ATP - Stuttgart

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 július 16, 2009, 16:12:54, Milan
Berdych Tomas - Kiefer Nicolas

Tipp: Berdych Tomas
Odds: 1,47
Office: [ex]Expekt[/ex]

A cseh Berdych (21.) ellenfele a német színekben teniszező Kiefer (40.) lesz a Stuttgarti torna első fordulójában. Utóbbi, hazai pályán szereplő 32évét már betöltött versenyző nem sokat tett le idén az asztalra, de az ellenfele Berdych már tudott nyerni Németországban méghozzá ATP Munich versenyen, ami szintén salakos torna volt. Egymás elleni mérlegük is a fiatalabbikat hozza ki esélyesnek (4-0). Legutoljára salakon 2006 Roland Garros-on találkoztak ahol Kiefer feladta 1-6-ról az ő szemszögéből nézve. Kettő nem könnyű szettben fog nyerni Berdych a találkozón a véleményem szerint!

Eredmény: 0-2
-1 pont

#16 július 16, 2009, 16:13:19, Milan
Alexandre Sidorenko - Daniel Munoz-De La Nava

tipp: Munoz-De La Nava
odds: 1.61
fogadóiroda: bet365

Az szememben az egyik legszebb nevű játékos a spanyol fiú, de ezen kívül semmi különlegesen nem lehet róla mondani, talán azt, hogy ő is balkezes. Igazi spanyol salak challenger-játékos, aki néha beleszalad egy Top100-as játékos megverésébe (Cipolla, Istomin), de a Top50-esektől rendre kikap. Jelenleg 168. helyen áll az ATP-ranglistán, de még a legjobb helyezése (155) sincs közel a 100-hoz. Mondjuk szívesebben megnéztem volna a honfitársa, Albert Montanes elleni meccsét, de ő visszalépett, és helyére lucky loserként a francia Alexandre Sidorenko került be, aki Dominik Meffert-től kapott ki a kvalifikáció második fordulójában. A legtipikusabb CH-játékos, Grand Slam tornán kétszer jutott eddig főtáblára (Garros), tornagyőzelme nincs. De La Navanak Montanes ellen esélyt sem adtam volna, de Sidorenko igencsak verhető ellenfél. Mivel a spanyol is a selejtezőből jutott fel, ezért úgy gondolom, játékban van, és a Flock-Langer páros ellen még nagyon megizzadnia sem kellett. A francia ellenben már összecsomagolt, lényegében ment volna CH-zni, és ekkor kapta az alkalmat Montanes helyett. Úgy gondolom, még a két szett is meglehet.

Eredmény: 2-1
-1 pont

#17 július 16, 2009, 16:13:43, Milan
Janko Tipsarevic - Oscar Hernandez

Tipp: Janko Tipsarevic
Odds: 2,10
Office: [10b]10Bet[/10b]

A világranglista 79. helyen álló szerb Tipsarevic ellefele a világranglista 56. spanyol Hernandez lesz az első fordulóba. Tipsarevic idén nem a legjobbját nyújtja hiszen, tavaly 33. helyen  állt a világranglistán, de bizonyította Roland Garroson, hogy a spanyolokkal el tud ,,bánni", mert a korai fordulókban nem könnyen F. Lopez-t és A. Montanes-t is sikerült legyőznie salakon. Hernandez aki feljavulóban van, kemény pályán Ausztrál Openen kikapott a szerbtől 5 szettes mérkőzésen. Akár 3 szettes de szerb győzelmet várok.

Eredmény: 0-2
-1 pont

#18 július 16, 2009, 16:14:09, Milan
Fabrice Santoro-Fabio Fognini

Tipp: Fabrice Santoro
Odds: 2.60
Fogadóiroda: [bs]Betsson[/bs]

Huszonegyedik és egyben utolsó évét teljesíti a franciák varázslója a tenisz világában, így természetesen bármelyik helyszínen indul is, nagy szeretettel fogadja őt a közönség. Hiába köszön le az év végén a 36 éves Santoro (46.), egyáltalán nem levezetésként aposztrofálható ez az idénye. Szép sikereket ért el, és nagy nevek orra alá is tört már borsot. Kellemetlen stílusa van, ugyanis a nyesegetéseivel sok ellenfelét ki tudja hozni a sodrából, kis termete ellenére pedig a hálónál is rendkívüli módon fel tudja találni magát. Fabio Fognini (67.) ellen azt gondolom bőven vannak győzelmi esélyei, és kicsit elképedve néztem az erre a mérkőzésre adott oddsokat, mert én ennyire nem tartom favoritnak a 22 éves olasz játékost. Az kétségtelen, hogy salakon érzi a legjobban magát, de nincs erőteljes játéka és a szervái is többnyire ártalmatlanok. Márpedig ha hosszú labdamenetekre fog sor kerülni, akkor bármennyire is már jócskán a 30-as éveiben jár Fabrice, mindenképpen őt tartom esélyesebbnek, hiszen a kondija még mindig irigylésre méltó, és technikailag biztos hogy előbbre jár fiatal vetélytársánál. Ne csodálkozzon tehát senki, ha a gall nagymester győzelmével ér majd véget a ma délutáni találkozó.

