Foci EBGuru Utánpótlás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 június 20, 2012, 21:08:55, Szigo
Lengyelország - Görögország

Tipp: Félidő X
odds: 1,9
bet365
tét: 10

[e]Nyitómeccs, tapogatózás, biztonságra való törekvés, csak nem kikapni elv, védekezés, ezek azok a gondolatok, melyek először eszembe jutnak, amikor a 2012-es Labdarúgó Európa Bajnokság Lengyelország - Görögország meccsre pillantok. De úgy látszik ezek jutnak eszébe rajtam kívűl a fogadóirodák bookmakereinek is, ezt bizonyítja a 2,5 underre adott 1,4-es odds is.
Várhatóan gólszegény meccs lesz, várhatóan egy győzelemért harcba szálló, de a vereséget mindenképp elkerülni akaró lengyelekkel, és egy olyan görögökkel, akik majd pontrúgásokból próbálnak meg találatot elérni.
Ezért az első félidőben egy kiegyenlített játékot, talán egy kis lengyel fölényt várok, majd úgy gondolom a házigazdák a második félidőre válnak bátrakká, és próbálják meg eldönteni a meccset. A görögök nem túl kreatívak, ezáltal kapura nem túl veszélyesek. Nagy kérdés számomra, hogy az egész EB-n rúgnak-e egyáltalán gólt. A lengyelek támadói már jobbak, komoly bundesliga játékosokkal, tőlük várom a meccset eldöntő egy gólt, de csakis a félidő után, mikor már pszichésen túllépnek a nyitóünnepség okozta sokkon, és a közönségnek való megfelelés kényszeren. Így az első félidő nem lehet más, mint 0-0, azaz egy nagy X.[/e]

Eredmény: félidő: 1:0
-10 pont

#16 június 20, 2012, 21:09:35, Szigo
Na, akkor kezdjük:

Németország - Portugália

Tipp: over 2.5
Odds: 2.0
Iroda: Bet365
Tét: 10

[e]A portugál és a német válogatott nagyon jól ismeri egymást a világversenyekről. EB-ken, VB-ken rendszeresen összefutnak, többnyire ebből a portugálok jönnek ki rosszabbul (lásd: 2006). Ami ettől is fontosabb, hogy a csapatok szinte kivétel nélkül jó meccset produkálva, sok gólos gólos találkozókat játszanak egymással. Ha csak a nagy tornákat nézzük, akkor a két válogatott 3 alkalommal találkozott egymással, ebből mindháromszor több gól született, mint 2 gól. Ezen kívül van még két réges régi barátságos mérkőzés (1-1 és 1-2), valamint két (botrányos) selejtező az 1998-as Világbajnokságra, melyre nagyon sok ember emlékezhet. Ami számunkra a legfontosabb, hogy az utóbbi találkozóikon rendre legalább 3 gól született. Legutóbb egyből 5, még a 2008-cas EB-n, ahol a németek 3-2-re győztek. Előtte a hazai rendezésű VB bronzmeccsén is 3-at rúgtak a portugáloknak, melyre Figóék csak 1 góllal tudtak válaszolni. Valamint kiemelendő a 2000-es EB, ahol a portugálok valódi "outsiderként" voltak jelen, és nyerték meg a csoportjukat 9 ponttal, megverve az angolokat, románokat és németeket is. Idén valami hasonlóra számítok, a portugálok a sok torna után, ahol esélyesként voltak számon tartva, most úgy érkeznek Kelet-Európába, hogy mindenki leírja őket. Így jöhet ismét egy meglepetés. Másik oldalról viszont figyelembe kell venni, hogy jelenleg a német válogatott a Európa egyik, ha nem legerősebb és leggólerősebb csapata. A selejtező csoportjukon nagyon simán jutottak túl, a legkisebb megerőltetés nélkül. Később, a barátságos meccsek alatt, viszont kiderült: ők is tudnak hibázni és gólokat kapni. A portugálok viszonylag gólszegény selejtezőkön vannak túl, viszont ők meg pont a pótselejtezőn (amikor kellett) mutatták meg, hogy tudnak ám gólt rúgni (6-2 Bosznia ellen). Az utolsó pont, amit mindenképp ki kell emelnem, hogy a portugáloknál futballozik egy bizonyos Cristiano Ronaldo is, aki bár eddig nem volt túl hatékony a válogatottban, azonban mióta Bento átvette a csapatot 14 mérkőzésen 9 alkalommal volt eredményes, ami ugyan kicsit elmarad a Real Madridban felállított 1.1 gól/meccs aránytól, viszont még mindig egy jó arányról beszélhetünk. A németeknél pedig olyanok játszanak, mint Gomez (aki ha focizni annyira nem is tud, de gólt lőni igen), Özil, Kroos, Götze, vagy a gólrekorder Klose. Mint ahogy említettem már, jó mérkőzést várok, több góllal, ha tippelnem kellene, akkor 2-2-t mondanék.[/e]

