Snooker VB 2012

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Cesc18 Dátum május 05, 2012, 19:41:59
Ez így gyönyörűen hangzik...Ebdon és Wiliams trágya volt, velük kár foglalkozni. Robertson az 5-3-as vezetés után szétesett és elment neki a meccs (5-3 után 7 frame alatt 29-es volt neki a legmagasabb brékje, pedig kismillió lehetősége volt...). Az ausztrál amúgy 2010-ben volt világbajnok... Stevens meg várható volt, hogy kevés lesz, ettől függetlenül a mostani 15-9 az nem reális, ha láttad a legutolsó két frémben mi történt...tehát 13-11-nek kellene lennie.
Engem úgysem lehet meggyőzni, végképp nem egy Ronnie fan fog meggyőzni aki elfogultan látja a meccseit!! :)

Én nem vagyok Ronnie fan (haha, ki hiszi el? ;D), de azt kell mondjam, szerintem mindkettőtöknek igaza van (ki kérdezte?).
Az ellenfelei nem játszottak a tudásukhoz mérhetően, de azért ez több mint furcsa. Én annak tudom be, hogy Őket is meglepi az, h Ronnie nem ad ingyen frame-et, folyamatosan odaáll, és összeszedetten játszik. Nem a zseniális O'Sullivan van az asztalnál, hanem egy olyan, aki nem játszani akar, hanem nyerni. Régen nem láttam Őt így játszani.
Viszont ennek ellenére bármikor előjöhet benne az unott játékos (lehet, csak bemesélem magamnak), akinek csak azon jár a feje a meccs alatt, h vajon van-e otthon jégkockája.
Nehezen hiszem el, h ne Ő legyen a világbajnok, de igazából Tőle bármi kitelik. Carter odaszúrhat Neki szerintem, hiszen a Kapitánynak semmi vesztenivalója sem lesz, főleg azután, hogy visszavonuláson gondolkodott. A HC-nek ülnie kellene ;D

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 05, 2012, 19:53:43
:beerchug:

- Tényleg, Robertson már két éve volt.
- Láttam az utolsó két framet, meg azt is láttam, mikor 62-0 ról nyerte meg Stevens 62-63ra, szóval az ilyenek benne vannak a játékban...

jaaas: jól látod, én nem arra gondoltam.  :)
Régebben safety játéknál ész nélkül rápróbált arra is, ami nem volt belökhető, vagy nem tudott koncentrálni, hogy jó biztonságikat lökjön sorozatban. Most meg türelmesen kivárja az alkalmat. Na ezért játszik jól szerintem.

Persze benne van, csak kettébasz tőle az ideg, de ja benne van... ;D
Az, hogy most nem flegma és nem tojik az egészre még nem azt jelenti, hogy jól küldi...szerintem. Persze azt sem mondom, hogy rosszul játszik, de bőven verhető. Talán majd agybajnok Ali a döntőben :o:

#92 május 08, 2012, 10:49:01, Cesc18
Ali Carter - Ronnie O'Sullivan Handicap +5,5 Carter 1.80 :noway: (11-18)
Újra összejött a 2008-as VB döntő párosítása. Akkor nem sok izgalmat hozott az a finálé (a színvonal sem volt túl magas), ugyanis Ronnie 18-8-al alázta le Cartert. Nagyon régen volt arra példa, hogy VB döntő megismétlődjön...talán legutóbb a 90-es évek elején amikor Hendry és Jimmy sorozatban játszották egymással a döntőket. 2008 előtt pedig arra, hogy két angol játssza a finálét, 89-ben került sor. Ronnie eddig 100%-os ami a VB döntőket illeti, 2001, 2004 és 2008-ban sem tudták legyőzni. Egyedül Higgins volt az aki valamilyen szinten képes volt őt megszorongatni.

