Snooker VB 2012

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Snooker VB 2012



Időpont: Április 21 - Május 7
Helyszín: Crucible Színház, Sheffield, Anglia
Közvetítés: Eurosport 1-2
Livescore

Tavalyi győztes: John HIGGINS

Pénzdíjazás:
Winner: £250,000
Runner-up: £125,000
Semi-finals: £52,000
Quarter-finals: £24,050
Last 16: £16,000
Last 32: £12,000
Last 48: £8,200
Last 64: £4,600
Highest TV break: £10,000
Highest non-TV break: £1,000

Total: £1,111,000

A Bajnokok!

Szombaton kezdetét veszi a jól megszokott helyszínen, a Crucible Színházban a 2012-es Snooker Világbajnokság, így itt az ideje az esélylatolgatásnak is. Ezúttal két részre bontottam, az elsőben azokról a játékosokról esik szó akik már bajnoknak mondhatják magukat.

A sort a címvédővel, vagyis Joh Higginssel 10.00 kezdeném. A négyszeres skót bajnok ebben a 2011/12-es szezonban finoman szólva sem brillírozott, mindössze egy Masters elődöntőt játszott, amivel sokan megelégednének, de tőle azért többet vár az ember. Azt gondoltam, hogy a VB közeledtével majd élesedik a formája, és a China Openen már egy jobb Higginst láthatunk, de ott sem jutott sokáig, mentségére legyen szólva, hogy a későbbi győztes Peter Ebdontól kapott ki. A nyitónapon rögtön asztalhoz áll, mégpedig a kínaiak tehetsége, Liang Wenbo ellen. Igazából nincs annyira nehéz ága, legalább is az elődöntőig ahol már Trump érkezhet. Hiába a könnyebb ág, nem lepődnék meg, ha nem jutna el a legjobb négyig, szerintem ez a VB nem róla fog a szólni, de hiába a gyenge szezon, leírni őt sosem szabad.

A nagy kiszámíthatatlant, Ronnie O'Sullivant 7.50 lehet most látjuk majd utoljára snookerezni, legalább is Higgins ezt nyilatkozta. Igazából Ronnie is sokszor tervezgette már a visszavonulást, de egyelőre még nem tette meg (reméljük még sok-sok évig nem is fogja). Az biztos, hogy ehhez a szezonhoz teljesen máshogy állt hozzá, ez már akkor kiderült amikor júniusban megnyerte a PTC1-et, aztán megint jött tőle a váratlan, nem utazott el az Ausztrál tornára. A szezon második felében, február elején két év elteltével sikerült újra pontszerzőt nyernie. Hihetetlenül akarta azt a győzelmet és véghez is vitte, majd újabb két tornáról lépett vissza. A China Openen azért tiszteletét tette március végén, de ott is két arcát mutatta, végül a negyeddöntőig eljutott ahol a döntőfrémben Maggi ellen a visszarakott fekete döntött, amit hihetetlen mákosan lökött le a skót. Egyszerűen nem lehet hova tenni Rakétát, ha sikerrel veszi az első két akadályt akkor meg is nyerheti, ami egyébként a negyedik VB címe lenne, de az is benne van a pakliban, hogy flegma, dekoncentrált Ronnie-t fogjuk látni. Pokoli nehéz dolga lesz, mert a nagy formában lévő Ebdon lesz az ellenfele, aki ellen senki nem szeret játszani.

Na ha már a kopasznál tartunk akkor következzen Peter Ebdon 51.00, aki ugyebár 2002-ben ért fel a csúcsra, de már 96-ban is döntőzött, sőt 2006-ban is. Ami miatt a nevét érdemes megemlíteni az azért van, mert a legutolsó pontszerzőt megnyerte. Gyakorlatilag a semmiből, hisz a legutolsó értékelhető eredménye 1 évvel ezelőttről származik. 3 évet kellett várnia az újabb pontszerző győzelemre. Mivel a ranglistán már nincs a 16-ban ezért a VB-re is selejteznie kellett, de elég demoralizáló vereséget mért ellenfelére, 10-0-al intézte el Burdent. Szóval én azt mondom, hogy akár még komoly meglepetést is okozhat Ebdon. Snookerben nem ritka a nagy visszatérés, emlékezhetünk Mark J is komoly gödörben volt, és olyannyira felállt, hogy a szezon elején még ő volt a világelső. Nem azt mondom, hogy ilyen magasságokba jut Ebdon, de egy jó VB szerepléssel visszaverekedheti magát a 16-ba és akkor már sínen van. Mindenesetre nem lesz egyszerű dolga Rakéta ellen, de ha ezt az arcát mutatja amit az elmúlt hetekben akkor nyerhet.

