Vizes VB 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Vizes VB 2023

2023.07.14. - 2023.07.30.

Ebben a témában lehet beszélgetni a világbajnokság eseményeiről, ide jöhetnek a tippek, információk stb.  :topbet_125:

Szombaton kezdenek a nyíltvízi úszók

Szombaton a nők 10 kilométeres versenyével megkezdődnek a fukuokai világbajnokság nyíltvízi versenyei.


A Momocsi Beach Parknál, a viadal helyszínén a múlt heti esőzések miatt a víz tisztasága okozott gondot a szervezőknek, a magyar szövetség beszámolója szerint így csak két napja tesztelhetik a pályát a versenyzők. A nemzetközi szövetség képviselői igyekeztek megnyugtatni mindenkit, hogy a baktériumszint 110-nél áll, és a fertőzésveszély 1000-nél kezdődik.
   
Nyíltvízi úszásban - 10 kilométeren - mindkét nemnél az első három olimpiai kvótát szerez, ugyanakkor Rasovszky és Betlehem a medencés országos bajnokságon 1500 méter gyorson úszott olimpiai kvalifikációs idejének köszönhetően már nyíltvízre is nevezhető a párizsi játékokra.
   
A nők versenyében szombaton Olasz Anna és Fábián Bettina ugrik vízbe, előbbi bízik benne, hogy ezúttal is ott tud lenni az élmezőnyben:
   
"Annyira nem sós a víz, mint amire számítottam, és ennek nagyon örülök. Alapból szeretek tengerben úszni, de sokszor belefutok abba tíz kilométeren, hogy hét-nyolc kilométer környékén iszonyú szomjas leszek, és amikor oxigénhiányos állapotban beleiszom a tengerbe, az nem túl kellemes, de ezzel most nem lesz baj" - mondta Olasz Anna.
   
Fábián Bettina elmondta, neki nagyon sötét a víz, ami miatt nem lehet "búvárkodni".
   
"A hőmérséklet jó, hosszú, nagyobb hullámok vannak, a szélnél erősödnek, meglátjuk, milyen lesz a versenyen. Egész jól érzem magam, és a formám is rendben van szerintem" - tette hozzá.
   
Az olimpiai ezüstérmes, 2019-ben Kvangdzsuban 5 kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf elmondta, fehér edzőnadrágja teljesen barna lett, így a szervezők nyugtató szavai ellenére bevesz néhány széntablettát az esetleges fertőzések elkerülése érdekében. A pályával kapcsolatban megjegyezte, kissé csalóka, hiszen vannak áramlatok, és a szél, valamint a várható tűző napsütés is közbe szólhat.
   
Betlehem Dávid szerint szerencsére a víz hőmérséklete rendben volt, és ugyan valóban kissé koszos a környezet, de összességében nem rossz a helyzet.
   
"Jól érzem magam, kezdjük kipihenni magunkat, jobban fájt arra a két óra különbségre átállni, ami Thaiföld és Japán között van, mint a hatórás differenciát leküzdeni Phuketen. Most már nincs vész, azaz bízom benne, vasárnapra teljesen összeáll minden."
   
A nyíltvízi úszóknál a nők 10 kilométeres versenyét szombaton, a férfiakét vasárnap rendezik, mindkettőt magyar idő szerint hajnali 1 órától.

forrás: MTI


Fukuoka medence gyors, Kína jó cuccot tolt, Marchand őrült, USA bajban. Sok a világrekord, rögtön az első nap volt három volt. Izgalmas finálék vannak, azért érezhetően erre már rendesen készültek az úszók. Magyarok súlytalanok, de ez várható volt. Az USA eddig nagyon gyenge, viszont az ausztrálok, ha abban a térségben úsznak, akkor általában jól teljesítenek, mint most is. Franciák nagyon készülnek az olimpiára, ha így folytatják, leeshet ott nekik néhány arra.

Németh Nándi nagy időt ment az elődöntőben, megnyerte az elődöntőjét Popovici előtt. Zsinórban három vb-döntő 100-on és egy az olimpián, egyedüliként a mezőnyből.

Döntős és olimpiai kvótás a férfi vízilabda válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára.


