Davis Kupa 2011

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Davis Kupa 2011


Hivatalos weboldal: www.daviscup.com


Világcsoport:

Argentína
Ausztria
Belgium
Chile
Csehország
Franciaország
Horvátország
Németország
India
Kazahsztán
Oroszország
Románia
Spanyolország
Svédország
Szerbia
USA

Program:

Első forduló: március 4-6
Negyeddöntők: július 8-10
Elődöntők: szeptember 16-18
Döntő: december 2-4

A legutóbbi 10 év győztesei:

2010 - Szerbia
2009 - Spanyolország
2008 - Spanyolország
2007 - USA    
2006 - Oroszország   
2005 - Horvátország
2004 - Spanyolország   
2003 - Ausztrália
2002 - Oroszország   
2001 - Franciaország
2000 - Spanyolország    

Az 1. forduló párosításai:

Szerbia - India
Oroszország - Svédország
Csehország - Kazahsztán
Argentína - Románia
Chile - USA
Belgium - Spanyolország
Németország - Horvátország
Ausztria - Franciaország

2.14  Ausztria - Franciaország  1.68
Nem lesz ott a franciáknál se Monfils, se Tsonga szóval nem olyan ütős a csapatuk. Első párosításba Melzer vs Chardy számomra egyértelmű, hogy Melzer nyer. Utána Koubek vs Simon, itt egyértelműen a francia. Párosba lesz Marach/Melzer vs Benneteau/Llodra. Hát ezt nehéz megtippelni, mert mindkét oldalon jó páros játékosok játszanak. Az örök mérleg a két nemzet között 7-0 a franciák javára. Szerintem nem elképzelhetetlen, hogy az osztrákok nyerjenek, bár Koubek elég gyenge és rajta elmehet.

1.67  Horvátország - Németország  2.15
Szerintem a horvátok behúzzák. Cilic vs Mayer... elnézve Cilic formáját nyernie kellene, de Mayernek is sokszor vannak jó meccsei. Dodig vs Kohli megint csak nehezen megtippelhető, bár szerintem inkább Dodig, de csak a hazai közönség miatt. Neki nagyon sokat jelent, plusz erőt ad neki és Kohli egyébként is képes agyhalott lenni. A páros meccs inkább a németeknek kedvez, erősebbnek érzem a Kas/Petzschner párost mint a Dodig/Karlovic, persze nyerhetnek a horvátok is nincs olyan nagy különbség a két páros között. Örök mérleg 2-1 a Németeknek.

1.30  Csehország - Kazakhstan  3.40
Egyértelmű cseh siker. Az első párosításban Golubev azért leverheti Hajeket, de Berdycht nem valószínű, hogy megverik és Hajek is összetudja kapni magát, hogy Kukushkint megverje. A cseh páros is erősebbnek tűnik.

1.28  Svédország - Oroszország  3.55
Nem biztos, hogy a svédek behúzzák ezt. Jó mondjuk Söderling behúzza mindkét meccsét, viszont a 700. hely környékén tanyázó Johansson simán kikaphat Andreev és Gabashvili ellen. Párosba meg 50-50... A hazai pálya miatt talán svédek, de az 1.28-at én elég alacsonynak érzem.

10.00  Chile-USA  1.04
Eljátszadoztam a gondolatokkal... Isner formáját elnézve Capdeville és Massu is verheti, Roddicot már nem biztos, hogy eltudják kapni. 3 meccset valahogy fogniuk kellene, mert a páros meccs nem nekik áll. Bryanék ellen esélyük sincs. Örök mérleg 4-0 az amcsiknak...

A Szerb-India, Belga-Spanyol, Argentína-Román párosításokról nem nagyon kell beszélni...egyértelmű.

Azt tudni, hogy ezeket a meccseket milyen borításon játszák?

Idézetet írta: Yuber Dátum március 03, 2011, 21:14:55
Azt tudni, hogy ezeket a meccseket milyen borításon játszák?

Az Argentína - Románia, a Chile - USA és az Ausztria - Franciaország párosítást salakon, a többit kemény borításon játsszák.

Davis Cup forduló

[e]A tenisz nagy világa a hétvégén a Davis Cup küzdelmekre figyel. A világcsoportban kiemelkedik a Svédország - Oroszország, az Ausztria - Franciaország, s a Belgium - Spanyolország meccs, ahol Nadal az Australian Openen összeszedett sérülése után első alkalommal lép pályára.
Ám a háttérországról sem szabad megfeledkezni, a mieink például a Baghdatis nélkül felálló Ciprus vendégei, Kellner Ádámnak és Balázs Attilának, jó esélyei vannak. Az első nap után akár 2-0 -ás előnnyel is megpihenhetünk, s nyugodtan várhatjuk a folytatást. A Portugálok salakon fogadják Szlovákiát, számomra egyértelmű a kimenetel a nehézkesebb, s gyors borításhoz szokott északi szomszédainkat megeszik a közönség buzdításától lázba jövő játékosaik, Gil és Machado, akik Lackoval illetve Klizannal néznek szembe. Machado nagyon él salakos borításon, minden pontért az életét adja, s most ez otthoni közönség előtt még hatványozottabban érvényes lesz. Tehát érdemes a háttérben megbúvó összecsapásokból is szemelgetni, hiszen lehet "gyöngyszemeket" találni. Ilyen még a balti ütközet a Zopp - Grigelis ütközet is, Az észt fiú Challenger szinten szépen tör előre, rendre elődöntőkig, döntőkig menetel, ellenfele is tehetséges, ám jelenleg más fordulatszámon pörög Jürgen, hazai pályán sem fogják megállítani. Egyszer már találkoztak, akkor sima két szettben nyert az észt.[/e]