Eredmény: 1:0
-10 pont

#17 június 20, 2012, 21:10:02, Szigo
Franciaország - Anglia

Tipp: Franciaország
Odds: 2.50
Iroda: Bet365
Tét: 10

[e]Számomra ez a mérkőzés az első forduló legsimább mérkőzése. Az már nagyjából mindenki számára ismert, hogy az Angolokat minden EB-n és VB-n túlértékelik, mindig azzal eteti meg a sajtó az embereket, hogy na majd most. De sajnos most sem. A francia válogatott jóval nagyobb erőt képvisel, jobb játékosokkal rendelkezik, és kevesebb a sérültjük is. Az angoloknál ezzel szemben nem lesz Rooney eltiltás miatt nem lesz ott, Ferdinadot be se hívta Hodgson, ezen kívül kiesett sérülés miatt a másik védő, Cahill is, továbbá Lampard sem tudta vállalni a játékot. Csupa alap ember. Az angolok szét lesznek esve, a csapatuk tele van középszerű játékosokkal és Liverpoolból behívott csalódást keltő focistákkal (Downing, Carroll és Kelly). Az angolok dolga akkor sem könnyű amikor mindenki egészséges és ott tud lenni, hát még most, amikor kulcsjátékosok hiányoznak, a többi alap játékos kiöregedőben és lényegi utánpótlásról nem beszélhetünk. Ezzel szemben a franciáknál egy új generáció van feltörőben, az előző EB és VB csődközeli teljesítménye után, most egy új edzővel és egy megújult kerettel vágnak neki ennek az EB-nek. A legtöbb meccsen meggyőzően és szépen játszottak, gólokkal verték az ellenfeleket. A feltörekvőben lévő generáció képviselői közül olyanokat lehet kiemelni, mint a Real Madridos Benzema, vagy Giroud, Valbuena illetve M'Vila (akiről még nem tudni, hogy sérülése után tudja-e majd vállalni a játékot). Ez a meccs simán a franciáké lesz, az angoloknak pedig nagyon meg kell majd küzdeniük, hogy a csoportot is túléljék ezzel a kerettel. Tippem: 3-0[/e]

Eredmény: 1:1
-10 pont

#18 június 20, 2012, 21:10:38, Szigo
Lengyelország - Oroszország

Tipp: Oroszország
odds: 2,20
bet365
tét: 10

[e]Nos maradjunk az A - csoportban. Mindkét csapatot megcsodálhattuk a mai napon. A Lengyelek bőven a várakozásokon alul teljesítettek és szerintem nem fognak tudni igazán nagy változást hozni a játékukba. A meccs elején hajtotta őket a közönség, meg is lett a vezetés Lewandowski gyönyörű fejesével. Innentől kezdve viszont amit láttunk az elkeserítő... Nem hogy hajtottak volna a következő gólért, főleg miután kaptak ajándékba egy emberelőnyt, majd egy 11es is elmaradt a kapujuk előtt, inkább próbálták megúszni 1:0-val de ráfáztak.. Szczesny kiállítása igazából erre a meccsre nézve kis túlzással előny.. elég bizonytalan volt és többek között a 11-es és Salpingidis gólja is a lelkén szárad. Tyton viszont kifogta a tizit, és mivel eltiltás miatt nem lesz az arsenal hálóőre, könnyen bevédheti magát végleg a kezdőbe. Lényeg a lényeg, egyáltalán nem győztek meg a lengyelek, egy ilyen harmat görög csapat ellen nem sikerült nyerni, nem is tudom miben reménykednek.. Az egész 2.félidőben nem mondta ez a hihetetlen jó kommentátor egyik dortmundi kiválóság nevét sem, magyarán az egyenlítő gól után (még emberelőnyben) szinte helyzetig se jutottak... Hát ez bizony nagyon kevés lesz a ruszkik ellen, ahol ha pont nélkül maradnak szinte kiesnek. Éppen most ér végét az oroszok meccse a csehek ellen. Nagyon magabiztos játék, kemény védekezés, elől pedig gyors támadások jellemzik ezt az orosz csapatot. Szinte az egész csapat kiemelhető, de arshavin különösen jól mozgott, Kerzsakovnak meg mégegy ilyen meccse nem hiszem hogy lesz, kaput nem tudta eltalálni.. pedig próbálkozott szép számmal. Dzagoev duplája pedig önmagáért beszél. Ez a lengyel csapat semmivel sem lesz jobb mint a csehek voltak, az oroszok viszont sokkal egységesebbek és jobbak mint a görögök akiket nem sikerült legyőzniük a házigazdáknak. Szerintem nem bízzák a véletlenre az oroszok és már a 2.körben eldöntik hogy ottlesznek a legjobb 8 között, az utolsó meccsen pedig kiharcolják a csoportelsőséget is. A tippet már most beírom mert valszeg  2,00 alá fog csökkenni a szorzó..  Tipp: 0-2[/e]

