Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#1965 október 02, 2023, 20:44:34, Pozzato
Soudal-Visma egyesülés hírfolyam

Gondoltam nyitok egy "live-ot" neki, ha valakit érdekel, pár óra vagy nap és be is fejeződik a folyamat:
09:15
- La Gazzetta: Ahogyan @csabax említette, Tim "Traktor" Declercq távozott, mellette Michael Morkov is eligazolt, Astana versenyzője lesz, illetve a Quick Step edzője, aki egyben a sprinterek felkészítője, Vasilis Anastopoulos is az Astana edzője lett.
- Pár óra és bejelentik, hogy Remco Evenepoel az Ineos versenyzője lesz.
- A Movistar állítólag leigazolt versenyzőket, de egyikük sem Roglic, elvileg nem is terveznek vele, Roglicnál jelenleg egyre többen írják (nem tudom milyen forrás alapján...), hogy a Borához igazol.

10:00
- A DeMorgen belga lapban jelent meg egy cikk. Ebben szakértő újságíró elemzi, aki tisztában van a háttérrel (beszélt az érintettekkel), mi vezetett idáig. Elvileg ezt az egészet nem akarták kiszivárogtatni. A probléma abból fakadt, hogy a Vismának eléggé nehéz volt szponzort találnia. Hiába csináltak történelmi szezont, senki sem akarta őket szponzorálni - mármint főszponzorként.

Valószínűleg valamelyik Jumbo-Visma vagy Soudal-Quick Step stábtag szivárogtatta ki, akinek elege volt ebből a helyzetből. A Jumbo-Visma két névadó szponzorának kapcsolata nem felhőtlen, ami annak is köszönhető, ahogyan a Jumbo cégvezetői eljártak a pénzügyekben. Frits van Eerd (Jumbo vezérigazgató) 2022-ben került börtönbe, sportszponzorációból származó pénzmosás és egyéb törvénytelen dolog miatt.

A Jumbo egy fedőcég volt egy bűnszervezetnek. Idén egy újabb Jumbo elnökségi tagot csuktak le. A Jumbo elnökségének októberben meg kell jelennie a bíróságon, pénzmosás vádjában minden bizonnyal bűnösnek ítélik majd őket, ezért a sietség, ugyanis a Jumbo már valószínűleg 2024-re se tudja állni a gárda fizetését, hiszen a cég csődbe fog menni, cégvezetők pedig börtönben.

Időközben Bakala és Lefevere kapcsolata a Quick Stepnél megromlott. Ezt ebben a cikkben is írják, de már máshol is olvastam. Valószínűleg az áll mögötte, hogy Lefevere-nek elege volt ebből az egészből (egyesülés, huzavona, csak nyugalmat akar), míg Bakala egy ütőképes és sikeres csapatot, nem kifogásokat.

12:20
- Florian Sénéchal (Quick Step) az Arkéa versenyzője lett
- Korábban bejelentett QS távozók: Ethan Vernon (Israel), Davide Ballerini (Astana), Jannik Steimle (Q36,5), Michael Morkov (Astana), Tim Declercq, Mauro Schmid (Jayco), Andrea Bagioli (Lidl-Trek), James Knox, Fabio Jakobsen (DSM), Rémi Cavagna (Movistar, ezt a napokban erősíthetik meg), Dries Devenyns (nyugdíj) és Bert Van Lerberghe.

14:40
- Julian Alaphilippe interjú
https://www.cyclingnews.com/news/alaphilippe-possible-demise-of-soudal-quickstep-in-current-form-sad-above-all/
- A L'Equipe hozta le Evenepoel távozását az Ineoshoz, azóta erről csönd van.

17:20
- Primoz Roglic legkomolyabb kérője
https://www.cyclingweekly.com/news/british-continental-team-try-to-tempt-primoz-roglic-with-free-beer-and-beach-walks

20:40
- Hírfolyam vége, fúzió megtörtént! 




Forás: https://twitter.com/Sarreau/status/1708760561293406553?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1708760561293406553%7Ctwgr%5E90aad44fbc8d6012d22c48798bdbf78d622d1332%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fforum.cyclingnews.com%2Fthreads%2Fjumbo-quickstep-merger.39263%2Fpage-39

Na, mint egy jó kis Premier League deadline day :)

Bora eddig úgy rémlik nem volt képben Roglic kapcsán, tetszik. Egy elég erős Tour keretet összerakhantak neki egy Vlasov, Uijtdebroeks duóval. A fiatal belgának úgy látom olyan a morálja, hogy neki nem gond egy segítő szerep; akar tanulni; Vlasov nem tudom mit gondol ilyen szempontból ???