Szóba került Mark Williams 19.00, hát Higginshez hasonlóan ő sincs kirobbanó formában. A szezon elején még ment neki a játék, hisz az Ausztrál pontszerzőn és Shanghaiban is döntőzött, azonban mostanra eléggé elfogyott. Kínos vereségekbe is belefutott, egyáltalán nincs formában, elnézve az ágát nagy meglepetés lenne, ha 2000 és 2003 után ismételten ő diadalmaskodna.

A fiatalabb generációból is itt van két világbajnok, a 2005-ös győztes Shaun Murphy 17.00 és a 2010-es Neil Robertson 9.00. Az ausztrálból simán kinézem, hogy jól fog szerepelni. Nincs kiemelkedően jó szezonja, de azért vannak jó eredményei. Megnyerte a Masterst, karrierje során most először, PTC-ket is nyert. Volt neki is gyengébb periódusa, de összességében nem rossz. Igazi öröm snookert játszik, nem akar senkinek sem bizonyítani, kényelmesen ott van a legjobbak között. Amikor alkalma nyílt rá többször is kihasználta a bohóckodást, mint pl a Power Snookeren. A VB lebonyolítása az nagyon fekszik neki, ráadásul a negyeddöntőig sima útja van, akkorra meg már ki tudja milyen formába lendül, szóval számolni kell vele az biztos.

Murphy minden idők legnagyobb meglepetését okozta a 2005-ös VB címével és nem lehet kizárni, hogy ismételten nagyot alakít. Igazából az ő játékában mindig benne van, a VB címe óta rendre jól szerepelt mindig a Crucible Színházban. Az idei szezonban igaz nem nyert pontszerzőt, de az egyik legkiegyensúlyozottabb volt. Négy elődöntő, három negyeddöntő és egy Masters finálé, egyedül a China Openen búcsúzott az első meccsén. Nincs könnyű ágon, rendesen meg kell majd szenvednie a második címéért.

A világbajnokságok történetének legsikeresebb játékosa is itt van. Sokan féltek attól, hogy Hendry 81.00 elvérzik majd a selejtezőben, de szerencsére nem így történt. A hétszeres bajnok aligha lesz itt tényező, de láthattuk tőle, hogy bármikor képes előhúzni varázslatos játékot amivel megkeseríti ellenfele dolgát. Hosszútávon nem tud elég kiegyensúlyozott lenni, ezért nem jönnek már tőle az eredmények, és ezért nincs esélye itt sem. A kiemeltek közül azonban Binghamet kapta akit akár meg is verhet, és akkor összejöhet a Higgins - Hendry derbi..

Akad még világbajnok a mezőnyben...97-ben tudott diadalmaskodni Ken Doherty 151.00, aki valószínűleg már azzal is maximálisan elégedett, hogy feltudta verekedni magát a főtáblára. Az sem ment túl simán, ugyanis 10-9-re gyűrte le Hamiltont. Az ír klasszisnak azonban a sorsolással nem volt szerencséje, ugyanis Robertson ellen kezd, de vélhetően bármelyik kiemeltet kapta volna, egyik ellen sem lenne elég a játéka a továbbjutásra.

Utoljára hagytam 2006 világbajnokát, Graeme Dottot 41.00. Nincs igazából jó formában, egy-egy jó meccs volt a szezonban, de igazából nála is nagyon hiányzik a kiegyensúlyozottság. Nehéz ágon van, már az első meccsén Perry ellen is megszenvedhet, nehéz elképzelni, hogy a végső győzelemig meneteljen, bár 2010-ben sem volt ott az esélyesek között, mégis elment a fináléig.

