csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#3840 április 07, 2013, 22:13:21, csabax
Inter - Atalanta

Tipp: Inter 1,5 gól fölött
Odds: 1.80
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


A milánói csapat számára egyelőre még nem elérhetetlen a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő 3. hely megszerzése. Pillanatnyilag a városi rivális, az 58 pontos AC Milan van bronzérmes pozícióban, áme sokat érhet az Inter Atalanta elleni győzelme. (A délutáni Fiorentina-Milan mérkőzésen a vendégcsapat 2-0-ra vezetett és emberelőnyben volt, de a hazaiak két büntetőt értékesítettek, így végül 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás.)

Cambiasso eltiltása véget ért, visszatér a kezdőcsapatba, de ez csak egy kis gyógyír Stramaccioni mester problémáira. Az a helyzet, hogy Diego Milito, Palacio,  Mudingayi, Castellazzi, Nagatomo, Obi, Chivu és Stankovics sérült, Gargano pedig piros lap miatt fog hiányozni. Főhet a fiatal tréner feje. Eléggé valószínű, hogy a Guarin, Rocchi, Cassano trióra bízza a gólszerzést. A vendégeknél is akadnak gondok: Moralez, Budan, Marilungo és Bellini sérülés, Lucchini és Consigli eltiltás miatt hagyja ki a mérkőzést. Jó hír a bergamóiak számára, hogy Marko Livaja ismét játszhat. A horvát játékos egykori csapata ellen bizonyíthat.

Nem gondolom, hogy az Atalanta olcsón fogja adni a bőrét. Nyolc pontra van a kieső Siena csapatától, s ugyan még nyolc mérkőzése van a bajnokság végéig, túl sokat már nem téveszthet. Tudja, hogy sok a hiányzó az Internél, felforgatott hazai csapat és kevésbé összeszokott játékosok ellen fog játszani. Van esélye a pontszerzésre.  Küzdeni fog. Az Inter előtt csak egy cél lebeg, a BL-indulás, így tehát bármennyire is szokatlan összeállításban játszik a csapat, nyernie kell. Arra számítok, hogy a küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat szerez egy-egy gólt, végül pedig az Inter egy újabb gólnak köszönhetően kiharcolja a győzelmet. Tipp: egy gólnál többet szerez az Inter, 2-1.

#3841 április 07, 2013, 22:51:28, csabax
Valencia - Real Valladolid

Tipp: Valencia 1,5 gól fölött
Odds: 1.50
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Lépéskényszerben van a Valencia. A Real Sociedad és a Betis is nyert ebben a fordulóban, ez pedig azt jelenti, hogy ha nem akar lemaradni a BL-selejtezős helyért folytatott versenyfutásban, akkor győznie kell. Ebben a különharcban jelenleg az 51 pontos Real Sociedad áll a legjobban, őt követi a 47 pontos Betis és a 46 pontos Valencia. Egy Valladolid elleni győzelemmel a 7 helyen lévő Valencia két helyet ugorhat előre, megelőzheti a Betist és a Malagát, s közvetlenül a baszk alakulat mögé kerülhet. Valenciai részről tehát van tétje a mérkőzésnek. A vendégcsapatnak se nemzetközi kupaszereplési, se kiesési gondjai nincsenek. Előbbi nem lehet, utóbbi egyelőre nincs. Tizenegy pontra van a kiesést jelentő 18. helytől, s ha a hátralévő fordulókban nem buktázik zsinórban a gárda, akkor jövőre is az élvonalban szerepelhet.

Egyik csapatban sincs sérült, de Soldado és Victor Ruiz, valamint Victor Perez, Ebert és Larsson játéka kérdéses. A hazaiaknál Soldado hiánya jelenthet gondot, de az Atletico Madrid elleni idegenbeli döntetlen alkalmával azt is megmutatta a csapat, hogy első számú gólfelelőse nélkül is tud jól játszani. Ha ezúttal sem játszhat Soldado, akkor minden bizonnyal Nelson Valdez fogja helyettesíteni. Akárcsak az előző fordulóban. Feghouli helyén Piatti szerepeltetése várható. Gondolom én, de vasárnap az is kiderül, hogy Valverde edző mit gondol.

A Valencia jó otthon (15 mérkőzésen: 9-3-3, 30-23), a Valladolid nem jó idegenben (14 mérkőzésen: 4-3-7, 12-19). A Valencia január óta nem szenvedett vereséget hazai pályán (akkor a Real Madrid győzte le), s általában egy gólnál többet szokott szerezni a Mestallában. A hazai csapatnak égetően szüksége van a 3 pontra, a vendégcsapat akkor sem kerül bajba, ha kikap Valenciában. Tipp: egy gólnál többet szerez a Valencia, 2-0.


