Férfi kosárlabda VB 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Folytatódnak a szokásos érdekes eredmények a vb-n, valamiért viszont ezt nem tudom elengedni:
Team USA - Litvánia:
- Litvánia +15,5 ponttal  1.71 (9/10)
- Litvánia +10,5 ponttal  2.50 (6/10)
- Litvánia +6,5 ponttal   3.73 (3/10)
- Litvánia nyer 10.00 (1/10)

Az elméletem a következő:
Ha USA kikap, akkor jelen állás szerint, egy iszonyatosan könnyű ágra kerülhet: Olaszország, Németország (??) és ha Kanada nyer a spanyolok ellen, akkor még Lettország. Azért ez jobban hangzik, mint egy Spanyol/Kanada, Szerbia, Szlovénia hármas. A litvánokban meg simán benne lehet az, hogy oké, kis presztízs, bár ők is leadhatják ezt a találkozót...

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 03, 2023, 14:30:57Folytatódnak a szokásos érdekes eredmények a vb-n, valamiért viszont ezt nem tudom elengedni:
Team USA - Litvánia:
- Litvánia +15,5 ponttal  1.71 (9/10)
- Litvánia +10,5 ponttal  2.50 (6/10)
- Litvánia +6,5 ponttal   3.73 (3/10)
- Litvánia nyer 10.00 (1/10)

Az elméletem a következő:
Ha USA kikap, akkor jelen állás szerint, egy iszonyatosan könnyű ágra kerülhet: Olaszország, Németország (??) és ha Kanada nyer a spanyolok ellen, akkor még Lettország. Azért ez jobban hangzik, mint egy Spanyol/Kanada, Szerbia, Szlovénia hármas. A litvánokban meg simán benne lehet az, hogy oké, kis presztízs, bár ők is leadhatják ezt a találkozót...

17 van is közte. Jelenleg...
 :great:

Idézetet írta: curpy82 Dátum szeptember 03, 2023, 14:59:5417 van is közte. Jelenleg...
 :great:

Litvánia 94-85-ös vezetésénél (Q4 8 perc) inkább kifizetést kértem olyan 2%-ot hagytam bent, de ilyen nyereménynél lényegtelen, legalább ezt a pocsék vb-t is átfordítták a litvánok nekem valahogy.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 03, 2023, 14:30:57- Litvánia +15,5 ponttal  1.71 (9/10)
- Litvánia +10,5 ponttal  2.50 (6/10)
- Litvánia +6,5 ponttal  3.73 (3/10)
- Litvánia nyer 10.00 (1/10)


bet365 +18-nál már fizette is a 12.00-es szorzót :D

Litvánia - Szerbia tipp: Akár az olimpiai részvételről is dönthet a derbi

A kosár-vb nem csak szimpla szórakozás, van, aki a veséjét adja a sikerekért! A litván - szerb összecsapás parázs mérkőzést hozhat, de ki juthat tovább? Olvasd tovább


Erre a litván blamára mit lehet mondani? A szerb kapitány jól összerakta a taktikát és az agresszív védekezéssel megálljt parancsoltak. Szomorú, hogy így alakult, a végére még az over is nagyon simán elúszott a játék lassú menete miatt... :(

Idézetet írta: baliizu Dátum szeptember 05, 2023, 12:36:04Erre a litván blamára mit lehet mondani? A szerb kapitány jól összerakta a taktikát és az agresszív védekezéssel megálljt parancsoltak. Szomorú, hogy így alakult, a végére még az over is nagyon simán elúszott a játék lassú menete miatt... :(

Mondhatni tökéletes lenyomata ennek a vb-nek a szerb-litván. Adott egy gárda, amelyik jól szerepel, nincsen nagyon hiba a játékukban, majd összeomlanak, szinte a semmiből. Továbbra is azt mondom, ilyen formában semmi értelme ezt a vb-t megrendezni, mert egyszerűen borzasztóan hektikus, sztárok és komolyabb játékosok/csapatok alig vannak, hullámvölgy az egész torna. Elkeserítő, hogy ilyen szintre degradálódik az elvileg második legnagyobb nemzetek közti kosártorna...

Kanada - Szlovénia tipp: Doncic első komoly felmérője

Két szupersztár mérkőzését hozza a Kanada - Szlovénia negyeddöntő, de vajon mire lesz képes Luka Doncic és Shai Gilgeous-Alexander? Olvasd tovább


Tudom, hogy nincs értelme a "Mi lett volna, ha..." kezdetű mondatoknak, de egy ilyen hektikus vb-n érdekes látni, hogy egy-egy csapatnál mennyire hiányoznak (vagy nem hiányoznak) a – különböző okok  miatt – otthon maradt sztárok.

Kezdjük a franciákkal. Wembanyama hiánya elsőre nem tűnt érzékeny veszteségnek, hiszen a franciák magas posztokon így is nagyon jól álltak. Ennek ellenére nem jutottak túl még a csoportkörön sem. Nem tudom, hogy Wembával a csapatban hogyan végződött volna a történet, de legalább a már említett csoportkör biztosan meg lett volna.

