EBGuru 2012 Selejtező

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#30 május 26, 2012, 19:52:22, Szigo
Svájc-Németország
Tipp: Németország nyer
Odds.: 1.80
Iroda: Bet365
Tét: 10

Kimondottan nem szerettem az 1980-as évek német válogatottját, hiába játszottak két vb-döntőt is akkortájt. Azonban az 1990-es Beckenbauer irányította csapat (főleg a német-jugó 4:1-es meccs) lenyűgözött. Majd hosszú ideig jellegtelen foci, nem jött be se az aranygólos 96-os Bierhoff csapat, se a világbajnoki döntőt bukó 2002-es gárda sem.
Viszont Löwel igen jelentősen megváltozott a német válogatott tradicionális stílusa. Egy szerethető kombinatív, taktikus, helyenként szép focit játszó csapatot rakott össze. A csapatépítés legnagyobb lépése talán az örökmásodik Ballack évekkel ezelőtti mellőzése volt (aki aztán enyhe célzásokat tett a nacionalelfre, hogy ezek a fiúk nemcsak úgy szeretik egymást....), majd drasztikusan megnőtt a nemzeti csapatban a honosított játékosok aránya. A legutóbbi 5 meccsen az alábbi honosított németek überkedték a himnuszt a kezdés előtt: J. Boateng, Cacau, Gomez, Klose, Podolski, Özil, Khedira, Gündogan.
A németek a selejtezőcsoportjukat imponáló 10 meccsből 10 győzelemmel nyerték!!
Szerintem a legjobb 4-be mindenképp odaérnek majd ezen a világeseményen is...
A Svájc-Német meccsel indul hát a felkészülésük utolsó szakasza, a játékosok célja az utazó keret! Mindent meg fognak tenni, Svájc megfizet ezért. Szerintem az 1.80 ajándék!!!

Eredmény: 5:3
-10 pont

#31 május 27, 2012, 10:40:20, Szigo
Norvégia - Anglia

Tipp: 1
Odds: 3.60
Iroda: bwin
Tét: 3

[e]Ma este Osloban fog barátságos meccset vívni egymással Norvégia és Anglia válogatottja.Ez lesz az újdonsült kapitány Roy Hodgson első meccse az angolok kispadján,ahol véleményem szerint rögtön vereséggel fog debütálni.Én egyértelműen rossz döntésnek tartom a kinevezését,nem tartom jó szakembernek és egészen biztos vagyok benne,hogy irányítása alatt Anglia betlizni fog az EB-n.Hodgson felett eljárt az idő,a mai dinamikus,gyors labdarúgáshoz egyszerűen nincs taktikája.Egy tipikusan angol középcsapat kispadjára való edző ahol nincs nagy nyomás és elvárás.Na ez az angol válogatott esetében nincs így,a média által legjobban figyelt együttesről van szó,a legkisebb hiba miatt is azonnal szétszedik az aktuális szövetségi kapitányt.
A mai mérkőzésen ráadásul nem is tud a legjobbjaival kiállni.Rooney a csoportmérkőzéseken nem szerepelhet eltiltás miatt így ezen a pár barátságos meccsen ki kell találni valamit a pótlására.Hodgson egy interjúban már megemlítette,hogy Andy Carrol fog kezdeni egyetlen csatárként,aki helyére majd Jermain Defoe állhat be később.Más opció pedig nincs,Danny Welbeck sérült.Ez már alapból nem sok jót jelent,ugyan Andy Carrol a bajnokság végére már egész biztatóan mozgott,azonban a Newcastleben nyújtott teljesítményétől nagyon távol áll,ha tőle várják az angolok a gólokat akkor bajban lehetnek.Nem csak a csatársorban lesznek gondok,a Chelsea játékosai a BL győzelem után könnyített edzéseket végeztek csak,nem küldik egyből őket a mókuskerékbe,Lampard egész biztosan pihen,de Ashley Cole és John Terry sem fogják végigjátszani a mérkőzést.Glenn Johnson és Scott Parker kisebb sérüléssel küszködik,utóbbi játéka a valószínűbb.A kapuban Joe Hart helyett Robert Green fog kezdeni.
Ejtsünk azért pár szót a norvégokról is.A mostani generációjuk nem épp a legerősebb,ennek ellenére egy hajszállal maradtak le az Európa Bajnokságról Dánia és Portugália mögött.Hazai pályán kifejezetten jól teljesítenek,legutóbbi 12 hazai válogatott meccsükből 10 győzelem 1 döntetlen 1 vereség a mérlegük.Sokkal nagyobb motivációt látok a norvégokban,hazai közönség előtt elkapni egy híres neves játékosokból álló válogatottat,ez mindig plusz erőket mozgósít a gyengébb csapat játékosainál.
Egy szó mint száz,a norvégok ma alaposan meghuzigálják mind a három oroszlán bajszát,kihasználják a még nem felpörgetett,hiányos angol válogatott hibáit és megszerzik a győzelmet.[/e]

