Idézetet írta: MessiÁs Dátum január 20, 2023, 17:30:25Hallottal mar arrol hogy az etcsokihoz, kakaobabbol keszult etcsokihoz tejet adnak es tejcsokolade lesz belole?
Szamomra ehetetlenul keseru a 80-90%os etcsokolade. Semmi elvezeti erteke nincs.
Amugy hogy mit lehet csokoladenak nevezni azt gondolom az elelmiszerkonyv szabalyozza.
Képzeld, nem így készül a tej"csoki", tejet nem lát, max. tejport, tejsavót, egyebet. Ilyen tejárak mellett milyen ára lenne a tejből készültnek?
A tej"csoki" cukorból készül, ezzel kár vitatkozni, ez tény, le van írva. Aki nem akarja, nem látja, ennyi.
Amúgy ezt full nem értem, tényleg ezt hiszik emberek, hogy a tej"csoki" tejből készül?!?
Tudtam, hogy megosztó lesz, mert az emberek még a saját gyereküket is, akit elvileg szeretnek, szeretik cukorral tömni, hogy garantáltan betegek legyenek. Ez sajnálatos szerintem és fel kéne nőni végre, mert egyre több a beteg gyerek is!
Nem tudom, hány éves vagy, azt se mennyire vagy édesszájú, de az étcsokoládé fogyasztáshoz "meg kell érni", akár csak a minőségi borfogyasztáshoz is. Huszonaligpár' évesen én se szerettem, persze nem is voltak még ilyen jófajta étcsokik.
A magas kakaóvaj tartalmú étcsokik élvezeti értéke hihetetlen gazdag. Én nem a keserűt érzem egyik 85-100%-os étcsokiban se. Mindegyik más, nyilván nem mindegy, honnan származik a kakaó.
Számomra se a kávé, se az étcsoki, se a grapefruit nem keserű.
Ami keresű volt igazán, az a frissen préselt pomeló, másnap. Aznap még finom volt, másnapra ihatatlan keserű lett. Miért nem fogyott el, ha finom volt? Préselj ki egy nagyobb pomelót és megtudod.
Élelmiszerkönyvvel példálózni minimum felelőtlenség...
Elég a vajra gondolni, aki tudja érti. Hogy lehet csökkentett zsírtartalmú vajat kapni??? Az nem is vaj! Mivel megtévesztően rá van írva, hogy csökkentett zsírtartalmú, megveszik az emberek, mert olcsóbb és azt hiszik egészségesebb is...
Végezetül, ne vedd egy szavamat se kötekedésnek, nem annak szántam!