Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Érdemes visszanézni a mai Tirrenó szakaszt.  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 12, 2021, 11:53:13
A tökéletes felvezetés, ahogyan mindenre jó pillanatban reagáltak a QS-nél, zseniális.
https://www.youtube.com/watch?v=XASBvNLI9bU
Zseniálisan csinálták. Mint ahogyan sok egyéb másik felvezetést is.

Ha jól láttam, a Párizs - Nizza 5. fordulójából vannak felvételek. Ott, a végén, amikor már csak páran voltak a Deceuninck–Quick-Step "vonatában", akkor Florian Sénéchal nagyon megrángatta a mezőnyt, majd pedig következett Michael Mørkøv, aki "mozdonyként" tevékenykedett és a csapattárs Sam Bennett kivételével minden ellenfelet olyan helyzetbe hozott, hogy teljesen képtelenek legyenek a győzelemre. Méghozzá annyira nagyon kilátástalan helyzetbe hozta őket, hogy akkor azok még csak véletlenül sem gondolhattak a győzelemre. Az ír sprinternek tényleg már csak az a nagyon egyszerű feladata maradt, hogy senkitől sem zavartatva elsőként haladjon át a célvonalon.

A videón jól látszik, 3:07-nél, hogy Michael Mørkøv már akkor ünnepli a győzelmet, amikor Sam Bennett még javában sprintel és még a célvonal előtt van. Michael Mørkøv már akkor nagyon jól tudta, hogy annyira tökéletes felvezetést csinált, hogy kizárólag csakis a csapattárs Sam Bennett győzhet.
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 12, 2021, 18:04:18
- Ma hivatalosan is bűnösnek találták a Sky/Ineos egykori csapatorvosát. Teljesítménynövelőket szerzett be versenyzőknek, mindezt úgy, hogy akkor a Sky-ban Brailsford volt a csapatvezető, tudnia kellett a dolgokról. Brailsford ugyanakkor azt mondta: csapatom teljesen tiszta volt (2011-től történtek ezek), nem is tudtam ezekről az eseményekről. Továbbá annyit mondott még, hogy az orvos valószínűleg önállóan rendelte be az anyagokat, nekik ehhez semmi közük. Brit parlamenti képviselők felszólították Brailsfordot, hogy mondjon le az Ineos vezetői posztjáról (másik "rendelőt", Suttont már korábban eltávolították, ő Sky alkalmazott volt, illetve brit kerékpáros szövetség vezetője), de az Ineos tagad mindent.

Mindenki megnyugodhat, Bradley Wiggins szerint nem bringásoké volt az anyag, amiket Freeman szerzett a Sky és a brit válogatott számára. Már kezdtem izgulni.  ;D

A versenyző, aki 29 éves koráig az alábbi eredményeket produkálta GT-ken:
Giro d'Italia: 2003 (nem fejezte be), 2005 (123. hely), 2009 (69. hely)
Tour de France: 2006 (121. hely), 2007 (nem fejezte be)

Majd mindezek után a semmiből jött be dobogoróa a TdF-en, utána pár évre rá megnyerte a versenyt. A versenyző, aki 29 éves koráig nem tudott még top10-be se kerülni releváns hegyekkel tarkított versenyeken (nem GT-ről beszélek, sima "prokonti" szintről, azaz második vonalról), szerencsére ő azt mondja, hogy nem az övék volt a cucc.  ;D ;D ;D Bírom Wiggót, nagy forma, jó dumája is van.

Nem tudom nézte-e ma valaki a közvetítést. Két érdekes sztorit osztottak meg ma a kommentátorok. Az egyik, hogy Ganna LEGO gyűjtő, de olyan szinten, hogy a rokonok is ezt veszik neki ünnepekre.
A másikat van der Poellal kapcsolatban osztották meg, miszerint napi 6 órát Fortnite-ozik és abban is nagyon ügyes. Vele kapcsolatban még azt is megemlítették, hogy szinte mindennap eszik vagy kínai kaját vagy sült krumplit( vagy mindkettőt). Még ha ezen is változtatna akkor mire lenne képes???

Párizst lezárják egy hónapra. Április 11-én Paris - Roubaix lesz, egyelőre kérdőjeles, hogy megtartják-e. További probléma a verseny szempontjából, hogy Roubaix környékén is lezárások lesznek, illetve ami szintén nem jó hír: a francia variánst nem mutatják ki a csapatok által használt PCR-tesztek. További hír, hogy Belgiumban növekednek az esetszámok (most jönnek a belga egynaposok). Remélem jobbra fordul a helyzet, elvileg Milano - Sanremo lesz holnap (az olasz helyzet fokozódása ellenére is), illetve a spanyoloknál is úgy néz ki, hogy megtartják a két többnapost (katalán és baszk), ott elvileg jobb állapotok vannak.