Eredmény: 1:1
-10 pont

#19 június 20, 2012, 21:13:10, Szigo
Hollandia-Dánia
Tipp: Félidő eredménye x
Odds: 2.20
Tét: 10
Iroda: Bet365

Minden világverseny csoport mérkőzéseinek első fordulója igencsak megviseli, mind a szurkolók, mind a játékosok idegrendszerét. Vannak csapatok, akik igencsak be akarnak kezdeni, hogy a 2. kanyarban 3 ponttal álljanak csoportjukban. Vannak csapatok, akik nem akarnak kikapni 1 ponttal is boldogok lennének az első kör után. Tegnap is ezt láthattuk két remek meccsen: Lengyelek ambiciózusán bekezdtek, a végén örülhettek az x-nek, míg a Csehek szét akarták szedni az Oroszokat, akik kivárva remek taktikus focival (mieinket utánozva), a kiesés szélére lökték a Cseheket.
A ,,B" halál jelű csoport nyitómeccsen a végső győzelemre is esélyes Hollandok (szerintem a spanyol, holland, német, francia, orosz, angol válogatott valamelyike fut majd be) a csoport leglesajnáltabb válogatottját-Dániát kapták kezdésnek. Szerintem egyébként ez a csoport nem halálcsoport! A Portugálok úgy kizúgnak innen, hogy öröm lesz nézni. A Dánok felveszik a kesztyűt majd a Hollandok totális erőfocijával szemben. De a Hollandok be fogják őket darálni, illetve a Németek is megeszik majd Dániát kombinatív támadójátékkal.
Azaz ez a csoport nálam fix holland és német továbbjutást sejtet. A nyitómeccsen azonban egy rendkívül szívós Dániát várok, aki rendre lezárják majd a területet a robbenékony támadók előtt, s inkább az egy-egy elleni párharcokat fogják erőltetni a földön és a levegőben egyaránt. Így az első 45 percet kibekkelhetik majd a Csehek pofára eséséből okuló oranje ellen (nem ész nélkül bekezdeni), aki majd az 50-60 perctől ritmust váltva bedarálják ellenfelüket.
A holland támadók, és támadó középpályások kőkemény klubszezonon vannak túl: Robben, van Bommel, de Jong, van Persie az utolsó meccsekig trófeákért küzdöttek. Tőlük fásultságot várok, s alapban azt, hogy a kieséses szezonra pörögnek majd fel.
A Dánoktól romboló, elveszett labdát nem ismerő focit sejtek, míg bírják a tempót.

