NFL 2010/11

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Igen, akkor valóban írtam butaságot :) Annyi név van meg pozíció, hogy könnyen belekeveredik az ember (főleg ha még nincs nagy rutinja benne). De végül is így sem lesz jobb a Cardinals, mert csak Fitzgerald kezét keresheti és ha rá amúgy is figyelnek, most meg még jobban egy picit akkor veszett fejsze. Meg mint ahogy te is írtad Anderson nem egy zseni így újabb gyenge pont... Meglepődnék ha szorossá tudnák tenni a meccset.

Idézetet írta: Cesc18 Dátum október 03, 2010, 10:05:56
Michael Turner és Tony Gonzalez szétfutja őket de még Rody White-ra is figyelniük kell majd.

Tony Gonzalez a liga egyik legjobb TE-je, semmi köze nincs a futáshoz, max annyi, hogy néha blokkolnia kell, de az ő szerepe elsősorban a rövid route-ok megfutása.
Fitzgerald a másik...

Nyilván sok poszt van, ezer meg ezer játékos, nem egyszerű megjegyezni őket. A baj ott van, hogy onnantól kezdve, hogy beírsz egy tippet meggyőző indoklással, biztos vagyok benne, hogy sokaknak meg fog tetszeni, akik amúgy nem feltétlenül értenek az NFL-hez, aztán a végeredményt meg majd meg lehet nézni. Félrevezető infókat nem biztos, hogy be kéne írni. Egyrészt azért, mert aki nem ért hozzá, azt nyilván megtévesztheted, másrészt pedig ha valaki ért hozzá, az jót mosolyog rajta, esetleg komolytalannak tart.

Nagyon sok ilyet látok és egyszerűen nem tudom megérteni az embereket... Miért kell beírni egy tippet, ha 1. gyenge az indoklás, 2. nem mozog túl otthonosan a tipp gazdája az adott sportban? Ha már mindenképp meg akarjátok osztani a tippeket, akkor inkább csak nyersen tippeket írjátok be, minthogy a kezdőkben helytelen infók maradnak meg.

:beerchug:

Mint írtam nincs még rutinom eme sportágnak az elemzés írásában, de nem olyan indokkal támasztottam alá ami téves lenne. Most nem azért, de oakland is írt elemzést múlthéten és csúnyán mellé mentek a tippek, ott is néztük a végeredményt, és most nem oaklandet szólom le, mert jókat írt, csak arra akarok kilyukadni, hogy lehet nem annyira perfectre sikerült az elemzésem így elsőre, de azért ne temessük már...

Félrevezető infókat nem közöltem. Ha Gonzalez oda tesz 100 yardot bőven elég lesz és nevezhetjük úgy hogy szétfutotta a 49ers védelmét, még ha hülyén hangzik is. Ezzel nem hiszem, hogy bárkit is félrevezettem volna... Másrészt aki jót mosolyog az elemzésen az írjon perfectet és akkor lesz kitől tanulnom, ez ilyen egyszerű.

:beerchug:


Hihetetlen gyenge volt a Colts védelme, rövid kis futásokkal simán megoldották a jaguárok. Már az elején lehetett érezni a veszélyt amikor gyors 2 TD-t összehoztak és fordítottak 7-0-ról. De mondom sok van még hátra nem fog ez végig működni. De még így kikaphattak volna, csak a jaguárok 3 yardjánál Eldridge kezébe már félig ott volt a labda és dőlt hátra amikor is elvesztette és INT lett. Manning ma csak Wayne kezét kereste meg ritkán Clarkét. A végén 28-21-nél Manning eleresztett egy 30-35 yardos passzt Wayne felé, az szép volt. Garrard is jól játszott most, bár nem sokat passzolt, de azokat rendszeresen jól oldotta meg. Egy lyukas fillért nem adtam volna arra, hogy Scobee 59 yardról berúgja. Már készültem, hogy látok egy jó OT-t és Colts győzelmet. Mondjuk szerintem a jaguárok se nagyon akarták elhinni...

