Giro d'Italia 2015

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Giro d'Italia 2015





Időpont: Május 9-31.
Helyszín: Olaszország
Címvédő: Nairo Quintana
Szakaszok száma: 21
Térkép:


Beharangozó videó:


Már csak 10 nap, és kezdődik az év első háromhetes körversenye, a Giro d'Italia. Ebbe a topicba jöhetnek majd tippek, kérdések, észrevételek. Lesznek majd cikkek a versenyről a főoldalon (nagy előzetes stb.). Így nem sokkal a kezdés előtt, egy minielőzetes.
Összetett esélyesek:
Reálisan három esetleg négy ember pályázik az összetett győzelemre: Contador, Aru, Porte és Urán. Ők a többiekhez képest eléggé más kategóriát képviselnek, és akár közülük kerülhetnek ki a dobogósok is. Formák alapján felfelé lóg ki a sorból Porte, aki kiváló tavaszt teljesített. Aru betegségek és egyéb okok miatt eddig nem volt meggyőző, ahogyan Contador teljesítménye is hagy kívánni valót maga után. Urán a sötét ló egyelőre, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján, ő egy dobogóra mindig jó lehet. A hosszú időfutam is neki kedvez.
*** Alberto Contador, Richie Porte
** Fabio Aru, Rigoberto Urán
* Domenico Pozzovivo, Benat Inxtausti, Leopold König, Damiano Caruso
Meglepetésemberek: Esteban Chaves, Davide Formolo, Ilnur Zakarin, Sebastian Henao, Alexandre Geniez, Dayer Quintana


Sprinterek:
A nagyhármas (Kittel, Cavendish és Kristoff) ugyan kihagyja a versenyt, de így is kiváló csatákra van kilátás. Indul ugyanis a kiváló tavaszt produkáló Greipel, Matthews és Viviani. Mezgec is ott lesz, aki a tavalyi záróetapot nyerte. Idén szerintem jóval kiegyenlítettebb hajrákra van kilátás, mint az elmúlt években (Kittel/Bouhanni és Cavendish dominancia).
*** André Greipel, Michael Matthews,Elia Viviani,
** Juan José Lobato, Sasha Modolo, Luke Mezgec, Giacomo Nizzolo
* Nicola Ruffoni, Tom Boonen, Heinrich Haussler, Matteo Pelucchi, Roberto Ferrari,
Meglepetésember: Rick Zabel, Grega Bole, Moreno Hofland, Fabio Felline



Időfutamspecialisták:
Azért emelem ki őket külön, ugyanis lesz egy komolyabb 60km-es kronó, ami eléggé megváltoztathatja a verseny képét. A favoritok közül, mint említettem Urán és Porte a legerősebb ebben a számban, de tiszteletét teszi pár specialista is.
*** Rigoberto Urán, Richie Porte
** Ion Izagirre, Alberto Contador, Stefan Küng, Vasyl Kiryenka
* Dario Cataldo, Sylvian Chavanel, Luke Durbridge, Svein Tuft, Anton Vorobyev, Kristof Vandewalle
Meglepetésember:  Michael Hepburn, Tobias Ludvigsson, Brent Bookwalter, Andrey Amador


Hegyimenők és a hegyitrikó:
Az összetett esélyeseken kívül vannak itt hegyimenők is, akik a hegyi trikókra, illetve a szavakgyőzelmekre mennek rá. Idén is kolumbiai dominanciát várok ilyen téren. Chaves, Quintana és Henao lehetnek a meglepetésfaktorok, ugyanis nekik reális esélyük van egy jó összetett helyezésre is.
*** Esteban Chaves, John Atapuma
** Sebastian Henao, Janier Acevedo, Stefano Pirazzi,
* Yuri Trofimov, Damiano Cunego, Mikel Landa, Franco Pellizotti
Meglepetésember: Yonathan Monsalve, Francesco Bongiorno, Dayer Quintana

Elérkezett a Május, és eljött az év első háromhetesének időszaka. A Giro d'Italia az egyik legnagyobb kerékpáros verseny, és idén egy kiváló versenyre van kilátás. Contador történelmi duplára készül, míg Porte, Aru, Urán és a többiek, ebben akarják megakadályozni.



Rengeteg tippem van még a cikkben a közölteken kívül, így ezeket itt le is írom:
Szakaszgyőztesek:
Stefan Küng  3.50
Rigoberto Urán  1.72
Matteo Pelucchi  2.75
Maciej Paterski  2.62
John Atapuma 4.50
Esteban Chaves  3.25

Hegyek királya:
Esteban Chaves  34.00
John Atapuma 23.00

Ponttrikó:
Michael Matthews  7.00

Csapatverseny:
Sky  4.25

Top10:
Benat Intxausti  2.10
Diego Ulissi  17.00

Dobogós:
Domenico Pozzovivo  3.50
Leopold König  8.00


Lehet válogatni a tippekből.  :ok:

Túlvagyunk az első etapon, az olasz körversenyen. Nem történt meglepetés, az ausztrál Orica csapata megnyerte a csapatidőfutamot. A második szakaszon viszont már a sprintereké a terep. Annak ellenére, hogy nincs itt Kittel, Cavendish és Kristoff, remek hajrára van kilátás. A showt Greipel, Matthews, Viviani és Nizzolo szolgáltathatja.




