Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


#1215 december 05, 2020, 22:20:03, Pozzato
Mark Cavendish visszatért a QS-be, én meg azt hittem, hogy visszavonul. Felsejlik egy Petacchi transzfer még 2013-ból. Az öreg akkor épp Cavendish felvezetője lett a QS-ben.  8)  Most Cavendish vezetheti fel a hajrákat Bennett számára.

Az Omega sor az akkori Tirrenóról legendás volt: Kwiatkowski, Tony Martin, Trentin, Renshaw, Petacchi és Cavendish. Volt valaha ennél erősebb vonat? Nem hiszem (esetleg a Cipollini előtti olasz válogatott). Akkora tempót mentek, hogy a kanyarban páran kidőltek, utána Kwiatkóék utolsó kilin szétszakították a maradék sort, öreg Sanyi párat belerúgott a pedálba, úgyis második lett. Cav meg sprintelt félgőzzel egy kicsit és simán nyert.  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=lKEkKqZWPiY


Jövőre megnéznék egy ilyen csapatot valamelyik versenyen: Declercq - Asgreen - Lampaert - Sénéchel - Morkov - Cavendish - Bennett. Mondjuk a Scheldeprijs-on.

Mekkora az esélye, hogy az egyik legnépszerűbb bringás elemző srác olvassa az org fórumát?  ;D
Nem sok, de jó, hogy tegnap ő is felrakta ezt a videót, amiről én is beszéltem. Kielemezte alaposan, jó videó, akit érdekel a téma, nézze meg.

https://www.youtube.com/watch?v=3C6u5_0M3mU

Érdekes lesz, hogy három problémákkal küzdő sprinterből, mit hoz majd ki a QS jövőre? Jakobsen súlyos sérülés után, Hodeg mentálisan nem túl jó (nem bírja a nagyobb versenyeket nyomását) és a kiégett Cavendish. Amúgy még van nekik egy Bennett is, ha nagyon nagy szükségük lenne a szakaszgyőzelmekre.  ;D

Mennyire vegyük komolyan a 2021-es tippjátékot?

Arra gondoltam, hogy megfelelő mennyiségű versenyzővel (és rendezővel) nem kéne lekorlátozni a lehetőségeket csak a "hagyományos" vagy inkább megszokott tippjátékra. Lehetne a procyclingstats, zweeler vagy a road.cc által szervezett játékok valameliykében SPF Ligát létrehozni és versenyezni (ingyen, adott esetben pénzes is lehet). Ezekben a ligákban általában csapatokat kell összeállítani az adott versenyre, aztán jöhet a többi fantasy ligából már ismert metódus (pontozás stb.).


u.i.:
Talán már beszéltem a fórumon a Zweelerről, azoknak is ajánlom, akik dartsra vagy más egyéb sportágban is indulnának fantasy ligákban. Ezek többségében azonban pénzes a részvétel, de eléggé sok pénzt lehet leakasztani. A mostani darts világbajnokságon 10 euró a beugró és 2500 eurót nyerhet az összesített győztes (top60-ban végzel, pénzednél vagy).

Szia Pozzato!
Te mennyire ismered ezt a zweeler-t? Én imádom ezeket a fantasy csapatos tippjátékokat, s itt ráadásul úgy látom elég széles körben lehet tippelni(darts, biatlon, kézilabda, síugrás, sok fociliga), már amennyit 5 perc tanulmányozás után észleltem. Szívesen rászánnék ezekre havi 100 eurot, na persze nem belga ligát játszanék, hanem inkább ismertebbeket. Ha jól látom nemcsak egész szezont felölelő játékban lehet részt venni, hanem 1-1 tetszetős fordulót is meg lehet próbálni pár euróért. Megköszönném ha írnál néhány tényt s esetleg tapasztalatot ezen oldallal kapcsolatban, akár privátban is.

Ezt az évet én kihagytam, pedig terveztem megint játszani. Régebben eléggé erős mezőny volt - elsősorban bringában vettem részt, de Dakar-rali se könnyebb -, temérdek sportággal. Tényleg van minden, nekem azért is tetszett anno, mert volt például cyclocross is, de MMA-tól kezdve, szinte bármire lehet nevezni. Heti tenisz versenyek, összetett versenyek, eléggé nagy díjazással. Téli sportoknál is külön-külön szegmensek vannak, nem kötelező minden versenyen indulni, de mondjuk úgy képzeljük el, hogy teszem azt van egy bringás szezon, amire van összetett verseny, illetve van mellé mondjuk Paris - Roubaix. Mind a kettőben pénzes a részvétel (vannak azért ingyenes versenyek is), de ha te úgy érzed, hogy nem tolod végig az egész szezont, akkor nem kötelező befizetni az összetettre. Én nem is ajánlom senkinek sem, mert itt nem viccelnek. Van olyan, mikor 50 verseny után 2,5 ponton belül van az első 4 helyezett.

