ATP - Shanghai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 október 16, 2010, 18:54:17, Milan
Andy Murray - Jo Wilfried Tsonga

Tipp: 2,5 szett felett
Odds: 2,62
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10

[e]Ez a Murray - Tsonga mérkőzés sem ígérkezik rossznak, két kiváló teniszező, akik ha jó napot fognak ki bárkit képesek megverni. A franciák füge frenkije úgy néz ki erre az 1000-es tornára összeszedte magát. Wimbledon után (ahol épp Murray jelentette számára a végállomást, 3:1-re verte a skót) múlt héten játszott először és rögtön az első meccsén kikapott Tokióban Nieminentől. Ezen a shanghai tornán eddig 3 szettveszteség nélküli győzelmen van túl, mindhárom meccsén nagyon szoros első szett után, a másodikat simán hozta. Florian Mayer, Querrey és Feliciano Lopez voltak az ellenfelei. Murray ellen is nyerhet, de jelenleg csak akkor, ha nagyon jól játszik. Inkább a skót sikere várható, de nem fogja könnyen adni a bőrét a nagydarab francia. Murray is szettveszteség nélküli győzelmekkel jutott idáig, de Tsonga szintű ellenfele még nem volt. Ez lesz az első komolyabb megmérettetés számára ezen a tornán. Szoros szettek lesznek, melyek közül egyet behúzhat Tsonga. 2:1-es Murray győzelem a tippem.[/e]

Eredmény: 2-0
-10 pont

Kezd gyanús lenni ez a Melzer meccs... gamebookersen tegnap 1.25 volt rá az odds most 1.30-ra felment. Így, hogy verte Nadalt túl nagy nép tipp lett, hogy az argentínt is veri...lehet nem lenne hülyeség Monacot bepróbálni 3.4 körüli oddson.

Idézetet írta: Cesc18 Dátum október 15, 2010, 10:50:28
Kezd gyanús lenni ez a Melzer meccs... gamebookersen tegnap 1.25 volt rá az odds most 1.30-ra felment. Így, hogy verte Nadalt túl nagy nép tipp lett, hogy az argentínt is veri...lehet nem lenne hülyeség Monacot bepróbálni 3.4 körüli oddson.

Igen! Nadal ellen jobban fel lehet pörögni mint Monaco ellen. Már láttam így játszani Melzert, de akkor is valami nagy játékos ellen. Monaco pedig esélytelenebb volt de Bakker ellen, úgyhogy ő is esélytelenként jutott tovább.

Viszont, ha Melzer úgy el lövi a vonalakat mint tegnap akkor Monaconak semmi esélye! Meglátjuk! ;)

A De Bakker elleni sikere számomra azért nem nagy valami, mert a holland még elég éretlen, egy Monaco szintű játékos ellen simán kikaphat... Viszont Melzer simán tud így játszani más ellen is, nem egy Rochus akinek évente 1 jó meccse van, szóval inkább csak élőben próbálok majd ügyeskedni...

Monaco nem tudott élni az első szettben adódó lehetőségekkel 4-1-re is vezetett (igaz csak egy brékkel) ezután sorban vesztett négy játékot és már ő volt brék hátrányban, de Melzer nem tudta kiszerválni a szettet (5-5). Majd jött a rövidítés, ahol 5-1-re is vezetett Melzer, de Monaco itt is ki tudott egyenlíteni (5-5), majd hárított egy szettlabdát (6-6), de a második pontot már nem tudta hozni saját adogatásából, így újra az osztrák jutott játszmalabdához, amit már ki is használt (8-6). Remélem nem zuhan össze Monaco a második szettben és újra fel tud állni.

Felállt ahogy tette eddig is. Ez volt a forgatókönyv a tegnapi Nadal meccs után. Törvényszerű volt Monaco győzelme, legalábbis annak, aki követi a tenisz világát. Holnap viszont  a pinaszőrarcú ellen nem sok esélye lesz. Mindenesetre Nadal már pihen a vb-re és karosszékből nézi az itteni drámát.

Mentálisan elfáradt az osztrák és rengeteget rontott, ami ma nem fért bele Monaco ellen, aki nagyon összeszedte magát erre a shanghai tornára. Azért arra nem sokan számítottak szerintem, hogy az argentin itt elődöntős lesz. (Csatoltam a meccs statisztikáját. Érdemes egy pillantást vetni a nyerők és a ki nem kényszerített hibák arányára.)