Eredmény: félidő : 0:1
-10 pont

#20 június 20, 2012, 21:13:51, Szigo
Németország - Portugália

tipp:Németország
odds:2.2
bet365
tét:10

[e]Nem is értem miért ekkora a szorzó a Németekre..Amit Portugália leművelt a felkészülési meccseken az valami vicc volt.Ronaldonak szerintem nagyon nem tesz jót ez a karszalag, és nem is tudja összefogni a csapatot.A védelmük írtó gyenge,nagyon buta hibákat csinálnak hátul, és ezeket a németek kifogják használ az szinte biztos.Elől azért ott van CR7,Almeida, és Nani, de látszik, hogy nincsenek összeszokva, és így inkább az egyéni akciókra mennek rá, amivel nem sokat érnek.A védelem mint már mondtam nagyon gyenge,Pepe egy 0,Coentrao támadni akar, és sokszor belebonyolódik cselekbe hátul,amit nem szabad,Lopes, és Alves pedig nem ez a szint.Meireles,Moutinho, és Veloso szűrnek, hát ezek is inkább támadnak, védekezésben annyira nem jók.Ellenben ott vannak a németek, akik nagyon összeszedettek,engem nagyon meglepne, ha ma nem kennék el a portugálok száját.Felfogják szántani a pályát a portugálokkal.Középen Özil szervez, és osztja a jobbnál jobb labdákat, amiket elől Gomezéknek be kell lőni.Középen ott van még Müller,Podolski, és Reus, a középpálya nagyon erős a németeknél.A védelemmel sem lesz baj a meccsen, nem lesz nehéz megállítani az egyszemélyes portugál akciókat.Én egyértelműen Német sikert várok ma ettől a meccstől, szerintem sima lesz.[/e]

ERedmény: 1:0
+12 pont

#21 június 20, 2012, 21:14:43, Szigo
Hollandia - Dánia

tipp: over2.5
odds: 2.10
iroda: unibet
tét: 10

A tipp ötletét, a holland válogatott védelmének felkészülési mérkőzésen nyújtott teljesítménye adta, ezúton is köszönöm! Szóval az említett csapatrész a bolgárok és a szlovákok ellen is hajmeresztő dolgokat művelt. Közel sem azt a teljesítményt nyújtották, mint amit várhattunk volna. Van Marwijk bele is cserélt a védelembe (Bouma volt az "áldozat). Az Észak-Írek ellen már valamivel jobb teljesítményt nyújtottak a Bouma helyett bennragadt Vlaar-al.
A kritikák ellenére de Jong is maradt a csapatban. Nem tudom mennyire lehet hatni arra az emberre, egyenlőre még nem öltötte magára a föld-levegő interkontinentális rakéta szerepkörét. Szerintem ennek is köszönhető, hogy több meló jut a hátvédeknek. Ha nem is vetkőzi soha a "piszkos stílusát", megfigyelhető rajta szájkosár. Legalábbis egy darabig. Ezt azért is emelem ki, mert amíg rajta és van Bommel-en ott a póráz, a védelemnek láthatóan több dolga van és többet is hibáznak azóta!
A csatárokra és támadó középpályásokra nem térek ki külön. Nincs értelme, kedvük szerint rúgdossák a gólokat, jó formában vannak és egyre jobban belejönnek, ahogy azt a felkészülés is mutatta.

A Dán válogatott nem rossz! De nem is jó! Ahogy több válogatottnak is nagy probléma, hogy "egy emberes", ez a dánoknál is így van. Sajnos rájuk duplán is igaz. Ugyanis a Bendtnerre felépített támadójáték hátsó alapköve Agger. Kettejük pótlása nincs megoldva a dánoknál. Ezzel pedig az a probléma, hogy ha egy csapatban két emberre kell igazán figyelni, ellehetetleníteni, azt egy középszerű csapat is megoldja, nemhogy a holland. Arról nem is beszélve, hogy nekik is jó passzban kell lenniük. Azért Bendtner elég hangulatember... Ennek ellenére várok tőlük egy gólt. Ez a csapat egy igen támadószellemű formációban játszik (4-3-3) Bendtner mellett a két szélen Rommedahl-al és Krohn-Dehli-vel (nem hivatalos, csak valószínűsítem). Rommedahl rutinos öreg róka, viszonylag jó erőállapotban. Krohn-Dehli meg fineszes, alacsony játékos aki él a nagy benga védők között. Szóval ők hárman egy gólra mindenképpen jók lehetnek! A selejtezősorozatban is minden meccsen rúgtak legalább egyet és a felkészülés során sem változott ez.

Mint az írásból kiderül, holland sikert várok, viszont valószínűbbnek tartom az over 2.5-öt. Nem is értem a szorzót rá. Mert ha a dánoknál minden összejön, képesek lehetnek meglepetésre.
Hollandia több remek támadóval és támadó középpályással rendelkezik, míg a dánok a támadófutballra vannak "kihegyezve". Ezen Morten Olsen valószínűleg nem fog változtatni épp most. Így mindkét csapattól gólt várok, de bele kell kalkulálni azért a sima holland sikert is. Így egy szép szorzóért mehet az over 2.5!