ERedmény: 0:1
-3 pont

#32 május 26, 2012, 19:53:00, Szigo
Lengyelország-Szlovákia

Tipp:Under 2.5 goal
Odds: 1.75
Iroda:unibet
Tét:10


  [e]Jó két hét maradt az Európa-bajnokság kezdetéig, ennek megfelelően az egyik házigazda belehúzott rendesen, hiszen a polákok pár napja lejátszották első felvezető meccsüket, ma este pedig ismét pályára lépnek.
  Kedden a letteket verték, azt kaptuk amit vártunk(legalábbis az összefoglalók alapján). Kevés gól, biztos védekezés a lengyelek részéről. A kapuban Fabiansky húzta le a rolót, az Arsenalban is egyre magabiztosabb hálóőrt egyébként Szczezny válthatná, maradjunk annyiban mindegy melyikőjük védene, a londoni csapattárs is egyre érettebb. Hátul ugyan nincs összeszokott védelem, viszont Smuda remekül összerakta őket. Koncentrált, egymás kisegítésén alapul az egész rendszer, ami valljuk be annyira nem mükődik rosszul, hiszen az hagyján hogy 3 mérkőzés óta nem kaptak gólt, de az hogy a Paulo Bento érkezése óta szárnyaló portugálok sem tudtak rést találni a szigorú védőfalon, az már figyelemre méltó. Középen leginkább vízhordók találhatóak, bár Obraniak neve a Bordeauxból mondhat valamit a futballt csak kevésbé követőknek is. Ebben a csapatrészben is elsősorban a szervezettségre helyezik a hangsúlyt. Elől viszont van egy Lewandowskijuk, aki ugyan nem egy gólgyáros, de Európa rajta tartja a szemét. A világ bármely védelmét leköti furcsa mozgásával, és rendre jól tartja mega  labdákat. Egyértelmű hogy rajta múlik a siker vagy bukás. A Piszczek-Blaszczykovszky-Lewandovsky Dortmund tengely nagyon erős, ha az idényben mutatott formát hozzák, a továbbjutás garantált a görög, orosz, cseh trió előtt. Azonban nem csak amiatt emeltem ki e 3 játékost, mert a kapusokon kivül ők a legelismertebbek, hanem mert pl hiába alappillérek, egyikük sem játszott a lettek ellen. Azt a meccset kicsit félvállról, sok cserével játszották le, a 82. percben egy kispados által fejelt góllal sikerült megynyerni. Úgy gondolom-bár kezdőket sehol sem láttam-hogy ma az EBre szánt kezdőt látjuk majd, viszont ez kis veszélyt rejt magában. Azon kivül hogy barátságos meccsen soha nem törik össze magukat és egymást a felek, most még az is a kevés gól mellett szól, hogy most kicsit megin össze kell szokni.
  Na azt nehezen tudom elképzelni hogy a szlovákok ezt ki fogják tudni használni. Eleve nem hiszem hogy komolyan vennék ezt a mérkőzést, kissé magyarosan állhatnak ehhez a meccshez: tuggyuk le, aszt mennyünk nyaralni... Hamsikot el tudjuk képzelni hogy a nápolyi diadalittas napok után, vakáció helyett felölti a nemzeti mezt, aztán motivációval teli nekiesik a lengyeleknek? Ugye hogy nem. Egyébként sincsenek nagy formában, közel sme voltak a kijutáshoz, hatalmas balhék vannak a csapaton belül, leginkább az Örményektől elszenvedett négyes jellemzi a helyzetet.
  Véleményem szerint nem lesz itt 3 gól, a lengyelek egy vagy két nullára nyernek.   [/e]

