Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Miamiban újra összeáll a Messi-Suárez csatársor

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami bejelentette Luís Suárez szerződtetését.


A 36 esztendős uruguayi támadó ingyen érkezett a floridai klubhoz, amely a 2024-es szezonra szóló megállapodást kötött vele.
   
A Miamiban így újra összeáll minden idők egyik legeredményesebb támadósora, a csapatot erősíti ugyanis a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi, aki az FC Barcelonánal futballozott együtt Suárezzel. A Miamiban így is lassan egy "mini-Barca" áll össze, ugyanis az említett két csatáron kívül két spanyol klasszis, a világbajnok Sergio Busquets, és az Európa-bajnok Jordi Alba is a csapatot erősíti.

forrás: MTI

Idézetet írta: SPF Infó Dátum december 23, 2023, 07:03:41Miamiban újra összeáll a Messi-Suárez csatársor

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami bejelentette Luís Suárez szerződtetését.


A 36 esztendős uruguayi támadó ingyen érkezett a floridai klubhoz, amely a 2024-es szezonra szóló megállapodást kötött vele.
   
A Miamiban így újra összeáll minden idők egyik legeredményesebb támadósora, a csapatot erősíti ugyanis a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi, aki az FC Barcelonánal futballozott együtt Suárezzel. A Miamiban így is lassan egy "mini-Barca" áll össze, ugyanis az említett két csatáron kívül két spanyol klasszis, a világbajnok Sergio Busquets, és az Európa-bajnok Jordi Alba is a csapatot erősíti.

forrás: MTI

Már csak Trump kellene edzőnek, és tökéletes lenne ez a nyugdíjas klub.  ;)

Balogh Botondék bresciai sikerükkel növelték előnyüket a Serie B-ben

Balogh Botond együttese, a Parma 2-0-ra győzött a Brescia otthonában, sikerével pedig féltávnál hat ponttal vezet a második Veneziával szemben a másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokságban.


A kétszeres magyar válogatott védő végigjátszotta a 19. fordulóban rendezett találkozót.
   
A másodosztály első két helyezettje közvetlenül az élvonalba jut az idény végén, míg a harmadik feljutó csapat a Serie A-s tagságot rájátszásban szerezheti meg.

forrás: MTI

Erling Haaland 2023 legjobbja az IFFHS-nél

Erling Haaland érdemelte ki a 2023 legjobb futballistája díjat a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).


A kedden közzétett végeredmény szerint a Bajnokok Ligájában és az angol Premier League-ben címvédő, friss klubvilágbajnok Manchester City norvég csatára 209 pontot gyűjtött az IFFHS-nél, amelynél a második helyen a francia bajnok Paris Saint-Germain világbajnok támadója, Kylian Mbappé végzett.
   
A harmadik helyet a 2022-ben győztes Lionel Messi, az argentin válogatottat egy éve világbajnoki címig vezető, a PSG után jelenleg az amerikai Inter Miamit erősítő sztárjátékos szerezte meg.

A világ legjobb labdarúgói 2023-ban az IFFHS-nél:

 1. Erling Haaland (norvég, Manchester City) 208 pont
 2. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain) 105
 3. Lionel Messi (argentin, Paris Saint-Germain/Inter Miami) 85
 4. Rodri (spanyol, Manchester City) 55
 5. Jude Bellingham (angol, Borussia Dortmund/Real Madrid) 34
 6. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City) 27
 7. Harry Kane (angol, Tottenham Hotspur/Bayern München) 18
 8. Bernardo Silva (portugál, Manchester City) 9
 9. Vinícius Júnior (brazil, Real Madrid) 8
10. Lautaro Martínez (argentin, Internazionale) 7

forrás: MTI

#409 január 07, 2024, 07:36:29, SPF Infó
Szoboszlai kihagyja a Liverpool következő két kupamérkőzését

Szoboszlai Dominik combizomsérülése miatt kihagyja a Liverpool labdarúgócsapatának következő két kupamérkőzését.


"Megerősítem, hogy Dominik valóban sérült. Ugyanakkor nagyon pozitív, hogy nincs nagy fájdalma, de várnunk kell egy kicsit, így nincs esély rá, hogy vasárnap vagy szerdán pályára lépjen" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp vezetőedző.
   
A magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya hétfőn, közvetlenül a lecserélése előtt sérült meg a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen.
   
