Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


Na ez mondjuk komoly hullamvasut volt erzelmileg mindkettojuknek... ;D

Amstel befejezése, nagyon durva. Tegnapi baszk kör se volt semmi, de ez a mai Amstel... Megint célfotó, mint tavaly, de most még nagyobb a dráma

Én verem a fejem a falba, mert a verseny előtt terveztem némi aprópénzt tenni a "Tiesj Benoot Top 3" fogadásra, de pár nappal ezelőtt azt mondtam magamnak, hogy majd később, utána pedig elfelejtettem. Pech.

Török körverseny, 2. szakasz:
Kiírva, hogy 19-20 km vissza, de nem akar csökkeni a táv, pedig egész jó tempót mennek. Kissé értetlenül állunk az események előtt (lehet a mezőnynek is 19 km-t mondtak), majd jön egy visszafordító, amikor a szpíker megszólal: ez 9,5 km-rel a vége előtt van. Körülbelül 500 méter múlva kapcsolnak a szervezők is, leveszik a 19 km-es kiírást, átírják 9 km-re.  ;D

Török körverseny továbbra is "zseniális". Ha épp nincsen valami hatalmas bukás, akkor a km-t írják ki rosszul. Ma a hajrá előtt 2,2 km volt hátra hosszabb ideig, majd rájöttek, csak 800 méter van vissza.  ;D Az, hogy az út mellett vagy nem áll senki (ez fordul elő nagyobb részben), vagy azt gondolják a helyi ultrák, hogy stadionban vannak és mennek a görög tüzek és társaik, megdöbbentő. Tényleg olyan, mint egy balkáni verseny.  ;D

Jumbo-Visma Tour de France meze. Legalább jól mutatnak majd Rogláék, amikor átveszik a 2. helyért járó díjat.  ;D


A női Paris - Roubaix-n kiírás: Enjoy the ride  ;D  A rázatókon hogy élvezik az utazást. Kiindulva abból, milyen jó idő van, mennyire jók a viszonyok, illetve holnapra is hasonlót mondanak, így valószínűleg nem az időjárás dönt, mint tavaly ősszel. Apropó, ősz! Elvileg a UCI gondolkodik azon, hogy megbontja a tavaszi egynaposokat, átkerülne a Roubaix őszre, ahogyan tavaly is, Lombardia maradna ott.

A "game changer" húzás, ami megváltoztathatja a Roubaix kimenetelét?

A kerékpáros csapatok folyton apró újításokat vetnek be, most az idén még World Tour szinten nyeretlen együttes szeretne előnyhöz jutni.  Olvasd tovább


#1538 április 17, 2022, 13:30:11, Pozzato
Ez így egy nagyon érdekes Roubaix lehet, még macskakövek sem voltak, de az oldalszélben leszakadt Mathieu van der Poel és Wout van Aert. Az Ineos tempót megy, folyamatosan nő a differencia (5 km alatt 30 mp-ről 55-re), ahogyan látom, kezd a Quick-Step is bedolgoznia az Ineosnak. Így megy el a két klasszisnak az egynapos? Az röhejes lenne.

Filippo Ganna mit ment a defekt után... Brutális a csávó.

Durva lenne, ha megdőlne az 1964-es Roubaix sebességrekord. A legendás szakvezető, Peter Post nyerte azt a versenyt, pedig nem igazán volt klasszikus pavés menő. Ez annak is köszönhető, hogy azokban az években útfelújítások miatt erősen lecsökkent a pavés szektorok száma, így olyan volt, mintha egy Milano - Sanremót teljesítettek volna. Az a sebességrekord azóta sem dőlt meg, valószínűleg esély sem lett volna rá, hiszen akkoriban 9-10% környékére csökkent a pavés részek aránya, míg most 19-25% között mozgott.

Tegnap a női versenyen is figyeltem már, hogy a pave helyett mennek a földön inkább, elég hülyén néz ez így ki szerintem  ::)

Idézetet írta: peshark Dátum április 17, 2022, 15:26:26Tegnap a női versenyen is figyeltem már, hogy a pave helyett mennek a földön inkább, elég hülyén néz ez így ki szerintem  ::)

Ez gyakorlatilag évtizedek óta így megy, ritka az, amikor tényleg a pavékon mennek. Ez viszont nem jelenti azt, hogy tényleg annyival könnyebb lenne. Az út menti rész egy földútszerűség, ami szintén nem lapos és akadnak eléggé komoly lyukak. Emlékszem olyanra Sagantól vagy korábban talán Hincapietől is, hogy ilyen részeken estek bele a "lyukba".
Vannak azért bringások, akik pavékon is mentek (Boonen is ilyen volt), de többségük az út szélén. Én személy szerint meglepődtem már a Flandrián is, hogy Pogacar folyamatosan a pavén ment, ritka és egyben tökös húzás.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 17, 2022, 15:31:26Ez gyakorlatilag évtizedek óta így megy, ritka az, amikor tényleg a pavékon mennek. Ez viszont nem jelenti azt, hogy tényleg annyival könnyebb lenne. Az út menti rész egy földútszerűség, ami szintén nem lapos és akadnak eléggé komoly lyukak. Emlékszem olyanra Sagantól vagy korábban talán Hincapietől is, hogy ilyen részeken estek bele a "lyukba".
Vannak azért bringások, akik pavékon is mentek (Boonen is ilyen volt), de többségük az út szélén. Én személy szerint meglepődtem már a Flandrián is, hogy Pogacar folyamatosan a pavén ment, ritka és egyben tökös húzás.

Pont akkor neztem tegnap, amikor ez a foldut majdnem kiszedte valamelyik versenyzo alol a bringat, konkretan majdnem kitepte a kormanyt, nem kis mentes volt..:D

Elvileg megdőlt a rekord... Komoly. Dylan van Baarle hatalmasat ment, Mathieu van der Poel teljesen elkészült erejével (utána meg nem is érdekelte az egész), Mohoric megint nagyot ment, Quick-Step meg idén sehol, hiába volt a bukásáig Lampaert dobogós helyen.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 17, 2022, 17:00:42Quick-Step meg idén sehol, hiába volt a bukásáig Lampaert dobogós helyen.

Es mennyire ertelmetlen bukas volt ismet...