Eredmény: 0:1
-10 pont

#22 június 20, 2012, 21:15:37, Szigo
Hollandia-Dánia

Tipp: Hollandia
Odds: 1.62
Iroda: bwin
Tét: 10

Narancsriasztás van Dániában. Ezeket a szerencsétlen viking leszármazottakat már megint összehozta a sors Hollandiával. Úgy látszik, nem elég nekik, hogy a két évvel ezelőtti világbajnokságon házhoz jöttek a pofonért. Orcájuk másik felére is kérnek még egyet. Sebaj, legyen meg az ő akaratuk: megkapják. Két évvel ezelőtt a The Flying Dutchman blogon ezt írtam a holland–dán mérkőzés előtt: ,,Örülök, hogy Kjær játszhat a hollandok ellen. Így legalább nem 11 favágót küldenek pályára ellenünk a dánok." Nos, örömmel tölt el a dán foci fejlődése, mert ezúttal a következőket írhatom: Örülök, hogy Kjær és Eriksen játszhat a hollandok ellen. Így legalább nem 11 favágót küldenek pályára ellenünk a dánok.

Kjær esetében már akkor írtam néhány dicsérő szót, de ezt most Eriksen esetében is meg kell tenni. Sőt, ezúttal indokoltabb is a dolog, mert úgy tűnik, hogy Jesper Olsen és Michael Laudrup után Christian Eriksen személyében ismét lehet olyan nemzetközi szinten is elismert focistájuk a dánoknak, akire teljesen jogosan lehetnek büszkék. Nagyon büszkék.

Miért fog győzni Hollandia? És miért nem nyer Dánia? Egyszerűen azért, mert Hollandia jobb csapat. Pontosabban: sokkal jobb csapat. Hegyi Iván a SportTV szakkomentátoraként ezt mondta az idei Barcelona-Bilbao spanyol kupadöntő után: ,,Ha a két csapat közötti különbséget zongorázni tudnám, akkor én lennék Csajkovszkij." A holland és a dán fociválogatott összehasonlításánál is ez a helyzet. Abban bízhatunk, hogy a dánok jól szoktak szerepelni a nagy tornákon. Ezt régebben is tapasztalhattuk, de a 2010-es vb-n is méltó partnerei voltak a hollandoknak. Amíg bírták szuflával. Most sem várható más.

Ugyebár a holland védelem eléggé foghíjas, mert nem csak a kontinenstornát sérülése miatt kihagyó Pieters hiányzik majd, hanem Mathijsen is. Elöl az lesz, ami várható volt: van Persie az Oranje első számú centere, Huntelaar pedig a cserepadon kap helyet. A dánok legnevesebb hiányzója Sörensen kapus lesz. Jelenleg pedig úgy fest, hogy őt nem Lindegaard, hanem Andersen fogja helyettesíteni. Ferguson rulez! Tippem: 2, de talán inkább 3 gólos holland győzelem. És Robben gólt szerez.

A goal.com szerint így kezdenek:
Hollandia:
Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Bouma, Willems - De Jong, Van Bommel - Robben, Sneijder, Afellay - Van Persie.
Dánia: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen - C. Poulsen, Kvist - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner.

Eredmény: 0:1
-10 pont

Idézetet írta: csabax Dátum június 09, 2012, 11:05:29
Hollandia-Dánia

Tipp: Hollandia
Odds: 1.62
Iroda: bwin
Tét: 10

Narancsriasztás van Dániában. Ezeket a szerencsétlen viking leszármazottakat már megint összehozta a sors Hollandiával. Úgy látszik, nem elég nekik, hogy a két évvel ezelőtti világbajnokságon házhoz jöttek a pofonért. Orcájuk másik felére is kérnek még egyet. Sebaj, legyen meg az ő akaratuk: megkapják. Két évvel ezelőtt a The Flying Dutchman blogon ezt írtam a holland–dán mérkőzés előtt: ,,Örülök, hogy Kjær játszhat a hollandok ellen. Így legalább nem 11 favágót küldenek pályára ellenünk a dánok." Nos, örömmel tölt el a dán foci fejlődése, mert ezúttal a következőket írhatom: Örülök, hogy Kjær és Eriksen játszhat a hollandok ellen. Így legalább nem 11 favágót küldenek pályára ellenünk a dánok.