O'Sullivan hihetetlen "sima" meccseken van túl eddig. Ebdon, Williams, Robertson, Stevens négyest takarította el az útból. Ha a neveket nézzük akkor ez egy fantasztikus névsor...DE, Ebdon feltámadt így 40-en túl és nyert egy pontszerzőt Kínában, majd itt a Crucibleben árnyéka volt önmagának. Williams kb több, mint féléve pocsék formában van, plusz Ronnie ellen nem megy neki. Mindkét meccs élvezhetetlen, gyenge színvonalú volt. Robertson már más szint volt. Ebdon és Williams ellen is megfigyelhető volt, hogy legtöbb esetben nem Ronnie indult meg először, ő csak lecsapott az állásokra amikor hulladék ellenfelei amatőr hibákat elkövetve hibáztak folyamatosan 20-30 pont után. Ebdon gyakorlatilag minden frémben brékelhetett... Robertson elleni első szakaszban, mind a 8 frémben az ausztrál indul meg elsőnek, utána vagy végig lökte vagy nem, DE ő indult meg elsőnek...Miután visszajöttek a pihenőről, Ronnie nagyon bekezdett egy tény és való. Gyors kiegyenlített 5-5-re. Ezt követően mindketten megzuhantak, egymásnak adogatták a lehetőségeket. Robertson képtelen volt lökni egy normális bréket, 21, 24 majd megfejelte 29-el, és ezeket mind jó állásoknál cseszte el. A session végére szedte össze magát egy kicsit, csak akkor már rég késő volt. Stevens nem játszott rosszul, de neki mumusa Ronnie, és ez meg is látszódott, olyanokat is kihagyott egy-egy bravúr után amit edzésen kis túlzással csukott szemmel belök. Nem tetszik amit O'Sullivan művel, pontosabban ez így nem igaz, az nem tetszik ahogy istenítik őt. Az igaz, hogy nem játszik rosszul, de közel sem elsöprő. Az eredmények nem takarják azt ami a meccsen volt...ezek alapján azt lehet gondolni, hogy szétalázott mindenkit, de ennek még csak a közelében sem járt, az eredmények bármennyire is ezt sugallják.

A Kapitányt olyan mintha kicserélték volna...na most itt is felhozhatjuk a neveket. Megverte Davist, az idei UK győztes, a VB legnagyobb favoritjának kikiáltott Trumpot, a bomba formában lévő meglepetés embert, Jamie Jonest és az idén két pontszerző fináléban ott lévő Maguiret. Szerintem teljesen korrekt...Egyértelműen a Trump elleni sikere volt a legnagyobb győzelme. 12-9-ről sikerült fordítania, és nem azért került ilyen hátrányba, mert rosszul játszott volna. A végén kellett neki a szerencse is persze, anélkül nem lett volna meg a győzelem, de magas színvonalon játszott. Maguire ellen gyakorlatilag végig uralta a meccset. Minden szakasz után vezetett, és a végén sem jött nála az agyhalál. Pokoli jó a biztonsági játéka, Maggi ellen is hihetetlen amiket néha lökött. E-mellett kitűnő a golyóbelökése, persze ilyen tekintetben Ronnie sem panaszkodhat...Carter a Trump elleni győzelme után kicsit nagyképűen nyilatkozta azt, hogy nem minden a golyóbelökés.

Na Kapitány itt a lehetőség, hogy ezt bebizonyítsd. Egy fegyver van Ronnie ellen. NE adj neki indulót. Robertson is átment türelmetlenbe és bevállalt olyan lökéseket ami teljesen felesleges volt. Persze kihagyta, Ronnie meg büntette. Mondjuk Carterre jellemző volt egész tornán a megfontoltság, nagyon ritkán ment bele necces lökésekbe. Muszáj lesz türelmesnek lennie és az adódó lehetőségeit kihasználnia máskülönben semmi esélye. Ha azt játssza amit Ronnie eddigi ellenfelei, hogy megindulnak és jön a hiba majd ott marad a nyitott állás akkor 0% esélye van a győzelemre, mert Rakéta rakéta sebességel pusztítja el a golyókat az asztalról...