#1967 október 03, 2023, 12:52:07, Pozzato
Hírfolyam hosszú lett, két hír, jelentsen ez bármit is:
La Gazzetta: Primoz Roglic csapata 2024-től a Bora lesz.

Másik:
Name: SOUDALVISMA.COM
Registry Domain ID: 2816721899_DOMAIN_COM-VRSN
Domain Status:
active
Nameservers:
NS3.COMBELL.NET
NS4.COMBELL.NET
Dates
Registry Expiration: 2024-09-24 18:49:59 UTC
Updated: 2023-09-24 18:49:59 UTC
Created: 2023-09-24 18:49:59 UTC


Találó volt az egyik fórumon az alábbi hsz:
Vihar előtti csend.
Ahogy írtam, tegnapra mindent beígértek, aztán csak felmondások meg egy Soupe trollkodás lett belőle.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 03, 2023, 11:32:43Hírfolyam hosszú lett, két hír, jelentsen ez bármit is:
La Gazzetta: Primoz Roglic csapata 2024-től a Bora lesz.

Másik:
Name: SOUDALVISMA.COM
Registry Domain ID: 2816721899_DOMAIN_COM-VRSN
Domain Status:
active
Nameservers:
NS3.COMBELL.NET
NS4.COMBELL.NET
Dates
Registry Expiration: 2024-09-24 18:49:59 UTC
Updated: 2023-09-24 18:49:59 UTC
Created: 2023-09-24 18:49:59 UTC


Találó volt az egyik fórumon az alábbi hsz:
Vihar előtti csend.
Ahogy írtam, tegnapre mindent beígértek, aztán csak felmondások meg egy Soupe trollkodás lett belőle.


Lehetett volna annyi eszunk hogy ezt/ezeket(variaciokat) a domaineket megvesszuk aztan meg jo penzert eladjuk nekik..

Nekem a domain kapcsán a dátum furcsa: 09.24. 18:49
Mikor jelent meg az első hír a médiában? 09.24. 20-21 óra környékén.

Ha van egy projekted, amit két hónapja tárgyalsz, akkor nem a szivárgás előtt 1-2 órával csinálsz neki felületet. Ez vagy nagyon amatőr, vagy én nem tudom...

Ja, mondjuk ugy nehez lett volna ha elobb megveszik a domaint mint ahogy egyaltalan hir lesz rola a vilagsajtoban.

Ez tenyleg erdekes hogy orakkal a hirek elott mar bejegyeznek egy honlapot..


Nekem maga a metódus furcsa:
1. két hónapja folynak a tárgyalások, média elől eltűnve, komolyabb lépések nem történnek
2. hirtelen jön egy domain bejegyzés egyik nap
3. majd 1-2 órán belül napvilágot lát a sztori

Honnan tudták, hogy ki fog derülni, kivéve, ha épp nem ez volt az érdekük?

A vicc, hogy elvileg a domaint most fedezték fel, tehát nem onnan lett beazonosítva a történet, hanem tényleg belső ember szivárogtatott. Na mindegy, konteó hegyek vannak ebben a sztoriban, ember legyen a kerékpárján, aki ezt kideríti, lényeg, hogy Nacer "Verekedős" Bouhanni visszavonult.

Fetter Erik kiváló formába került; kár, hogy itt a szezonnak a vége.

Horvát kör 9. összetett eredmény + két TOP10-es szakasz; most pedig a 102. Tre Valli Varesine egynaposon van szökésben, 5 perces előnnyel 7 vetélytárssal karöltve.

Friss hírek bringaországból
- A Bora leigazolta Primoz Roglic és Wout van Aert edzőjét, illetve állítólag Roglic a Giro di Lombardia után jelenti be érkezését a német csapathoz.
- A Soudal-Quick Stepnek elvileg október 19-ig van ideje dönteni, hiszen akkor kell promótálni az új csapatokat a következő szezonra. Baljós jelek a belga csapat drukkereinek, hogy a Quick Step vezetősége lemondta a következő hétre tervezett csapatbemutatót, amit általában minden év október második hetében tartanak... Ilyenkor mutatják be az új versenyzőket, új felszerelést (ez sincs még), új stábtagokat, illetve a következő évre maradó versenyzőket.
- Wout van Aert külön kérte, hogy Yves Lampaert legyen tagja majd a Soudal-Vismának.
- Egyik csapat sem kommunikál a versenyzőivel, Quick Stepnél teljesen elzárkóznak ettől a stábtagok, de a Jumbo-Vismánál is csak olyan zajlanak, hogy rábólintanak egy-egy távozó (Roglic vagy Roglic edzője), de mást nem mondanak.
- Patrick Lefevere napok óta azon dolgozik, hogy azok a bringások és stábtagok, akikre a Visma nem tart majd igényt, valahogy megfelelő helyre kerüljenek.