A mezőny világbajnokai közül nálam Murphy és Robertson az akiből jelenleg kinézem azt, hogy ott lesznek a döntőben. A Mágusnak lesz a nehezebb dolga, hisz Trump ágán van és még rajta kívül Lee és Maguire is veszélyesek, továbbá ha Higgins feltámad ő is, szóval Murphyre ezért nem tenném a pénzem. Robertsonra nem rossz a 9-es odds, de megéri várni addig amíg eljut a negyeddöntőig, addigra lesz kép a formájáról, és még szerintem ott is jó oddson lehet majd tenni, persze csak akkor ha meggyőző formát mutat. Bármennyire is meglepő az idősebbek közül én Ebdont tartom még esélyesnek egy jó eredményre, az a baj egy ágon van Robertssonal. A felsorolt nevek közül senkire sem merném jelenleg tenni a pénzem.

Holnap jönnek azok akik már a tűz közelében voltak, de még nem jött össze számukra a győzelem!

Akiknek végre összejöhet!

A 2012-es snooker VB mai esélylatolgatásában azon játékosokról lesz szó, akik már ott voltak a tűz közelében, vagyis elődöntőt vagy döntőt játszottak a Crucible Színházban.

A bukik Judd Trumpot 6.00 tartják a legesélyesebbnek a VB címre, igazából ezt már tavaly lehetett tudni amikor berobbant első pontszerző győzelmével és a VB-n mutatott parádés játékával. Az új szezon nem igazán úgy indult számára ahogy szerette volna, a pontszerzőkön nem brillírozott, ellentétben a PTC versenyekkel. December elején a UK Championshipen, amely a pontszerzők között a legrangosabb (ha nem számítjuk a VB-t), azt nem lehet mondani, hogy fantasztikus játékkal, de mindenesetre valahogy megnyerte. Ebben az esztendőben sem lehet azt mondani, hogy villogott volna, egy Masters elődöntőt tud felmutatni, a pontszerzőkön a negyeddöntőknél rendre elakadt. Nem lehet azt mondani, hogy rossz formában lenne, de azt sem, hogy kirobbanó formában. Már a főtáblán is kellemetlen ellenfelet kapott a rutinos Dale személyében, de a folytatásban is kap majd nehéz ellenfelet. Valamilyen szinten egy kis nyomás is van rajta, hisz mindenki azt várja, hogy idén összejön neki az ami tavaly nem...

Haladjunk tovább időrendi sorrendben...2008-ban Ali Carter 81.00 is eljutott a döntőig, ahol egy igen méretes 18-8-as zakóba futott bele Ronnie ellen. Mindössze 32 éves, de a szezon közben azt nyilatkozta, hogy visszavonul a VB után, elég furcsa kijelentés, főleg, hogy a legjobb 16 tagja. Ez még azért nem 100%-os, de  az biztos, hogy rendesen szétesett a játéka. Ami furcsa, hogy a legutolsó pontszerzőn, a China Openen elég motiváltnak tűnt. Ment két kört, és Ding ellen is amikor hibázott akkor bosszankodott, hergelte magát, kivételesen nyerni akart. Érdekes lesz, kíváncsi leszek a hozzáállására, akár még meglepetést is okozhat, most nem arra gondolok, hogy megnyeri a tornát, de akár kellemetlen pillanatokat okozhat Trumpnak a 2. körben...

Ideje már, hogy szó essen a világelsőről, Mark Selbyről 10.00 aki 2007-ben játszott döntőt és kapott ki Higgins ellen. Ezenkívül, ha jól emlékszek 2010-ben játszott ő elődöntőt is. A Leicester-i fiúnak nagyon fekszik ez a terep, ugyanis sokszor kerül hátrányba, és itt bőven van ideje fordítani. Türelmes játékos, nem az a bepánikolós, ha hátrányba kerül. Nincs rossz szezonja, megnyerte a Shanghai Masterst, negyeddöntői vannak még. Ami aggodalomra adhat okot, hogy a március végi China Openről nyakfájdalomra hivatkozva visszalépett, pontosan inkább ez egy megelőzés volt, hogy nehogy komolyabb gondjai legyenek majd a VB-n. Selby bárkit képes megverni, bármikor képes egy nagy menetelést bemutatni, szóval nem lehet kizárni, hogy akár 2012-ben ő lesz a világbajnok.