2-1

Ma. Eddig. Kettő darab 0-0. Liverpool-West Ham, Hannover-Stuttgart. Még nincs vége a napnak.  >:(

#3843 április 08, 2013, 11:42:11, csabax
Manchesteri derbi: Manchester United - Manchester City

Nincs túlcifrázva az elnevezése: ez a mérkőzés a manchesteri derbi, The Manchester Derby. Nagy hagyománnyal rendelkező városi rangadóról van szó, az első mérkőzést 1881-ben játszották. Régebben elmondható volt, hogy a város keleti részén lakók a Citynek, a nyugati oldalon élők pedig a ManUnitednek szurkoltak. Manapság ez másként van. Angolosan talán így foglalható össze röviden: Manchester város lakosságának nagyobbik része a City szurkolója, Manchester város lakosságának kisebbik része és a világ nagy része az Unitednek drukkol.

Ez az angolok általi megfogalmazás természetesen nem igaz, már csak azért sem, mert sikerek tekintetében hatalmas különbség van a két csapat között. A Manchester United esetében hosszasan lehet sorolni a jelzőket (a világ egyik legeredményesebb, egyik leghíresebb, stb. fociklubja) és tény, hogy piaci kapitalizáció tekintetében volt már a világ legértékesebb fociklubja és jelenleg is a szűk élmezőnyhöz tartozik. A Manchester City az 1950-es és az 1970-es években szerepelt jól, valamint manapság (a 2010-es évek elején) van sikeresnek nevezhető sorozata. Mivel az előző angol bajnokságot a City nyerte, a 2012-2013-as idényt pedig valószínűleg az United fogja nyerni, a mostani mérkőzésen címvédő és trónkövetelő találkozik egymással.

Az egymás elleni mérkőzéseket United-fölény jellemzi: 69 ManUtd győzelem, 50 döntetlen, 46 ManCity siker. A legnagyobb különbségű győzelmek: Manchester United- Manchester City 7-1, Manchester City-Manchester United 6-1. A városi rangadók legeredményesebb játékosai: Wayne Rooney, Bobby Charlton, Eric Cantona, Brian Kidd, Joe Spence, Paul Scholes, Dennis Viollet (Manchester United), Joe Hayes, Francis Lee, Colin Bell, Brian Kidd (Manchester City). Mint látható, Brian Kidd mindkét csapatban eredményes volt a városi derbiken.

Manchester United
Alapítás éve: 1878. Klubszínek: piros-fehér-fekete. Becenév: vörös ördögök. Bajnoki cím: 19. Kupagyőztes: 11. Angol Szuperkupa (Community Shield): 15. Angol Ligakupa: 4. Bajnokcsapatok Európa Kupája / Bajnokok Ligája: 3. Kupagyőztesek Európa Kupája: 1. Interkontinentális Kupa: 1. FIFA Klubvilágbajnokság: 1. Európai Szuperkupa: 1.

Manchester City
Alapítás éve: 1887. Klubszínek: világoskék-fehér. Becenév: Citizens, kékek. Bajnoki cím: 3. Kupagyőztes: 5. Angol Szuperkupa: 4. KEK: 1.

Fogadási tippek:
- Mindkét csapat szerez gólt - bet365 1.61
- Hány gólt szereznek az 1. félidőben? Több mint 0,5 - bet365 1.36
- Melyik csapatnak lesz először három szöglete a mérkőzésen? Manchester United - bwin 1.70

#3844 április 08, 2013, 13:20:46, csabax
Római derbi: AS Roma - Lazio Roma

Szenvedélyektől egyáltalán nem mentes a két római csapat mérkőzése. Az olasz fővárosi derbi, a Derby della Capitale (vagy il Derby Capitolino) a milánói Derby della Madonnina és a torinói Derby della Mole mellett Olaszország legnagyobb figyelemmel kísért focimérkőzése.

Érzelmileg nagyon túlfűtött az összecsapás. Nyugodtan kijelenthető, hogy a római derbi a nagy érzéseket kiváltó focimérkőzések között is az élvonalba tartozik. Ennek szemléltetésére szükségtelen érvelni, hiszen elegendő mindössze ennyit említeni: az AS Roma-Lazio mérkőzés azon fociesemények közé közé tartozik, amely halálos áldozatot követelt. Történt ugyanis, hogy az 1979-es összecsapáson az AS Roma ultráinak rakétatámadásában a Lazio-szurkoló Vincenzo Paparelli életét vesztette.