Források:
https://www.cyclingnews.com/news/bora-hansgrohe-set-to-sign-coach-of-wout-van-aert-and-primoz-roglic/
https://www.cyclingnews.com/news/soudal-quickstep-get-together-cancelled-amid-take-over-anger-and-dismay/
https://www.hln.be/wielrennen/nieuwe-plotwending-patrick-lefevere-maakt-werk-van-opvangploeg-voor-slachtoffers-van-overname~ae9c43aba/

Itt pedig egy kiváló elemzés az anyagiakról:
https://pezcyclingnews.com/racing/merger-breakdown-jumbo-visma-soudal-quick-step-superteam/


Giro di Lombardia: Idén még utoljára összecsap Pogacar, Roglic és Evenepoel

Az év utolsó Monumentuma, a Giro di Lombardia, ahol Tadej Pogacar, Primoz Roglic és Remco Evenepoel méri össze erejét.  Olvasd tovább


És igen, van még csavar.  ;D

A QS versenyzői közül sokan kijelentették, nem akarnak távozni, ennek leginkább Van Wilder adott hangot, illetve azt is mondták, nem akarnak a Jumbo-Vismában (vagy bármilyen Vismában) versenyezni. Egyesülésről meg hallani sem akarnak. Lefevere pedig a háttérben elkezdett dolgozni egy szponzor behozatalán, akivel megmenthető ez a csapat, ha a Soudal és a Bakala is kiszáll. Nem tudom ebből mennyi igaz, de ami nem ment Pluggééknek és a Jumbo-Vismának (szponzort találni, mert full hiteltelen mindenki számára az egész csapat), az olyan embernek még talán működhet is, mint Lefevere, de mindössze két hete van...

Mit jelent ez Lefevere számára?
Nyugdíjba akart vonulni, 69 éves, de állítólag nem igazán tetszett neki az, amit egykori haverja Bakala, amit a Soudal és amit a Jumbo-Visma művelt. Nem akarta a partvonalon kívülre tenni a versenyzőket (állítólag a jumbósok lesz*rták az egészet, csak a pénzt kapják meg a Soudal révén), ezért csúszik az egész bejelentés, mert Lefevere 14 nap alatt próbál főszponzort találni a megmaradt QS-nek.

A keretet fel kell duzzasztani 27 főre (ez a WT-minimum), kell találni egy 10-20 millió euró környékét befektető főszponzort... Elvileg ezt Lefevere saját maga működtetné, ez lenne az utolsó munkája, nem menne nyugdíjba addig. Állítólag időközben olyan mellékszponzorok, mint a Latexco vagy a Renson támogatásukról biztosították Lefevere-t.

Ezzel viszont eldőlt, hogy Israel és társai nem tudnak WT-licenszet venni a következő szezonra, ahhoz meg kéne venniük a jelenlegi "megmaradt" QS-t. Vagy a Quick Step maradványcsapata lesz jövőre WT-csapat, vagy senki. Lefevere-nek kegyeg az idő.

https://www.cyclingnews.com/news/lefevere-aiming-to-save-remains-of-quickstep-team-in-event-of-jumbo-visma-merger/


Amikor elkezdődött ez az egész, kicsit (nagyon...) csalódtam Lefevere-ben, mert 20+ év alatt nem ilyennek "ismertem". Nem ez a kép alakult ki róla, korrekt fazon volt. Nehezen is akartam elhinni, de saját életemből megtapasztaltam, bárki, bármire képes... Viszont annak örülnék, ha ez így megvalósulna, ha sikerülne megmentenie a csapatát, amit 20 éven át vitt, így elgondolkodnék azon, hogy jövőre is nézem a sportágat, mert ez nagy sztori lenne. A legszebb pedig az lenne, ha utána Pogacar, Roglic vagy Evenepoel legyőzné nyáron a TdF-en a Jumbo-Vismát. Az lenne igazán szép.