Az M1 aktuális csatorna megkeresésére Szoboszlai menedzsere úgy fogalmazott: "nem gondolom, hogy nagyon nagy a baj, de a következő napokban vagy héten fog eldőlni, hogy pontosan mennyit kell kihagynia".
   
Esterházy Mátyás hozzátette: a középpályás állapota már javult, kevés fájdalma van.
   
"A combhajlítójában érzett egy kisebb fájdalmat, úgyhogy én azt gondolom, most jobb óvatosnak lenni, mert hosszú még a szezon" - folytatta.
   
Beszélt arról is, hogy "egyetlen játékos sem szeret sérült lenni, nem szeret meccseket kényszerből kihagyni, de a futball az ilyen", Szoboszlainak pedig "hosszú ideig semmilyen problémája nem volt, nem kellett sérülések miatt meccseket kihagynia".
   
"Ez azért bizonyos hullámokban várható, hogy apróbb dolgok történnek. Azt remélem és azt gondolom, hogy hamarosan fog tudni játszani, de hogy ez pontosan mikor van, ez abszolút nem az én feladatom, úgyhogy nem is szeretnék ebben becslésekbe bocsátkozni" - szögezte le.
   
A Premier League-ben éllovas Liverpool vasárnap az Arsenal vendége lesz a 32 közé jutásért az FA Kupában, míg jövő szerdán a Fulhamet fogadja a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán.
   
A klub honlapjának beszámolója szerint Jürgen Klopp abban reménykedik, hogy a két találkozót követően visszatérhet Szoboszlai.

forrás: MTI

Bundesliga - Szalai Attila édesapja szerint ha fia nem játszik, nincs értelme maradnia

Id. Szalai Attila úgy véli, ha fia nem kap elegendő játéklehetőséget januárban a Hoffenheim labdarúgócsapatában, akkor érdemes lenne váltania.

Az M1 aktuális csatorna érdeklődésére elmondta, "annál jóval többet tud, hogy a Hoffenheim kispadján ücsörögjön".
   
"Nem hiszem, az bárkinek is az érdeke lenne, hogy ücsörög, mit tudom én, hányadik játékosként a kispadon. Igazából ha az én személyes véleményem számít, én nem is tenném, én nem is ücsörögnék" - mondta a magyar válogatott 25 éves játékosáról, aki szerinte Bundesliga-csapata egyik legjobb védője. Hozzátette: nagyon nehéz úgy játszani, hogy három-négy-öt hétig ül valaki a kispadon, aztán beteszik a kezdőbe, azonnal kiemelkedőt kell nyújtania, de ha jól is játszik és győztes csapatban volt, akkor is kimarad megint, akik meg játszanak a helyén, folyamatosan hibáznak.
   
"Én azt mondom, ha ez velem történne, én biztos, hogy türelmetlenebb lennék. Atti dolgozik keményen, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Ha nem játszatja (az edzője) januárban - lesz három bajnoki -, akkor szerintem nincs értelme maradni Hoffenheimben. Nekem ez a véleményem" - szögezte le.
   
Szalai Attila szombaton az Augsburg elleni felkészülési mérkőzésen, melyet 1-0-ra elvesztett a Hoffenheim, kezdőként lépett pályára, a második félidőre pedig sorcsere történt.
   
Azzal kapcsolatban, hogy a török sajtóban felröppent, Szalai esetleg korábbi csapata, a Fenerbahce nagy riválisához, a Galatasarayhoz kerülne, id. Szalai Attila úgy fogalmazott: "soha ne mondd azt, hogy soha, de ennek a hírnek, nem hiszem, hogy bármilyen valóságalapja is lenne". Ezt azzal egészítette ki, hogy ha egy olyan nagy családhoz tartozik valaki, mint amilyen a Fenerbahce, akkor nem valószínű, hogy pont a legnagyobb konkurenciához igazol.
   
"Én nem tudok arról, hogy bármi valóságalapja is lenne ennek az egésznek" - ismételte meg.
   
A gödi nevelésű középhátvéd a Rapid Wienben lett profi játékos, az osztrák klub után Mezőkövesden, majd a ciprusi Apollon Limasszolban játszott, mielőtt 2021 januárjában Törökországba igazolt. A Fenerbahcében 117 mérkőzésen szerepelt. A magyar válogatott alapemberének számító játékos a Hoffenheimhez tavaly júliusban szerződött, de német csapatában - amely 16 forduló után a hetedik helyen áll a német élvonalban - nem kap rendszeres játéklehetőséget.

forrás: MTI

José Mourinho lesz a Fradi edzője?