Kjær esetében már akkor írtam néhány dicsérő szót, de ezt most Eriksen esetében is meg kell tenni. Sőt, ezúttal indokoltabb is a dolog, mert úgy tűnik, hogy Jesper Olsen és Michael Laudrup után Christian Eriksen személyében ismét lehet olyan nemzetközi szinten is elismert focistájuk a dánoknak, akire teljesen jogosan lehetnek büszkék. Nagyon büszkék.

Miért fog győzni Hollandia? És miért nem nyer Dánia? Egyszerűen azért, mert Hollandia jobb csapat. Pontosabban: sokkal jobb csapat. Hegyi Iván a SportTV szakkomentátoraként ezt mondta az idei Barcelona-Bilbao spanyol kupadöntő után: ,,Ha a két csapat közötti különbséget zongorázni tudnám, akkor én lennék Csajkovszkij." A holland és a dán fociválogatott összehasonlításánál is ez a helyzet. Abban bízhatunk, hogy a dánok jól szoktak szerepelni a nagy tornákon. Ezt régebben is tapasztalhattuk, de a 2010-es vb-n is méltó partnerei voltak a hollandoknak. Amíg bírták szuflával. Most sem várható más.

Ugyebár a holland védelem eléggé foghíjas, mert nem csak a kontinenstornát sérülése miatt kihagyó Pieters hiányzik majd, hanem Mathijsen is. Elöl az lesz, ami várható volt: van Persie az Oranje első számú centere, Huntelaar pedig a cserepadon kap helyet. A dánok legnevesebb hiányzója Sörensen kapus lesz. Jelenleg pedig úgy fest, hogy őt nem Lindegaard, hanem Andersen fogja helyettesíteni. Ferguson rulez! Tippem: 2, de talán inkább 3 gólos holland győzelem. És Robben gólt szerez.

A goal.com szerint így kezdenek:
Hollandia:
Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Bouma, Willems - De Jong, Van Bommel - Robben, Sneijder, Afellay - Van Persie.
Dánia: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen - C. Poulsen, Kvist - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner.

Az előzetest nem szabad módosítani, mert ha megteszed akkor érvénytelen a tipped. Most ettől eltekintünk, de a következőkben figyelj majd erre.  ;)

Idézetet írta: Milan Dátum június 09, 2012, 13:51:58
Az előzetest nem szabad módosítani, mert ha megteszed akkor érvénytelen a tipped. Most ettől eltekintünk, de a következőkben figyelj majd erre.  ;)

OK! Köszi. Egy "is" szócska miatt történt.  :)

Az "Ugyebár a holland védelem eléggé foghíjas, mert nem csak a kontinenstornát sérülése miatt kihagyó Pieters hiányzik majd, hanem Mathijsen is." mondat végéről lemaradt az "is", ezt pótoltam.

#25 június 20, 2012, 21:16:33, Szigo
Hollandia-Dánia

Tipp: under 2.5
Odds: 1.83
Iroda: bwin
Tét: 10

[e]Nagyon kiszámithatatlan mecsnek tünik számomra ez a találkozó.Én valahogy nemérzem ezt a tulipános gárdát akkora erősnek mint a WB-n.Persze tömve vannak sztárokkal mint Van Persie aki jó formában is van, de a többi csillag Sneijder,Afellay vagy Robben nem épp csúcs formában vannak.Sneijder nekem egész éven kedvetlennek tünik,akik elakart menni a problémakkal küzdő Interből,de nemjótt össze.Afellay sokáig sérült volt,ugyhogy az ő játéka egy nagy ismeretlen lesz.Robbent pedig már az ellenfelek megtanulták megfodni.Mindig ugyanaz a sablonos szélről toli toli és rúgni, már nagyon átlátszó.A BL döntő is mély nyomokat hagyott rajta.Közepen Van Bommel aki már visszavonulni készül,hisz az AC-ból vissza tér hollandiába.A felkészülési mecsek se voltak meggyőzöek. A Bulgároktól,kikaptak a Szlovákokat 2:0ra verték,de nagyon pasziv lassú,ötlet nélküli játék volt,ahol ha nem a gyors öngól, akkor nemis nyernek.A Dánoknak nincs mit vesziteni.Persze hogy nemfognak kinyitni,mert hát ha még nemis csúcs formában vannak a hollandok,a hibát kegyetlenül kitudják használni.Bedtner az egyedüli befejező,és talán még a fiatal Eriksen vagy a tapasztal gyors lábú Rommedhal.Tőlük várhatják a dánok az esetleges gólokat.Sok múlhat ezen a mecsen hisz a németek valószinü simán továbjutnak,igy már csak egy csapat léphet továb.Itt aki nyer az már fél lábbal továb is jutott.A döntetlen a Dánoknak kedvezhet de a Hollandok azér nemfognak eszevet rohamozni elejétől.Nagy csata várható ahol a gólért nagyon meg kellesz szenvedni.A Dánok max egyet ha rúgnak,de ez nemvalószinű, az oranjes pedig max 2,de szerintem csak nagyon szoros 1:0 lesz.A félidei x is jó opciónak tünik, de számora a under2.5 biztosab.Taktikai csata,nagy küzdelem a középpályan,és minimum helyzet,amit én ettől a mecstől várok.[/e]