Matthew Stevens 81.00 2000-ben és 2005-ben játszott finálét a Crucible Színházban. Néha ő is képes hajmeresztő formajavulásokra, de a kiegyensúlyozottság az nagyon hiányzik a játékából, így elég nagy bravúr lenne még az elődöntő is tőle, főleg, hogy Selby ágán van.

Stephen Maguire 15.00 2007-ben az elődöntőig jutott amely az eddigi legjobb VB eredménye, ezenkívül egyébként még van két negyeddöntője. Idén kiváló formába lendült, és rá nem jellemző türelmességgel snookerezett. Volt, hogy hátrányból is felállt, pedig anno ilyen esetekben úgy szétesett, mint a huzat. Látszik rajta, hogy most élvezi a játékot, Az elődöntő az így első ránézésre simán kinézhet neki, ehhez majd lehet lekell győznie a címvédőt is, de Higgins eddig ebben a szezonban nem mutatott jó formát...Nálam Maggi titkos esélyes és ezen az oddson megéri bevállalni.

Mark Allen 15.00 2009-ben jutott el a legjobb négyig, tavaly és tavalyelőtt pedig a negyeddöntőben vérzett el. Az északír élete legjobb szezonját futja, sok sok év után végre összejött neki a pontszerző győzelem. Nagyon megérdemelte már, főleg, hogy karrierjének voltak elég mélypontjai is. Nem csak, hogy pontszerzőt nyert még a UK-n is döntőzött ahol nem mellesleg elég parádés játékot tett le az asztalra, ha jól emlékszek valami 4-5 100-as bréket lökött a döntőben. A World Opent is úgy nyerte meg, hogy a torna folyamán 11 100-as bréket lökött. Nagyon sül a keze, simán okozhat meglepetést.

A kínaiak nagy kedvence Ding Junhui 12.00, Allenhez hasonlóan mindig titkos favoritként vág neki a VB-nek, viszont neki elég sokat kellett várnia mire az első értékelhető eredményt feltudta mutatni a Crucibleben. Tavaly jutott el az elődöntőig, előtte az első és második kör jelentette számára a végállomást. Igaz nyert idén egy pontszerzőt, de egyáltalán nem győzött meg a játéka. Már a következő körben összekerülhet Allennel, utána jöhet akár Selby, az elődöntőben talán Robertson...ilyen ágon én nem sok esélyt adok az ázsiainak.

Stephen Lee 26.00 nem egy VB specialista, még 2003-ból van egy elődöntője. Idén nagyon magára talált, 6 év elteltével jutott újra pontszerző döntőbe a Welsh Openen, azonban egy picit még várnia kellett, a PTC nagy döntőig amit már sikerült megnyernie, így hosszú hosszú idő után emelhetett pontszerző trófeát újra a magasba. Kiváló formának örvend, a legjobbak között stabilan ott van, és a felsőágon Trumpnak meg Murphynek okozhat kellemetlen pillanatokat.

Ha valaki azt mondaná, hogy mondjak egy nevet, akkor nem tudnék... Ami számomra valamilyen szinten biztos, hogy nem Ronnie, Williams és Higgins lesz idén a bajnok. Szerintem olyan fogja megnyerni akinek ez eddig még nem jött össze...Maguire, Allen, Selby trióból fogja szerintem valaki behúzni, vagy Robertson dupláz. Hát ez így négy név...tavaly Higginst megéreztem, most szerintem sokkal nehezebb megtippelni a végső győztest.