Az biztos, hogy érkezése sokaknak tetszene, már csak a pályaszélén bemutatott hevesebb viselkedései miatt.


IFFHS: az olasz Serie A a legerősebb, a magyar NB I a 48.

A világ legerősebb nemzeti futballbajnoksága jelenleg az olaszoké, a magyar NB I a 48. az IFFHS-nél, amely most tette közzé 2023-as ranglistáját.


A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet 1991 óta nyilvántartott erősorrendjében a Serie A ezúttal 12. alkalommal végzett az élen, legutóbb 2020-ban volt az első. Az ötödik helyről előretört olasz élvonal mögött az angol Premier League következik, amely hét éven belül hatodszor végzett másodikként, s időközben egyszer, 2019-ben tudott nyerni. A 2023-as sorrend harmadikja - akárcsak 2022-ben - a spanyol La Liga, míg az eddigi éllovas brazil bajnokság, a Série A a negyedik helyre esett vissza.
   
A magyar NB I hat pozíciót javítva a 48. helyet foglalja el a 100 nemzeti bajnokságot rangsoroló IFFHS-listán, a top 20-ba 14 európai pontvadászat fért be.
   
A világ legerősebb nemzeti bajnokságai 2023-ban (zárójelben az előző évi helyezés):

1. (5.) Olaszország 1619,5 pont
2. (2.) Anglia 1567
3. (3.) Spanyolország 1447
4. (1.) Brazília 1290,5
5. (4.) Németország 1282,75
6. (6.) Franciaország 1143,25
7. (7.) Portugália 1097
8. (8.) Hollandia 1049,75
9. (14.) Belgium 1004,75
10. (9.) Argentína 966,5
...48. (54.) Magyarország 382,75

forrás: MTI

Cristiano Ronaldo sérülése miatt akár le is fújhatják a Messiék elleni meccset

Van az a helyzet, amikor egy játékos miatt lefújnak meccseket. Ez történt minap Kínában, és emiatt maradhat el az Al Nassr - Inter Miami találkozó is.

IFFHS - Juhász a 7., Vanczák a 28. legeredményesebb európai védő a 21. században

Juhász Roland 74 góllal a 7., az 53-szor eredményes Vanczák Vilmos pedig a 28. helyet foglalja el a 21. század legeredményesebb európai védőjátékosainak rangsorában.


A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) listáján, amely a 2001. január 1-től 2023. december 31-ig született találatok alapján készült, 31 hátvéd szerepel, aki elérte az ötvengólos határt. A ranglista összeállításánál az országos bajnokságokban, a nemzeti és nemzetközi kupasorozatokban, és a válogatottban szerzett gólokat vették figyelembe.
   
A lajstrom élén - nagy fölénnyel - a jelenleg is aktív spanyol Sergio Ramos áll, aki a múlt év végéig 137-szer volt eredményes. A két, már egyformán visszavonult magyar labdarúgó közül Juhász Roland 55 bajnoki találatot ért el, a kupákban 13, a válogatottban hat gólt szerzett. Vanczák Vilmosnál a hasonló adatsor: 39-10-4.

A 2001 és 2023 közötti időszak legeredményesebb európai védőjátékosainak élcsoportja az IFFHS kimutatása szerint:

 1. Sergio Ramos (spanyol) 137 gól
 2. James Tavernier (angol) 105
 3. Markus Jürgenson (észt) 85
 4. Colin Coates (északír) 81
 5. Darijo Srna (horvát) 79
 6. Espen Ruud (norvég) 76
 7. Juhász Roland 74
 8. Branislav Ivanovic (szerb) és John Terry (angol) 73
10. George Horan (angol) 68
...28. Vanczák Vilmos 53

forrás: MTI

A visszatérő Gulácsit és Orbánt dicséri a vezetőedző

Marco Rose vezetőedző szerint az RB Leipzig vasárnapi 2-0-s bajnoki sikerében jelentős szerepe volt a hosszú idő után újra kezdő két magyar válogatott futballistának, a kapus Gulácsi Péternek és a védő Willi Orbánnak.


