Vuelta 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


78th La Vuelta ciclista a España

Időpont: augusztus 26. - szeptember 17.
Hivatalos weboldal: https://www.lavuelta.es/en/

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Kijöttek a végső győztesen kívüli szorzók, lehet nézelődni.

Pontbesorolás

Az rémlett, hogy a Vuelta nem a sprinterek paradicsoma, idén talán még extrémebb a helyzett. Zöld trikónál Kaden Groves a favorit 2,75-tel, de aztán már egy összetett menő következik, Roglic 5,00-ös szorzóval. Átnéztem a szakaszokat, a spintek általában a szakasz végefelé vannak; a síkszakaszokat leszámítva ilyenkor már jó pár hegyen túl lesz a mezőny. Így érhető miért a szlovén a 2. esélyes erre a titulusra. Idén a Giron nem ment végig Groves, ki tudja a Vueltán meddig jut el. Tipp: Zöld trikó Roglic 5,00

Csapat besorolás

Jumbo 2,50, UAE 5,00; ha ezt a 2 tippet 'súlyozva' tesszük, akkor az egy 1,67-es szorzónak felel meg. A Jumbo bombaerős kerettel érkezik, az UAE Ayuso és Almeida párosa miatt erős, de a többi csapat? Talán még a Bahrein okozhat meglepetést a Buitrago, Caruso, Landa, Tiberi négyessel. Movistarnál Mas gyenge, INEOS-nál pedig Bernal nem a régi, így ez a 2 csapat szerintem nem érhet fel a csúcsra.

Tipp: 2/3 egység Jumbo, 1/3 egység UAE ---> 1,67 egység

Hogy mindenképpen legyen long-term bet, így nálam szerintem így fog kinézni:

20 000 Ft Jumbo
10 000 Ft  UAE      Mindkét esetben a nyeremény 50 000 Ft

Vuelta a Espana, beharangozó: Valter Attila, Vingegaard, Roglic, Evenepoel és egy kis Barcelona

A hétvégén Barcelonában megkezdődik a Vuelta a Espana, ahol Valter Attila is rajthoz a világ legjobb csapatában, mi pedig megvizsgáltuk az esélyeket.  Olvasd tovább


Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 24, 2023, 14:19:09Csapat besorolás

Jumbo 2,50, UAE 5,00


2,37 és 4,00-re estek a szorzók bet365-nél :P

Nem sprintereknek való vidék ;D

És a 13. szakaszon mi az a durva lejtős indulás?! :o

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Eddig az időjárás osztja a lapokat; elég érdekesen indul az idei Vuelta..

Vuelta a Espana: Dráma Barcelonában, Andorrában jöhet az első csata

Nonszensz, ami Spanyolországban történik a Vuelta a Espanán. Barcelonában hibát hibára halmoztak a szervezők, hogyan folytatódik ezek után a verseny? Olvasd tovább


bet365 - Fogadás fokozó (hétfő, augusztus 28.):

Remco Evenpoel - Vuelta a Espana 2023

Végső győztes

4.50 -> 5.00

Enric Mas Nicolau - Vuelta a Espana 2023

Végső győztes

15.00 -> 17.00

Fogadj te is magasabb szorzókon: bet365 Regisztráció

Jumbo-Visma és UAE erős, csapatként sokan tudnak az élen maradni (Vingegaard, Roglic, Kuss, Kelderman, Ayuso, Almeida, Soler), valószínűleg ez a két gárda fogja dominálni a versenyt. Ha robbanékony emelkedő, akkor Evenepoel, kérdés, mit okoz a sérülés neki? Remco nagyon meglódul, szóval, ha Vingegaard nyerni akar, akkor le kell őt szakítania korán, mert az biztos: Vingegaard a vezér a Jumbóban, Roglic rendre lemarad, ha támadás van (Evenepoel vagy Ayuso), akkor Vingegaard veszi át. Az is meglepő, hogy külön van osztva a Jumbo-Visma (Vingegaard - Kuss - Keldermann és a másik trió: Roglic - Valter - Tratnik). Uijtdebroeks - Vlasov duó érdekes lehet a Boránál, egyelőre a belga tűnik erősebbnek. Ineosnak szia, G. Thomas nem nyer semmit, jó, ha top10-ben lesz. Mas nagyon szépen tartotta magát, Martínez dettó, azért látszik, hogy ki az a 10 versenyző, akivel kalkulálni kell.