#3 április 22, 2012, 21:56:22, Cesc18
John Higgins - Liang Wenbo Wenbo 50+ break under 4.5 1.72 :noway:
Elég csúnya lenne, ha a skót klasszis címvédőként rögtön az első körben búcsúzna. Wenbonak pokoli jó keze van, voltak neki kiugró eredményei, mint például a Shanghai Masters finálé, de valahogy nem képes a jó formáját hosszútávon fenntartani. Egyszer-egyszer kijön neki a lépées, de ezenkívül sorra kiesik az első körben, vagy már a selejtezőben elvérzik. Az elmúlt két évben ez volt rá jellemző, nyugodtan mondhatjuk azt, hogy meglepetés, hogy felverekedte magát a főtáblára. Két meccset kellett játszani a selejtezőben, Astleyt simán míg Campbellt 10-9-re győzte le. Elnézve Higgins idei formáját, nem várok magas színvonalú találkozót. Nem gondolnám, hogy a skót kipottyan az első körben, de megizzadhat az ázsiai ellen. 1.2-ért nem éri meg Higgins, de Wenbot +4,5-ről sem játszanám meg, mert teljesen kiszámíthatatlan. Néha lök olyanokat amitől tátva marad az ember szája, aztán meg az amatőr hibák. Wenbo 50 feletti brékjeinek száma 4.5 alatt, ez a tipp tetszik. Alapvetően brékerős játékos, de ezt az arcát ritkán mutatja, ahogy említettem nem várok parádés meccset, és szerintem az ázsiai megnyert frémjei is inkább nyögvenyelősek lesznek. Tippem: 10-5

Martin Gould - David Gilbert Handicap +3,5 Gilbert 1.50 :ok: (8-10)
Az első napon kezdődő meccsek közül itt várok meglepit. Gould bármikor képes bárkitől kikapni és Gilbert azért nem egy veszélytelen játékos. Igaz soha nem tartozott a legjobbak közé, de azért amikor felverekedte magát a főtáblára akkor képes volt néha nagy alakításokra. Gouldról tudjuk, hogy nem sok esze van ehhez a sporthoz, tüzel össze vissza mindenre, ha jó lábbal kel fel akkor jó részt bejönnek neki ezek, ha rossz lábbal akkor általában kikap. Gilbert négy meccset is játszott a selejtezőben, viszonylag simán vette az akadályokat. A biztosabbra megyek, és hendiről teszem Gilbert sikerét. Tippem: 9-10

Stuart Bingham - Stephen Hendry Hendry győzelem 1.90 :ok: (4-10)
Ahogy az oddsok is mutatják ez tényleg egy ki-ki meccs lesz. Hendry a kiemeltek közül sokkal könnyebb ellenfelet nem kívánhatott volna magának. Bingham az én szememben egyáltalán nem való a TOP16-ba. A skót klasszis bármikor képes összekapni magát egy találkozóra, ezt bizonyította idén többször is. Nem tud kiegyensúlyozott lenni, ezért kap ki általában egy-két győztes meccs után. Bingham a szezon első pontszerzőjét megnyerte, ez olyan jó hatással volt rá, hogy az utánalévő pontszerzőkön egyszer sem élte túl a második kört... ezzel el is árultam, hogy nincs igazán jó formában. Valahol még 2-es ossért is lehet tenni a skótot, ennyiért azért nagyon megéri. Tippem: 6-10

Neil Robertson - Ken Doherty Handicap -3,5 Robertson 1.80 :ok: (10-4)
Két világbajnok ütközete így az első fordulóban... Doherty szerintem azzal is maximálisan elégedett lehet, hogy sikerült felküzdenie magát a főtáblára. Robertson azért nagy falat lesz számára, ilyen szintű játékost rangos tornán elég rég győzött le. Számomra az is meglepő lenne, ha szorossá tudná tenni a találkozót. Az ausztrál nem az a kapkodós típus, a VB-n pedig kifejezetten koncentráltan szokott snookerezni, szóval én ezen a találkozón a főtáblás meccsek egyik legsimább győzelmét várom. 10-3

Mark Allen - Cao Yupeng Legalább 2 100 feletti break a meccsen 1.66 :ok: (101, 108, 113)
Az északír pisztoly kitűnő formának örvend és nem kizárt, hogy 2012-ben ő lesz a világbajnok...Egyértelmű, hogy az ő győzelmét várom, a fiatal kínai ellen. Yupeng legnagyobb sikere ez, hogy itt lehet a főtáblán, ehhez nem akárkiket kellett legyőznie. 10-9-re verte a minden hájjal megkent Haroldot és ugyanilyen arányban Fordot is. A szintén rutinos Bondot is legyűrte. Igaz, hogy ezen játékosok nem tényezők már a mai világban, de azért szép teljesítmény a kínaitól. Allen brékerős játékos, idén termeli a 100-as brékeket rendesen, szóval szerintem itt is várható tőle 1-2, továbbá Yupeng keze is elsülhet, a selejtezőben Bond ellen villantott egy 101-est, a legmagasabb hivatalos brékje az 132 melyet ebben a szezonban lökött. Tippem: 10-4

Hendry 147es breaket lökött a 7. frameben! Eszméletlen egy ürge!