Machado - Klizan
tipp: Machado
odds: 1,55
office: unibet

Cuzdriorean, R - Kellner, Á
tipp2: Kellner
odds: 1,20
office: interwetten

Zopp, J - Grigelis, L
tipp3: Zopp
odds: 1,40
office: interwetten

Homály Melzeren átlépett Chardy. Az ilyen nyomorékokat, mint Jürgen közelébe se engedném a Davis kupa csapatnak, játszatnám inkább Haider-Maurert, vagy egy másik fiatalt.

Euro-Afrikai Zóna, II. Csoport, 1. forduló

Ciprus–Magyarország 0–2 (állás az első nap után)
Raresz Cuzdriorean – Kellner Ádám 4:6, 4:6, 3:6
Filipposz Cangardisz – Balázs Attila 1:6, 2:6, 2:6

(Forrás: NSO.hu)


Magyarok tovább is mentek miután behúzták ma a páros meccset is :ok: Fehérorosz-Bulgária győztesével meccselnek majd...

A csehek nem bírták el Berdych Golubev elleni betlijét és hazai pályán kizúgtak a kazahok ellen. :D

"léteznek kazah teniszezők?"  ;D ;D ;D

Csütörtök, Július 7:

Davis Kupa 2011 - Negyeddöntő párosítás
               
Júl 07 16:00   Argentína   v   Kazakhstan      1.01   15.00

Csütörtök, Július 7:

Júl 07 16:00   Juan Monaco   v   Andrey Golubev      1.14   5.00   

Júl 07 18:00   Juan Martin Del Potro   v   Mikhail Kukushkin      1.015   13.00

#14 július 08, 2011, 00:04:43, Titti7
Magyarország - Fehéroroszország
(Davis Cup, Euro/Africa Zone - Gödöllő)   »»»   Július 8-10.

07.08.
12:00   Kellner - Ignatik
15:00   Balázs, A - Betau


[e]
A Magyar férfi Davis Cup csapat folytatni szeretné a jó sorozatát, Macedónia és Ciprus után a nagyobb falat fehéroroszokat szeretné félretolni az útból. Az előny nálunk van, hazai környezetben Gödöllön a kiskastély teniszcentrumban az általunk kedvelt, s választott salakos borításon minden reményünk meg van a sikerre. A pénteki nyitómeccs egy amolyan visszavágót is jelent, hiszen a tavasszal remekül sikerült Ostravai torna döntővel végződő út során, Ignatikot nagy küzdelemben sikerült megverni három szettben, Ádám egy Erdélyi futures torna győzelemmel a háta mögött, teli önbizalommal várja a meccset, a hazai közönség is segíthet neki. A második mérkőzésen Balázs Attila a legjobb világranglistával rendelkező magyar (224.), aki Betauval mérkőzik, ami kisebb meglepetés a belarus kapitánytól, hiszen eddig inkább Bury -t favorizálta, de hát ő tudja, nekünk ez választás inkább jó lehet. Hornok Miklós szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, hogy a négy egyéni meccsből hármat hozni kell, a szombati páros mérkőzés ugyanis nagyon nehéz lesz, a négyszeres Grand Slam győztes Max Mirnyi és Ignatik hatalmas termetükket lefogják a pálya minden szegletét, Bardóczky Kornélra  és Fucsovics Marcira tehát meleg pillanatok várnak és nem csak azért, mert 35 fokot mondanak szombatra. Vasárnap pedig előreláthatólag a pénteki nap fordított leosztása, Balázs - Igantik és Kellner - Beatu meccs várható A párost tehát kalkulálhatjuk, hogy a világklasszis Mirnyi vezérletével a vendégek nyerik, így Kellnernek vagy Balázsnak kötelező lenne két diadalt szállítani, a nagy siker érdekében, ami valószínüleg a következő körre egy Murray -ékkel szembeni ütközetet is jelentene! Kellő koncentrációval, odaadással egyesben igenis megfoghatóak a fehéroroszok. Minnél többen látogassanak ki Gödöllőre, én ott leszek és buzdítom a mieinket. Hajrá Magyarok![/e]

Draw ceremony- Hungary- Belarus 2011 davis Cup by BNP Paribas