Szegény Pozzovivo hatalmasat bukott. Kórházba szállították, és úgy néz ki magánál van, és tudja, hogy mi történik körülötte. Nincs szerencséje az olasznak. Végre jó formában van, kap maga mellé egy viszonylag jó csapatot, erre második etapon bukásba keveredik, majd a harmadikon is. Pedig lett volna esélye a dobogóért folytatott harcban.
A Tinkoff taktikáját viszont nem értem. Első két etapot végig kontrollálják, ilyen tempóval kizárt, hogy Contador segítői végigbírják a hetet...

Kiváló negyedik szakaszon vagyunk túl, és eddig nagyon jó kis Girot láthattunk. A helyzet azonban fokozódik, és már az ötödik etapon egy hegyi befutós szakaszt láthatunk. Itt kiderül végleg, hogy ki az erős, és kire érdemes figyelni a következő három hétben. 



Nap legfontosabb eseménye volt, hogy Contador bukott, és erősen kétséges, hogy folytatja-e a Girot.


Elvileg egy unalmas etapnak kellett volna következnie a sok izgalom után, de az élet tett róla, hogy a csütörtöki szakaszra is maradjon izgalom. Greipel szakaszt nyert, míg a verseny legnagyobb esélyese, a spanyol Alberto Contador bukásba keveredett. Mi jöhet még ezután?




A cikk már frissítve van, de ide is leírom, hogy Contadornak szerencsére "csak" kiugrott a válla, így indulhat a holnapi etapon. Ennek ellenére figyelnie kell magára, mert bármikor rosszabbodhat az állapota. Kíváncsi vagyok, hogy így sérülten mire lesz képes.

#9 május 20, 2015, 10:10:57, oakland23
Ezen a Girón tényleg a legunalmasabbnak tűnő szakasz sem az, mert sosem az nyer, akit várok (egyedül talán Greipel győzelmét találtam el...) , és tényleg mindig történik valami:

http://hosszabbitas.hu/kerekpar/giro-kerekpar/porte-buntetese-reagalt-a-kerekparos-vilag

Ez tényleg kezd vicc lenni, de ennyi erővel akkor azt is büntetni kéne, amikor másik csapat kocsijából kap valaki egy kulacsot, vagy másik versenyző ad inni egy 'ellenfelének' a szökésben.

Sajnos nem lehet azt megoldani, hogy mondjuk Aru és Contador direkt lemerad annyi időre, mint amennyi Porte büntetése, mert ugye nem csak ők versenyeznek. Számít a dobogó, a top10 stb... Én nem tudom, a nagyoknak, Aru, Contador, Uran, Astana, Sky, Tinkoff, stb. meg kéne beszélni, hogy ha Porte megkapja a büntetést, nem állnak rajthoz, vagy mondjuk tüntetőleg 'neutralizálja a mezőny a szakaszt, és mondjuk 30-al végiggurul.

Egy vicc, hogy ezért a 'gaztettért' ilyen büntetést adnak.

*Most nézem, 81-es szorzó van Porte mai szakaszgyőzelmén. Tudom, hogy van 15-20 srác, aki kinézte magának ezt a szakaszt, de mit tudom én, mekkora gesztus lenne már a mezőnytől, hogy Porte és Clarke közül valamelyik elsőként érne célba... Én tettem egy kis aprót Porte-ra és Clarke-ra is, 81-es és 41-es oddson. Tudom, hogy nincs realitása, de...

Semmi panaszunk nem lehet idén a Giron az izgalomra. Hatalmas izgalmakat tartogatott számunkra ez az elmúlt másfél hét. Volt bukás, deffektetek, versenyfeladások, eléhezések, szóval szinte minden, és a java még csak most jön.


Fabio Aru nem sokáig élvezhette a rózsaszín trikót.  :)


Szép Volt Pozzato! Grat. Jól hozott ;)

Kár hogy én nem raktam :tickedoff:

Tipp: Vasil Kiryenka nyeri a szakaszt @ 23.00 Bet365 (1/10)  helyes

Köszi MarkoPolo  :ok:

Contador visszaszerezte az összetett első helyet, és eléggé komoly előnyre tett szert. Azonban én még nem írnám le teljesen a többieket, mert ezen a Giron bármi előfordulhat.


Továbbra sincs pihenő az összetett menők számára. Egy megerőltető időfutam után, most egy kőkemény hegyi etap következik. Contador visszavette a vezetést összetettben, és nagy előnyre tett szert a riválisaival szemben. Aruéknak sikerül a visszavágás a vasárnapi szakaszon?


Nem tudom, mi most a helyzet a Sky-nál, így hogy Porte megint megfőtt. Egy vicc az az ember, én nem engedném oda vízhordónak sem háromhetes versenyre. Egyébként ha már Sky, engem mondjuk egy Nieve siker sem lepne meg a mai napon.