Idézetet írta: Argor Heraeus Dátum április 21, 2012, 18:02:33
Hendry 147es breaket lökött a 7. frameben! Eszméletlen egy ürge!

Köbö mindenkivel lejattolt a közelben, még a bírónővel is, akinek azért így elég emlékezetesre sikerült a debütálása  :ok:

#6 április 22, 2012, 21:57:15, Cesc18
Stephen Maguire - Luca Brecel 3 frame után Maguire vezetés 1.40 :ok: (3-0)
A belga tehetség nagy hőstettet vitt véghez azzal, hogy felverekedte magát a főtáblára, ugyanis ezzel ő a valaha volt legfiatalabb VB résztvevő. Ez az első profi éve, igazából az nem volt kérdéses, hogy ő fog játszani a VB-n hisz juniorként össze-vissza nyerte magát, és Trumphoz hasonlóan óriási tehetség, az viszont meglepő, hogy ilyen fiatalon sikerült neki (17 éves). Az első Power Snookeren egyébként láthattuk őt (2010-ben), akkor is ügyes dolgokat művelt Ronnie ellen. Ebben a szezonban már mindenhol elindult, de sehol sem sikerült a főtáblára feljutnia, egyedül itt a VB-n, szóval ez az első pontszerzője. PTC-ken természetesen rendszeresen részt vett, igazából azokon sem alkotott maradandót. A VB selejtezőjében négy meccset is kellett játszania, mivel csak a 87. a ranglistán. McCullochot és Pinchest könnyedén takarította el az útból, majd Holt ellen egy döntőfrémes csatát vívott, a nagy legnagyobb skalp azonban King legyőzése volt. Nincs szerencséje a sorsolással, ugyanis Maggi ellen nem sok esélye lesz. A skót kiváló formában van 2012-ben, nagyon elkapta a fonalat, és ami rá kevésbé jellemző, hogy fejben is nagyon összeszedett. Ha hátrányba került akkor se borul ki, hanem jól kezeli a helyzetet. A fiatal belgának első fellépése lesz a Crucibleben, vélhetően elég lámpalázas lesz és kell neki majd néhány frame amíg megnyugszik. A selejtezőben egy kis szolid helyen játszottak, tehát összesem lehet hasonlítani a két légkört. Maguire szintű (TOP16-os) játékost még nem sikerült legyőznie PTC-n sem. Persze nyerni szeretne, de szerintem ha szorossá tudja tenni a találkozót azzal is maximálisan elégedett lehet majd. Vélhetően jó meccs lesz, ugyanis ő is gyors agresszív, látványos snooker híve. Az izgalom, a lámpaláz miatt szerintem az első 3 frame után Maggi fog vezetni, aztán lehet lesz szoros állás, de a végén is a skót fog szerintem örülni. Tippem: 10-6

Shaun Murphy - Jamie Jones Lesz legalább 2 100-as break 1.66 :ok: (102, 134)
Jamie Jones is első Crucible fellépésére készül. Ez a negyedik profi szezonja, pontszerzőn eddig egyedül a két PTC nagy döntőben tudott részt venni, ott is természetesen azért mert a PTC-ken jól szerepelt és így összegyűlt a kellő pontja ami által ott lehetett a nagy döntőben. Láttam már játszani, de nem fogott meg benne semmi, így nincs is előttem, hogy pontosan milyen a stílusa. Murphy az egész szezont tekintve az egyik legkiegyensúlyozottabb játékos a mezőnyben, nincs rossz formában. A berobbanását jelentő 2005-ös VB címe óta soha nem esett ki a főtáblán itt a Crucibleben. Meglepő lenne, ha épp Jones tudná megverni, de azért nem lehet teljesen leírni a walesit, főleg hogy élete formájában van. Nem merem se agyonveretni, se +4,5 vagy hasonló hendiről tenni, mert bármit kinézek belőle, teljesen 50-50, viszont pár 100-as leeshet a meccsen. A Mágusnak még ha nem sül igazán a keze akkor is képes villanni egy-egy frémre, míg Jones is lökött magas brékeket a selejtezőben. Tippem: 10-6

Idézetet írta: Argor Heraeus Dátum április 21, 2012, 18:02:33
Hendry 147es breaket lökött a 7. frameben! Eszméletlen egy ürge!