ERedmény: 0:1
+8,3 pont

#26 június 20, 2012, 21:17:05, Szigo
Németország - Portugália

tipp:Németország
odds:2.2
bet365
tét:10

[e]Ahogy tegnap az Oroszok voltak a nap tutija,ma úgy a Németeknek kéne lenni.A németek minden poszton erősek.Nincs gyenge pontjuk ,talán csak a média a nyomás és elvárasok az ami problémát okozhat.De hát ezek a játékoson nap mint nap kivannak téve ezeknek a dolgoknak.Mindegyikük olyan csapatban játszik ahol csak a győzelem számit,szóval én attól nemtartok hogy netudnák kezelni ezt a helyzetett.Talán nálam még lenne egy dolog amit megfigyeltem náluk,hogy hiába játszank jól , a gól kihasználas lehet náluk az amin elvérezhetnek.Persze ott van Gomez aki jó formának örvend, de ha pont most nemfog neki menni akkor bajban lehetnek.Klose nemrosz,de ő már túl van a toppon.Podolski pedig nemigazán érzi a kaput ebben az esztendőben.Na de ez csak egy apróság,amire pici az esély.Nagyobb gondban vannak a Portugálok.Túlsagosan Ronaldóra hagyatkoznak.Lahm rá lesz tapadva ahogy a Bl-ben is tette,és kilesz iktatva.Nanit simán lecsatolják, és a csapat többi tagja kevés lesz arra hogy a németeket zavarba hozza.Őzil az ész, Schweini a rutin,a motor, Neuer egy biztos pont a kapuban.Nemtudom elképzelni hogy tudna itt egyeltalán pontot szerezni a Portugál.A németek akármilyen csapattal indulnak el egy Eb-n,WB-n mindig kell velük számolni, és most hogy enyire összeáltak,tele fantasztikus, tehetséges srácokkal, nálam végső győzelemtől bűzlenek.Először hendivel akartam őket adni,de amikor megláttam a számomra erthetetlen nagy szorzót rájuk, megyek a biztosra.Sima német sikert várok ahol Gomez megszerzi első golját.[/e]

Eredmény: 1:0
+12 pont

#27 június 20, 2012, 21:17:47, Szigo
Hollandia-Dánia

Tipp: Hollandia -1,5, azaz Hollandia legalább két góllal nyer
Odds: 3.1
Iroda: bet365
Tét: 5