Ugyanakkor, ha vannak jó megérzéseid, szeretsz csapatokat építeni, tényleg ismered azt a sportágat, akkor érdemes belevágni, mert mondjuk 2 eurós napi versenyből, okos csapatépítéssel, tudsz csinálni 30-50 eurót. Fordítottan is eléggé hasznos, ugyanis az egyéni sportágakban rengeteget tudsz fejlődni, megismerni a versenyzőket, ki mire tippelt utólag stb., szóval érdemes belevágni. Változó a részvétel, van, ahol 60-80 fő gyűlik össze, van, ahol 200, de előfordul 800 fős mezőny is. Viszont nem minden esetben igaz az, hogy az olcsóbb versenyek a jobbak. Egyfelől azért, mert például 1-2 euró versenyen sok lehet az induló, akik közül páran tényleg nem értenek hozzá, csak szerencsével érnek oda az elejébe. Másrészről az igazán nagy versenyeket is kerülni kell, mert kerékpárra utalva, egy Lombardián vagy Milano - Sanremón hiába 7 euró a részvétel, indul 700 fő és óriási lutri.


Idézetet írta: Pozzato Dátum november 30, 2020, 22:18:39
Kwiatkowski kapcsán Ineos eleve kiesik, Circus lett volna a befutó, de semmi megerősítés napok óta. A lengyel szempontjából a gond az, hogy lassan edzőtáborok, felkészülési időszak, neki meg a jövője bizonytalan. Ganna alig tud felépülni a koronavírusból, elvileg nála Circus, Qhubeka, Bahrain és EF kizárva. Szó esett róla, hogy hosszabbít, de Ineos részéről sincsen megerősítés.

Nem semmi, de úgy néz ki ezekben a covidos időkben bármi előfordulhat tényleg. Azt kizárom, hogy Gannára ilyen szezon után ne lenne igény, itt valószínűleg a covid miatt kivárnak illetve nem merik szerződtetni a csapatok azt gondolom.
Nyilván úgy vannak vele, ki tudja mikor jön ki a covidból és utána ki tudja milyen fizikai állapotban lesz, mikor terhelhető majd rendesen.
Senki nem akar egy versenyzőt aki drága pénzen jött és használhatatlan fél- vagy akár egész szezonban mert Ganna nem olcsó az biztos.
Én legalábbis más okát nem látom, hogy miért nincs még szerződése.

#1221 december 14, 2020, 22:55:07, Pozzato
Azóta így alakult a dolog:
Idézetet írta: Pozzato Dátum december 03, 2020, 19:26:34
:-X  :noway:
https://www.cyclingnews.com/news/michal-kwiatkowski-to-stay-with-ineos-grenadiers/

A nagyobb pénzért ment csak ez az erőlködés, nekem nagy csalódás Kwiatko. Régebben nagyon bírtam őt, óriási tehetségnek tartottam (és tartom most is), de ez a döntése már nem védhető. Ő lehetett volna az egyik olyan bringás, aki megnyeri az összes Monumentumot, de ennek annyi. A Wantyhoz ráadásul érkezett egy nagyobb szponzor is, vezér lehetett volna Kwiatkowski. Ganna szintén aláírt 3 évre az Ineoshoz, Geoghegan Hart is. Gyakorlatilag semmi sem változott a kerékpársportban, pedig lett volna rá esély az átigazolási időszakban.

