Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Hát meglássuk, nem várok sokat. Michael Jordan nagyon magasra tette a lécet a témában.

https://youtu.be/OfJm7DzMnQ8

Dark

A múltban eldöntöttem, hogy a jövőben írni fogok erről a sorozatról, de csak a múltban fog látszani, amit írtam. Így is lett. Az idő furcsa játékot űz velünk.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfWSOs5YbQ8

Milyen sport tartalmú sorozatot vagy filmet nézzek?

Bunyó a kosárcsarnokban, teniszező, aki nem lehetett világelső és egy legendás kihagyott tizenegyes.  Olvasd tovább


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 29, 2021, 16:12:44
Milyen sport tartalmú sorozatot vagy filmet nézzek?

Bunyó a kosárcsarnokban, teniszező, aki nem lehetett világelső és egy legendás kihagyott tizenegyes.  Olvasd tovább

Királyság, köszönöm az összeállítást, pont ilyesmiket keresgélek!

:beerchug:

Ted Lasso, avagy hogyan derüljünk jobb kedvre

Amikor az AppleTV+ bejelentette a Ted Lasso-t, sokan szkeptikusan álltak a dologhoz, valljuk be, jogosan. Bill Lawrence forgatókönyvíró tehetségébe igazán több bizalmat fektethettünk volna, hiszen olyan sorozatok fűződnek nevéhez mint a Scrubs(Dokik) vagy akár a Cougar Town(Született Szinglik). Olvasd tovább

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2021, 22:43:38
A másik kivétel, amire volt időm az elmúlt időszakban: Outer Banks.

Amikor tavaly jött az első évad, szimplán kimaradt nekem, mert mindig mást néztem helyette. Volt már jó pár ilyen sorozat az életemben, amihez vagy nem volt időm, vagy nem volt kedvem, vagy nem megfelelő volt az időzítés. Ennek a mezsgyéjén mozgott az Outer Banks is, ami egy kincskereső sorozat, ahol egy 400 millió dolláros rakomány nyomába ered pár fiatal és még rajtuk kívül páran. Kellemes csalódás, tisztességesen megcsinálták. Az első évad alapozásnak jó volt, míg a második évad emelt a szinten, képesek voltak egyet előre lépni az alkotók. Ez idén nyáron jelent meg, lassan ennek is a végére érek. Ne várj tőle világmegváltó gondolatokat, cserébe mindig akadnak pörgős jelenetek, nem nagyon lehet unatkozni.

Kivételesen nagyon eltérő véleményen vagyunk :) Nagyon tini (bár ez tudom divat), sok helyen nagyon bosszantó, végtelenül kiszámítható, a B és a C kategória között lebegő sorozat, legalábbis szerintem. Sokszor csak a háttérben ment.

Kb. csak miatta pörgettem ki ;D :ok: (na jó és amúgy sem vagyok az a félbehagyós :))


Igen, Madelyn Cline jó nő, miatta érdemes nézni.  8)

Nekem olykor szükség van ilyen lazább sorozatokra, ami teljesen kiszámítható - elalvás előtt tökéletes -, mert mondjuk mellette pörög ilyen Time c. dráma, ahol hiába tudod, hogy kiemelkedő alkotás, annyira mélyre visz, hogy valami kell mellé. Pontosan ugyanilyen megfontolásból néztem régebben a Narancsvidéket is, meg sok más ilyen sorozatot, ami nem csúcskategória, de összességében egy tisztességes munka, korrekt szereplőgárdával.

Nekem óriási végletek vannak különböző alkotások terén (sorozat, zene stb.), mert mondjuk simán megnéztek egy Ash vs. Evil Dead, Santa Clarita Died vagy Preacher szintű elborult sorozatot, mint ahogyan mélyen mondanivalóval rendelkezőt is. Előbbi miatt kezdem el a Brand New Cherry Flavor c. sorozatot, illetve elgondolkodom a Reservation Dogs pilotján is. Különbözőek vagyunk, mindenkinek más és más sorozat akadhat be, szerencsére van miből válogatni.

Most a magyarul Dezertőrvadászok koreai drámát pörgetem, mely hat rész (ellentétben a szokásos 16 részes évadokkal operáló koreai monstrumokkal), ütős, de ez sem annyira vidám. Netflix ez is, felirat is van hozzá, de én például annyira rászoktam a koreai és japán sorozatokra, hogy hiányzik, ha nem nézem, de teljesen megértem azokat, akik nem akarják nézni. Szóval, szerintem az csak jó, ha más a vélemény, legalább több szemszögből is megismerik az adott sorozatot, így mindenki átgondolhatja, hogy érdemes-e belevágnia fényes nappal az éjszakába, hogy egy klasszikust idézzek.
https://www.youtube.com/watch?v=ru0PmaWoHxM


Mai nap érkezett a Money Heist újabb évadja, gondolom ez lesz az első az aktuális hétvégi Netflix listán, mindenki pörgeti majd, belenézek én is, de jön majd a szintén nagyobb sikert elérő Into the Night újabb évada (szeptember 8.), illetve előtte egy nappal az American Crime Story újabb évada (első volt az O.J. Simpson, második Versace sztorija), amiben a Clinton és Lewinsky ügye lesz. Clive Owen alakítja Clintont.
https://www.youtube.com/watch?v=l15UmitLVxw


Szerencsére van miből válogatni, minden szolgáltató hozza az újabb dolgait, szeptemberben már bőven kezdődik a "rajzás": Sex Education, Morning Show, The Good Doctor, Doom Patrol és még lehetne folytatni. Majd átnézem az újoncon listáják is egyszer, de abból is akad valószínűleg minőségi cucc.

