Sífutás Világkupa 2011-12

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kik nyerik meg a VK-összetett versenyt?

Marit Bjoergen - Petter Northug
16 (59.3%)
Justyna Kowalczyk - Petter Northug
4 (14.8%)
Marit Bjoergen - Dario Cologna
4 (14.8%)
Justyna Kowalczyk - Dario Cologna
0 (0%)
Más páros
3 (11.1%)

Összes szavazó: 27

Szavazás lezárva: december 09, 2011, 23:17:55

Sífutás - Tour de Ski - Oberhof (GER) - Férfi 15km klasszikus, handicap indításos üldözőverseny
Közvetítés: 2011.12.30 - Eurosport ÉLŐ 15:15

A férfiaknál a végső győzelemre is esélyes Petter Northug nyerte a nyitányt, nagy ellenfele, Dario Cologna előtt egy hajszállal. Ahogy a hölgyeknél úgy náluk sincs jelentősége ennek a kis előnynek, gyakorlatilag itt pár km után már egyben lesz a mezőny jó része, és a végén majd sprintben eldöntik.

Na és már el is érkeztünk ahhoz a mondathoz ami miatt azt gondolom, hogy Northug nyeri a második szakaszt is. Tudjuk róla, hogy ember-ember ellen a legjobb, nem is kell sokat visszamenni az időben. Karácsony előtt Roglán volt 15km-es klasszikus stílusú verseny ahol a végén Colognát hajrázta le. Most is hasonló várható, ahogy összeolvadnak majd, akkor szépen megbújik a mezőnyben és a végén majd megint jön az elképesztő hajrájával. Egyénként a két évvel ezelőtti kiíráson nyert már egy ilyen versenyt, az a befutója a mai napig emlékezetes (aki esetleg elfelejtette, de megszeretné nézni, az dobja be a "Petter Northug crazy finish" szöveget a youtube keresőjébe). Jó esélye van arra, hogy ismét nyerjen. Cologna lehet még harcban vele, aki Roglán is remekül szerepelt. Az oroszokra érdemes lesz odafigyelni. Vylegzhanin, Legkov és Chernousov is kitűnően szerepelt a prológon. Igazából nagyon nehéz megjósolni, hogy ki hol fog végezni, de az szinte biztos, hogy az oroszok ott lesznek az élmezőnyben. Heikkinen jól tud hajrázni, Roglán is 10-ben ért célba, és ahogy elnéztem nincs rossz formában, ezért én a sok név közül neki biztosan bizalmat szavazok majd. Holnap majd még frissítem H2H tippekkel, mert most elég soványka a kínálat az irodákban.

Tippek:
bet365
Northug győzelem 1.40
[fw]FortunaWin[/fw] (oddsok később)
Heikkinen 1-6 között végez
Vylegzhanin 1-10 között végez

Az fentebb említett videó --->

PETTER NORTHUG CRAZY FINISH!

Sífutás - Tour de Ski - Oberhof (GER) - Női/Férfi sprint
Közvetítés: 2011.12.31 - Eurosport ÉLŐ 15:15

Meglepetések sora egyelőre az idei Tour de Ski-n. A hölgyeknél toronymagas favoritként kezelt Marit Björgen már a prológon is alul maradt, de amire igazán felkaphatjuk a fejünket, hogy a második szakasz után is elpáholták, és jelenleg csak a 3. a mezőnyben. A férfiaknál is jutott a meglepetésből, hisz Petter Northugot sikerült egy "tömegrajtos" versenyen megfogni, pedig erre nagyon-nagyon ritkán van példa. A vasárnapi pihenő előtt szombaton sor kerül az első sprintre amelynek hatalmas jelentősége van.