ERedmény: 1:0
+7,5 pont

#33 május 27, 2012, 10:41:11, Szigo
Finnország - Törökország
(Barátságos válogatott mérkőzés, Salzburg)   2012.05.26.   20:30

tipp: Finnország vagy döntetlen
odds: 1,95
office: bwin
tét: 10*


[e]Salzburgban, semleges pályán a Red Bull Arénában mérkőzik meg Finnország nemzeti tizenegye, s az újjá alakuló félholdas válogatott. Az, hogy az északiak nem lesznek ott a nyári Eb seregszemlén nem meglepetés, már korábban megkezdhették a lélekbéli felkészülést a vb-selejtező sorozatra, a törököket azonban sokként érte, hogy Hiddinkkel nem sikerült a pótselejtezőn kivívniuk a továbbjutást, s jószerivel már az első meccsen, Isztambulban elbukták ezen lehetőséget. A karmesteri pálcát Abdullah Avci vette kezébe, aki a kipróbált jelenlegi sztárok köré pár újabb arcot próbál beépíteni. A csütörtöki főpróba remekül sikerült, hiszen a grúzokat könnyed játékkal verték Altintopék 3-1 -re. Most azonban a keret kevesebb szerepet kapó játékosai is lehetőséget kaphatnak, hiszen egy focista szervezet nem a két nap után aklimatizálódást tekinti a legideálisabbnak, kísérletezésre nagyon is megfelel a finnek elleni ütközet. A Paatelainen vezette finnek készülnek a Balti Kupára, tehát komolyan veszik a törökök elleni teszt meccset, a keretben a legjobbjaik is megtalálhatóak, a nagy tehetség Schalke 04 -es Pukki, de mellette még megemlíthetjük Hetemaj -t, Kuqi -t vagy a Rubin -os friss orosz kupagyőztes Eremenko -t is akik szintén nagy veszélyt jelenthetnek a kisebb kísérletezésekbe fogó törököknek. Úgy vélem a finnek pihentebbek és élesebbek lesznek a mai találkozón, a törökök a figyelmet inkább kapusuk búcsúztatására koncentrálják majd. Leginkább egy barátságos remit várok Rüstű Recber utolsó válogatott fellépésén. Tippem: 0-0 vagy 1-1[/e]

ERedmény: 3:2
+9,5 pont

#34 május 27, 2012, 10:41:40, Szigo
Csehország - Izrael

Tipp: Csehország
odds: 1,85
iroda: [ex]expekt[/ex]
tét: 10

Már két hét sincs hátra az Európa bajnokság rajtjáig. Hamarosan tehát startol az EB, így Csehország két barátságos mérkőzéssel készül a kontinens viadalra. Nem választottak az elithez tartozó ellenfeleket (Izrael, Magyarország), valószínűleg csak tovább szeretnék növelni önbizalmukat a közelgő oroszok elleni meccs előtt, ami akár a továbbjutásról is dönthet. A mérkőzés helyszíne Ausztria (Graz) tehát egyik fél sem élvezheti a hazai pálya nyújtotta előnyöket. A csehek a selejtező csoportjukban "csak" a második helyen végeztek nem nagy meglepetésre Spanyolország mögött, így egy oda-visszavágós csatát kellett vívniuk Montenegróval, amit nagyon magabiztosan kettős győzelemmel és kapott gól nélkül abszolváltak. Jó formában fejezték be tehát a selejtezőket, nagyon közel a rajt, nem szabad leereszteniük és ennél az izraeli csapatnál csak jóval erősebb csapatok várnak rájuk. Izrael amúgy is nagyon rossz formában van, illetve fejezte be a selejtezőket, az EB-re esélyük sem volt kijutni, mondhatni készülnek a VB selejtezőkre ami még odébb van. Így a bajnokságok végeztével nem hiszem hogy nagyon nagy ellenállást tanúsítanának ma a csehek ellen, motiváció hiányában pedig nem is egy góllal kapnak ki..  Benayoun sem fogja valszeg összetörni magát a sikerért és végig tolni a meccset, ráfér a pihenés a hosszú PL szezon után. Lassan  kialakul a csehek végleges eb kerete is, amibe ma még megragadhat egy két játékos, szerintem odateszik magukat nagyon és legyűrik a gyengécske Izraelt, akik egy vereség után nem fognak eret vagdosni...  Tipp: 3-1

