Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Mindeközben:


Jött, provokált, ment (vagy megy).

Én azt nem értem, hogy miért nem Panjabi MC zenél Tusványoson, mielőtt Orbán fellépne... Minden legendának van egy előzenekara, ráadásul félig földik lennének.


Idézetet írta: Pozzato Dátum július 20, 2023, 17:02:33Nem tudom meddig követted, volt utána egy olyan, hogy súlyosbították az esetet, súlyos testi sértés kísérletére, de azóta síri csend a sztoriban. Ádi ugye most házasodott meg Toszkánában, ott volt a jó öreg Fidesz-püspök, Balog Zoltán (egykori miniszter), ő adta össze az ifjú párt. Miközben Szalai ha úgy adódik, akkor benéz Novák Katalinhoz a Sándor-palotába. Változnak az idők.

'Leigazolták' Ádit, ez leheetett az eltussolás ára :laugh:

"Úgy tűnik, a visszavonulását júniusban bejelentő 86-szoros válogatott labdarúgó új szerepkörben folytatja – derül ki abból a videóból, amely Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Facebook-oldalán jelent meg hétfő reggel.

,,Az átigazolási időszakban mi is erősítettünk. Bejelentés hamarosan..." – tette közzé a Facebookon Schmidt Ádám. A videóban az államtitkár Szalai Ádám, valamint Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia igazgatója társaságában tűnt fel a Puskás Aréna lelátóján."

Mondjuk épp most volt belőle nagy botrány atlétikában, hogy Iszinbajeva is visszakerült a NOB-hoz, miközben Putyinék is támogatják (katonaságban valami nagy rangban van). A NOB olyan szervezet, mint a WHO, ha azt mondanák a WHO-nak, hogy lepra okés és kaptok érte 50 milliárd forintot, csak mondjátok ti is ezt, akkor ezt mondanák... NOB is pont ilyen, tele korrupt emberrel, akik nem voltak képesek feltárni az Iszinbajeva - Putyin kapcsolatot másfél év alatt...

Miközben full laikus embernek is leesett. Szóval azt, hogy Ádit "leigazolták", hát már meg se lepődök. Lehet épp Katinka után kellett valami új arc, ráadásul Ádi hiteles az ultrák előtt is, nem? Volt valami kép, amikor ott énekel köztük mióta visszavonult. Kíváncsi leszek az új beosztására.


Mindeközben Magyarország első embere:
"Balaton-átúszás csak itt van Magyarországon"

 :smitten:  :smitten:



A legélesebb kés a fiókban Kati.

Kávé mellé, hogy jól induljon a reggel.  :beerchug:


Nagyon érdekes lesz a Fidesz következő pár hónapja. Tekintsünk el a társadalmi elégedetlenkedéstől, inkább koncentráljunk arra, hogy mi folyik belül? Folyamatos csaták. Van, amikor csak a show miatt csinálják, kell egy kis csont a népnek, amivel játszhatnak, miközben valami nagyobb dolgot eltusolnak a háttérben. Aztán van a pozíciós játék, amolyan egók küzdelme, mint amit Lázár vs Rogán/Pintér/Orbán játszmában láthatunk.

Lázár korábban már bögyében volt a Fidesz elitnek, el is lett téve, majd Orbán kénytelen volt visszahozni. Az egyetlen olyan személy a kormányban, aki profin csinálja a dolgokat. Muszáj volt őt hozni, mert megszorítások és átszervezés kellett, más meg erre alkalmatlan. Aztán Lázár valószínűleg rájött arra is, hogy bajban a felső vezetés, ahogyan Matolcsy, úgy Lázár is bedobja ezért a különböző megosztó gondolatait.

Pesty Laci is mondott finomakat, márpedig, ha a holdudvar elégedetlen a vezetéssel, akkor előbb vagy utóbb, de komoly gondok lesznek. Nem Pesty volt az egyetlen, aki kritikával illette Orbánékat az elmúlt hónapokban. És érezhető egy szakadás a Fideszen belül. Vannak Orbán Viktor és a kegyeltjei: Rogán, Szijjártó, Pintér és még páran, illetve van a párt. Azt ugye megszokhattuk, Orbán brandet épít, ő nem fideszes, ő OV, Orbán Viktor.