A görögök szerintem Giannis-szal sem lettek volna annyival jobbak, hogy sokkal előrébb végeztek volna a mostani helyezésüknél. Ez a mostani generáció távolról sem annyira acélos, mint az eggyel korábbi  (Spanoulis, Printezis, Bourousis, Zisis, Diamantidis stb.).

A litvánoknál kíváncsi vagyok, hogy Sabonis jelenléte mennyit számított volna, már csak azért is, mert tőle függetlenül is jó volt ez a csapat, és talán Sabonisszal nem lett volna ennyire látványos a szerbek elleni összeomlás. Ki tudja...

Ugyanilyen érdekes lett volna Porzingis játéka is, főleg annak fényében, hogy Lettország mindössze 2 ponttal kapott ki a németektől, és emiatt nem jutottak a legjobb 4 közé.

A szerbek Jokic és Micic nélkül is meglepően jók, éppen ezért náluk gondolom egyértelműen azt (persze csak így utólag), hogy ezek után egy Jokiccsal kiegészülve reális cél lehetett volna akár a végső győzelem is.

Végül pedig a másik csapat, ahol a leginkább érzem az egyik kiváló játékos hiányát, az Kanada. Hiába nyújt extrát SGA, valahogy nem igazán tudnak a többiek felnőni mellé. Talán még Barrett és az agyhalott Brooks az, akit olykor-olykor dicsérni lehet (és néha Dort, valamint Alexander-Walker), de őket is csak elvétve. Jól játszik Kanada, egy lépésre vannak a döntőtől, de egy Murray ennek ellenére hatalmas pluszt jelentene ennek a csapatnak. Szurkolok Kanadának, de attól tartok, hogy ha SGA-t sikerül valamelyik csapatnak kivennie a játékból, akkor nem igazán látom magam előtt, hogy ki lenne az, aki átvenné tőle a vezérszerepet.

Egy biztos: a Szerbia-Kanada elődöntőn bármelyik csapat is fog veszíteni, nagyon fogja hiányolni a denveri sztárját.

Nehéz kérdések órája...

Elengedni egy biztos 1.50-1.60 körüli cashout lehetőséget, esetleg kockáztatni, hogy lehet feljebb megy 2.00-2.50 környékére (elődöntők után), vagy kivárni, míg Kanada megnyeri a vb-t?

Volt két karcos mérkőzése Kanadának, spanyolok és a szlovénok ellen is a második félidőben hoztak extrát. Ahogyan @HT is írta, azonban ez egy ember extrája volt, Shai a torna egyik, ha nem a legjobb játékosa, de lehet-e vakok közt félszemű király? Képes egyedül tornát nyerni Kanadának? Ha a szerbekre pillantok, ez egy rosszabb csapat, mint Kanada, mégis benne van, ha már eljutottak eddig, akkor döntőznek.. Team USA? Fogalmam sincs mire lennének képesek Kanada ellen.

Akinek van véleménye, meglátása vagy tanácsa, kíváncsi vagyok rá, ne tartsátok magatokban.

u.i.:
Németország és Szerbia kijutott az olimpiára... ja meg ott van még: Dél-Szudán, Japán, Ausztrália, Kanada, USA, Franciaország... és kik pótselejteznek azért a négy helyért?
Szlovénia, Horvátország, Spanyolország, Litvánia, Lettország, Olaszország, Görögország, Dominika, Finnország, Bahamák, Új-Zéland, Puerto Rico, Lengyelország és még pár outsider afrikai és ázsiai ország... A pótselejtező majdnem erősebb, mint az olimpiai résztvevők listája. Lesz minimum 2-4 sztárcsapat, aki kiesik.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 06, 2023, 17:17:33Nehéz kérdések órája...

Elengedni egy biztos 1.50-1.60 körüli cashout lehetőséget, esetleg kockáztatni, hogy lehet feljebb megy 2.00-2.50 környékére (elődöntők után), vagy kivárni, míg Kanada megnyeri a vb-t?

Akinek van véleménye, meglátása vagy tanácsa, kíváncsi vagyok rá, ne tartsátok magatokban.

Két csapatot fogadtam meg végül a vb előtt a végső győzelemre, Kanadát és Németországot. Ez utóbbit nem önmagában (mivel annyira azért nem tartottam esélyesnek őket, hogy nagyobb pénzt tegyek rájuk), de egy kispénzes kombiba belevettem őket, és szerencsére már csak ez az egy tipp hiányzik a szelvényről. Vagyis ilyen szempontból akár Kanada, akár Németország nyeri a vb-t, jól járok. De most, amikor már csak négyen vannak, mégis egyre inkább kezdem azt érezni, hogy az USA be fogja húzni ezt a két meccset. És mondom ezt annak ellenére, hogy egyébként én sem fogom kivenni egyik fogadásomat sem.