Kwiatkowski következő három évben megint segítő lesz. Ineos bivalyerős, most nem azért, de ha megfelelő lesz a felkészülésük, akkor fogalmam sincs, ki veri meg ezt a sort:
Bernal, Carapaz, Thomas, Geoghegan Hart, Yates, Porte, Sivakov, Kwiatkowski, Dani Marrínez, Dennis, Castroviejo, De Plus, Amador, Moscon, Ganna, Narvaez, Pidcock, Rodriguez, Henao, Dunbar és Sosa. Ez a hegyekben jól menők listája... és síkra még ott van Rowe, van Baarle, Swift, Puccio és Golas. Mind a három GT-re nagyon erős csapatot tudnak összerakni, de megkockáztatom azt is, hogy az egyheteseken is végig dominálhatnak. Jumbo-Visma elverte őket a Vueltán (és a Touron), biztos nagyon motiváltak.
Idézetet írta: firgabácsi Dátum december 14, 2020, 22:27:49
Nem semmi, de úgy néz ki ezekben a covidos időkben bármi előfordulhat tényleg. Azt kizárom, hogy Gannára ilyen szezon után ne lenne igény, itt valószínűleg a covid miatt kivárnak illetve nem merik szerződtetni a csapatok azt gondolom.
Nyilván úgy vannak vele, ki tudja mikor jön ki a covidból és utána ki tudja milyen fizikai állapotban lesz, mikor terhelhető majd rendesen.
Senki nem akar egy versenyzőt aki drága pénzen jött és használhatatlan fél- vagy akár egész szezonban mert Ganna nem olcsó az biztos.
Én legalábbis más okát nem látom, hogy miért nincs még szerződése.

Akik még jók és ismertebbek (és formában is voltak az elmúlt években), azok közül csak Jan Polanc nem rendelkezik szerződéssel.

u.i.
Én meg voltam győzödve, hogy Kwiatko elmegy a Wantyhoz, elő volt készítve a terep neki, csalódás. Gannánál meg szerintem is az volt, amit írtál, kivártak vele, tesztelték, majd látták, tudja azt, amit eddig, jött is a szerződés.

Télen is kerékpároznak a szupersztárok, jöhet a történelmi csata?

Wout van Aert, Mathieu van der Poel és Tom Pidcock csaphat össze Belgiumban! Olvasd tovább


Mi lett a cyclocrossban az eredmény? Megszerettem volna nézni, de az eurosporton nem találtam :(

Idézetet írta: elektroD Dátum december 20, 2020, 21:56:50
Mi lett a cyclocrossban az eredmény? Megszerettem volna nézni, de az eurosporton nem találtam :(
https://cyclocross24.com/race/10499/

Valter Ati új évi facebook köszöntésénél egy komment; olyan jó ilyeneket olvasni :) (Atira és az édesapjára gondolt az író)

"Ahogy a két Valter egyszerre köszön ki az útszélén eszegető amatőr bringásnak Lepencénél, abból látszik, hogy nem csak dolgozni tanított meg :)
Hajrá mindkettőtöknek!"

Wilco Keldermant és még hat Bora versenyzőt ütöttek meg el edzés során.  :(

Kelderman agyrázkódást szenvedett, ahogyan Selig is. Schachmann, Schwartzmann, Burghardt és Palzer visszatérhettek a szállodába, Schillingerre további vizsgálatok várnak. Keldermannak nincs szerencséje, de Palzer váltása sem kezdődik jól bringára, pedig nagyon kíváncsi vagyok a világcsúcstartóra, hogy mit tud ebben a sportában.

Lehetett rá számítani, ma azonban hivatalossá vált: Thibaut Pinot idén tényleg kihagyja a Tourt, és visszatér a Giróra. A tavalyi olasz körön négy szakaszt és ponttrikót szerző Arnaud Demare pedig kapitány lehet a Tour de France-on.

Idézetet írta: Latzka Dátum január 19, 2021, 17:39:35
Lehetett rá számítani, ma azonban hivatalossá vált: Thibaut Pinot idén tényleg kihagyja a Tourt, és visszatér a Giróra. A tavalyi olasz körön négy szakaszt és ponttrikót szerző Arnaud Demare pedig kapitány lehet a Tour de France-on.
Érdekes, mondjuk nyilatkozatai alapján, tényleg jobban kedveli a Girót, logikus lépés. Ha Démare - Madouas - Gaudu trió megy a Tourra, akkor simán belelátom, hogy Valter Attila segítő lesz Pinot mellett a Girón. Esetleg, ha lesz ereje, akkor kaphat egy Vueltát az év végén (bár, van egy olyan érzésem, hogy Pinot megpróbálja a duplát). Reichenbach valószínűleg megy Pinot-val, Ladagnous és Molard dettó, kell még oda egy jó hegyimenő.

Kozben am twitteren lehoztak, hogy a 2021-es Giro Torinobol indul.. budapesti alomnak vege lett hamar.. ::)