Ha valami hülyeség van a Fidszesen belül (Szájer-ügy stb.), akkor függetleníti magát tőle, mintha nem is a párthoz tartozna. Míg az igazi "pártemberek", mint Kocsis meg a többiek, akiknek annyiban merül ki a víziója, hogy majd az országgyűlésben okoskodnak, meg intézik az ügyeiket, meg elviszik a balhék, ők most már kezdenek visszabeszélni. Egyre több fideszes polgármester elégedetlen, egyre több főispán, tudok olyanról, aki messze elhatárolódik a Fidesztől, csak utazgat mindenhova, valószínűleg sejti: nagy gond lesz, most kell még kiélni magunkat.

Miért lesz nehéz helyzetben Viktor?

Amikor valami gond volt - 2000-es évek közepe, mikor Gyurcsány megalázta őt a vitában -, akkor rendre támaszkodhatott Pintérre (nem véletlen iktatta be mindig elsőként), illetve az embereire, plusz Orbánnak is volt egy köre a párton belül. Ez most kezdett szűkülni, gyakorlatilag néhány embere maradt, míg Pintér most már érzi, hogy ez így nem okés. Az embereit Rogán Tóni elrakná (már ott is egy nagyon komoly konfliktus van), Orbán ráadásul Pintérrel akarja elvitetni az oktatás és az egészségügy balhéját (állítólag egy jó ideje ők sem egyeznek).

Azzal a Pintérrel, aki mindent tud a '90-es évekről...

Orbán pedig nem sakkmester. Mostanra elfogytak a barátok Európában, ezért jár folyamatosan az arabokhoz, meg a szovjet utódállamokba, mert a többi kifújt. Putyinnak van most más gondja is, Kína csak kiadja neki a parancsot, még Erdoganban bízik, de Erdogan kezében most adu van, ezzel pedig csatlakozni akar Európához, miközben épp onnan távolodik Orbán. Nehéz a helyzet, Orbán pedig egyre rosszabb állapotban, láthatóan romlik külsőleg, ezt pedig már nem először hallom vagy olvasom a Fidesz tagjaitól, mint amit Pesty Laci mondott:

"Pesty szerint ha a kijelentései változást indítanak el, és elindul egy tisztulás..."  Mindezt arra, hogy Lölőék lopják a pénzt.

Azt pedig a Fideszen belül látják, hogy senki sem érinthetetlen, hiszen Orbán bárkit elrak, ha úgy tartja kedve, ilyenkor pedig tudjuk mi szokott jönni, legalábbis a történelemben eléggé gyakran előfordult....

Fidesz = DK, Gyurcsány = Orbán

Erről többször írtam, nincs ebben semmi újdonság, mint ahogyan abban sincs, mi történt ma a Parlamentben. Rendkívüli ülést hívott össze az ellenzék a svédek NATO-csatlakozása és más egyéb témák miatt. Kik nem vettek rajta részt? A Fidesz. Ez azért annyira nem meglepő, de kik nem még? A DK. Gyurcsány, Vadai Ági és a többiek. Ők inkább a Balatonon nyaraltak, "nyári táboroztak" (és erről büszkén posztoltak is). Egy újabb véletlen egybeesés, mint akku-ügyben, valahogy az sem annyira fontos Gyurcsányéknak. A két jómadár nagyon fainul megegyezett a háttérben a 22-es választás előtt, leépítették azokat, akiknek lett volna esélye, aztán ők meg vígan élnek azóta, nép meg rohadjon meg.

Ugye régebben volt az, hogy amikor az MSZP volt hatalmon, akkor a Fidesz kasszába ment okosba annyi, hogy ne legyenek teljesen elégedetlenek, amikor először a Fidesz volt, akkor fordítva. Aztán 2010-ben Orbánék kezdetben elvontak mindent, majd pár éve kezdték csak a DK-nak visszacsurgatni a dolgokat. A többi párt rohadjon meg, de Orbán annak nem örülne, ha barátja, Gyurcsánynak nem lenne mit aprítani a tejbe. Az olyan pártoknak, amik meg igazán ellenzékek és kellemetlenek (Momentum és Kutyapárt), azokat meg ott szivatják, ahol tudják. Az emberek meg egymást szidják, ha mondjuk az egyik Gyurcsány, míg a másik Orbán szimpatizáns.

Imádom.

Úgy tűnik, hogy Szalai Ádám nem szopkodta eléggé sokat a Fideszt és Katikánál sem nyalt alaposan, mert tovább "fingatják".
Szalai Ádám nagyon a "begyében" lehet valakinek, mert még az a PR-akció sem segített rajta, hogy az egyik meccsen szurkolók közé ment hangoskodni.