Eredmény: 1-2
-1 pont

#19 július 16, 2009, 16:14:30, Milan
Fognini, F v Santoro, F

Tipp: 2,5 szett felett
Odds: 2,30
Fogadóiroda: [bs]Betsson[/bs]

A 37. évében járó francia veterán azóta, hogy bejelentette, hogy ebben az évben abbahagyja a teniszt szinte megfiatalodott és sokadvirágzását éli, a közelmúltban Newport-ban és Eastbourne-ben is elődöntőt játszott. Igaz, hogy nem volt túl nagy mezőny. Most az első fordulóban kemény ellenfélre találhat Fognini személyében. Az olasz már csak azért is össze kell, hogy szedje magát, nehogy szégyenben maradjon a 'majd 15 évvel idősebb ellenfelével szemben. Igazán nagy eredményei nincsenek az olasznak, inkább csak CH versenyeken ,,tündököl", a ,,nyugdíjas" francia még méltó ellenfél lehet.

Eredmény: 2-1
4,60 pont

#20 július 16, 2009, 16:15:35, Milan
Golubev, A - Vassallo Arguello, M

tipp:22,5 game alatt
odds:1.877
fogadóiroda:[10b]10bet[/10b]

A világranglistán 71.helyen álló kazah az argentin Vasalloval csap össze aki a világranglistán a 49. pozíciót foglalja el. Vassallo igazi salak specialista amikor csak teheti salakos versenyeken indul el több kevesebb sikerrel.Idén igaz rá a több siker jelző hiszen világranglistás pozícióját is a salakos versenyeken produkáltaknak köszönheti.Mostanság nincs kirobbanó formában azonban lényegesen jobb ezen a borításon Golubevnél.A salakot ha lehet kerüli inkább a kazah a kemény pályát jobban kedveli,elindult ugyan salkos versenyeken ne mradandó sikert nem alkotott.Igy vélemyényem szerint két setben megveri majd a gyengén szereplő Golubevet.

Eredmény: 24 game
-1 pont

#21 július 16, 2009, 16:15:55, Milan
Alexandre Sidorenko -Oscar Hernandez

tipp: Hernandez -1,5 szett
odds: 1.60
fogadóiroda: interwetten

Utálom a lucky losereket, Sidorenko előző meccsén is sikerült teljesen mellényúlnom. Mert az hagyján, hogy az első szettet megnyerte rövidítésben, de a másodikban De-La Nava 6-1-el küldte haza, majd a harmadikban a francia kétszer is lebrékelte a spanyolt. Azt hittem, szétverem a képerenyőt, mikor láttam. Az a Sidorenko nyert tehát meccset, aki egy körnél többet ATP-tornán emberemlékezet óta nem ment. Most azonban nagyon megveretem őt, Oscar Hernandez pont elég is ehhez. Akivel nemrég a Braunschweig-ben zajlódó CH-tornán találkoztak az első körben, és ott két szettben diadalmaskodott Hernandez. Jó formában van, megnyerte Braunschweig-et, Tipsarevicet is elverte az első körben, aki azért nagyobb játékerőt képvisel Sidorenkonál. Most tehát két könnyed, egy-két breakelőnnyel zárt játszmát várok.

Eredmény: 2-1
-1 pont

#22 július 16, 2009, 16:16:34, Milan
Youzhny, Mikhail - Mathieu, Paul Henri

Tipp: Mathieu
Odds: 1,752
Fogadóiroda: [10b]10Bet[/10b]