Mindkét csapat szurkolóiban közös az általuk arrogánsoknak nevezett északi csapatok (milánói, torinói) utálata. Ennél jobban már csak egymást utálják. Régebben az AS Roma szurkolóinak többsége a munkásosztályból származott, a Lazio pedig jobbára a tehetős római kerületek lakóinak és a fővárosi gazdagok támogatását tudhatta magáénak. A két klub szurkolói között a politikai nézetek miatti különbségek is jelentős rivalizáláshoz vezetnek. A Lazio szurkolótábora jobboldali és szélsőjobboldali nézeteket vall, a Roma fanatikusai pedig baloldali orientáltságúak.

Hazai pályán rendezik a mérkőzést, hiszen mindkét együttes otthona az Olimpiai Stadion. A régebben Centomila névre keresztelt létesítményt 1932-ben adták át, itt rendezték az 1960-as olimpiai játékok megnyitó ünnepségét, s ettől az évtől kezdve hivatalosan is Stadio Olimpico di Roma a neve. A római Olimpiai Stadionról érdemes tudni, hogy a világ egyik legmodernebb labdarúgó pályája, színvonalát az UEFA már 1999-ben öt csillaggal ismerte el és 2009-ben itt rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét. A déli oldalon (kanyar, karéj, Curva Sud) foglalnak helyet az AS Roma szurkolói, az északi oldal (Curva Nord) pedig a Lazio rajongóinak a törzshelye.

AS Roma
Alapítás éve: 1927. Klubszínek: sárga-bordó. Becenevek: farkasok, giallorossi. Bajnoki cím: 3. Kupagyőztes: 9. Olasz Szuperkupa: 2. Vásárvárosok Kupája (VVK, ma Európa Liga): 1. BEK-döntő: 1. UEFA Kupa-döntő: 1.

Lazio
Alapítás éve: 1900. Klubszínek: égszínkék-fehér. Becenevek: sasok, biancocelesti, Padroni di Roma. Bajnoki cím: 2. Kupagyőztes: 5. Olasz Szuperkupa: 3. KEK: 1. UEFA Szuperkupa: 1.

Tippek a mérkőzésre:
- Mindkét csapat szerez gólt - bet365 1.66 
- Hány gólt szereznek? Több mint 2,5  - bwin 1.80 
- Mérkőzésen kiosztott büntetőlapok száma: felett 8,5 - bet365 1.83
- Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik - bwin 2.95

#3845 április 08, 2013, 19:30:08, csabax
FC Vysocina Jihlava - FC Zbrojovka Brno Szerez gólt az 1-es csapat? igen 1.25   :great:
Fredrikstad FK - Hodd Hány gólt szereznek? Több mint 1,5 1.12   :great:
   
Össznyereményszorzó 1.40


Az egyik barátom szerint Jihlavában lakik az Isten. Ha ez így van, akkor remélem, hogy gólhoz segíti a hazai csapatot.  :)
A norvég másodosztály mérkőzésein potyogni szoktak a gólok. Ezen a mérkőzésen is egy gólnál több lesz.

#3846 április 08, 2013, 22:23:23, csabax
FC Dordrecht - Cambuur Hány gólt szereznek? Több mint 1,5 1.16    :great:
FC Sevilla - Athletic Bilbao Szerez gólt az 1-es csapat? igen 1.08   :great:
   
Össznyereményszorzó 1.25

#3847 április 08, 2013, 22:23:06, csabax
FC Porto - SC Braga Hány gólt szereznek? Több mint 1,5 1.20   :great:
Manchester Utd - Manchester City Szerez gólt az 1-es csapat? igen 1.18   :great:
   
Össznyereményszorzó 1.42


Joker:

Orgryte IS - Falkenbergs FF Hány gólt szereznek? Több mint 2,5 1.91

#3850 április 10, 2013, 17:04:46, csabax
Atlantas - Dainava Atlantas 1.25   :great:
Valur Reykjavik - KA Akureyri Valur Reykjavik 1.19   :great:
   
Össznyereményszorzó 1.49

#3851 április 09, 2013, 20:24:13, csabax
FC Blau-Weiss Linz - SV Scholz Grödig Hány gólt szereznek? Több mint 1,5 1.22   :great:
TSV Hartberg - SKN St. Pölten Hány gólt szereznek? Több mint 1,5 1.25   :noway:
   