Így van, mindenkinek más sorozat akadhat be :)

Ott van a Netflixen az izlandi (tévé)sorozat, a Katla; magyar címe Rejtélyes jég. 8 részes és szerintem a 2-7-ig részekben nem sok minden történik; vontatott, nagyon lassú (a skandináv tempóhoz képest is). A szereplők között nem nagyon van szerethető, sőt.. Nem ajánlanám senkinek, mert nem jó; de nekem mégis kicsit beakadt ::)

Talán emiatt:

"Ahogy a párbeszédek és a történet, úgy a fényképezés ugyancsak lassú tempót kölcsönöz a sorozatnak, rengeteg a kitartott vágókép, ahol a különleges izlandi tájat mutogatják az operatőrök. De ezeken a snitteken legalább jókat lehet gyönyörködni, már ha valaki vevő az ilyesmire."

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 03, 2021, 19:17:25
Így van, mindenkinek más sorozat akadhat be :)

Ott van a Netflixen az izlandi (tévé)sorozat, a Katla; magyar címe Rejtélyes jég. 8 részes és szerintem a 2-7-ig részekben nem sok minden történik; vontatott, nagyon lassú (a skandináv tempóhoz képest is). A szereplők között nem nagyon van szerethető, sőt.. Nem ajánlanám senkinek, mert nem jó; de nekem mégis kicsit beakadt ::)

Talán emiatt:

"Ahogy a párbeszédek és a történet, úgy a fényképezés ugyancsak lassú tempót kölcsönöz a sorozatnak, rengeteg a kitartott vágókép, ahol a különleges izlandi tájat mutogatják az operatőrök. De ezeken a snitteken legalább jókat lehet gyönyörködni, már ha valaki vevő az ilyesmire."

Azzal a sorozattal amúgy szemeztem, mert nagyon szép a fényképezés, bírom az ilyeneket, amikor igényes egy készítő. Majd belenézek, szerintem egyáltalán nem baj, ha egy sorozat lassú (sőt!). Sokszor egy-egy jobban beállított kép sokkal többet mond, mint egy 2 perces robbantgatás, vagy párbeszéd.

Nagy pénzrablás 5. évad - első fele

Ez már inkább nagy háborúzás, mintsem nagy pénzrablás, annyi a csimm-bumm és szinte teljesen eltűnt a rafkós rablás vonal. Szerintem ez kifulladt így az 5. évadra, de ettől még maradandó számomra az első évad miatt. Ez a vége nekem már kissé banális, hogy egy hadsereggel is fel tudják venni a harcot. Az értelmetlen csimm-bumm nem az én világom, de megértem ha a sorozatfanok toplistássá teszik majd a következőkben.

Pozitívum viszont, hogy Európa előre tör!

A nagy pénzrablás helyett inkább a Pozzato által is megemlített Into the Night felé vettem az irányt. És milyen jól tettem, nálam 10/10 az első évad :topbet_125:

"A Nap fénye hirtelen elkezd pusztítani, hőseink pedig egy repülőn ülve próbálnak folyamatosan nyugatnak tartva az éjszakában maradni. Kérdés, hogy ez meddig fenntartható?"

6 rész, inkább 35 percesek, mint 40; nagyon hamar megnézhető. Ilyen repülős cuccokkal nagyon nem lehet befürödni, szereti a többség. És sokaknak beugrik emlékként a Langolierek :) Pörög, leköt, szórakoztat. És lassan jön a 2. évad!

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 05, 2021, 22:00:17
Nagy pénzrablás 5. évad - első fele

Ez már inkább nagy háborúzás, mintsem nagy pénzrablás, annyi a csimm-bumm és szinte teljesen eltűnt a rafkós rablás vonal. Szerintem ez kifulladt így az 5. évadra, de ettől még maradandó számomra az első évad miatt.

Ugyanezt gondolom, én nem bírtam öt részig, másodiknál elengedtem. Majd elolvasom róla az évadkritikákat, ha óriási a javulás, akkor esetleg befejezem, de így elengedem. Igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy az európai sorozatoknál a 3-4. évad környékére elszabadulnak a forgatókönyvírók, mivel nincsen olyan nagy követelmény, mint az USA-ban (mondjuk ez is viccesen hangzik), így gyakorlatilag azt írhatnak bele az adott évadba, amit akarnak.