Az USA-nak hatalmas szerencséje volt, hogy kikaptak Litvániától. Szerintem a lehető legjobbkor jött számukra a pofon, és rádöbbentette őket, hogy ők is emberből vannak. A litvánoktól kapott 110 pont után Kerr valószínűleg átadta az edzésen a stafétabotot Spoelstrának, hogy fussák át újra a csapattal a védekezés alapjait, aminek meg is lett az eredménye, mert az olaszok ellen egy teljesen más amcsi válogatott volt a pályán (3 negyed alatt 44 kapott pont).

Ami a kérdésedet illeti, szerintem Kanada nem fogja megnyerni a vb-t. És most már abban sem vagyok biztos, hogy a szerbeket legyőzik-e az elődöntőben. Pedig elsőre rávágtam volna, hogy az lenne talán a legjobb megoldás, ha az elődöntőket még megvárnád, és utána döntenél a cashout lehetőségéről (attól függően, hogy ki lesz az ellenfelük a fináléban). Viszont most Szlovénia az első félidőben megmutatta, hogy hiába vannak kiváló védőspecialistái a kanadai csapatnak, ha jól tripláznak ellenük, akkor ott bármi előfordulhat. Márpedig a szerb csapat nem dobja rosszul eddig a hármasokat (volt olyan meccsük a vb-n, ahol 53%-kal tripláztak).

A kérdés tehát az, hogy mennyit tettél a kanadaiak végső sikerére. Mert ha egy komolyabb összeget, akkor én a helyedben valószínűleg kivenném (már csak azért is, mert a fogadóirodák annyira az USA-t favorizálják, hogy valószínűleg még akkor sem lesz sokkal jobb a szorzó a cashout-nál, ha a kanadaiak bejutnak a döntőbe). De ha esetleg csak egy-két ezressel tetted meg őket (ahogy én is), akkor maradjon inkább a szurkolás a szerbek ellen, a döntőben pedig mehet esetleg egy kis pénz az ellenfélre.

Idézetet írta: HT Dátum szeptember 06, 2023, 19:06:04A kérdés tehát az, hogy mennyit tettél a kanadaiak végső sikerére. Mert ha egy komolyabb összeget, akkor én a helyedben valószínűleg kivenném (már csak azért is, mert a fogadóirodák annyira az USA-t favorizálják, hogy valószínűleg még akkor sem lesz sokkal jobb a szorzó a cashout-nál, ha a kanadaiak bejutnak a döntőbe). De ha esetleg csak egy-két ezressel tetted meg őket (ahogy én is), akkor maradjon inkább a szurkolás a szerbek ellen, a döntőben pedig mehet esetleg egy kis pénz az ellenfélre.

Ez egy nagyon valid meglátás, benne van sajnos, hogy Kanada nyer, de nem megy feljebb a cashout opciója 1.90-nél még a döntő előtt sem. Picivel nagyobb tét van, amolyan Argentína vb-győzelem tipp ez, ami végül lejött, de ott volt cashout, meg itt annyi a differencia, hogy én még akkor tettem végső win-re Kanadát, amikor Murray csapattag volt...

Szerbia - Kanada tipp: Elég egyetlen szupersztár?

Nehéz megtippelni a Szerbia - Kanada elődöntő esélyeit, épp ezért érdemes egy kicsit a játékosok teljesítményei mögé nézni.  Olvasd tovább


Én személy szerint itt már még inkább azt érzem minden meccsen, hogy bármi lehetséges. A helyosztókra van 1-1 megérzésem, de az elődöntők és döntőt felettébb nehéz megjósolni.

Szerintem is HT jól írta, USA minden meccsen brutális favoritnak volt belőve és a németek ellen is azok, várhatóan a döntőben is azok lesznek. Úgy gondolom azért a németek meg fogják őket szorongatni és az a meccs szoros lesz, de a végén 1-2 klasszis megmozdulással nyernek.

Azok után amit láttam a szerb-litvánon, a szerbek ellen sem mernék tenni. Nagyon hajtottak, csíptek, agresszívak voltak. Lehet, hogy egyénileg gyengébbek, mint Kanada, de csapatként jól funkcionálnak. Szerintem az edzőjük megint kitalál valami olyan taktikát amivel a kanadaiak nehezen bírkóznak majd.

Mindkét meccsen ezek miatt én az under felé tekintgetek, magasra húzták meg a határokat amúgy is.

Én sem érzem azt, hogy Kanada nyerné a VB-t.

USA és Kanada is akkor verhető, ha az ellenfél kintről 55-60%-kal triplázik, de egész meccsen. Szlovének is jól tolták Kanada ellen, Prepelic-ék hozták kintről a 60%-ot, volt is 50/50, de a kettesek stabilabbak, és SGA-ék be is húzták. Nem irreális, hogy a németek kifognak egy jó formát kintről, de az is csak 1-2 negyedben lehet extra, ráadásul legutóbb Schröder ultraszar volt unblock, támadásban igazi fék volt, szóval nálam kinéz az USA-Kanada finálé, egyik oldalon sem érzek meglepetést. Sőt igazából ha már így alakult, meg is nézném az a presztízs találkozót USA és Kanada között.