Eredmény: 2:1
+8,5 pont

#35 május 26, 2012, 19:53:44, Szigo
Svájc - Németország
2012.05.26 - 18:00

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1,72
iroda: bet365
tét: 10

[e]A németek nálam az Európa Bajnokság egyik nagy esélyesei a végső győzelemre. Ezen a barátságos mérkőzésen azonban, eléggé felforgatott csapattal lépnek pályára. Elöl az Özil, Podolski, Klose trió számomra azt jelenti, hogy egy gólt legalább szereznek. Tökmindegy, hogy a klubcsapataikban hogyan játszanak, a válogatottban valami oknál fogva mindig jók. Svájc ellen rendre jó eredményeket ér el a német válogatott. A franciáktól elszenvedett február végi vereségük után pedig mégegyszer nem akarnak megégni. A most csapatba került játékosok pedig azok, akik nem számítanak alap kezdőnek, bizonyíthatnak. Nem lesz a kapuban Neuer, ez már önmagában elég nagy gyengülést jelent, és ah még hozzáveszem, hogy helyettese Wiese lesz, akkor ez már nálam felér egy kapott góllal. Előtte az összeszokottnak nem mondható Höwedes, Mertesacker, Hummels, Schmelzer négyes játszik ezen a mai meccsen. Svájcnak nem lesz tehát olyan nehéz dolga a németeknek betalálni, mint majd az EB-n az összes többi csapatnak. Svájc nem lesz ott az EB-n, Anglia és Montenegro mögött a harmadik helyen végeztek a selejtezőcsoportjukban, de a most előzetesen megadott pályára lépő csapatban (Benaglio, Lichtsteiner, Senderos, Djourou, Ziegler - Inler, Dzemaili - Shaqiri, G. Xhaka, Mehmedi - Derdiyok) rengeteg jó játékos van. Egyáltalán nem rossz csapat ez. A nem az alap kezdőjével felálló németek ellen egy gólra mindenképpen jók lehetnek.[/e]

Eredmény: 5:3
+7,2 pont

#36 május 26, 2012, 19:55:45, Szigo
Svájc - Németország

Tipp: Németország
Odds: 1.83
Fogadóiroda: Bwin
Tét: 10

Közeleg az Európa-bajnoki rajt, s eljött az ideje, hogy a kontinensbajnoki aranyérem egyik nagy esélyese is elkezdje a ráhangolódást a rá váró megpróbáltatásokra. Elsőnek Svájc válogatottja látja őket vendégül, a helyszín pedig a bázeli Szent Jakab Park lesz. A stadion, ahol nem is olyan régen ördögűzés volt: a Basel hatalmas meglepetésre legyőzte és kiejtette a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligájából.

Szerintem ezúttal elmarad a meglepetés és az előzőleg is jobbnak vélt csapat fog győzni. Gondolom ezt annak ellenére, hogy a jelenlegi állás szerint állás szerint jobbára az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottaknak szavaz bizalmat Joachim Löw német szövetségi kapitány. Majdnem azt írtam, hogy a fiatalok fognak játszani a német válogatottban, de ugyebár ez nem igaz, mert a fiatalítás már a két évvel ezelőtti világbajnokságra megtörtént. Akkor lehetett még csikócsapatnak nevezni a német válogatottat. És szájtátva ámuldozni a fiatalok szenzációs játékán. Szóval a kimaradók (vagy kevesebb játéklehetőséghez jutók) még véletlenül sem nevezhetők időseknek: Schmelzer (24 éves), Hummels (23), Höwedes (24), Bender (23), Gündogan (21), Khedira (25), Götze (19), Özil (23), Podolski (26), Reus (22). Vegyes a felvágott, mert az említettek közül néhányan az alapcsapatban is kezdők. A németek kapujában a 20 éves ter Stegen vagy a 30 éves - és ezzel a korral valószínűleg a németek legidősebbjének számító - Wiese fog állni. Számítani lehet a Bayern-játékosok hiányára, ők röpke pihenőjüket töltik.