Hiába tett panaszt Szalai Ádám, továbbra is súlyos testi sértéssel gyanúsítják
https://444.hu/2023/08/03/szalai-adam-panaszat-elutasitotta-az-ugyeszseg-a-buntetougyeben

Benne van, hogy patthelyzetbe teszik őt: A jól prosperáló cégéből kirakják (jó kis ipari vállalkozás, kell a NER-nek), beígértek egy kormányzati posztot, de majd pont arra fogják, hogy nem kapja meg, mivel az a bizonyos rendőrségi ügy... beígértek neki mindent, majd nem is két szék, hanem sok székből a padlóra zuhan. Valahonnan rémlik a sztori, ja, Wáberer. Így lehet kisemmizni pillanatok alatt valaki.

A magyar nép felemelkedik, bizony srácok, megdolgoztunk érte, ez nem csak Andi vagy Lölő hajója, hanem a miénk is. Mi adtuk rá össze a pénzt, ha úgy érzitek, üljetek fel rá, menjetek pár kört. Megérdemeljük, szép hajót vettünk. Nagy segítség ez a magyar családoknak!  :beerchug:


MIÉRT NEM LESZ VÁLTOZÁS?

Sokat gondolkodtam mostanság azon, hogy miért és hogyan válik közvetlen környezetünk azzá, ami és miért nem lesz például jelentős változás Magyarországon sohasem.
Eszembe jutott, hogy egy cimborámat a magyar egyetem elvégzése után master szakra felvették Bécsbe a 2000-es évek elején (akkor nem volt ilyen képzés itthon...).
Kérdezte is tőle anyukája, hogy ugye akkor ott kezdi majd  el az életet, ott kinn megy bele a munka világába..
Cimborám mondta, hogy dehogy. Jó lesz ez 20-50 év múlva olyan lesz, mint a NYugat!
Az anyuka mondta: Édes fiam, Mohács óta 5-10 évente mindig azt mondogatják, hogy 20-30 év műlva itt lesz a földi kánaán, csak ki kell bírni...aztán ez sosem valósul meg. Vajon miért?

Azt hiszem, hogy egyfajta megoldásra ráébredtem.
Most az a helyzet, hogy mind a kormány pártján, mind az ellenzék pártján olyan emberek vannak akik 3/2, 3/3-as ügynökök voltak, vagy legalábbis a Kommunista Ifjúság vagy a Munkásörség (mielőtt lebecsülnénk az ÁVH utódszerve) kötelékében voltak. Azaz egyívásúak.
Magyarországon az ügynöktörvényt úgy hozták meg, hogy senkire se lehessen rábizonyítani. Tudásom szerint 3 kritérium kell, hogy valakiről kimondják, hogy ügynök volt:
- aláírt szerződés
- bizonyíték, hogy pénzt kapott a munkájáért
- bizonyíték, hogy nem materiális javakat, hanem helyzeti előnyt kapott: pl kgst autó, útlevél hasonlók.

Tehát lehetetlen felfedni a múltat, pedig rendre felbukkannak kínos bizonyítékok. Itt van a Kossuth rádió csodálatos riporternője, aki minden péntek reggel OV-val interjúzik. Minden akta előkerült, még a tartótisztje is vallomást tett, erre a bíróság megállapította, hogy a dokumentumok hamisak és kártérítést kellett fizetni az ügynöknőnek.
Vagy ott van HOBO Blues Band - Békekoncertje, a BS-ben, minap hallgattam a két és fél órás felvételt. Ott a Földes László elmonja, hogy Deutsh Tomi a KISZ kultúrális vezetője, hogyan tett keresztbe a zenekarának rendszeresen.
Vagy ott van a tény: a FIDESZ kormány 2010 óta 29 alkalommal dobta vissza az ügynökakták nyilvánosságára vonatkozó  törvénymódosítási javaslatot.
Vagy ott van a magyar kettősállampolgárság ügye, amit a 64 vármegye mozgalom terjesztett be és a Fidesz lenyúlta magáénak állítva be azt. Tudták jól Orbánék, hogy nem veszthetnek rajta politikai értelemben:
- Ha nyer a népszavazás (nyert de érvénytelen volt...-azóta is arra hivatkoznak, hogy ez a bal oldal műve, pedig csupán nem mentek el rá elegen) - akkor máris lehet a választói joggal politikai pozíciót fogni.
- Ha nem nyer, akkor egy örökre emlegethető aduászt fognak, amivel évekre megvan a hivatkozási alap.
Ezt az ügyet is nyilvánvalóan csak egy fejlett ügynökrendszerrel lehetett végigcsinálni.