Sokak azt mondják, hogy a sprintek dönthetik el a Tourt, hisz aki itt nyer az kapásból 60 bónusz máspodpercet kap. De azért van aki ezt megcáfolja, hisz pl. Bauer nem hogy nem nyert még sprintet, de még a selejtezőt sem élte túl egyszer sem, mégis kétszeres Tour de Ski győztesnek mondhatja magát. Ettől függetlenül azért nem hátrány ha valaki itt jól szerepel. A végső győzelemre is esélyesek közül Northugnak és Colognának van a legnagyobb sansza arra, hogy döntőt fusson. Közülük is inkább előbbinek, akit a bukik is a közvetlen favoritok közé sorolnak. Idén egyébként Kuusamóban volt klasszikus stílusban sprint, akkor egyikük sem jutott be a döntőbe. Elég erős a mezőny szóval nem lesz könnyű dolga a két nagy ágyúnak, ha döntőbe akar kerülni. A legnagyobb esélyes a szakági címvédője Emil Joesnsson, aki nem indult idén minden sprinten sérülése miatt, de itt a TDS-n egyelőre nem mutatott rossz formát. Honfitársa Teodor Peterson is jó lehet, aki nyerte a kuusamói klasszikus sprintet, és emellett is szépen gyűjtögette a pontokat. Gondolhatjuk, hogy a sprintereknek nincs értelme küzdeniük, mert úgyse mennek végig, de nekik is fontosak ezek a versenyek, mert világkupapontot osztanak és pl. ha itt jól szerepel Peterson, akkor a szakágiban átveszi a vezetést Pethukovtól. Petersonnal én épp ezért számolok, 15km-en ő egyébként is tartalékolt eleget, a formájával sincs gond. Hattestadot is érdemes megemlíteni, aki szintén harcban van a szakágiért, viszont ő elég hullámzóan teljesített eddig a szezonban. Az oroszoktól az olimpiai bajnok Nikita Kriukov szállhat harcba az elsőségért, akinek a klasszikus sprint az erősebb A TDS előtt el is ment felkészülni egy kisebb kupára, amit meg is nyert. Jó formában van, a döntőbe várom.

Tippek:
bet365
Kriukov dobogón végez 1.50
[fw]FortunaWin[/fw] (oddsok később)
Northug 1-6 között végez
Peterson 1-6 között végez

Eddig Björgen szereplése elég nagy csalódás. Nem volt túl meggyőző a mai versenyen. Holnap a sprintben mindenképpen Kowalczyk előtt kell végezzen, mert különben nagy veszélybe kerül a végső győzelem.
A lengyel egyébként nagy formában, egy hónapja még 20-30 másodpercekkel kapott ki Björgentől, most meg 10 km-en megveri... Kemény lesz...

Ja hát egyelőre elég nagy meglepetés, hogy nem ő vezet. De ahogy elnéztem a fejét ő sem nagyon számított ilyen ellenállásra. Mondjuk tegnap szerintem nagy csúnyán elwaxolták a lécét, mert a kaptatón sokszor nem a nyomban haladt, meg a legelején is megcsúszott többször is. A mai sprinten szerintem nagyon odateszi majd magát, mert itt komoly előnyt lehet szerezni. Egyébként olyan hűde nagyon nem ugrott meg az oddsa, mert még mindig őt tartják esélyesnek. Nálam is ő a favorit, bár ha ma nem végez előrébb, mint Kowalczyk akkor lehet fordulnak az esélyek a bukiknál is.

Cesc18, csajoknál mire tippelsz ma? Fortunawinen nézz már szét légyszi! Esetleg valami meglepit nem érzel? Top3-ra, vagy Top6-ra valami jó kis zsíros szorzót tudnál ajánlani.
Ki az, aki ma okozhat meglepit, azok közül, akik fortunawinen fel vannak sorolva?

Hááát Saarinen top6-ra tetszik, de annyira nem zsíros az odds, csak 1.6. Neki is kell, hogy ott legyen a döntőben, mert ha nem akkor elszáll ami az összetettet illeti. Volt már elég sokszor sprintdöntőben klasszikus stílusban, ráadásul most ugye elég foghíjas a mezőny.

Randall 1-3 2-es oddsért is jónak tűnik, csak nem tudom mennyit vett ki belőle az előző két nap. Mert tény, hogy sokat fejlődött és jól megy most hosszabb távokon is, de ő akkor is sprinter. Plusz klasszikusban a gyengébb.

Ha zsírosabb odds kell akkor vállald be, hogy Johaug döntőt fut 2.7. Idén Kuusamóban életében először sprint elődöntőig jutott, és ott ott volt mindenki aki számít. Ott is elsősorban azért volt jó, mert volt a befutó előtt nem sokkal volt egy kaptató ami neki az igaz erőssége. Itt is lesz egy és akinek jól van waxolva a léce ott robbanthat. Johaugnak csak ott van esélye. Csak az a kérdés, hogy bírni fogja-e? Mert Kuusamóban is szépen elfogyott már az elődöntőre.

Igazából nem érzek 1 tippet sem nagyon erősnek, inkább csak így bízok emberekben, hogy jól fognak szerepelni. Az a baj ezzel a sprintel, hogy lehet halál csoportba is kerülni a selejtező után és akkor pápá. A selejtező után meg csak a bet365-ön lehet élőben fogadni.