A mérkőzés két főszereplője a polgári foglalkozását tekintve az orosz honvédelem hivatásos katonája (72 a világranglistán) és a francia Paul Henri Mathieu (39. a világranglistán). A két játékos hasonló korosztályt képvisel, hisz mindketten 27 esztendősek. Eddig két alkalommal találkoztak és összesítésben a ruszki vezet 2-0 -ra, legutóbb idén májusban a jelen esetben is aktuális pályaborításon piros salakon találkoztak és szoros mérkőzésen 75 36 63 arányban Youzhny nyert. Viszont akkor mások voltak a formaviszonyok, a franciának nemigen ment, az orosz meg pont jó passzban volt. Nos ez mostanra megváltozott mert mi sem tanúskodik jobban Mikhail gyenge formájáról, mint az hogy a múlt heti Davis kupa meccsen nyert helyzetből bukott el viszonylag simán a nem túl kemény ellenfélnek számító Dudi Sela  -tól (63 16 06 57 ). Mathieu -t tehetséges játékosnak tartják a hozzáértők, és véleményem szerint sem érte még el pályája csúcspontját. Salakon rendre megállja a helyét, mivel az idei évi Garros -on is csak a harmadik körben búcsúzott, a svájci világelső Roger Federer ellenében, akitől azért elnyert egy szettet, ami megsüvegelendő teljesítmény. Tehát meglennék lepve ha nem a francia fiú nyerné ezt a mérkőzést.

Eredmény: 0-2
3,504 pont

#23 július 16, 2009, 16:17:11, Milan
Sidorenko, Alexandre - Hernandez, Oscar

Tipp: 21 gém alatt (ha pont annyi, akkor a tipp semmisnek tekintendő)
Odds: 1,85
Fogadóiroda: [ex]Expekt[/ex]


A fiatal 21 éves francia, ahogy az elért eredményei is bizonyítják nem különösebben tehetséges játékos, inkább a kiváló francia teniszakadémiák egyik kitartó szorgos látogatója. Kimagasló sikerei nincsenek, jobbára csak CH tornákon vesz részt, illetve grand slam -ek selejtezőin ahol rendre búcsút is vesz. Hébe hóba atp versenyeken is szerencsét próbál, de az első kört még szinte sosem tudta túlélni. Ellenfele az a bombaformában lévő Oscar Hernandez aki e hónapban  -ben tornát nyert, majd itt Stuttgart -ban az első körben Janko Tipsarevic -et verte könnyedén  64 64 -arányban. Illetve aki őt az imént említett ominózus  Braunschweig -i versenyen az első körben búcsúztatott (62 76 ). Így aztán nem sok reményt adok a francia fiúnak, és ezért simán jöhet majd 21 under -es gémek számára vonatkozó fogadás lehetőség.

Eredmény: 27 game
-1 pont




#24 július 16, 2009, 16:17:44, Milan
Fognini, Fabio - Mathieu, Paul-Henri

Tipp: Mathieu
Odds: 1,476
Fogadóiroda: [10b]10Bet[/10b]


A Stuttgart -i torna mai játéknapjának első második fordulós mérkőzésén az olasz Fabio Fognini (67. a világranglistán) és a francia Paul- Henri Mathieu (39. a világranglistán)  fog majd a tervek szerint kora délelőtt pályára lépni. Mindkét játékos otthonosan érzi magát a salakos pályaborításon, mindkét játékos tehetsége itt domborodik ki a legjobban. Eddig két közös mérkőzésük volt, az első még tavaly márciusban amikor is Mathieu két szettben verte az itáliait (16 67 ). Majd idén júniusban Madridban csaptak össze amikor is a franciának a döntő játszmában sérülés miatt feladni kényszerült a meccset. Az első körben Fognini döntőszettes csatába bonyolódva nyert végül a rutinos Santoro ellenében 57 76 61 arányban. Soron következő ellenfele viszont két tie break -es szettben múlta felül az orosz katonatiszt Mikhail Youzhny -t. Véleményem szerint két hasonló kaliberű játékos találkozik ezen a mérkőzésen, de szerintem az előző fordulóban döntő szettes csatát vívó itáliai, ennek következtében  fáradtabb és enervált lesz, mint a jó formában lévő francia. Így aztán nem maradhat el a Mathieu diadal.

Eredmény: Mathieu feladta.
0 pont


#25 július 16, 2009, 16:18:09, Milan
Nicolas Kiefer - Simon Greul

tipp: Kiefer -1,5 szett
odds: 2.00
fogadóiroda: interwetten

Kiefert szerintem senkinek nem kell bemutatni, igazi veterán, a német mentalitás egyik gyöngyszeme. A füves szezon végeztével végre visszatérhetett újabban kedvelt salakos borítására, ahol sok szép sikert ért el mostanában. Kezdetben keménypályás volt, de ahogy megkopott az ereje, inkább salakozik. Hazai pályán van, ami habár nem előny Simon Greul ellen, de legalább nem hátrány. Ellenfele igazi challenger-játékos, aki egy kis szerencsével került a második fordulóba, miután Andy Becket verte két rövidítéses játékban (7-6, 7-6). Na Becknél salakon Kiefer sokkal jobb, tehát mégha el is jutnak tie-ig a játékosok, Kiefer nem hagyja annyiban őket. Nem szabad túl sokat a pályán töltenie, mivel fáradékonyabb már, lesznek nehezebb falatok Greul-on kívül is.