Egészen elképesztő amit művel. Az első frame alapján azt hittem, hogy pocsék meccs lesz, de aztán nagyon belendült az öreg...

Egyébként Doherty is közel volt a maximumhoz, mely élete első 147-e lehetett volna... 13 fekete és 13 piros után hibázott. A 14. pirosra terelte el magát, de még belökhető volt, sőt az utolsó piros is és az összes színes a helyén volt... nem semmi lett volna, egy nap két maximum :)

Idézetet írta: Cesc18 Dátum április 21, 2012, 19:04:20
Egészen elképesztő amit művel. Az első frame alapján azt hittem, hogy pocsék meccs lesz, de aztán nagyon belendült az öreg...

Egyébként Doherty is közel volt a maximumhoz, mely élete első 147-e lehetett volna... 13 fekete és 13 piros után hibázott. A 14. pirosra terelte el magát, de még belökhető volt, sőt az utolsó piros is és az összes színes a helyén volt... nem semmi lett volna, egy nap két maximum :)

Percenként nézek rá youtubera, hogy feltöltötték-e már a framet, mert nem láttam végig. És sokan már visszavonultatták volna...


#10 április 27, 2012, 18:52:18, Cesc18
bet365 - Live

Mark Allen v Cao Yupeng Mark Allen 1.61 [Megfogadva 1-4, Allen bréknél] :noway: (6-10)

Mire begépeltem, 2-4 de még 1.53-ért lehet tenni...



Végre, az O'Sullivani rekord beállítása a Golden Boytól (bár ő nem kérdezte meg a maximum előtt, hogy mennyit fizet a 147 ;D )

147 Stephen Hendry vs Stuart Bingham First round WK 2012 Frame 7 Full Version HD

1.-nap eredmények:

John Higgins 10-9 Liang Wenbo
Stuart Bingham 1-8 Stephen Hendry
Martin Gould 3-6 David Gilbert
Neil Robertson 7-2 Ken Doherty
Mark Allen 4-5 Cao Yupeng

Rendesen megizzadt a továbbjutásért a címvédő...

Ilyet basszus...Allen 5-9-es hátrányban, épp elkezdené a felzárkózást. Tol egy 100-as bréket, majd egy hosszabb frém ahol már majdnem megvolt a meccsgolyó a kínainak, de mégse...nagy fordítás Allentől, uccsó feketét belöki persze az aréna felrobban come on Mark, hergeli a közönséget közbe a fehér még gurul majd visszanéz és leesett, ezzel kiesett...te jó ég! (Ez olyan volt, mint az a kapus amelyik kivédte a tizit, ünnepeltette magát a labda meg mögötte bepörgött ;D) Szerintem meglett volna neki a fordítás, ez döntő frame volt... pfúú.

Idézetet írta: Cesc18 Dátum április 22, 2012, 18:19:16
Ilyet basszus...Allen 5-9-es hátrányban, épp elkezdené a felzárkózást. Tol egy 100-as bréket, majd egy hosszabb frém ahol már majdnem megvolt a meccsgolyó a kínainak, de mégse...nagy fordítás Allentől, uccsó feketét belöki persze az aréna felrobban come on Mark, hergeli a közönséget közbe a fehér még gurul majd visszanéz és leesett, ezzel kiesett...te jó ég! (Ez olyan volt, mint az a kapus amelyik kivédte a tizit, ünnepeltette magát a labda meg mögötte bepörgött ;D) Szerintem meglett volna neki a fordítás, ez döntő frame volt... pfúú.

Nem semmi jelenet volt.... 9-7-nél elég nyitott lett volna a meccs, de ez van. Amúgy ez elég méltó befejezése volt a hétvégémnek  ;D