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: március 23., 08:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: március 23., 13:00CET

#1283 március 24, 2021, 15:25:40, Latzka
Hivatalos: Nem lesz Paris-Roubaix április 11-én! A halasztás biztos, az új (várhatóan októberi) időpontról később döntenek.

* Eurosport közvetítésben most az hangzott el, hogy mégse hivatalos a halasztás; próbálják még valahogy megoldani, hogy az eredeti időpontban legyen

Említés volt itt korábban a Deceuninck–Quick-Step zseniális felvezetéseiről. Ehhez szeretnék újabb példát "felhozni".
E hét közepén rendezték a Bruges–De Panne versenyt, amelyet a Deceuninck–Quick-Step ír sprintere, Sam Bennett nyert meg. Ezúttal a Deceuninck–Quick-Step legeslegújabb zseniális felvezetését láthatták a nézők.
Most nagyjából csakis annyi volt a különbség a mintegy két héttel ezelőttihez képest, hogy ezen a belga verseny végén, ha jól láttam, nem Florian Senechal, hanem Bert Van Lerberghe volt a Deceuninck–Quick-Step "vonat" harmadik embere. A másik kettő ezúttal is - természetesen - Michael Mørkøv és Sam Bennett voltak.
Az volt az idei Bruges–De Panne végén, hogy 600-650 méterrel a cél előtt a fentebb felsorolt három bringás volt elöl. Ekkor Bert Van Lerberghe még "húzott" egy-két erőteljeset az ellenfeleken és kiszállt. Jött Michael Mørkøv, aki ismét úgy "megszakította" az ellenfeleket, hogy aztán Sam Bennett feladata már megint csak annyi volt, hogy figyeljen arra, hogy ne bukja el az előnyt és nyerje meg a versenyt.
Annyira nagyon jó volt megint a Deceuninck-QuickStep felvezetése, hogy a győztes Sam Bennett után - és közvetlenül a holland Cees Bol mögött - még Michael Mørkøv is befért a Top 10-be.

Szerintem az utóbbi évben megemlékeztem arról, hogy mennyire visszaesett Elia Viviani teljesítménye azóta, amióta már nem a Deceuninck-QuickStep tagja és az olasz sprinter már nem kapja meg a dán Michael Mørkøv zseniális felvezetéseit. Nos, e tekintetben ez az idei Bruges–De Panne jó példa lehet, hiszen Elia Viviani sprinter létére csak a győztes Sam Bennett legfontosabb felvezetője, Michael Mørkøv után érkezett be a célba.

https://www.youtube.com/watch?v=LnAoOuAPA-s

Egyetértek @csabax , megint kiváló felvezetés volt, jól összefoglaltad. :ok:

Azért kellett most szerintem Van Lerberghe a hajrában, mert helyi (egész életében a környéket edzett, készült, ismert a terepet), illetve mert ha jól láttam, szembeszél volt. A belga jóval nagyobb alkat, mint Sénéchal, védeni kellett a többieket a rendkívül hosszú célegyenes nyitányában, mikor megkapják a szelet (ez szétkaphatja a vonatot). Amikor elemzést készítettem róluk régebben, olvasgattam, hogy Lefeverék nagyon sokat készülnek az ilyen hajrákra. Elemzések, feltérképeznek mindent, eszméletlen munkát ölnek bele. Akkor arra jutottam, hogy a sprintereken kívül (Viviani, Kittel, Cavendish stb.), még a pavés menők teljesítménye is visszaesett, miután eligazoltak.

Stijn Devolder, Niki Terpstra, Stijn Vandenbergh, Gert Steegmans és Sylvain Chavanel. Ők mind a QS csapatát erősítették, mind vagy pavékon, vagy sprintekben segítettek. Életük legnagyobb eredményeit a csapatnak köszönhetik és mind szintet akartak lépni. Devolder (Flandria győzelem), Terpstra (Flandia és Roubaix), Chavanel (Flandria ezüstérem), Vandenbergh (top4 rangos pavés versenyeken)), egész jó eredménysor, mind 26 éves koruk után kerültek Lefeverehez, egyszerű versenyzőként, nem voltak kiemelkedő tehetségek. Megkapták az esélyt, tökéletes stratégiával nyerhettek. Több pénzt vagy egyedüli vezér szerepét akarták, eligazoltak. Elvétve nyertek csak ezek után.