Férfiaknál Peterson 1-6 2-es oddsért tetszik. Kriukov 1-6 is, de az meg csak 1.35.

Ma nem nagyon akarok ezekre a sprintekre fogadni, max élőben ha látom, hogy valaki nagyon erős. Davosban is csak a bukik nem látták, hogy Pethukov verhetetlen és 2 feletti oddsot adtak rá a döntő előtt. Könnyedén nyerte meg...

Teszek egy H2H kombit bet365-ön és elég lesz annyi izgulni való.

Kowalczyk vs. Björgen V 1.54
Northug vs. Cologna H 1.50
Peterson vs. Hattestad H 2.10

Egyébként tavaly Northug még döntőbe se jutott, pl Legkov meg igen, pedig neki köze nincs a sprintekhez.

Köszi szépen! Nálam Johaug meg a sprint nem összeegyeztethető. Tegnap figyeltem, sokkal véknyabbak a combjai, mint egy Saarinennek, vagy egy Kowalczyknak. :D

Inkább nézem tét nélkül őket  :ok:

INGYEN PÉNZ FortunaWinen. Elkövették azt a hibát mint a betclic. Nem zárták le a selejtezőnél. A lányoknál Brodin vs. Ingemarsdotter V 1.91. Előbbi kiesett utóbbi továbbjutott.

Itt a selejtező végeredménye:
http://live.fisski.com/live2433.htm

Idézetet írta: Cesc18 Dátum december 31, 2011, 11:30:07

Peterson vs. Hattestad H 2.10


Ezt már lehet is pipálni, mert Hattestad már a selejtezőt sem élte túl! ;D

#39 január 01, 2012, 13:03:24, Cesc18
Sífutás - Tour de Ski - Oberstdorf (GER) - Férfi Skiathlon (10km klasszikus + 10km szabadstílus
Közvetítés: 2011.01.01 - Eurosport ÉLŐ 13:00

Northug nyer. Kétszer nem fogják őt megverni. A végén pedig szabadstílus lesz ami Northug igazi erőssége.

Sífutás - Tour de Ski - Oberstdorf (GER) - Női Skiathlon (5km klasszikus + 5km szabadstílus
Közvetítés: 2011.01.01 - Eurosport ÉLŐ 15:45

A lányoknál csak két tuti H2H-et tettem. Kristoffersen vs Roponen. Előbbi már klasszikusban is jobban ment, lehet most előrébb lesz majd Roponen, mert neki a klasszikusban kell csipkednie magát, de szabadstílusban a végén Kristoffersen megeszi őt. Johaug vs. Steira. Ezt felesleges kommentálni.

Így néz ki tehát a kicsit fejfájással tett űberkirály kombi ;D

Steira vs Johaug Johaug 1.14
Kristoffersen vs Roponen Kristoffersen 1.33
Petter Northug vs Dario Cologna Petter Northug 1.40

Meg majd élőben megy Northug győzelme, ugyanis most 1.6, de ahogy kialakul az élboly kapásból felugrik majd 1.75-1.8-ra!

Sífutás - Tour de Ski - Toblach (ITA) - Férfi 5km klasszikus
Közvetítés: 2011.01.03 - Eurosport ÉLŐ 12:45

A Tour de Ski mezőnye Németországból átköltözött a pihenőnapon az Olaszokhoz, Toblachban rendeznek majd futamokat. Először a férfiak állnak lécre, 5km-es egyenkénti indításos versenyt rendeznek nekik klasszikus stílusban. A "piros" trikóban továbbra is Petter Northugot láthatjuk aki minimális előnnyel vezet a címvédő Dario Cologna előtt.