Világos minden - Magyarországot volt ügynökök, KISZ-esek , MUnkásőrök irányítják "demokratikusan"! Ők hozzák a törvényt, őket védi a bíróság. A rossz hír az, hogy ez sosem fog megváltozni!
És miért nem? Azért mert generációkon át ez az összezárás újratermelődik. Nyilván öröklődik, illetve ha egy család, vagy személy bekerül a körbe (akár egy egyszerű érdek menti üzleti kapcsolat miatt, vagy egy barátság/házasság mentén), akkor azt beszippantja a közeg és a megkapott lehetőségek elkötelezik.

Magam egyszer kerültem életem során közel a körhöz. Még huszonévesen egy nem túl szép leány kereste a társaságom zavarba ejtően, valahogy tapadt, nem tudtam ki ő. Aztán egyszercsak egy idős hölgy felhívott, hogya lány szeretné, hogy randizni hívjam, és jól gondoljam át a lehetőséget, mert ugye tudom ki a lány....-Mondom fogalmam nincs, különben is van csajom meg minden, együtt is éltem valakivel (régőta exem..). S akkor mondta az idős hölgy, hogy a lány az egyik MSZP-s országgyűlési képviselő lánya...lehidaltam, de kinevettem s nem lett ebből semmi sem.

De vissza a lényeghez:
A környező országokban vér folyt!!! A horvátok, szlovének, bosnyákok, románok a vérüket adták a szabadságukért. Ott valamilyen megtisztulás, háború, vérengzés, felelősségre vonás volt! Nálunk semmi. Az egy ívású ügynökök megalakították pártjaikat és kezükbe vették a hatalmat, s megy a színjáték, miközben a nép lesüllyed, lebutul, addig a vezető réteg sosem látott módon gazdagodik meg, és újratermeli magát.

EZ INNEN ESÉLYTELEN! 46 évesen azt kell mondjam, hogy nem lesz jobb, igazságosabb stb.. 30 év múlva sem!!! Az ügynökökből álló belterjes maffiaként működő állam azt csinál az országában élő emberekkel, amit csak akar, és akkor amikor csak akarja - nagyon jó példa erre a Covid, a propaganda gépezet napi működése, az állandó veszélyhelyzeti kormányzás (már 8 éve az van - a legkisebb gyerekem csak veszélyhelyzetben élt eddig...).


Így igaz, @Sound.
Nekem már régóta az a véleményem, hogy az elkövetkezendő 100-120-150 évben Magyarországon semmi jobb dolog nem fog történni az átlagemberek életszínvonalának javulása érdekében. Talán az ükunokáink már fognak érezni némi változást a jobb életszínvonalba. De ők is csak talán.

Sok dologgal egyetértek @Sound és akad néhány, amiket kiegészítenék, ha nem gond.

A környező országokban sem úgy alakult minden, ahogyan azt tervezték. Az egykori Jugoszlávia területén például olyan országok vannak, ahol a régiből még megmaradt minden, gondolok itt például Szerbiába, de azért Horvátország kapcsán is emlékezhetünk rá, hogy ott is több elnök puszipajtás volt Viktorral, ráadásul eléggé "furcsán" vezették az országot. Szlovéniában pont az elmúlt években sikerült elpaterolni a szélsőjobbos vezetést, sokáig ugyanis rendre visszaszivárogtak a hatalomba. Janez Jansa példül legjobb barátja volt Orbánnak, közösen tervezték, hogyan semmizik ki a népet. Aztán ott viszont volt igény arra, hogy legyen egy demokratikus és fejlődő ország.

Magyarországon erre tulajdonképpen sosem volt igény. Egyrészről amiatt, amiket írtál, másrészről a korábbi történelmi múlt (imádjuk, ha elnyomnak, kevés nép emlékezik vissza mosollyal az elnyomásra, de nem hiába Vidám barakk a neve a Kádár-korszaknak, sőt, mostanában még a saját nagyszüleim is, akik rendre harcoltak az elnyomás ellen, még ők is azt mondják, hogy a Rákosi-korszak is jobb volt ennél, pedig hát az sem volt egy leányálom, pont úgy, ahogy ez sem).