Számítani lehet arra is, hogy a házigazda svájciak nem adják olcsón a bőrüket. Mindegyikük európai élbajnokságban játszik, rutinos játékosok, masszív csapatot alkotnak. Shaqiri és Xhaka számára megelőlegeztem, hogy európai élbajnokságban játszanak. Tény, hogy nem ott játszottak eddig, de ősztől már igen. Egyiküket a Bayern, a másikat pedig a Mönchengladbach igazolta le.

Nem hiszem, hogy mérvadó lehet a két válogatott legutóbbi mérkőzésének eredménye: mindkét gárda még az év elején, februárban játszott egy meccset ebben az évben, mindkét gárda vereséget szenvedett, a svájciak Argentínától, a németek pedig Franciaországtól kaptak ki. Az sem számít, hogy a legutóbbi egymás elleni meccsükön a németek nagyon simán nyertek 4-0-ra. Nem azért nem számít, mert Németország a jobbik csapat és amikor nagyon szükséges, akkor nem okoz gondot Svájc legyőzése. Szerintem most az fog számítani, hogy az egyik válogatott a kontinensbajnokságra készül, ahol az Európa-bajnoki cím egyik nagy várományosa. A másik csapat felkészülési partner lesz.

ERedmény: 5:3
-10 pont

#37 május 27, 2012, 10:42:12, Szigo
Hollandia - Bulgária

tipp:3.5 gól alatt
odds:1.66
bet365
tét:10

[e]Az valószínű, hogy az Oranje ma megveri a bolgárokat, de szerintem azért rendesen megizzadnak majd Sneijder-ék,, ert azért a bolgárok tudnak védekezni, és ezen a meccsen mást nem is nagyon fognak, és azt a védelmet nem lesz egyszerű feltörni.Valószínű, hogy a bolgárok mestere ma is a 4-5-1-es felállást választja, csak úgy, mint a magyarok ellen, és azon a középpályán nem lesz egyszerű átjönni a hollandoknak.Hátul az Ivanov-Bandalovski-Bodurov-Minev védő 4-es eléggé masszív, és abban biztos vagyok, hogy nem igazán fogja a bolgárokat érdekelni, hogy barátságos meccs, és oda fognak lépni van Persie-éknek kőkeményen.Mondjuk itt abból is kilehetne indulni, hogy ha a magyarok tudtak gólt lőni a bolgároknak, akkor az Oranje 4-et minimum tud, de ez szerintem nem ilyen egyszerű, ez egy teljesen más meccs lesz.A hollandok egyébként az angolokat verték meg az előző felkészülési meccsükön 3-2-re.A hollandoknál ott van Robben,van Persie,Huntelaar,Sneijder, és Van der Vaart, ez azért nem gyenge névsor, biztosan számítani kell velük majd az EB-n, de ezeket a felkészülési meccseket annyira nem veszik komolyan, nem akarják megtörni magukat, és ez ma is így lesz, behúzzák egy 1-0 vagy 2-0-al, de,szerintem biztosan nem lesz a meccsen 4 gól.[/e]

Eredmény: 1:2
+6,6 pont

#38 május 28, 2012, 14:45:19, Szigo
Franciaország - Izland
2012.05.27.  21.00.
Stade du Hainaut (Valenciennes)

Tipp: HC Izland +3
Odds: 1,61
Fogadóiroda: Bet365
Tét: 3

[e]Az izlandiak a portugál, dán, norvég hármas mellett nem is reménykedhettek az eb részvételben, bár így is szereztek 4 pontot, és Ciprust is megelőzték a csoportban. Nagy zakót egyik ellenféltől sem kaptak azonban, a kétgólos vereségek is inkább hazai pályán jellemezték őket, az eredményeket visszanézve figyeltem meg, hogy a 75.perc táján kapták az utolsó gólt, azaz valószínűleg akkor, amikor kezdtek kitámadni az egyenlítésért. És ezzel felborult a védelem addigi viszonylagos stabilitása, és ez okozta a sorozatos kétgólos vereségeket. Az idegenbeli meccseken azonban jobban zárt a retesz, egyedől portugáliában szaladtak bele öt kapott gólba, ott azonban ők is rúgtak hármat. Ha előre tekintenek, akkor a ciprus, albánia, norvégia, szlovénia, svájc összetételű világbajnoki selejtezőcsoportjukban is csak stabil védekezés melett lehetne akármilyen reményük is a továbbjutásra, így szerintem ők holnap erre gyúrnak majd.

