Alpesi sí - Világbajnokság 2011

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


:)

Egyre jobban gondolkodom valamilyen Bode Miller tippen. Sunyi az öreg nagyon, lehet készül valamire. :D

Én Unibeten tettem, hogy 6.-nál rosszabb nem lesz. 2.30-ért nem tudom kihagyni. Itt Super-G-be végső győztesre tenni nagyon rizikós főleg ezen a pályán. Túl sok az esélyes és világversenyeken nem meglepő, hogy egy olyan ér oda akire nem számít az ember. Nem véletlen, hogy magasak az oddsok. Szerintem itt most inkább, Top3, Top6, h2h-re kell tenni meg utána élőbe. Pl ha holnap Miller nagyot jön ugyanis 11-essel jön majd akkor utána meg kell várni Reicheltet meg még Jankát és ha nem hibáznak, de mégis sokkal elmaradnak akkor tenni Millert. Kb 2-es odds még akkor is lesz rá.


Bode Miller fél bottal is jól ment :D

Sajnálom Cesc18, végül én kihagytam,de ahogy megláttam a pályát,nem is bánom. Nagyon nehéz,a a rutinos versenyzőknek is gondot okoz. Akinek jó napja lesz és szerencséje,az nyer. De legalább izgalmas a futam.

Csúnyán elverte volna a mezőnyt, ha nem hagyja el a botját  ;D Megint csak bejött, hogy meglepetés ember nyer...nem tudom mekkora volt az oddsa Innerhofernek, de biztos nagy, fanatikus olaszok lehet megjátszották. Reichelt legalább ott van a dobogón. Jó kis verseny volt ez egy gyilkos pályán.

Férfi Super-G dobogósai:

1. Christof Innerhofer (olasz) 1:38.31
2. Hannes Reichelt (osztrák) +0.60
3. Ivica Kostelic (horvát)    +0.72

Teljes végeredmény
Győztes síelés


Ma Bode Miller mellett a szemrevaló Julia Mancuso(http://sportsbore.com/other-sports/julia-mancuso-giant-slalom/) nyilatkozott a eurosport vb műsorában.
A Downhill edzésről,amin Riesch és Vonn nem vett részt, Mancuso se ment jót,elég nehéz szerinte a pálya.

Pénteken lesz asszem ez a versenyszám.

A versenyhez nem sok köze van ugyan,de érdekes oldalt találtam:
(http://hu.skiinfo.com/forum/topic.jsp?topicId=11926&currentPage=1#id37844)
Bár fogadás szempontjából nem sokra megyünk vele :D

Ja Vonn kisasszony jól néz ki, akit én még bírok a fiatal francia műlesikló Nastasia Noens :)

Pénteken majd a női szuper-kombináció lesz, a lesiklás majd vasárnap.

Érdekes, hogy Riesch mindkét lesikló edzést eddig kihagyta márpedig így ha jól tudom nem indulhat a lesikló számban sőt szuper-kombinációban sem amiben pedig toronymagasan a favorit volt. Sehol nem találok infót róla, hogy miért nem indul, hátha majd este Bode Miller elárulja. Nem véletlen, hogy nincsenek kint oddsok a szup-kombira...illetve volt csak levették.

Szerk,: Ezt most találtam a hivatalos oldalon a tegnapi edzés után

"Titleholder Lindsey Vonn did not start in the first of three planned training runs. To start at the downhill race she has to attend at least one training. That´s why Maria Riesch started, but stopped her race after some meters. Elisabeth Görgl also disclaimed to start"

Síelt pár métert majd megállt? hmm közölhetnének kicsit több infót is...

Pinnaclesport-on kint van pár:


World Championship Women: Super Combined Garmisch-Part - Best Finish Pos
FRI 2/11   ANNA FENNINGER VS TINA MAZE
01:00 AM   4201 Anna Fenninger      1.704
           4202 Tina Maze      2.210
FRI 2/11   LARA GUT VS NICOLE HOSP
01:00 AM   4203 Lara Gut      1.649
           4204 Nicole Hosp      2.310
FRI 2/11   MICHAELA KIRCHGASSER VS MARIE MARCHAND
01:00 AM   4205 Michaela Kirchgasser      1.714
           4206 Marie Marchand      2.200
FRI 2/11   JULIA MANCUSO VS ANJA PAERSON
01:00 AM   4207 Julia Mancuso      1.833
           4208 Anja Paerson      2.030
FRI 2/11   MARIA RIESCH VS ELISABETH GÖRGL
01:00 AM   4209 Maria Riesch      1.613
           4210 Elisabeth Görgl      2.390
FRI 2/11   FABIENNE SUTER VS DANIELA MERIGHETTI
01:00 AM   4211 Fabienne Suter      1.935
           4212 Daniela Merighetti      1.917

A blogján tegnap még jókedvűen nyilatkozott az éremről,meg megy haza pihenni,mert ma nehéz nap lesz, meg készül a szuper-kombinációra.
http://www.mariariesch.de/newsarchiv-2011.php?newsid=0#news1


Hánykor kezdődik Bode műsora? Mindig csak a végét csípem el...


Ja néztem én is, makog valamit az edzésről, de nem igazán értem mit ;D 19:45-re volt eddig kiírva Miller műsora de tegnap amikor oda kapcsoltam tenisz ment szóval passz, de eurosport oldalára felszokták tölteni csak az meg angol...