A Colts meccsen kívül még a Falconst néztem meg, abba a meccsbe 14-0-nál kapcsolódtam be. Hát ez a Smith féle támadások továbbra is egy kalapkaki. Ahogy a múltmeccsén a 49ers úgy most is még a 10 yard előre jutás is hatalmas gondot okozott számukra, szinte mindent harmadikra oldottak meg, és csak Gore tört előre, volt, hogy kb 6-7x sorozatba ő próbálkozott, hát így persze, hogy nem jutottak sokat előre, 3 negyed alatt még FG távolságig sem voltak képesek elporoszkálni. A védelmüket már összekapták, bár a Falcons rendszeresen eljutott a 20 yardjukig, de aztán ott megállt a tudomány és végül csak FG lett. 14-13-as állásnál támadott a Falcons és kb 2 perc volt hátra, majd jött egy Ryan INT amit majdnem TD-ig visszahordtak de fumble lett a vége és 1:20 volt hátra. Na mondom itt a vége, de aztán Ryan javította a hibáját és szép passzokkal előre jutottak és a végén az FG-t bevágta Bryant.

A San Diego tippbe azért nem kicsit beletrafáltál Cesc18,szép volt! A 49ers meg hozta a formáját! :D

Azért itt a fórumon az elemzések 90%-a a megérzésen alapulnak, tenisz tippek kivételek nekem.
Szerintem a múlt heti nfl tippek voltak itt nagyon is megtévesztőek, a kevésbé szakértő olvasók számára.

Csak két ponttal nyert a Green Bay a Detroit ellen...próbáljon meg tippelni,aki tud.  ;D

Idézetet írta: TiB Dátum október 04, 2010, 13:59:46
Tetszik ez a szakértőzés :) A nagy öreg rókák, akik kenik-vágják az NFL-t, ami talán a legösszetettebb sport, és az igazi szakértők se tippelnek igazán jó arányban, szóval ők kiosztják a kis kezdőket, hogy ne írjanak butaságokat ;D Tisztára olyan, mintha három óvodás vitázna arról, hogy melyik tud deriválni...

Nem tartom magam szakértőnek (nem látom, hogy ilyet írtam volna), nem is postolok tippeket az utóbbi időben. Régebben szerintem 4-5 hszen belül két-három ekkora hibát ritkán lehetett látni. Nem tudom, nem írtam olyan elemzést, amiben mondjuk Nadal asztaliteniszezőként lenne feltüntetve, vagy bármi hasonló. A futott és elkapott yardok között is hasonló különbség van, további párhuzam, hogy Fitzgerald és Gonzalez hasonló kaliberű játékos, mint Nadal a saját sportjában/posztján.

Floorballról pl nem írnék akkor sem elemzéseket, ha akadna 1-1 tippem, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy a legalapvetőbb infóim sincsenek meg ahhoz, hogy leírhassak bármit is a tippről (gondolok itt játékosokra, vagy akár a szabályokra). Bár ha lenne külön tippjáték a Floorballnak, nyakam a tőkére, hogy olyan kamuelemzések születnének, ahol sokan tudnák 1000 karakteren keresztül ragozni, hogy melyik csapat első, meg melyik harmadik.

Nem offense-nek szántam, de Cesc többször volt már jelölve (lehet meg is nyerte, már nem emléxem) hónap fogadója címre stb. Ebből következik, hogy ismertebb arc a fórumon, hasonló helyzetben én kerülném az ilyen elemzéseket. Sokan fogják követni, olyanok is akik nem feltétlenül értenek az adott sportághoz, de erről már írtam...


A Pats - Dolphins meccs hatalmas volt! Chungot azonnal koronázzák meg!!! Amit tegnap a Special Team művelt. Eszméletlen volt. A NE a mai teljesítményével történelmet írt! Bradynek megvan a 100. alapszakasz győzelem 131 alapszakasz kezdésből.
Aki nem tud angolul  : http://www.nemzetisport.hu/nfl/a-specialis-egyseg-hozta-meg-brady-rekordjat-2047515/
ESPN-en nézzétek meg a meccs összefoglalót.  És ha tehetitek a meccs ismétlését is... :beerchug:

Nem gondoltam volna, hogy a Defense, meg a "Szpesöl tím" hozza  majd a meccset, de amit nyújtottak az nem semmi volt!