Vuelta a Espana: Molano megnyeri az első sprintet?

Az első sprintbefutó várható a Vuelta a Espanán, ahol mindössze egyetlen versenyzőre koncentrálunk! Vajon milyen eredményt ér el Juan Sebastian Molano? Olvasd tovább


Eddig Remco a főszereplő:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 29, 2023, 09:53:38Eddig Remco a főszereplő:

Imádtam az Esbringán lévő kommenteket a kép alatt, meg a többi cikk alatt. Zseniális a "magyar szakértő közönség". Ez zajlott a cikkek alatt:
1. szakasz: Gyökér kisfiú (Evenepoel), minek veri itt magát meg szólal fel, többinek is ugyanaz volt, meg látjátok, Vingegaard, Roglic és a nagyok csöndben vannak, így kell, türelmesen meg csak kis eső volt.

Másnap reggel jönnek a hírek: Ayuso már a célban, Roglic még aznap este kritizálta a szervezőket, Vingegaard szintén, ahogyan Geraint Thomas is, hogy ők sem láttak semmit, veszélyesek voltak a körülmények.

Eközben a képek alatt: Síri csend, miután kiderült, mindenkinek ugyanaz a véleménye, mint a belgának...

2. szakasz: Evenepoel elmondta, megint a szervezés, eközben a képek alatt: megint okoskodik, fél stb., kiderül, mindenkinek ugyanaz a véleménye, neutralizálni kell. Megint síri csend a kommentek között.

3. szakasz: Evenepoel egy balfasz, le fog szakadni, nem bírja a 2000 méter környéki emelkedőket, Jumbo-Visma megeszi őt. Evenepoel nyer. Magyarok: látjátok, fékezni se tud ez a rohadt gyökér, meg különben, nem most kell nyerni, szegény nőtől bocsánatot se kért, meg ez a flegmás focis ünneplés....

Másnap délelőtt: Evenepoel addigra már rég bocsánatot kért (amúgy a nő állt rossz helyen, mint kiderült), de a magyarok: szólt a PR szekció ennek a gyökérnek?


Összességében imádom, mennyire vakon vannak a magyar nézők.  ;D  Feldobják a napokat, mikor pár pillanatra megnézem a kommenteket. Nézik a sportágat, csak nem értik.

A másik, amin le voltam döbbenve, hogy már azért Valter Attila ott van a mezőnyben pár éve, sokan miatta követik a sportágat, így valószínűleg tisztában vannak a szerepkörével, de aztán kiderül, mégsincs így. Olvastam olyan kommentet (vagy Twitteren, vagy Esbringán, nem tudom már), hogy most ezért vitték el Atit, mert az első emelkedő közepén leszakad?

Erre nehéz mit reagálni, mert egy segítő leszakadhat, főleg akkor, ha előtte dolgozott, esetleg van még 2-3 segítői a kulcsemberek körül. Most ott volt Kuss meg Kelderman, nem hinném, hogy gondban volt a Jumbo egy Valter leszakadásával, kell majd még a segítsége később. Szóval valahogy ezt kéne tanítani a magyaroknak, megértetni ezt a sportágat...

bet365 - Fogadás fokozó (szerda, augusztus 30.):

Edward Theuns - Vuelta a Espana 2023

Szakasz győztese -  5-ik szakasz

26.00 -> 29.00

Alberto Dainese - Vuelta a Espana 2023

Szakasz győztese -  5-ik szakasz

8.50 -> 9.50

Fogadj te is magasabb szorzókon: bet365 Regisztráció

6. szakasz:
Evenepoel megmondta, minél előbb el akarja engedni a trikót, tudja, hogy a csapata alkalmatlan arra, hogy 15 szakaszon át védje (még 4-5 etapot is kétlek). Kiindulva abból, hogy ilyen 15-20 perccel senkit sem enged el a Jumbo-Visma, ezért valaki olyat kell választani a holnapi szökésre és top3-as tippre, akinek olyan 3-4 percen belül van a hátrány, tud azért hegyre is haladni... de mégsem veszélyes összetettben:
Javi Romo
Juanpe López
C. Rodriguez
Lenny Kamna
Rudy Molard

Ők vannak nagyjából ilyen hátrány körül, akiket hajlandóak elengedni... Kamna esetében tuti alacsony a szorzó 2.00-3.00 közötti, de a többieket olyan 10.00-15.00 közé saccolom.