A magyarok így 1998 óta őrzik veretlenségüket a spanyolokkal szemben nagy világversenyeken (olimpia, vb, Eb)
   
Varga Zsolt együttese a szombati fináléban az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztató görögökkel találkozik.

Eredmények:
   
férfi vízilabdatorna, elődöntő:

Magyarország-Spanyolország 12-11 (3-3, 1-3, 3-2, 5-3)

gólszerzők: Manhercz 3, Zalánki, Jansik Sz. 2-2, Vigvári Vi., Varga Dé., Angyal, Német, Vámos 1-1, illetve Sanahuja, Munarriz, Perrone 2-2, Larumbe, Bustos, De Toro Dominguez, Cabanas, Mallarach 1-1

Magyarország:

Vogel - Varga Dé., Angyal, Nagy Á., Jansik Sz., Zalánki, Vámos - cserék: Német, Manhercz, Vigvári Vi., Fekete, Molnár E.

A két csapat sorozatban a harmadik tornán került szembe egymással a négy között: tavaly a spliti Európa-bajnokságon 10-8-ra nyert Varga Zsolt együttese, egy hónapja Los Angelesben, a világkupa szuperdöntőjében viszont ugyanilyen arányban győztek a spanyolok. A magyarok ugyanakkor világversenyen (vb, Eb, olimpia) 1998 óta voltak veretlenek a spanyolokkal szemben.

forrás: MTI

Vizes vb: Kós Hubert révén meglesz az első medencés érmünk Fukuokában?

A kicsit foghíjas magyar kontingens eddig csak a nyíltvízi úszásban remekelt, de úgy tűnik, megszerezhetjük első érmünk a medencében is a világbajnokságon! Olvasd tovább


Kós Hubert nagyon szépet úszott, ajándék volt az 5.00-ös szorzó rá, de az, amit Qin Haiyang csinált...

Nem tudom, nekem Sun Yang útánérzésem van... A semmiből jött és nyert három számban, megcsinálta a történelmi triplát, amire még soha senki se volt képes. A kínai mindezt 24 évesen úgy, hogy korábban nem nyert nagymedencés érmet, otthon edzegett, kigyúrta magát és nyert hármat, utoljára világcsúccsal. Aha, oké.

Férfi vízilabda döntő: Görögország - Magyarország - fogadási lehetőségek és élő közvetítés

A férfi pólósaink őrült mérkőzésen győzték le a fukuokai világbajnokság elődöntőjében a spanyolokat, és már csak egy mérkőzésre vannak az aranytól. Olvasd tovább

Szuperfokozó a szombati Görögország - Magyarországra a bet365 irodánál.

Magyarország DNB @ 2.50 (2.00 helyett)

Magyarország világbajnok!!!  :ok:  :ok:  :ok:

Női 4x100 vegyes váltó: Ausztrália nyer @2.00

Nehéz ezt elengedni, mert az ausztrálok bombaformában, van náluk Abbey Harkin tekintetében egy "betli", akin elmehet a finálé, rajta fog múlni szinte minden, ha képes minimálisan tartani Lily Kinget, akkor nyerhetnek az ausztrálok. Az biztos, szinte minden váltó finálét behúztak, egyéniben is aláztak, 13 aranynál járnak. McKeownnak és O'Callaghannak is jól sikerült ez a vb, talán most voltak eddigi pályafutásukat tekintve a legjobb formában.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 30, 2023, 13:45:56Női 4x100 vegyes váltó: Ausztrália nyer @2.00

Nehéz ezt elengedni, mert az ausztrálok bombaformában, van náluk Abbey Harkin tekintetében egy "betli", akin elmehet a finálé, rajta fog múlni szinte minden, ha képes minimálisan tartani Lily Kinget, akkor nyerhetnek az ausztrálok. Az biztos, szinte minden váltó finálét behúztak, egyéniben is aláztak, 13 aranynál járnak. McKeownnak és O'Callaghannak is jól sikerült ez a vb, talán most voltak eddigi pályafutásukat tekintve a legjobb formában.

Simán elment, Lily King egyéniben nem úszott extrát, aranyat nem nyert, de a váltóban egymaga megnyerte USA-nak az aranyat. Ha jól láttam, akkor pont az a két másodperces előny kellett a győzelemhez, amit King megszerzett a mezőnnyel szemben.