A hazaiaknak a vb selejtező előtt még ott lesz az eb, és a nem akármilyen csoportjuk: a házigazda ukránok mellett svédország és anglia lesz az ellenfél, akikkel szemben a 2010-es vb-n is mutatott csapatjátékkal körülbelül ugyan azt a szintet érnék el, azaz simán kiesnének. Azóta azonban sok víz lefolyt a szajnán, és az eb selejtezősorozat első meccsén fehéroroszországtól elszenvedett hazai vereség után gatyába rázták a társaságot, és bár a bosnyákok szorongatták őket, azért simán kijutottak az EB-re. Azonban a támadójáték már nem a 14 évvel ezelőtti (a 98-as francia vb már 14 éve volt ÁÁÁÁ, öregszem :redchug: ), a legéletképesebb támadójuk Benzema, igazából a középpálya erőssége most a - viszonylagos - sikerek titka. A fentebb említett eb ellenfelek miatt szükség is lesz arra, hogy ez a csapatrész jól muzsikáljon, ezért a holnapi felkészülési meccsen ez a részleg változik majd legtöbbet szerintem, ami nem segíti majd igazán a támadójátékukat. Ezért bár francia győzelmet várok, nem gondolnám, hogy sima 4-5 gólos fiesztát rendeznének, inkább a gépezet hangolása lesz a lényeg, szerintem a +3 gólos hendivel az izlandiaké lesz a meccs. [/e]

Eredmény: téves tipp:
Handicap (kivéve HC-1, HC-2, HC-3 stb., amelyek pontosan megadják, hogy egy csapat hány góllal nyer; az olyan handicapeket, mint a -1,5 vagy -2,5 stb. elfogadjuk)

Idézetet írta: oakland23 Dátum május 24, 2012, 13:27:14
Hollandia-Bulgária

Tipp: 3.5 gól fölött
Odds: 2.20
sportingbet
Tét: 1

Kb. ezzel a -1-el ott is vagyok a főtáblán, sok sikert kispöcörők!

Basszus Oak, ha tudtad hogy -1 lesz, akkor miért nem a 3,5 alatt volt az elemzés tárgya???  :great:

#40 május 28, 2012, 14:43:52, Szigo
Franciaország - Izland

Tipp: 2.5 gól alatt
Odds: 2.65
Iroda: bwin
Tét: 10

[e]Ma este Valenciennes-ben a francia válogatott is megkezdi az EB-re való felkészülését az izlandi nemzeti 11 ellen. A franciák csoportelsőként jutottak ki a tornára, mondhatni simán, habár a bosnyákok elleni sorsdöntő mérkőzésen kellett egy kis bírói segédlet is. A tegnapi nap során láthattuk, hogy az aranyra esélyes csapatok mind-mind botladoztak, kivéve persze Del Bosque együttesét, kikaptak a hollandok és a németek is, valamint a portugáloknak is csak egy szerény gólnélküli döntetlenre futotta otthon a macedónok ellen. Úgy látszik tehát, hogy a válogatott játékosoknak meg kell még találniuk egymással az összhangot, szerintem ez a francia alakulatnál sincs máshogy. Barátságos meccs ide vagy oda, az izlandiak halál komolyan veszik majd e meccset, egy pozitív eredmény francia földön mindig jól jön. Plussz jól jön nekik egy ilyen kemény meccs a vb selejtezők előtt is. Mindemelett nem számítok arra, hogy a szigetországiak nyíltan játszanának a franciák ellen , valószínűleg a betonbunker taktikát fogják alkalmazni, ami remek kontrákra ad majd lehetőséget. A franciáknak a Zidane és Henry korszak óta nem volt igazából jó csapatuk, a 2006-os vb ezüstérmet leszámítva a csapat csúnyán leégett mindegyik világversenyen. Blanc-al a csapat egészen jól játszott, azonban ezzel együtt sem hinném hogy a franciák képesek lennének a végső sikerre, habár most is az esélyesek között említik őket. Nem hiszem azt, hogy ezen a ma esti meccsen sok gólt láthatunk majd, a hazai siker biztosnak tűnik, azonban nem hinném, hogy az izlandiak sokat kapnának.
A franciák kezdőcsapata: Mandanda; Debuchy, Rami, Mexès, Evra; Cabaye, Gourcuff, Nasri; Ben Arfa, Benzema, Ménez.
U.I. Látható a várható kezdőcsapatból, hogy hiányoznak olyan kulcsjátékosok mint Ribery, Malouda vagy Remy, ami azt is jelentheti, hogy Blanc szeretné kipróbálni több cserejátékosát is a bővített keretből.[/e]