A '90-es években lehetőség lett volna a változásra, csak míg mondjuk Észtországban nyitottak a demokrácia felé és nyugati államokkal szövetkeztek, előtérbe helyezték az oktatást, addig náluk kikkel is szövetkeztünk a háttérben? Az orosz és szerb maffiával, hogy olajozásból meggazdagodjon az ország egy jelentős része. Ahogyan több könyv és cikk leírta, és akkori rendőrök vallomásba adták, később ezekből lettek a mai milliárdosok, országgyűlési képviselők, befolyásos emberek. Ha megnézzük, akkor valamilyen módon a mai magyar tehetős és befolyásos emberek 90-95%-nak köze volt hozzá. Nem véletlen az sem, hogy Pintér Sándor már rég nyugdíjas lehetne, de nem hagyják.

Ha egyetlen embert kéne vallomásra bírni, tuti ő lenne az, akit választanék. Ő ugyanis mindent tud. És Pintér, illetve a Fidesz-MSZP koalíció (szándékosan nem KDNP-t írtam), vevő is volt erre, pontosan tudták, hogy milyen a magyar ember. Ezt használják ki. A lehetőségünk megvolt, de mivel a '90-es években megint / vagy még mindig olyan garnitúra volt hatalmon, ezért elszállt a lehetőség. És ne tévesszen meg senkit, pontosan ez történne, ha Orbán eltűnne. Kis idő elteltével valaki hozzá nagyon hasonló kerülne hatalomra, mert pontosan ez az, ami a legfontosabb: amilyen a nép, olyan a vezető. Nálunk pedig ilyen a nép, mint Orbán Viktor, megoldjuk okosba... csak úgy cigányosan tesókáim.

...és mi lehet a porszem kisember válasza erre, ha ráébred arra, hogy nem lesz jobb?

1. Ha a környezeteden nem tudsz változtatni, és valamit elértél ebben a közegben, akkor elkezdesz te magad változni, mert más választásod nincs. Lemondasz az álmaidról, és megpróbálsz nem foglalkozni azzal, hogy egy maffia hatalom kirabolja a társadalmat. Kussolsz és a lehetőségeidet megpróbálod kimaxolni - az életben maradáshoz szövetkezel, hasonló emberekkel, mint te vagy, és megpróbáltok közös értékeket teremteni. Magyarán a befolyásolási körödbe tartozó dolgokra koncentrálsz és lekötöd rá az összes energiádat.

2. Eladsz mindent ami ideköt és elmész. Kezded elölről máshol, más nyelven a nulláról.

Van még egy harmadik lehetőség, ahogyan a '60 és '70-es években, úgy most is kezdett megnövekedni sajnálatos módon az öngyilkosságok száma. Ez borítékolható volt, pont erről beszélgettünk néhány haverral, hogy azok a családok, ahol nagy lesz az eladósodás (CSOK stb.), majd valamilyen okból elvesztik a munkát, bedől mindenük, ott sajnos lehetnek ilyenek.
És vannak is, ráadásul sok család hiába él 70 milliós házba, gyakorlatilag hónapról hónapra él, ki van minden számolva, némi ráhagyással, de abból se húznák ki tovább, mint pár hónap.



A külföld... Én is nagyon propagáltam ezt, sőt, egyetlen normális megoldásnak láttam, amíg nem kezdtem jobban megnézni a helyzetet. Azért ugyanis felesleges kimenni, hogy egy nagyon hasonló országba kerülj, ahol viszont te is kisebbségnek számítasz, kvázi bevándorlónak.

Igen, Németországban jobb, Finnországban is, meg még lehetne sorolni, de meddig? Mármint, olyan ütemben kezdett terjedni a szélsőjobb szinte mindenhol, ami óhatatlan előszele egy harmadik világháborúnak. Pontosan ugyanúgy zajlik minden, mint az 1930-as években. Most a témában már eléggé sok könyvet olvastam, folyamatosan tájékozódok, mert abból, hogy tanultam róla gimnáziumban, versenyre jártam a témában, semmit se jelent.

És azt látom, hogy a történelem ismétli önmagát. Finnországban, Svédországban, de lassan Ausztriában is hatalomra juthat a szélsőjobb, Spanyolországban elvileg kormányt alakíthatnának, de elvileg új választás lesz... Olaszországban Meloniék révén szélsőjobb van, Franciaország és Hollandia is felkészülhet hamarosan. Ezek az országok még csak annyit látnak ebből, hogy meg kell védeni a nemzetiségünket, pontosan így kezdték Orbánék is. Ezzel a dumával iszonyatosan sok embert meg lehet vezetni...