Viviani, Kittel és Cavendish kapcsán szintén az a közös, hogy mind több pénzt akartak. Cavendish mondjuk sírva hagyta ott a QS-t és azt mondta később, ingyen is visszatérne (vissza is tért). Annyira jó a csapategység, hogy mindenki csak kiemelkedően nyilatkozik róluk. Lehetne említeni a doppingot is, de az érdekes az, hogy tudomásom szerint, ez sosem merült fel a QS kapcsán. A Farkasfalka elméletben van ez erő, amit Brian Holm ragasztott rájuk és aki tevékenyen részt vett Lefevere mellett a stratégiák kidolgozásában, illetve az imidzs megteremtésében.

Az szerintem óriási szó, mikor Philippe Gilbert felhívja a QS-t, hogy nálatok akarok versenyezni, mert még nyerni akarok pár nagy versenyt. Ez egy tökéletesen működő rendszer, ha megnézzük, akkor szerintem a legfontosabb nem is a sztárok szerepe, mert jól látható, pótolható volt mindenki, hanem a segítőké. Rendkívüli érzékkel szerződtet olyan versenyzőket Lefevere, akiből tökéletes segítőt farag (ha addig nem volt az). Jelenleg Morkov, Keisse vagy Sénéchel, de régebben ott volt Sabatini, Richeze, Tosatto, Steegmans, Paolini, Zanini, Renshaw stb., ők a világ legjobbjai voltak. És nézzük meg, ezektől az emberektől csak legvégső esetben szabadul meg.

Harelbeke és a Quick Step
De Panne után ezt is behúzták. Asgreen 50 km-es szóló szökés, beérte őt az üldözőcsoport, de ott 2-3 QS versenyző volt, Asgreen onnan újból megszökött, Mathieu van der Poel nem reagált, nem hitte el, hogy kibírja a dán. Nem ismeri őt, mert Asgreen simán bírta a második szökését is. Ahogyan megrajzolják a mezőnyt ezeken a versenyeken, parádés. Flandrián kíváncsi vagyok, mi lesz, mert több kell a két szupersztártól, mint a nyers erő. Nem tudom, ki lesz a QS utolsó embere, de ez az Asgreen - Stybar - Alaphilippe - Lampaert - Sénéchal - Declercq sor is félelmetes. Mondjuk én elvinném Ballerinit a helyükben.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 26, 2021, 19:02:49
Harelbeke és a Quick Step
De Panne után ezt is behúzták. Asgreen 50 km-es szóló szökés, beérte őt az üldözőcsoport, de ott 2-3 QS versenyző volt, Asgreen onnan újból megszökött, Mathieu van der Poel nem reagált, nem hitte el, hogy kibírja a dán. Nem ismeri őt, mert Asgreen simán bírta a második szökését is. Ahogyan megrajzolják a mezőnyt ezeken a versenyeken, parádés. Flandrián kíváncsi vagyok, mi lesz, mert több kell a két szupersztártól, mint a nyers erő. Nem tudom, ki lesz a QS utolsó embere, de ez az Asgreen - Stybar - Alaphilippe - Lampaert - Sénéchal - Declercq sor is félelmetes. Mondjuk én elvinném Ballerinit a helyükben.
Nagyon úgy tűnik, hogy ők nem foglalkoznak olyasmivel, hogy a mostanság túlsztárolt Mathieu van der Poel és Wout Van Aert ott vannak a mezőnyben. Simán "tesznek rájuk" és lenyomják őket (is), mint a bélyeget.

Coppi e Bartali

Dina Márton óriásit küzdött a Coppi e Bartali körverseny 4. szakaszán és megtartotta a hegyi trikót, miután benne volt a nap szökèsében is. Óriási teljesítmény! A San Marino körüli etapot a sárga trikós Vingegaard (Jumbo) nyerte.
Fetter Erik 65. lett 6.56 hátránnyal, Dina pedig 128. lett 20 perc lemaradással.

Katalán kör

Valter Ati ismét szökésben volt és végül a 8. helyen zárta a szakaszt.

Szép volt magyarok! :great:

Idézetet írta: csabax Dátum március 26, 2021, 19:16:37
Nagyon úgy tűnik, hogy ők nem foglalkoznak olyasmivel, hogy a mostanság túlsztárolt Mathieu van der Poel és Wout Van Aert ott vannak a mezőnyben. Simán "tesznek rájuk" és lenyomják őket (is), mint a bélyeget.
Azt mondjuk tudni lehetett, hogy ez nem cyclocross, itt sok-sok támadás lesz, és akkor még a QS-en kívül ott lesz az AG2R is, akik ma a Harelbekén mutatták, alakul a forma. Avermaet és Naesen top6-ban végeztek, hozzájuk jön még a Flandriára Jungels is, ütős csapat lesz. Lesz itt azért izgalom.