Idézetet írta: Cesc18 Dátum február 10, 2011, 17:13:46
Érdekes, hogy Riesch mindkét lesikló edzést eddig kihagyta márpedig így ha jól tudom nem indulhat a lesikló számban sőt szuper-kombinációban sem amiben pedig toronymagasan a favorit volt. Sehol nem találok infót róla, hogy miért nem indul, hátha majd este Bode Miller elárulja. Nem véletlen, hogy nincsenek kint oddsok a szup-kombira...illetve volt csak levették.

Szerk,: Ezt most találtam a hivatalos oldalon a tegnapi edzés után

"Titleholder Lindsey Vonn did not start in the first of three planned training runs. To start at the downhill race she has to attend at least one training. That´s why Maria Riesch started, but stopped her race after some meters. Elisabeth Görgl also disclaimed to start"

Síelt pár métert majd megállt? hmm közölhetnének kicsit több infót is...


Az elsőn elindult,csak nem ért célba. Gondolom ez valami kiskapu. Első napon Vonn(és még páran) nem indult,majd ma majdnem az utolsó lett. Gondolom ha az egyiken elindul,akkor már érvényes a dolog.
Ma meg Riesch nem indult.
tegnapi edzés:
http://www.fisalpine.com/race-results/garmisch-partenkirchen,62335.html

mai:
http://www.fisalpine.com/race-results/garmisch-partenkirchen,62336.html

A férfit Innerhofer nyerte,Cuche szerint jó lesz figyelni rá.

Alpesi síelés - Világbajnokság - Kandahar (GER) - Női Szuper-kombináció
Közvetítés: 2011.02.11 - Eurosport ÉLŐ 10:00 (lesiklás) 14:00 (slalom)

Ki fog nyerni?

Maria Riesch 1.90
Elisabeth Goergl 7.00
Julia Mancuso 9.00
Anja Paerson 11.00
Lara Gut 10.00

Jól van ott van a rajtlistán Riesch. 1.9-ért ajándék a győzelme, ha ez mondjuk atlétika lenne akkor kb 1.1-et adnának, de mivel itt megvan az a rizikó, hogy kiesik ezért aranyosak és 1.9-et adnak.
Lesiklásban elég nagy Riesch+Vonn uralom van. Több, mint 10 verseny alatt mindig közülük került ki a győztes. Mancuso általában a 10-ben van ebben a számban, mint ahogy Goergl is. Slalomban a három leányzó közül kimagaslóan Riesh a legjobb, nem véletlen lett olimpiai bajnok, mint ahogy szuper-kombinációban. Ja és tavaly itt Garmischban nyerte a lesiklást. Ha hibázik akkor van esélye másnak nyeri, ha hiba nélkül jön le akkor 100%, hogy ő nyer. Jó mondjuk az ő síelésében mindig benne van a hiba ahogy idén az egyetlen SC számban Val d'Isere-ben ahol a lesiklást rontotta el, de most remélem hazai pályán egy világbajnokságon 100%-os koncentráció mellett nem fog hibázni.

Szerk.: Közben itt lehet írnak hasznos infót Rieschel kapcsolatban...

http://uk.eurosport.yahoo.com/10022011/58/riesch-skips-super-combined-training.html

Szer.: Sajnos beteg Riesch...így már más a leányzó fekvése, nem véletlenül vették le sok helyről. Elvileg holnap reggel dönt, de ez így már nagyon necces...

Na vége a lesiklásnak, 2-kor jön a slalom. Túl nagy meglepetés nem történt, akik lesiklásban általában jók azok most ott vannak az élmezőnyben, leszámítva a két nem egészséges síelőt Vonnt és Riescht. A két Magyar lány megint csak célba ért igaz elég nagy hátránnyal, de nem lettek utolsók és azért elmondhatjuk, hogy ott vagyunk mi is  :)

Na lássuk ki nyerheti a szup-kombit.

bet365

Goergl 2.75
Paerson 3.10
Fenninger 8.00
Maze 10.00
Riesch 11.00
Mancuso 16.00

Goergl előnye Paersonnal szemben +0.27 ami elegendő lehet a győzelemre, elnézve Paerson idei teljesítményét slalomban. Jó mondjuk csak az eredményeket hiába nézzük, hisz slalomban akkor az összes nagy ágyú ott van akik persze mind elé kerülnek, viszont most ők nincsenek itt. De ha jól emlékszek, nem volt túl meggyőző idén Paerson slalomban, meg neki egyébként is a gyorsabb szám fekszik a testsúlya miatt. Viszont rengeteg világkupa győzelme van és világbajnoki címe is szup-kombiból. Goergl az idei egyetlen SC-n 2. lett egy átlagos slalom eredménnyel. Elég nagy formába van főleg, hogy ugye a Super-G-t is nyerte ami miatt még felszabadultabban síel. Szerintem vagy ő vagy Paerson fogja az aranyat begyűjteni. A kommentátor még a lesiklás előtt Fenningerre tippelt, végül is +0,40-ről egy bravúrral vagy szerencsével de akár oda érhet ő is. Bár erre egy centet nem mernék tenni. Riesch produkált már idén durva dolgokat slalomban, ráadásul jóval hamarabb lejön, mint az élmezőny, de mivel nem egészséges így a 2mp-et ledolgoznia esélytelen.
Én Goergl-re teszem a pénzem, de csak, mert jó formában van, de azért nagyon rizikós lesz ez, mert Paerson bármennyire is hulladék volt ebben az évben a nagy világversenyekre összekapja magát. Szóval veszélyes...

Lesiklás utáni állás csatolva

Szegény Lara Gut mekkorát esett.:(

Majdnem rá fogadtam h2h-be, Hosp ellen,de aztán mégse...ha nem esik ki jó lett volna,de kegyetlen nagy bukfenc volt.