Amiért nehéz a kerékpárban a nagy körversenyekre tippelni, ugyanaz van itt is. Nem lehet tudni, hogy ki melyik szakaszra tartalékol. Pl. Pethukov a prológon simán lehetett volna jó, de nem érdekelte, inkább spórolt az erejével a sprintre, ahol jól is szerepelt. Ez egy nagyon érdekes táv. Nem mondható hosszúnak, viszont a sprintekhez képest az. Northug és Cologna akik gyakorlatilag minden távon jók, valószínűleg itt is azok lesznek. Tavaly nem volt ilyen szakasz a Touron, a világkupában sincs, szóval nem könnyű rá tippelni. A két nagyágyú mellett aki jó lehet az Roenning aki általában jól szerepel az ilyen típusú versenyeken, és ahogy elnéztem itt a Touron igen jó formában van. Az oroszok nagy kérdőjel, ugye itt a stílus miatt Vylegzhanin lehet jó, de ő folyamatosan megszívat. A prológon jól ment, ez nem sokkal hosszabb táv. Bauernek is csipkednie kell magát, mert már most másfél perc a hátránya, és holnap megint sprint lesz ahol ő nem rúg labdába és még nagyobb lesz a hátránya. Persze neki majd az utolsó szakaszon kell nagyot villantania, az az ő igazi terepe, de itt sem lazsálhat. Roenninghez hasonlóan Rickardsson is jó lehet, bár ő elég pocsékul teljesített eddig. Ettől függetlenül nem zárnám ki, hogy oda ér a végén a legjobbak közé. Simán lehet, hogy ide tartalékolt. Jaohujaervi is jó lehet, klasszikusban ő kiváló és a sprinteken is általában ott van a 30-ban, és egyelőre itt a Touron sem szerepel rosszul.

Tippek:
[fw]FortunaWin[/fw] (odds később)
Roenning 1-6 között végez

Sífutás - Tour de Ski - Toblach (ITA) - Női 3km klasszikus
Közvetítés: 2011.01.03 - Eurosport ÉLŐ 15:45

Nem terveztem, hogy írok a lányok versenyéről, de egy érdekes hírre kaptam fel a fejem. A hölgyek majd az urak után jönnek kedd délután, hogy 3km-en klasszikus stílusban összemérjék tudásukat.

Azt olvastam, hogy az összetettben vezető Kowalczyk térde sérült és nagy esély van rá, hogy fel kell adnia a Tourt. Igazából nem kívánom neki, hogy legyen annyira komoly, hogy fel kelljen adnia, és lehet nagyobb a füstje, mint a lángja, de a kezelést vezető Robert Smigielski azt nyilatkozta, hogy már a Tour előtt is voltak fájdalmai. Ez a mostani szakasz annyira nem oszt nem szoroz. Természetesen bónusz másodpercek itt is járnak, de van egy félperc előnye Björgennel szemben, így nem feltétlenül kell annyira erőlködnie. Elnézve az eddig mutatott teljesítményeket jogos, hogy Kowalczykot tartják az esélyesebbnek a szakaszgyőzelemre, viszont az is jól látható, hogy hatalmas formában van, márpedig ilyen szinten nem könnyű végig teljesíteni, míg a norvég riválisa nem azt hozza amit várni lehetett tőle, de a fene se tudja, hogy mi a taktika. Egy szó, mint száz én nem lepődnék meg ha lengyel nem lenne most annyira ütős, mint az eddigi szakaszokon, plusz hát ugye egy Björgent soha ne írjunk le, főleg hogy a pihenő nap előtti szakaszt ő nyerte. Ezzel a hírrel együtt én igen jó tippnek érzem H2H-ben Kowalczyk ellen Björgent 2.5-ért, mondjuk kicsit emelkedett az odds délutánhoz képest. Van olyan iroda ahol csak 2.1-ért adják a norvégot.

Tipp:
bet365
H2H: Kowalczyk vs. Björgen V 2.50

#42 január 03, 2012, 18:58:31, Powell
Igazad lett :ok: Bjorgen ma odatette magát.Ja és Roenninget majdnem el is felejtettem.Én megmondom őszintén nem láttam benne fantáziát,de le a kalappal hogy te így megérezted

Sífutás - Tour de Ski - Toblach (ITA) - Női/Férfi sprint szabadstílus
Közvetítés: 2011.01.04 - Eurosport ÉLŐ 12:00

A hölgyeknél Björgen nyerte a rövidke szakaszt a szerdai toblachi szabadstílusú sprintek előtt, míg a férfiaknál az orosz Legkov diadalmaskodott. Björgen ezzel csökkentette hátrányát Kowalczykkal szemben, míg Cologna növelte előnyét az igencsak takaréklángon égő Northuggal szemben.