A lipcsei csapat, amely három vereséggel rajtolt 2024-ben, hazai pályán győzte le a Schäfer Andrással felálló Union Berlint a Bundesliga 20. fordulójában.
   
A kapuban Gulácsi először kapott lehetőséget a bajnokságban a 2022. október 5-én elszenvedett súlyos térdsérülése óta, míg a csapatkapitány Willi Orbán szeptemberben sérült meg, azóta most kezdett először.
   
A tapasztalat vissza is hozta a stabilitást az RB Leipzig játékába, az együttes október óta először nyert úgy, hogy nem kapott gólt - írja a dpa német hírügynökség.
   
"Úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt elképzeltük és kívántuk, bár az elmúlt hetek alapján ez nem volt magától értetődő - értékelt a 47 éves Marco Rose, aki a hullámvölgybe került csapat játékán új impulzusokkal változtatott. - Nyugalmat árasztottunk magunkból, de nem voltunk túlzottan magabiztosak. Ez jót tesz a közönségnek, a közönség pedig jót tesz nekünk." Hozzátette: a tapasztalt futballisták tartást adtak a fiatalabbaknak a támadások során. "Fontos, hogy a két fiatal srác elöl jó formában van és eredményes" - dicsérte a szakember a két gólszerzőt, Lois Opendát és Benjamin Seskót.
   
"Az évkezdet nem volt könnyű számunkra, de mindig tudtuk, mire vagyunk képesek, és azt is, hogy mit kell tennünk az ilyen kellemetlen riválisok ellen, mint az Union Berlin" - nyilatkozott Willi Orbán, aki elsősorban magyar csapattársa, Gulácsi visszatérésének és jó teljesítményének örült.
     
Orbán hangsúlyozta: a társai sokat segítettek neki a mérkőzés során, így könnyű dolga volt.
   
"Az egész csapat nagyon érett teljesítményt nyújtott, keveset hibáztunk, uraltuk a játékot és megérdemelten szereztük meg a három pontot" - tette hozzá.
   
Gulácsi Péter az SNTV-nek arról beszélt, hogy végig koncentráltak maradtak a számukra nagyon fontos mérkőzésen. A kapus szerint is éretten futballozott a Leipzig, kézben tartotta a találkozót és akár nagyobb arányú sikert is arathatott volna.
   
"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után visszatérhettem a Bundesligába. A Bajnokok Ligájában és a Német Kupában védtem korábban, de a Bundesliga különleges jelentőséggel bír a számomra. Örülök, hogy visszatértem, örülök a győzelemnek. A csapat jól játszott és megkönnyítette a dolgomat" - mondta a 33 éves hálóőr.
   
Az RB Leipzig jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán.

forrás: MTI

A Parmával feljutás, a válogatottal Eb-részvétel Balogh Botond célja

A Parmával szeretné kiharcolni a feljutást az olasz élvonalba Balogh Botond, aki ott lenne a magyar labdarúgó-válogatott keretében a németországi Európa-bajnokságon.


A 21 esztendős hátvéd az M1 aktuális csatornának hangsúlyozta, még 15 forduló hátra van a Serie B küzdelmeiből, amelyben jelenleg négy pont a klub előnye a második helyen álló Cremonese és hat a harmadik pozíciót elfoglaló Como együttese előtt.
   
"Fontos, hogy mindenkinek a fejében az legyen, még nem értünk el semmit, a legfontosabb része még hátra van" - mondta Balogh, aki elárulta, a riválisokra nem figyelnek, csak magukra koncentrálnak, de tudják, mely csapatok jelentenek veszélyt. "Egy ilyen nagy múltú klubnak az kell, hogy legyen a célja, hogy egyből visszajusson a Serie A-ba. Idén is ez a cél, nincsenek nagyon kérdések. Ha azt hozzuk, amit eddig, akkor nem lehet olyan nagyon nagy baj."
   
Balogh a szezon elején kevesebb játéklehetőséget kapott, az elmúlt 12 bajnokiból kilencet viszont végigjátszott. Jelezte, hogy négyen vannak a poszton, nagy a konkurencia, sokat rotál az edző.
   
"Egyre jobb erőben vagyok, egyre magabiztosabb vagyok" - jelentette ki Balogh, hozzátéve, hogy fejlődött az előző idényhez képest, rutinosabb, érettebb játékos lett, így összességében meg van elégedve a teljesítményével.
   