Összefoglaló:
http://www.nfl.com/gamecenter/2010100400/2010/REG4/patriots@dolphins#tab:watch


Megérte felkelni és végignézni. A delfinek számára azért jól indult ez a csata, az elején kétszer megállították Bradyéket aztán TD-t is sikerült elérniük, míg a Pats csak 2 FG-re volt jó. Ami a 2. félidőben történt ha nem látom és valaki elmeséli biztos kinevettem volna...  Jó meccs volt aki teheti nézze meg az ismétlést :)

A Patriots eltrédelte Randy Mosst a Minnesota Vikingshez. Cserébe egy 2011-es 3. körös draftjogot kapott.

Volt az a "pincér" elkapása idén, és nagyjából annyi. Most nézetem videoról a Miami elleni meccsüket, Brady le sem szarta, passz sem ment felé. És nem csak ezen a meccsen volt ez feltűnő! Szerintem Mossnak elege lett az egészből, és ő kérte a Patset, hogy lépjenek a trade ügyében.
Igazából nem tudom, mi is az oka, tényleg lehet, hogy valami más van a háttérben. Én mégis azt gondolom, Mossnál most telt be a pohár.
Azért tényleg, szerintem Brady nem is nézte Mosst, mindig Welkert keresi a passzokkal. Már már gyanús az a kötődés. Ha meg nem Welker, akkor a TE-et játsza meg. Utána a screen a futónak, aztán inkább kidobja oldalra, mintsem, hogy Mossnak odaadná.

Moss meg azt a kevés passt is droppolta, ami felé ment, tehát ő sem hibátlan. Dekoncentrált volt már az idény elejétől. Én örülök, hogy lépett, a Vikingsnál hátha újra a régi lesz. Brett apó nem lesz szívbajos passzolni akkor sem, ha ketten lógnak Moss nyakán...

A Pats meg megint előkap valakit, ahogy mindig...

Mossnál már akkor betelt a pohár, mikor megtudta, hogy Brady milyen feltételekkel hosszabbít, vele pedig nem tárgyaltak a hosszabbításról. Az első hét után Ő maga kérte, hogy cseréljék el. Ment a hiszti ezerrel.
Ugyanakkor már a tavalyi szezonban is volt több olyan meccse, amikor kb az jött le, hogy leszarja az egészet, sokszor nem tette oda magát.
Ennek ellenére Brady igenis sokat dobált neki (Sőt túl sokat is), viszont az elkapások elég kevés százalékban jöttek.
Az, hogy a Miami ellen nem kapott labdát, szerintem meg azért volt, mert már akkor tudták, hogy el fogják cserélni. (ja és ugye most a  Pats szabdnapos lesz, így két hét marad felkészülni a Randy nélküli életre. - ez sem véletlen)

Szóval nem biztos, hogy szarabb lesz nélküle, főleg úgy, hogy meg van szellőztetve egy Vincent Jackson trade (Patsnak nagyon sok draftcetlije van 2011-re), csak az a gond, hogy ott is olyan fizetési igények vannak, amit Mr. Krafték nem nagyon szoktak megadni...


                                                                                          NFL 2010. Week 5.

V 10-10-10

19:00    Cleveland Browns - Atlanta Falcons        2.33         1.61    

19:00    Detroit Lions - St. Louis Rams        1.61         2.32

19:00    Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs        [ex]1.30[/ex]         [ex]3.59[/ex]
   
19:00    Washington Redskins - Green Bay Packers        2.16         1.70
   
19:00    Buffalo Bills - Jacksonville Jaguars       1.81         2.00    

19:00    Cincinnati Bengals - Tampa Bay Buccaneers       1.32         3.42

19:00    Carolina Panthers - Chicago Bears       [lb]1.83[/lb]         [lb]1.98[/lb]    

19:00    Houston Texans - New York Giants        [lb]1.64[/lb]         [lb]2.27[/lb]    

19:00    Baltimore Ravens - Denver Broncos        1.29         3.66    

22:05    Arizona Cardinals - New Orleans Saints        [lb]3.40[/lb]         [lb]1.32[/lb]    

22:15    Dallas Cowboys - Tennessee Titans        [10b]1.32[/10b]         [10b]3.42[/10b]    

22:15    Oakland Raiders - San Diego Chargers       3.28         1.34    

H 10-10-11


02:20    San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles       1.56         2.44    

K 10-10-12

02:30    New York Jets - Minnesota Vikings       1.54         2.51