koncentrálnak a svédeknél szerintem minőségibb játékot mutató spanyolok ellen. A svédek mellett semmi nem szól a hazai pálya mellett, olyan játékosokkal, mint Du Rietz, Larsson, Ekberg, vagy Larholm nem fognak tudni mit kezdeni. Igen nagy a differencia a két keret között, amelyet egy hazai pálya semmilyen módon se tud ellensúlyozni. A 2009-es szerbiai világbajnokságon a franciák 7 góllal múlták felül a svédeket. Körülbelül ekkora különbségre lehet számítani, nekem nagyon biztonsági ez a hendikep, úgyhogy megéri megfogadni magas téttel. Zágrábban egyébként még mi is levertük a svédeket.

Eredmény: 29-26
+5 pont

#61 február 03, 2011, 19:25:38, Szigo
Dánia - Spanyolország

tipp: Spanyolország -1.5
odds: 2.72
fogadóiroda: Bet365
tét: 10

Nem nagyon értettem eleinte a szorzókat erre a mérkőzésre. S mivel azóta közelítettek egymáshoz a két csapat oddsai, valószínűleg nem voltam egyedül ezzel...
Dánia egy nagyon jó csapat, de 100%-os mérlege utólag nézve megtévesztő. Mert ugyan nem kis "fegyvertény" eljutni ezzel a mérleggel az elődöntőig, de úgy gondolom a sorsolása is kedvező volt ehhez. Persze ez csak utólag látszik. A komolyabb ellenfeleket számba véve: a szerbek megint hozták a formájukat és maradtak a "bárkire veszélyes csapat", tudásuk alattit nyújtva. A horvátoknál elég sovány volt a kispad, ami az idő múlásával ki is jött a csapaton, elfáradtak. A lengyelek szintén nem azt nyújtották amit vártunk, visszaesve a legnagyobbak "holdudvarába". A svédek pedig egy elég megosztó csapat, melyet tudása alapján kevesen vártak a négybe, főleg az ominózus argentin vereség után... Egyszóval csupa olyan csapat ellen brillíroztak, akiktől vagy többet vártunk (nem csak Dánia ellen), vagy akiknél papíron is jobbak! Ez persze nem jelenti egyértelműen a mai vereségüket, de ha olyan mérkőzésre kell fogadnom, ahol számomra két különböző stílusú , de közel azonos erejű csapat játszik, akkor nyilván arra teszek amelyikre nagyobb a szorzó. Ez a különbség az oddsok között szerintem pedig nagyon el van hibázva. De hogy ne csak kombináljak: a dánok legfőbb fegyvere az a játéksebesség, melyben szerintem a legjobbak a világon. S ahogy Lufu leírta, van is ehhez négy olyan szélsőjük, aki bele is illik ebbe a stílusba. Ezen felül minden poszton átlag felettiek. De a gyors játék annyira védjegyükké vált, hogy ha valamelyik csapatnak sikerülne ezt lassítani és a játék statikussá válna, szerintem azt sem tudnák hirtelen mit csináljanak?! Mondhatnám "egy lábon állnak". S a spanyoloknak van két olyan kapusuk, amely megfelelő lehet a dánok méregfogának kihúzásához. Talán nincs is olyan válogatott, amely két ilyen szintű kapussal rendelkezik. Ha sikerül elbizonytalanítani a dán lövőket, úgy érzem meg fog állni a tudomány az északiaknál. Amiben mégis legjobban bízom, hogy a spanyolok is rendszeres "ígéretei" a nagy tornáknak, amit sokszor nem váltanak be. Most bennük van az a plusz (lásd a francia, vagy német meccset), hogy be is váltsák az ígéretet.
Arra hogy hendivel is merem őket tenni, statisztikai indokom van. Én három meccsüket láttam. És mind a három mérkőzésen komoly végjátékot produkáltak. Olyan Mentális és fizikai tartalékaik maradtak a végjátékra amely eddig meglepett minden csapatot (amit én láttam). A németek végig partiban voltak, sőt vezettek is az utolsó percekig, de a végére nemhogy nyertek, de kettőt tettek közé a hispánok. A franciák ellen a semmiből hozták vissza a mérkőzést, sokaknak bánta is a pénze, míg ellenünk is az utolsó percekben tették közé azt a nagy különbséget! Ha nyernek a spanyolok e három meccs alapján én azt mondom , nem egy góllal fognak nyerni.

Eredmény: 28-24
-10 pont