[e]Robben, Sneijder, Afellay - Van Persie támadónégyes, kontra Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen védőnégyes. Ebből számomra egyértelműen kiderül, hogy milyen mederben fog zajlani a ma késő délutáni Európa Bajnoki meccs a "B"-csoportban Hollandia és Dánia között.
Azért ezt a két csapatrészt emelném ki, mert úgy gondolom a dánok az egy szem Bendtnerrel elől semmilyen veszélyt nem fognak jelenteni a holland kapura, még akkor sem, ha az oranje védelme jelenleg nem a legszilárdabb talpakon áll. Így a dánok mellé a végeredménykor valószínüleg be lehet írni egy nagy 0-át.
Innentől kezdve viszont, hogy jöjjön a tipp, csak annyi kell, hogy a fapapucsosok kétszer mattolják Andersen kapust. Ugye ez egyáltalán nem elképzelhetetlen. Garancia számomra az említett gólmennyiség elérésére Van Persie, aki kihagyott meccs nélkül nyomta végig az angol bajnokságot. Robben, aki a legfontosabb lövését ugyan elhibázta az idén, de mellette számtalanul szórta a gólokat. Sneijder, aki ugyan nem játszott top formában, de már kezd hasonlítani két évvel ezelőtti önmagára. És itt van Afellay, aki a felkészülési meccseken nagyon meggyőző produkciót nyújtott.
Velük szemben lesz a dánoknál az igencsak zavarba hozható Agger - Kjaer kettős, illetve a dán illetve holland bajnokságban edződő Jacobsen, és S. Poulsen. Na ők ha minden a tervek szerint alakul, levegőhöz sem fognak tudni jutni a mai meccsen. Tippem 2-0, de inkább 3-0.[/e]

Eredmény: 0:1
-5 pont

#28 június 20, 2012, 21:18:19, Szigo
Németország - Portugália

Tipp: Németország
odds: 2,20
iroda: bet365
tét: 10

[e]A "B" - csoport küzdelmei is megkezdődnek a mai napon. A mérkőzés toronymagas esélyese mint sokan másoknál nálam is a német csapat. A csapat játékosainak döntő többsége remek klubszezont tud maga mögött. Sérültek sem hátráltatják a csapatot, mint kiderült Mertesacker is felépült bokasérüléséből és valószínűleg Badstuberrel az oldalán mindketten a kezdő 11-ben kapnak helyet. Elsősorban nem a védelméről híres ez a német csapat, viszont hogy a dortmund-val bajnok és az egész szezonban remekül játszó Hummels így valszeg nem fér oda a védelembe az jelzésértékű az erőviszonyokat nézve. A középpályájuk tényleg az összes csapat közül talán a legjobb, ottvan az idén Bundesligát nyerő Götze, Göndogan, a BL döntős Bayernből Schweinsteiger, Müller vagy a Real Madrid csillagai Özil, Khedira duó. Podolski, Klose és Gomez pedig nem lesz rest gólokat vágni ennek a portugál csapatnak ahogy a selejtezők során is nyolc alkalommal legalább 3 gólig jutottak, hát felkell kötni a gatyót CR-éknek. Akik nem igazán győztek meg a barátságos meccseken mutatott teljesítményükkel. A védelem bohózatba illő dolgokat művelt, én a törökök elleni meccsüket néztem végig( bár csak ne tettem volna).. hát szánalom. A világ egyik legjobban támadó válogatottja ellen ez olyan kevés lesz mint sivatagban a vízibicikli. 2-3 gólt pedig biztosan nem fog tudni összehozni Ronaldo (esetleg Nani) hogy itt pontszerzés legyen, annyira azért nem gagyi ez a német defense, sőt... Röviden ennyi. A németek minden poszton bomba erősek, míg a Portugálok maximum az A csoportból tudnának továbbjutni ezzel a kerettel és tudással, pechükre viszont a halálcsoportba kerültek, amit már ma az arcukba kapnak azt nem köszönik meg...  Tipp: 3-0[/e]

Eredmény: 1:0
+12 pont

A hollandoknak mindenképp nyerni kell, és ez most könnyű feladatnak tűnik a dánok ellen. Az egy gólos hendikepet azért tettem, mert szerintem ennyi különbség van a két csapat között, és ha biztosra akarnak menni, akkor nem állnak meg egy gólos előnynél, plusz még a gólaránynak is lehet ebben a csoportban szerepe a végén. A holland védelemben állítólag akadnak problémák, (ebbe nem merek belekontárkodni, a támadó részleget jobban ismerem) de a dánok támadó potenciáját nem tartom olyan erősnek, hogy veszélyeztessék a hendikeppes oddsot – Bendtner szerintem nem férne föl a holland kispadra. Illetve, ha ez valóban így van, már hogy a védelem gyengélkedik, az tovább erősíti a hendikeppes odds jogosultságát, mert ebben az esetben a hollandok még inkább az ellenfél térfelén történő labdaratásra, és a támadásra fognak törekedni. Egy kis félelmem azért van, a dánok szívós kis csapat, de egy idő után be kell indulni a gólgyártásnak. Bevallom, én még-2,-3 hendikeppel is megtettem.