A hölgyeknél a sprintversenyen nagyjából belehet lőni, hogy kik azok akik majd a győzelemért fognak harcolni. Ezúttal a lengyellel nem igen kell számolni, legalább is ami a győzelmet illeti. Klasszikusban nyerte a sprintet, viszont szabadstílusban vannak nála jobbak. Biztos vagyok benne, hogy Björgen maximálisan odateszi majd magát, ugyanis ha nyer akkor biztosan átveszi a vezetést összetettben, sőt akár egy jelentős előnyre is szert tehet majd. Aki veszélyes lehet a győzelmére az Randall, aki kiváló formában van és vezeti a szakágit. Neki is fontos itt, hogy pontokat és bónuszmásodperceket gyűjtsön ugyanis jó helyen tanyázik az összetettben. A klasszikus sprintben hatalmasat hibázott, az elődöntőben simán megvolt a továbbjutása, csak be kellett volna síelnie a célba, de a vége előtt nem sokkal felbukott, nem tudom, hogy csinálta, ő se tudja, mindenesetre ott értékes pontokat hullajtott. Szabadstílusú sprint az ami igazán közel áll hozzá, meglepne ha nem jutna a hatba, de vélhetően erre igencsak picike lesz az odds, érdemesebb a dobogóra tenni. A dobogóra még jó esélye van Matveevának aki kiegyensúlyozottan teljesít idén, rendre bejut a döntőbe, klasszikusban egy kicsivel csúszott le a dobogóról, szabadstílusban ami hozzá talán közelebb áll már meglehet. Ha nem történik semmi galiba, gondolok itt bukásra, akkor vélhetően a Björgen, Randall, Matveeva sorrendben haladnak majd át a célvonalon.

A férfiaknál már azért kicsivel több esélyes a dolog. Tavaly meglepetésre Kershaw nyert itt Toblachban, viszont ha ezt megtudná ismételni az igencsak nagy meglepetés lenne. Northugnak ugyanúgy, mint Björgennek fontos hogy jól szerepeljen, és mindenféleképp Cologna előtt végezzen. Ha nem bukik, akkor szinte biztos, hogy ott lesz a döntőben, ugyanúgy, mint tavaly. Ez amúgy egy érdekes pálya, mert a második felén van egy kisebb bukkanó amit már érdemes jó pozícióból kezdeni, majd van még egy hosszabb kaptató ahol gyakorlatilag meglehet nyerni a versenyt. Kershaw is itt nyerte meg, jó erőben volt és ellépett a Cologna+Northug duótól, a végén hiába nem volt annyira gyors kitartott az a picike előnye amit ott összekapart. A két nagyágyút most a tippelésből kihagynám, klasszikusban sem szakadtak meg a döntőben, ha oda bejutnak akkor már mindketten elérték a céljukat, vélhetően azért Northug jobban fog szerepelni, ő spórolt az 5km-es szakaszon és egyébként is hozzá közelebb áll a sprint. Klasszikusban taroltak az oroszok, az első négy helyet kibérelték maguknak, gyakorlatilag egy házibajnokságot rendeztek. Akkor az olimpiai bajnokuk nyert, vagyis Krikukov, most azért az meglepetés lenne ha csak döntőbe is tudna jutni, szabadstílus kevésbé fekszik neki. A másik orosz Pethukov viszont a legnagyobb favorit, az jól látszik, hogy nem érdekli sem a prológ sem semmi, csak a két sprint, és ez teljesen rendben van így, hisz vezeti a szakágit és akár meg is nyerheti. Ezúttal is az a célja, nyerni és növelni az előnyt. Tavaly egyébként feladta már ezelőtt a szakasz előtt. Azon a bizonyos kaptatón ő bőven jó lehet, van erő benne annyi, mint a bivalyban és neki a végén a végsebessége is megvan. A Roglán diadalmaskodó Morilovval is számolni kell, aki szintén jól szokott felfelé menni ezeken az emelkedőkön. Emil Joensson klasszikusban elburkolt az egyik kanyarban, így nem jutott a döntőbe. Ő sérülésből tért vissza még Davosban, de ott sem tűnt túl erősnek és egyelőre itt a Touron sem. Az irodák a favoritok közé sorolják, de engem azért meglepne ha letudná gyűrni az oroszokat vagy épp Northugot. Kershawnak egyébként kell majd a jó eredmény, mert összetettben kiváló helyen áll, és ha sikerül jól mennie akkor beelőzi a Legkov+Vylegzhanin duót.

Tippek:
bet365
Björgen győzelem 2.00
H2H: Pethukov vs. Joensson H 1.71

További tippek majd holnap!

A selejtezők előtt még nem tettem, de most hogy kialakultak a negyeddöntők elég jó tippnek érzem ezeket:

bet365

Morilov vs. Peterson H 1.40
Matveeva vs. Ingemarsdotter H 1.35

Emellett van még egy Pethukov és Randall dobogóm megjátszva, plusz majd az elődöntők után megpróbálom eltalálni a győztest.