L'Eroica


Helyszín: Olaszország, Siena (Strade Bianche helyszíne)
Időszak: Ősz, leginkább október eleje
Típus: Klasszikus amatőr verseny
Weboldal: https://eroica.cc/en

A L'Eroica nem szimplán egyetlen esemény vagy amatőr verseny, ezt egy kis csoport kezdte még 1997-ben Toszkánában, mostanra pedig egy komplett világkörüli turnévá nőtte ki magát. Magát a klasszikus versenyt (Siena) nevezik L'Eroicának, de a toszkánai állomás mellett mostanra már indulnak Eroica-futamok Japánban, Egyesült Államokban, Svájcban vagy olyan bringás központban, mint Valkenburg, mely korábbi profi vb-helyszín volt.

Itt ne keressünk aktív világsztárokat (talán a legismertebb versenyző a korábbi Orica-tag, Christian Meier), ugyanis L'Eroica nem erről szól. Amolyan hagyományőrzés, régi kerékpárokkal, régi útvonalakon mennek a versenyzők, legendás mezekben (Molteni, Faema, Peugeot stb.). Van klubtagság, bármelyik versenyhez lehet csatlakozni, azonban vannak szabályok:
- olyan versenykerékpárokkal lehet csak indulni, amit 1987 előtt gyártottak
- acélvázas
- gyorskioldós pedálok használata nem megengedett
- műszálas mez és társai kizárást von maga után, gyapjú felsőkben, régi típusú mezekben kell szerepelni
- napszemüveg szintén tiltott, de a bukó viselése kötelező


El se hiszem, hogy ez az egész tényleg befejeződik, szóval az utolsó pillanatban megszakadtak a tárgyalások a belga sajtó szerint.

The Inner Ring Twitter oldala is erről számolt be, ahogyan a HLN és a Cyclingnews is.
https://www.hln.be/wielrennen/live-fusie-tussen-soudal-quick-step-en-jumbo-visma-van-de-baan~a2083e88/
https://www.cyclingnews.com/news/jumbo-visma-and-soudal-quickstep-merger-is-off-according-to-belgian-reports/


Több egymástól független hírforrás lehozta, hogy a Jumbo-Visma erőszakosodott az ügyben, Plugge rendkívül agresszív volt, mindenáron erőltette az egyesülést, végül pedig már senkinek sem volt szimpatikus a fúzió. A döntő szót Lefevere és Evenepoel mondták ki, akik semmilyen módon nem akartak csatlakozni a Jumbóhoz (valószínűleg közben meggondolták magukat), inkább bevállalta azt Lefevere, hogy néhány szezonra még marad.

https://forum.cyclingnews.com/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fi.imgflip.com%2F81o0dc.jpg&hash=5b0210f0f6299040437097df54bd2088


Eközben a Jumbo-Visma következő szezon egy bizonyos pontjából (lehet már a kezdésnél) főszponzor nélkül marad, míg a Quick Step és Lefevere 2025 év végén köszön el a mezőnytől. Ha eddig nem volt mindenki számára gyűlölt a Jumbo-Visma, akkor ezzel a manőverrel az lett, eléggé ideges volt mindenki rájuk a kerékpáros mezőnyben, miközben ők szponzorokat buktak, Roglic és az edzője (és WVA-é) távozott.

Van Isten! Remélem jövőre meg az egész csapat megszűnik, aztán ezek a bohócok tokkal-vonóval eltakarodnak a sportágból. 10 hónapjuk volt főszponzort találni, le akarták nyúlni a komplett riválist, de úgy, hogy ők mazsolázgatnak belőle, ki kell nekik: Lampaert, Evenepoel, Lefevere, esetleg még Van Wilder, jobb stábtagok meg a szponzori pénzek... Na itt rágott be mindenki. Kevés undórítóbb csapat volt a bringázás történetében, mint ezek. 

Nyugi, nincs vége, ugyanis az Amazon is kiszáll a Jumbo-Visma mögül, mivel ők a Soudal-Visma leendő csapatra fizettek be. Azonban, ha a Jumbo kiszáll, elvileg nem fog tönkremenni a Visma, mivel a kisebb "mellékszponzorok" összedobják a pénzt (egy bizonyos részét), de így amit Plugge el akart érni, hogy ez egy UAE vagy Ineos költségvetésű 50 milliós csapat legyen, az nem reális, inkább lesznek olyan AG2R vagy FDJ szinten anyagilag a Jumbo távozásával.

https://www.ad.nl/wielrennen/megafusie-wielerploegen-jumbo-visma-en-soudal-quick-step-van-de-baan-ook-amazon-haakt-af~a8953476/?referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F&referrer=https%3A%2F%2Fforum.cyclingnews.com%2F