Most az a kérdés merül fel bennem, hogy megverte Trumpot, akkor miért ne verhetné meg O'Sullivant is? Lássuk be, az odds azért csábítja az embert. 4 felett van a Kapitány szorzója...annyiért már belehet vállalni. A teljesen sima negyeddöntők és elődöntők után ideje lenne már egy szoros meccset látni. A legnagyobb gond azzal van, hogy mentálisan ég és föld a két játékos. Ronnie híresen jó a döntőkben, míg Carter alapvetően egy fejben gyenge játékosnak számít, VISZONT eddig itt a VB-n erre teljesen rácáfol, egyedül tényleg Jones ellen volt 12-8-as vezetésnél egy kisebb szétesése, nehézkesen fejezte be a meccset. A legjobb döntés +5,5-ről játszani a Kapitányt, ezzel az összeszedett, megfontolt játékával esélyes arra, hogy nyerjen 13 frémet, de nem zárnám ki azt sem, hogy ő lesz 2012-ben a Világbajnok. Nem gondoltam volna, hogy ezt így lefogom majd írni, de a cikk végére teljesen sikerült magam meggyőzni...

Vasárnap 3 órai kezdettel rajtol a finálé, 2009 után ismételten Michaela Tabb fogja vezetni a döntőt.

Ez az 5. frame az, amit O'Sullivan régebben bukott volna. Türelmesen játszik, és nem tudja Carter kizökkenteni, ami úgy néz ki, Ali idegeinek nem tesz jót. Nagyon összeszedettnek tűnik Ronnie, amennyiben így folytatja, benne lehet a meccsben a "múltkori" 18-8hoz hasonló eredmény is.

Sajnos még csak 2 frémet láttam a döntőből...nem tudom, hogy örülnöm kellene-e a 10-7-es Ronnie vezetésnek...innen szerintem elég necces lesz a Carter +5,5, de azért bízok benne.

Elég beteg takarítás volt ez Ronnietól

Ronnie O'Sullivan Magical Clearance vs Ali Carter - 2012 WSC

Miután egy oldalon állunk (Carter +5,5), ezért azt mondom, örülj az eredménynek, én legalábbis ezt teszem. Benne lehetne egy nagyobb különbség is, és már most elkönyvelhetnénk a veszteséget.
Bízni kell abban, hogy O'Sullivan ma rosszabbul fog lökni, és akkor meglesz a hc.

Ronnie indított egy 4-0-val. 14-7... Ha innen jön a hendi, az maga a csoda lesz >:(

Nekem köszönöm elég volt ennyi ebből a döntőből...színvonaltalan szar, pont olyan mint amilyen az egész VB volt. Megint ajándékba adott két frémet ez a nyomorult. A 20. frémet csak 3-szor nyerhette volna meg Carter, az előzőt kétszer...de hát a lyuktól 20 centire lévő golyót is képtelen belökni. 12-9 helyett 14-7... :noway:

Idézetet írta: Cesc18 Dátum május 07, 2012, 16:54:54
Nekem köszönöm elég volt ennyi ebből a döntőből...színvonaltalan szar, pont olyan mint amilyen az egész VB volt. Megint ajándékba adott két frémet ez a nyomorult. A 20. frémet csak 3-szor nyerhette volna meg Carter, az előzőt kétszer...de hát a lyuktól 20 centire lévő golyót is képtelen belökni. 12-9 helyett 14-7... :noway:

Igen, az egyik legszarabb VB, amit valaha láttam.
Szerencsére most Carter jött egy 3-0val, így már "csak" 14-10.

Szép volt Carter! Ennyi töketlenkedés után vajon mit várt? Persze, javuló tendenciát mutat a 18-8 után, és már ez is szép dolog :ok:

Na lássuk az összegzést!