Össznyereményszorzó 1.53

#3852 április 09, 2013, 22:26:46, csabax
Galatasaray - Real Madrid

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.61
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Az isztambuli csapatnak első számú gólfelelőse, Burak Yilmaz nélkül kell(ene) ledolgoznia háromgólos hátrányát. Nem fogja. Nem csak Yilmaz, hanem Ujfalusi és Nounkeu hiányozni fog a Boszporusz-parti alakulatból, de a három játékos közül egyértelműen a gólerős csatár távolléte okozhat komoly problémákat. Burak Yilmaz túl fontos láncszem a Galatasaray gépezetében, nélküle kevésbé hatékony a török együttes. Ne feledjük: a török bajnokság gólkirály-jelöltjéről és a Bajnokok Ligája egyik legeredményesebb focistájáról van szó. No és természetesen az ellenfél sem könnyű eset. Hiszen a Real Madrid ellenében kétgólos Galata-előnnyel és Burak Yilmazzal a csatársorban sem lenne biztos a továbbjutás, ám így, háromgólos hátrányban, lehetetlennek tűnik az elődöntőbeli török szereplés. Legalábbis szerintem az.

Burak Yilmaz helyén Umut Bulut fog játszani, Nounkeu helyettese Gökhan Zan lesz. Nekem ők tűnnek befutónak, de Fatih Terim majd eldönti, hogy kiket akar látni a csapatában. A spanyoloknál is lesz néhány változtatás. Xabi Alonso és Sergio Ramos eltiltását tölti, ám egyáltalán nem tartanám elhamarkodott döntésnek, ha az UEFA mindkét játékosnak kiosztana némi pluszbüntetést. Nekem már Xabi Alonso sárga lapot érő fegyelmezetlensége is érdekesnek tűnt, de Sergio Ramos sárgája végképp gyanús.  Mindkettőnél emlékezek hasonlóan könnyedén és feleslegesen begyűjtött büntetőlapokra. Szerintem mások is emlékeznek.

Nem hiszem, hogy Essien megint jobbhátvéd lesz. Azzal számolok, hogy Arbeloa visszatér a helyére. Sergio Ramos és Xabi Alonso helyett Pepe és Modric fog szerepelni.  Özil és Modric egyszerre lesz a pályán. Bár ki tudja, hiszen Kaká is egészséges, ő is játszhat. Mourinho majd eldönti, ő az edző.

Legutóbb tavaly áprilisban szenvedett BL-vereséget a Real, és hat mérkőzés óta veretlen a Bajnokok Ligájában. Török csapatokat gólban gazdag mérkőzéseken szokott verni. Ezúttal is három gól előnye van, innen indul a visszavágó. Nem hiszem, hogy túlzottan motivált lesz a spanyol csapat. Nincs miért annak lennie. A Galata viszont az lesz. Otthon játszik és gólokat kell szereznie. Úgy vélem, hogy egy gólra jó a török csapat. A Real nem lehet annyira hányaveti, hogy ne rúgjon gólt. Főleg abban az esetben nem lehet az, ha elsőként a törökök szereznek gólt a mérkőzés elején. Nálam teljesen háromesélyes a mérkőzés, hiszen gólra törő hazai csapat és motiválatlan vendégcsapat játszik egymás ellen. Arra fogadok, hogy mindkét csapat szerez gólt.

#3853 április 09, 2013, 22:26:33, csabax
Borussia Dortmund - Malaga

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.80
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 10


Spanyolországban gólnélküli döntetlent játszottak, nekem ez meglepő eredmény volt, ám remélem, hogy az óvatoskodást ezúttal nem viszik túlzásba a felek. Mégiscsak a Bajnokok Ligája elődöntőjéről szól ez a mérkőzés. Az első találkozó után is inkább a dortmundiakat szidtam, és ha rosszul alakulnak a dolgok, most is őket fogom szidni.  Nálam Klopp edző csapata a gólfelelős. A spanyol gárda olyan, amilyen. Mondanám én, hogy szerencsétlen, de nem az, mert bekkel és mázlija van. Szóval a Malaga esetében a szerencsétlen nem a megfelelő szó, másikat kell találnom.

Az egyik oldalon Blaszczykowski és Hummels, a másik oldalon pedig Weligton és Iturra fogja pályán kívülről nézni a mérkőzést. Blaszczykowski sérült, Hummels - elvileg - még nem gyógyult meg teljesen, bár nála elképzelhető, hogy az előzetes hírek ellenére ott a pályán. Weligton és Iturra esetében erre nem érdemes számítani, ugyanis mindkét Malaga-játékos eltiltását tölti. Tehát amennyiben nem játszik Hummels, megint Santana lesz a Dortmund egyik hátvédje. A spanyoloknál Lugano helyettesítheti Weligtont, és Toulalan vagy Camacho játszhat Iturra helyén.