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 06, 2021, 10:33:17
És lassan jön a 2. évad!

Így van, szeptember 8-án, de amit nem értek, hogy lehet ez 7.1-es pontozás, simán hoz egy 8-as szintet.


Hoztam pár ajánlót, egészen decemberig bezárólag (újoncokról a következő hozzászólásban).
Brooklyn Nine-Nine: Az utolsó évad, mely egy eléggé megosztó résszel indított. Gyakorlatilag egy reakció a Floyd esetre, sokaknál ez kiverte a biztosítékot (milyen alapon hibáztatnak rendőröket, illetve a sorozat gyakorlatilag beismeri, hogy rendszerszintű hibák vannak, amit nem lehet megoldani). Összességében az utolsó évad 10 részes, most tartunk a 8-nál, vannak jó kis részek, de eléggé hullámvasút a zárás. Lényeg, visszatért Doug Judy.  ;D

Yellowstone: Három évvel ezelőtt írtam róla először, nekem tetszett az első évad, nem kiemelkedő, de összességében a sztori jó, vannak izgalmak, táj szép, Kevin Costner pedig hozza a kötelezőt. Taylor Sheridan a készítő (neki azért pár klasszikust köszönhetünk a témában). A második évadra szintet lépett és szerintem a harmadikra tovább javult a sorozat. Ennek is köszönhető, hogy ötödik évadig berendelték, emlékeim szerint 8.3 környékén nyitott IMDB-n a sorozat, most 44 ezer szavazó után már 8.6-nál jár. A negyedik évad november 7-én indul, addig itt egy előzetes, ráadásul már elérhető a Yellowstone szinkronosan is. Szerintem sokan felfedezték, mióta utoljára írtam róla, de hátha valakinek kimaradt. Azóta már két spinoff bejelentést is kapott a sorozat, építik a Yellowstone univerzumot.
https://www.youtube.com/watch?v=opYyuupyWmA

Az American Crime Story holnap veszi kezdetét - amiről fentebb írtam -, míg a Lucifer hatodik évad 10-én rajtol. Én utóbbival nagyon elmaradtam, elején tetszett, de utána elengedtem a sorozatot. Azt hiszem hogy a Netflix kínálatában még megtalálható. Én nagyon örülük, hogy visszatér a The Morning Show (szept. 17.), kiváló zárást kapott az Aniston - Whiterspoon páros sorozata. A negyedik évadához érkezett Billy Bob Thornton sorozata, a Goliath. Én a második évad közben elengedtem a sorozatot, pedig az első nagyon jó volt (szerintem azt önmagában is érdemes megnézni). Októberbben érkezik a Y.O.U. harmadik évada, ami biztosan akkora hype-ot fog kapni, mint a Money Heist.

Erre az évre van még bejelentve a Manhunter második évada (az első 8.1-es értékelést kapott, Unabomberről szól), mely a The Night Stalker alcímet kapta, így rögtön kideríthető, hogy Richard Ramirezről van szó:
Idézetet írta: Pozzato Dátum december 15, 2020, 20:09:08
Night Stalker
Semmi komolyabb promó, majd egy órával megjelent a hír, hogy érkezik a dokusorozat Netflixre, berobbant a kommentszekció. Lupin mellett számomra ez az egyik leginkább várós az év elejéről. Már most nézném Richard Ramirez életéről szóló sorozatot, amely elkalauzol minket a '80-as évekbe. Los Angeles, napsütés, sztárok, Showtime Lakers és egy ember, aki rettegésben tart egy várost. Aki nem válogat, bárkit elkap. Olvastam a sztoriját anno, megdöbbentő volt, mint egy gyilkológép, kíváncsi vagyok, mennyire fogja ezt a sorozat visszaadni. Zene? Cruel Summer tökéletes választás (szerintem legjobb, amit valaha hallottam), gyorsan ki is adták a sorozathoz készített verziót, hátborzongató.
https://www.youtube.com/watch?v=Mva2nGveYss

Engem a dokusorozat is legkötött, de szerintem a Manhunter fogyaszthatóbb lesz az emberek számára.

Az amerikai Survivort nagyon szeretem, volt évad, amit többször is láttam. Ennek megcsúfolása a magyar RTL-es Survivor, és a megcsúfolás lenyúlása a Totem. Természetesen a balfasz TV2-höz tartozik az utóbbi, mely hála a jó Istennek, folyamatosan elbukik, így mutatva némi halvány reménysugárt a magyar nézők igényeiről. Egy amerikai S16 mekkorát szólna itthon, csak hát feliratosan ment le, olvasni meg nem fogunk ha ülünk a tévé előtt.

Mindemellett nagyon brutál nézni a számokat, hogy egy otthon ülő, ügyes youtuber, simán hoz ilyen számokat, mint ezek a "szuperprodukciók" a tévében.

Hivatalos információ, hogy novemberben érkezik a Gomorra utolsó évada.

https://www.youtube.com/watch?v=54RXQwaKlRU

https://www.youtube.com/watch?v=1KOtpdWhpeE