Eredmény: 2-0
4,00 pont

#26 július 16, 2009, 16:18:35, Milan
Simon Greul - Nicolas Kiefer

tipp: Kiefer - 1,5 set (handicap)
odds: 2,11
office: [10b]10bet[/10b]


Szigohoz hasonlóan, a stuttgarti kínálatot nézvén én is ezt a mérkőzést válaszottam reggel elemzésre, csak vártam a 10bet 1,5 set -es oddsaira  ;). Kiefer (40. a világranglistán) a nyár elején kisebb hullámvölgybe került, de előtte jó formában volt úgy néz ki a hazai rendezésű torna újra feldobta, s kellően inspirálja egy jó eredmény elérésében. Az első körben a csehek langalétáját, meggyőző játékkal verte 2-0 (6:3,6:3), most honfitársát Greul -t is oktathatja majd, márpedig,ha nem jön közbe semmilyen gyomorgörcs, mint Halle -ban, akkor ez a realitást hozván be is következhet. Greul (87. a világranglistán) egy szürkébb teniszező, a német "másodvonalból" próbál ütemből játszani, de a nagyobbak ellen gyakran elszakad a húr a fejében, s számtalanul üti a kinem kényszerített hibákat. Az első körben egy önmagán kívül játszó Becket sikerült megvernie egy átlagos tenisszel, Kiefer ellen ez semmire sem lesz elég. Greul inkább challenger tornákon indult az utóbbi időben, Torino -ban viszonylag tovább jutott, ott nem találkozott TOP50 -es játékossal most erre sor kerül, s ez az eredményen is megfog látszani, egy simább és egy szoros szettben várom az idősebb német, szettveszteség nélküli sikerét, egy 6:3,7:6 képében.

Eredmény: 0-2
4,22 pont

#27 július 16, 2009, 16:19:00, Milan
Fognini, Fabio - Mathieu, Paul-Henri

tipp:fognini
odds:2,65
fogadóiroda:bwin

Rögtön megjegyezném hogy nem igazán értem az oddsokat :D hiszen sokkal esélyesebb véleményem szerint Fognini az olasz
aki egyszerűen hengerel és bárkit képes legyőzni salakon.Mi sem példázza jobban teljesítményét mint az hogy megverte
Cilicet,Berdychet.Pehére mindig a francia simonnal találkozott a salakos tonákon idén ezért sokáig ebből kifolyólag
nem juthatott.Mathiueről pedig minden elmondható de az hogy jó formában lenne az nem.Bárkitől bármikor kikaphat
nem tudni mi az oka de sosem tud maradandót alkotni.LEhet jó játékos lehetett volna belőle de nem lett az.Elég gyenge
középszerű játékos véleményem szerint.

Eredmény: Mathieu feladta
0 pont

#28 július 16, 2009, 16:19:55, Milan
Vassallo-Arguello-Jeremy Chardy
Tipp:1
Odds:2.95
Fogadóiroda:[bs]Betsson[/bs]

Akét fiú közt nincs 10hely különbség a világranglistán mégis elég nagy különbség van a fogadóirodák által ajánlott oddsokban. én az esélytelenebbnek tartott argentin fiú győzelmében bízom.Szeret salakon játszanisőt szinte csak azon játszik. az idei 27 meccséből 20-t ezen a borításon játszott10győzelem és 10 vereség a mérlege. Kiemelkedő eredménye nincs de a TOP 50 feletti játékosok ellen nem veszi fel a küzdelmet esélytelenül. Ellenfele ugyan 43. a világranglistán És pozitív az idei mérlege(21-17) de ő ebből csupán 13 játszott salakon.  Az argentin 3 szettes mérkőzést játszott de az első szett elvesztése után imponáló 6-3 6-0 megfelelőalaphangot adhat a mai mérkőzéséhez.

Eredmény: 1-2
-1 pont

ATP Stuttgart - 2.Forduló (Csütörtök):

16 Jul 11:00   Nicolas Kiefer   v   Simon Greul      1.40   2.75   

16 Jul 13:00   Martin Vassallo-Arguello   v   Jeremy Chardy      2.75   1.40   

16 Jul 13:45   Michael Berrer   v   Nikolay Davydenko      7.50   1.071   

16 Jul 15:15   Lukasz Kubot   v   Philipp Kohlschreiber      [bs]7.00[/bs]   [bs]1.083[/bs]   

16 Jul 16:45   Gilles Simon   v   Mischa Zverev      1.40   2.75