A Borussia csapat nem óvatoskodhat, mert nincs miért. Német bajnok nem lehet, német kupagyőztes nem lehet (mindkét helyről a Bayern túrta ki), viszont Bajnokok Ligáját még nyerhet, BL-elődöntős még lehet. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis olyan spanyol csapatot kell búcsúztatnia, amelyik már el van tiltva a következő nemzetközi kupaszerepléstől és ezért a mostani szereplést addig tolja ki, amíg lehetséges.

Nagyon jól szervezett és nagyon egységes a Malaga (és mint az utóbbi időben többször, az előző fordulóban is megszívatott), de már olyan sok pénzről szól a BL, hogy a Dortmund nem engedhet meg magának egy újabb könnyelműsködést. Gólokat kell szereznie és BL-elődöntőbe kell jutnia. Már csak a Bayern miatt is. Az elherdált német bajnokság és a korai német kupabúcsú miatt is. Gondolkoztam a hendikepes Borussia-győzelmen is, de mivel számítok a spanyol mázlira, maradok a gólokra való fogadásnál.  Ha a Malaga szerez egy gólt, akkor könnyedén összejöhet a 2,5 gól fölötti fogadás. Igaz, a két csapat előző mérkőzésére is gólokat vártam, mégis 0-0 lett a vége. Most ismét gólokra tippelek: két gól feletti meccsre számítok.

Idézetet írta: csabax Dátum április 09, 2013, 21:38:01
Borussia Dortmund - Malaga

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.80
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 10


Spanyolországban gólnélküli döntetlent játszottak, nekem ez meglepő eredmény volt, ám remélem, hogy az óvatoskodást ezúttal nem viszik túlzásba a felek. Mégiscsak a Bajnokok Ligája elődöntőjéről szól ez a mérkőzés. Az első találkozó után is inkább a dortmundiakat szidtam, és ha rosszul alakulnak a dolgok, most is őket fogom szidni.  Nálam Klopp edző csapata a gólfelelős. A spanyol gárda olyan, amilyen. Mondanám én, hogy szerencsétlen, de nem az, mert bekkel és mázlija van. Szóval a Malaga esetében a szerencsétlen nem a megfelelő szó, másikat kell találnom.

Az egyik oldalon Blaszczykowski és Hummels, a másik oldalon pedig Weligton és Iturra fogja pályán kívülről nézni a mérkőzést. Blaszczykowski sérült, Hummels - elvileg - még nem gyógyult meg teljesen, bár nála elképzelhető, hogy az előzetes hírek ellenére ott a pályán. Weligton és Iturra esetében erre nem érdemes számítani, ugyanis mindkét Malaga-játékos eltiltását tölti. Tehát amennyiben nem játszik Hummels, megint Santana lesz a Dortmund egyik hátvédje. A spanyoloknál Lugano helyettesítheti Weligtont, és Toulalan vagy Camacho játszhat Iturra helyén.

A Borussia csapat nem óvatoskodhat, mert nincs miért. Német bajnok nem lehet, német kupagyőztes nem lehet (mindkét helyről a Bayern túrta ki), viszont Bajnokok Ligáját még nyerhet, BL-elődöntős még lehet. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis olyan spanyol csapatot kell búcsúztatnia, amelyik már el van tiltva a következő nemzetközi kupaszerepléstől és ezért a mostani szereplést addig tolja ki, amíg lehetséges.

Nagyon jól szervezett és nagyon egységes a Malaga (és mint az utóbbi időben többször, az előző fordulóban is megszívatott), de már olyan sok pénzről szól a BL, hogy a Dortmund nem engedhet meg magának egy újabb könnyelműsködést. Gólokat kell szereznie és BL-elődöntőbe kell jutnia. Már csak a Bayern miatt is. Az elherdált német bajnokság és a korai német kupabúcsú miatt is. Gondolkoztam a hendikepes Borussia-győzelmen is, de mivel számítok a spanyol mázlira, maradok a gólokra való fogadásnál.  Ha a Malaga szerez egy gólt, akkor könnyedén összejöhet a 2,5 gól fölötti fogadás. Igaz, a két csapat előző mérkőzésére is gólokat vártam, mégis 0-0 lett a vége. Most ismét gólokra tippelek: két gól feletti meccsre számítok.

eddig egész jó, szerintem ez meglesz, nagyon jól nyom mindkét csapat.