Eredmény: 3:2
-10 pont

#41 május 28, 2012, 14:44:23, Szigo
Franciaország - Izland

Tipp: Franciaország nullára nyer
Odds: 1.61
Iroda: bet365
Tét: 3

[e]A franciák 3 hazai meccsel készülnek az Európa-bajnokságra, a sorozat első állomásaként Izlandot fogadják Valenciennes-ben.
A gallok 18 meccs óta veretlenek, miközben olyan válogatottakat győztek le, mint Brazília, Anglia, Németország valamint a két EB rendező skalpját is begyűjtötték.
Kedvezőek tehát az előjelek, viszont a május 29-ei nevezési határidő előtt akad még kérdés, mivel Sagna és Remy sérülés miatt nem lehet ott az EB-n.
Tehát egy jobbhátvéd és egy támadó "felépítése", beépítése a feladat a következő másfél hétre.

A franciák védelmével nincs különösebb probléma, a 18 veretlen meccsükön 11-szer megúszták kapott gól nélkül.
Az izlandiak ugyanakkor 2010 májusa óta - akkor Andorra ellen "gáláztak" (4:0) -  mindössze egyetlen egyszer diadalmaskodtak, Ciprust verték 1:0-ra hazai pályán tavaly ősszel.
Sikerélményük nem sok, nem véletlen a jelenlegi világranglistán elfoglalt 131. helyük.
Kapitányuk az a Lars Lagerbeck, aki majdnem 10 évig a svéd válogatott mellett dolgozott, valószínűleg nem véletlen a franciák ellenfél választása, hisz Svédország is csoportellenfelük lesz az EB-n.

Ebből lehet egy könnyed győzelem, meg egy sokáig 0-0-ra álló meccs is, de a francia válogatott képes az utolsó percekben is bepréselni azt az egy gólt, amivel meg is lehet a meccs.
A francia győzelem papírforma, egy izlandi gól viszont meglepetés lenne. Ezt otthon illik nullára nyerni... [/e]

Eredmény: 3:2
-3 pont

#42 május 31, 2012, 17:03:11, Szigo
Ukrajna - Észtország
tipp: Ukrajna -1.5-ről nyer (legalább 2-vel)
odds: 2,05
iroda: bet365
tét: 1

[e]A hétvégén igazi futballdömpinggel elkezdődött a felkészülés a kontinensviadalra barátságos mérkőzésekkel, a mai napra mindössze egy találkozó maradt, ahol a torna egyik házigazdája Ukrajna a pótselejtező során elbukott Észtország válogatottjával mérkőzik meg a párharcra Ausztriában, semleges pályán kerül sor. Az ukránok történetük első Európa bajnokságára készülnek. Elég nehéz csoportba kerültek, de látni, hogy a szövetség úgy válogatotta össze az ellenfeleket, hogy az EB startja előtt amikor már a legjobb formában lesznek, akkor versengjenek meg a riválisok közül a legerősebbel. Az eddigi válogatott mérkőzéseik során több alkalommal is elfogadható játékot produkáltak. Észtország meglepetésre pótselejtezőt vívott, ott azonban nem bírt az ír nemzeti együttessel. Az összecsapás már az odavágón eldőlt, melyre közrejátszott Kassai ténykedése is. A "vendégek" pénteken Horvátországban szerepeltek, ahol súlyos vereséget szenvedtek. A támadójátékuk és védekezésben elmaradnak Európa elitjétől, könnyen előfordulhat, hogy ma is az áldozati bárány szerepét töltik be. Az eddigi felkészülési párharcok során még több válogatott nem állt össze, de itt az ukránok toronymagas favoritok melyet bizonyítanak is az észtekkel szemben. Tavaly szintén barátságos meccsen 2-0-ás ukrán siker született.[/e]