John Higgins - Liang Wenbo Wenbo 50+ break under 4.5 1.72 :noway:
Martin Gould - David Gilbert Handicap +3,5 Gilbert 1.50 :ok: (8-10)
Stuart Bingham - Stephen Hendry Hendry győzelem 1.90 :ok: (4-10)
Neil Robertson - Ken Doherty Handicap -3,5 Robertson 1.80 :ok: (10-4)
Mark Allen - Cao Yupeng Legalább 2 100 feletti break a meccsen 1.66 :ok: (101, 108, 113)
Stephen Maguire - Luca Brecel 3 frame után Maguire vezetés 1.40 :ok: (3-0)
Shaun Murphy - Jamie Jones Lesz legalább 2 100-as break 1.66 :ok: (102, 134)
Matthew Stevens - Marco Fu  Matthew Stevens 1.80 :ok: (10-3)
Ronnie O'Sullivan - Peter Ebdon Ebdon 3.75 :noway: (10-4)
Stephen Lee - Andrew Higginson Lesz legalább 2 100-as a meccsen 1.57 :ok: (110, 102, 111)
Ding Junhui - Ryan Day Handicap +4,5 Day 1.66 :ok: (9-10)
Judd Trump - Dominic Dale Trump löki a mérkőzés legmagasabb brékjét 1.36 :ok: (114)
Mark Selby - Barry Hawkins Selby 1.35 :noway: (3-10)
Mark Williams - Liu Cuang Handicap -3,5 Williams 1.66 :ok: (10-6)
Ali Carter - Mark Davis Handicap +2,5 Davis 1.53  :noway: (10-2)

Mark Williams - Ronnie O'Sullivan 20.5 frame felett 1.40 :noway: (6-13)
Ali Carter - Judd Trump Lesz legalább 3 100-as a meccsen 1.57 :noway: (120,112)
Andrew Higginson - Jamie Jones Jones 2.30 :ok: (10-13)
Matthew Stevens - Barry Hawkins Stevens 1.61 :ok: (13-11)
Neil Robertson - David Gilbert Handicap -4,5 Robertson 1.61 :noway: (13-9)
Stephen Maguire - Joe Perry Handicap -2,5 Maguire 1.66 :ok: (13-7)
John Higgins - Stephen Hendry Handicap +4,5 Hendry 1.53 :ok: (4-13)
Ryan Day - Cao Yupeng Day 1.53 :ok: (13-7)

Stephen Hendry - Stephen Maguire Maguire 1.53 :ok: (2-13)
Ryan Day - Matthew Stevens Stevens 1.57 :ok: (5-13)
Ronnie O'Sullivan - Neil Robertson Robertson 2.37 :noway: (13-10)
Jamie Jones - Ali Carter Carter 1.34 :ok: (11-13)

Stephen Maguire - Ali Carter Maguire éri el előbb az 5 nyert frémet 1.57 :noway: (3-5)
Ronnie O'Sullivan - Matthew Stevens Handicap +5,5 Stevens 1.80 :noway: (17-10)

Ali Carter - Ronnie O'Sullivan Handicap +5,5 Carter 1.80 :noway: (11-18)

===============
30 / 19 / 11
Találati arány: 64%
Átlag odds: 1.72

(ezek azok a tippek melyek indoklással, előre bekerültek a témába)
===============

Az odáig oké, hogy sikerült jól zárni, de alig volt a VB folyamán olyan meccs ami igazán élvezhető, vagy legalább izgalmas lett volna. Már alapból érdekesen indult azzal, hogy a kiemeltek 50%-a búcsúzott a főtáblán. Rengeteg sima meccs volt, ez tette számomra élvezhetetlenné az idei VB-t. A második körben ugye Trump és Carter játszottak egy jó kis meccset, minden tekintetben szerintem ez volt a VB legjobb találkozója.
Negyeddöntők, elődöntők és a döntő is teljesen izgalommentes meccseket hozott. A legszorosabb Jamie Jones és Carter meccse volt, de ott is 12-8-ról lett 13-11...
Ennél csak jobb lehet jövőre...
_________________________________

2012 Világbajnoka Ronnie O'Sullivan

Ronnie teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a VB-t. végig kiegyensúlyozottan, taktikusan játszott, nem törekedett minden helyzetben a briliáns technikai tudásának csillogtatására, hanem mindig a helyzetnek megfelelően játszott, ha kellett sok-sok safety lökésekkel operált.
Tény és való, hogy nem voltak izgalmas meccsek, de ez nem csökkenti a "Rakéta" érdemeit. Valószinű, ha szükség lett volna rá,ha megszorítják, akkor arra is válaszolt volna.
Lehet Ronnie-t szeretni, vagy utálni, de azt el kell ismerni ezen a VB-n Ő volt a legjobb!