A 2020/21-es szezonban már tagja volt a Serie A-ban a Parmának, azonban szeretne érettebb játékosként szerepelni az élvonalban, egyúttal bízik benne, hogy minél több meccset tud játszani a márciusi válogatott szünetig.
   
"Majd eldöntik, hogy megérdemlem-e azt, hogy ott legyek a keretben" - emelte ki a kétszeres válogatott védő.
   
Meglátása szerint, amennyiben a Parmával sikerülne feljutnia a Serie A-ba és ebből ki tudná venni a részét, akkor lenne esélye ott lenni a nemzeti csapat keretében a németországi Európa-bajnokságon.

forrás: MTI

Messi ötszáz bajnoki gólnál tart, Puskás második, Zsengellér ötödik

Lionel Messi az Inter Miami színeiben az Orlando City ellen vasárnap szerzett duplájával kereken ötszázra növelte karrierje bajnoki mérkőzésein elért góljainak a számát - írta hétfői összegzésében az IFFHS, amelynek vonatkozó örökranglistáján Puskás Ferenc a második 516, Zsengellér Gyula pedig az ötödik 415 góljával.


Messi jelenleg a negyedik a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet rangsorában, amelyet Cristiano Ronaldo vezet 534 találattal. Ők ketten aktívak a legjobb hetet felsoroló listán: az argentin válogatottal világbajnok Messi az FC Barcelona játékosaként 474, a francia Paris Saint-Germain légiósaként 22, mostani amerikai együttesében pedig négy gólt jegyez, míg portugál vetélytársa szülőhazájában 3, angol klubjaiban 103, a spanyol bajnokságban 311, az olaszban 81, míg az őt jelenleg foglalkoztató szaúdi al-Nasszr futballistájaként 36 alkalommal volt eddig eredményes.
   
Puskás Ferenc bajnoki góljai közül 1943 és 1966 között 359-et szerzett Magyarországon és 156-ot a spanyol pontvadászatban, Zsengellér Gyula 1935 és 1952 közti találatai pedig a következőképpen oszlanak meg: 386 magyar, 6 olasz és 23 kolumbiai bajnoki mérkőzéseken.
   
A nemzeti élvonalbeli bajnokságok legjobb góllövőinek örökranglistája az IFFHS-nél:

1. Cristiano Ronaldo (portugál)       534 gól (2002-től)           
2. PUSKÁS FERENC                      516     (1943-1966)       
3. Josef Bican (osztrák-csehszlovák)  515     (1931-1955)       
4. Lionel Messi (argentin)            500     (2004-) 
5. ZSENGELLÉR GYULA                   415     (1935-1952)       
6. Jimmy McGrory (skót) 1923-1937     407     (1923-1937)
7. Gerd Müller (német)                405     (1964-1981)

forrás: MTI

FIFA-világranglista - A magyar válogatott egy helyet javítva 26.

A magyar válogatott egy pozíciót javított, így a 26. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet.


Marco Rossi együttesét az Európa-bajnoki csoportellenfelek közül a házigazda németek (16.), illetve a svájciak (19.) megelőzik, míg a skótok (39.) a magyar válogatott mögött vannak.
   
Az élmezőnyben két változás történt, a belgák feljöttek harmadiknak, az angolok pedig negyedikek lettek, míg a portugálok és a hollandok szintén helyet cseréltek egymással a 6-7. pozícióban.
   
FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés):

 1.  (1.) Argentína         1858 pont
 2.  (2.) Franciaország     1840,59
 3.  (4.) Belgium           1795,23
 4.  (3.) Anglia            1794,9
 5.  (5.) Brazília          1788,65
 6.  (7.) Portugália        1748,11
 7.  (6.) Hollandia         1742,29
 8.  (8.) Spanyolország     1727,5
 9.  (9.) Olaszország       1724,6
10. (10.) Horvátország      1721,07
11. (13.) Egyesült Államok  1681,13
12. (14.) Kolumbia          1664,28
13. (12.) Marokkó           1661,42
14. (15.) Mexikó            1661,11
15. (11.) Uruguay           1659,39
16. (16.) Németország       1644,21
...19. (19.) Svájc          1616,41
...26. (27.) MAGYARORSZÁG   1532,2
...39. (34.) Skócia         1497,46

forrás: MTI