Eredmény: 4:0
+1,05 pont

#43 május 31, 2012, 17:03:39, Szigo
Olaszország-Luxemburg

Tipp: 3.5 gól alatt
Odds: 1.85
Iroda: unibet
Tét: 1

Olaszország barátságos meccsnek álcázott labdás edzést tart. Ennek a találkozónak egy célja lehet. A bunda. A legbundásabb nemzet az olasz  ;D Mauridutyidili
Na, szóval felkészülnek a taljánok az EB-re, Luxemburg ellen a betömörülő védelem elleni szituációkat lehet gyakorolni. A brazilokkal mégse játszhatnak, hisz a védekezés megy nekik. Luxemburg ellen eddig nyolcszor játszottak a taljánok, ezen a nyolc meccsen fluxemburg egy gólt tudott összehozni. Nem túl jó átlag, ráadásul az a gól még '76-ban esett. Azóta viszont egyre közeledik a két ország focija, hisz 77-ben 3-0; 80-ban 20, majd 81-ben 1-0 lett a vége. Jó rég nem találkoztak tehát. Az nem vitás, hogy jobbak az olaszok, de mivel barátságos meccs, nem fognak ők annyira hajtani, hogy megtömjék Luxemburgot. ELeve kizárom a vendég gólt, az olaszok meg ugyan képesek lennének négyre, de olaszok ők, sokkal kényelmesebb, és bundásabb nép annál, hogy egy papírforma 4-0-át lehozzanak. Egy jó 2-0 talán, de nem több. Mivel magamtól nem szopom ki a kisujjamból a támadó triót, a goal.com-ot hívtam segítségül. Ott e három madár szerepel:Diamanti, Cassano, Balotelli.  ;D
Na, de egy szó mint száz, az olasz nem egy overes nemzet. Itt mindkét csapatnak a védekezés a sajátja, ahhoz értenek. Mondom, max 2 gólra számítok a taljánoktól, hogy azért ne érje szó a ház elejét itt az újabb botrány közepette, de nem fognak meghalni a pályán, hogy 4-5-6-7-8-9-10 legyen a vége.

Elmaradt.

#44 május 31, 2012, 17:04:06, Szigo
Olaszország-Luxemburg

Tipp: Luxemburg hc+2.5
Odds: 2.00
Iroda: bet365
Tét: 10

[e]"Emberemlékezet" óta nem nyertek az olaszok barátságos meccset két gólnál többel! Talán 2006-ban csúszott be egy-két háromgólos győzelem, de egyébként tétmeccsen sem erőltetik meg magukat. Lehet az ellenfél bárki. Úgyhogy nincsenek elkényeztetve a szurkolók. Ráadásul tovább gyűrűzik a bundabotrány is ami utolérte a válogatottat ismét (Criscito-nak eddig tartott az EB). Azért az ilyesmi "összekócolja" a játékosok fejét.
Luxemburg az utóbbi években töretlen fejlődést mutat. Időnként már gólt is szoktak rúgni. Persze nem minden meccsen, de az ért elő-előfordulgat. Hova tovább februárban már nyerni is tudtak! Az áldozat Makedónia csapata volt. :) Aki látott tőlük meccset (én kettőt az utóbbi egy évben), az konstatálhatta, hogy igazából ők a bunkerfoci vonalon továbbhaladva fejlesztették játéktudásukat. Most már messzebbre vágják ki a védők a labdát és sokkal gyorsabban, magabiztosabban. Meglepetésemre egyre többet játékostársat is találnak vele a középpályán! Mivel van egy-két gyors csatáruk ,ezért gyakran kényszerítik az ellenfelet új támadásépítésre, azaz továbbra is be vannak szorulva, de már sokkal kevésbé folyamatosan. Nem mondanám ezt a játék tördelésének, inkább nagyobb melóra kényszerítik az ellenfelet. Arra is rájöttek, hogy lövésből lesz a gól és a 16-20 méter nincs is olyan messzi. Szóval aki velük játszik annak meg kell dolgozni a gólért. Ezt pedig barátságos, tét nélküli meccsen, gyenge ellenféllel szemben senki nem szereti, nem hogy az olaszok![/e]

Elmaradt.