Mikor nem jönnek Robin szervái, avagy Söderling - Federer 1-6, 1-6 :D

Holnap Djokovic - Federer elődöntő. Fincsi lesz. :coolsmiley:

#23 október 16, 2010, 18:55:02, Milan
Roger FEDERER - Novak DJOKOVIC

tipp: Djokovic
odds: 2,25
office: bet365
tét: 6*


[e]A torna legnagyobb ütközetére kerül sor a szombati játéknap második elődöntőjén, ahol a világranglista második szerb Djokovic, a volt világelső jelenleg harmadik Federerrel találkozik. Federer nagyot pihent, feltöltődött a US Open után, ahol éppen Djokovic búcsúztatta. A shanghaji színre lépés nagyszerűre sikeredett, szettveszteség nélkül lépett túl az Isner, Seppi, Söderling hármason, igaz ellenfelei nem is késztették nagy erőbedobásra, Söderling szinte szerva nélkül állt ki ellene, így sikeredhetett egy sima 6:1,6:1 -es nyolcaddöntő. Djokovic a US Open döntő után már előbb megkezdte a ráhangolódást az év végi londoni világbajnokságra, s úgy néz ki jól döntött, hiszen kínai körútját egy pekingi szettveszteség nélküli tornagyőzelemmel kezdte, s itt Shanghai -ban önbizalommal telve még simábban takarította el ellenfeleit az útból. A már említett US Open nyolcaddöntős találkozójuk alaposan megmaradhatott Federer tudatában, ahol vesztett állásból tudott fordítani a szerb, s az akkor mutatottnál talán most még jobb formában ütöget Nole, a fogadóirodákkal ellentétben én Djokot tartom esélyesnek. Minden téren nagyon együtt van, koncentráltan teniszezik, ha tartja a jó formáját, akkor a sokat kihagyó, eddig nyomás alá nem kerülő svájcit újból legyőzheti, akinek sok lesz a teljes mezőnyt tekintve a legjobb passzban levő szerb szinte hiba nélküli játéka. Bár mindketten hiba nélkül jutottak az elődöntőig, nekem Djokovic meggyőzőbb volt, így őt várom a vasárnapi fináléba.[/e]

Eredmény: 2-0
-6 pont

#24 október 16, 2010, 18:55:29, Milan
Novak Djokovic - Roger Federer

Tipp: Federer
Odds: 1,72
Fogadóiroda: [10b]10Bet[/10b]
Tét: 10


[e]Igazi teniszcsemegére van kilátás a mai nap második elődöntőjében. A volt világelső teniszfenomén azzal a Novak Djokovic -al meccsel akivel nemrégiben a US Open elődöntőjében gigászi csatában nyert helyzetből, meccslabdákról végül alulmaradt. Van tehát miért miért visszavágnia Fedexnek, és már csak ezért is kimondottan paprikás találkozóra számíthatunk. A két játékos félelmetes formában ütöget az elmúlt hetekben-napokban. Így szinte természetes hogy eddig mindkét klasszis játszmaveszteség nélkül alázta a mezőnyt. Annak ellenére hogy legutóbb Djokó nyert, az egymás elleni összevetésben így is a svájci vezet 10-6 ra, nem ismeretlen dolog tehát Roger számára Djokovic legyőzése. A szerb fiú korábban kezdte a felkészülést, hisz ő már Pekingben begyűjtött egy trófeát, míg ellenfele inkább a pihent. Meglátásom szerint az hogy Djoker ennyi mérkőzést zsinórban megnyert az elismerésre méltó teljesítmény, viszont bizonyos szinten megterhelő mind fizikálisan, mind pedig mentális értelemben. Fedex számára pedig vetélytársa nagyszerű menetelése mindenféleképpen motivációt ad, a revansvágyról nem is beszélve. Egy feltüzelt Federer lép tehát ma délután pályára és ha úgy játszik ahogyan tud és ahogyan azt legtöbbször eddig is tette nem lehet kérdéses a győzelme.[/e]

Eredmény: 0-2
7,20 pont