Augusztus 08, 2020, 19:17:56 pm CEST

Szerző Téma: Kerékpár  (Megtekintve 65293 alkalommal)

RedMunchen és 2 vendég van a témában

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #165 Dátum: Július 26, 2013, 14:06:30 pm CEST »
Eléggé érdekes ez a dopping kérdés...
Hirtelen mindenki mintája előkerül mindenki bevallja, hogy doppingolt közbe meg Froome jobb időt megy mint Lance..
Úgy érzem valami készülőben van a kerékpársportban mert hirtelen ennyi lebukás nem véletlen.Plusz az sem, hogy visszamenőlegesen ellenőrzik a mintákat.(érdekes más sportban nincs ilyen..)

Nem elérhető Cipolla

Re:Kerékpár
« Válasz #166 Dátum: Július 26, 2013, 14:59:42 pm CEST »
http://nol.hu/sport/ahol_az_elsport_kezdodik__ott_veget_er_az_egeszseg?ref=sso
Nem lesz itt sohase változás, csak már olyan szerek vannak amiket nem tudnak kimutatni. Ez a nagy büdös valóság sajnos :noway:

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Cesc18

Re:Kerékpár
« Válasz #167 Dátum: Július 27, 2013, 08:53:39 am CEST »
Clásica de San SebastiánIdőpont: 2013. július. 27
Helyszín: Spanyolország
Címvédő: Luis León Sánchez

Tipp: Greg van Avermaet 16.00 vagy Valverde nyer 5.00...mindketten kiváló formában vannak, utóbbi nyerte is már meg ezt a klasszikust, bennük látok fantáziát.

Nem elérhető Cipolla

Re:Kerékpár
« Válasz #168 Dátum: Július 27, 2013, 20:53:41 pm CEST »
Csak én gondoltam, hogy Nibali jó lesz a lengyel körön? Oké, hogy felkészülési verseny de a Giro előtt ott is faszán ment. Olyan gyenge, mint a közvetítés :noway:

Dopping: Kíváncsi vagyok erre mit mondtok. Hazugságvizsgálóval kéne doppingot ellenőrizni ;D Olcsóbb és 99%-os a megbízhatósága! Itt tolhatsz bármit úgyis lebuksz :)

Nem elérhető Cesc18

Re:Kerékpár
« Válasz #169 Dátum: Július 28, 2013, 08:21:53 am CEST »
Csak én gondoltam, hogy Nibali jó lesz a lengyel körön? Oké, hogy felkészülési verseny de a Giro előtt ott is faszán ment. Olyan gyenge, mint a közvetítés :noway:

A Giro volt a főversenye ebben a szezonban, ott volt csúcsformában. Utána jött a megérdemelt pihenő, és innentől a VB-re koncentrál ami azért jóval odébb lesz még...addigra kell újra felépítenie magát. Bár ez a 10 perces hátrány meglep, de azt se vártam tőle, hogy megnyerje.

Amúgy kegyetlen mezőny gyűlt össze, a szakaszok is elég jónak ígérkeznek.

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #170 Dátum: Július 30, 2013, 19:10:47 pm CEST »
Rátérve egy kicsit erre az elmúlt hetek "doppingáradatára".
Úgy érzem itt nem a "változást" készítik elő hanem valami mást.Talán a kerékpársport ellehetetlenítését vagy a franciák felemelkedését vagy tudja a fene mit de itt valami készül.
Kizárt dolognak tartom, hogy mindenkinek egyszerre jusson eszébe, hogy egy 15 ÉVVEL EZELŐTTI VERSENYRŐL bevallja, hogy doppingolt a másik pedig, hogy épp azt a versenyt kezdték el vizsgálni és az akkori mintákat nézzék.Miért nem a 1999-es versenyt nézték vagy a 2002-et?
A válasz szerintem: a franciák így próbálnak visszavágni az akkori dolgokért és a sok éves sikertelenségükért.
Mi történt 98-ban? Miért ilyen fontos számukra az a dátum?
90 éves volt a tour és az  előző évben Laurent Brochard megnyerte a világbajnokságot így világbajnoki trikóban indult a touron.Csapattársa a legendás hegyimenő Richard Virenque második lett előző évben a touron így joggal reménykedhettek egy jó teljesítményben a franciák.Ezenkívül a csapatban volt még Moreau is aki például 6. volt abban az évben a paris-nizzán és jó formában volt.Miért fontosak ők? Mert ők alkották a Festina csapat magját akiket a 8.szakaszon doppingolás miatt kizártak a versenyből.A franciákat és a csapatot is meghurcolták.A csapat egyik embere Willy Voetet a határon tartóztatták le amint 3 heti doppingadagot hozott a csapat számára. Mai napig ha kerékpársportban szóba kerül a dopping és a szégyen akkor a Festinások jutnak először az emberek eszébe.
Úgy gondolom a fenti események miatt jutottunk el ide.Pont a 100. tour előtt derül ki Lance doppingolása...Előtte miért nem lehetett? miért most? Franciák már az elejétől kezdve gyűlölték őt és végre így elégtételt tudtak venni rajta.2000es évek számukra a pokol évei voltak.Nem voltak hozzászokva az ilyesfajta sikertelenséghez.Ami pláne baszta a csőrüket az pedig, hogy épp egy amerikai veri meg őket HÉTSZER egymás után az ő országukban.
Miért érdekes még ez az egész ügy és 98?
A top 10 a következő képpen festett abban az évben:

1. Marco Pantani (Olasz) - Mercatone Uno  = DOPPINGOLT
2. Jan Ullrich (Német) - Telekom  = DOPPINGOLT
3. Bobby Julich (Usa) - Cofidis(FRANCIA CSAPAT)  = DOPPINGOLT
4. Christophe Rinero (FRANCIA) - Cofidis (FRANCIA CSAPAT) = NINCS A DOPPING LISTÁN !
5. Michael Boogerd (Holland) -Rabobank = DOPPINGOLT (Korábban ismerte be)
6. Jean-Cyril Robin (FRANCIA) - US Postal = NINCS A DOPPING LISTÁN !
7. Roland Meier (Svájci) -Cofidis = DOPPINGOLT
8. Danielle Nardello (Olasz) - Mapei = NINCS A DOPPING LISTÁN
9. Giuseppe di Grande (Olasz) - Mapei = NINCS A DOPPING LISTÁN
10. Axel Merckx (Belga) - Polti  = DOPPINGOLT

Szóval ha a doppingosokat eltiltják a következő lenne a tour dobogója:
1. Christophe Rinero ( FRANCIA)
2. Jean-Cyril Robin (FRANCIA)
3. Danielle Nardello (Olasz)

Érdekes ugye?? Az meg pláne érdekes dolog, hogy épp a két francia nem bukott le....
Rinero sosem volt az a top versenyző.Nem ment rosszul hegyre de ez volt élete legjobb eredménye.Közelébe nem ért ennek.
Robin egy fokkal jobb versenyző volt ő kedvelte a dombosabb versenyeket is illetve jól ment az egyheteseken is.(Vb-n 3. volt illetve Dauphinén 3.).
De ez az eredmény akkor is kicsit érdekes tőlük...Sőt..

Ez egy jó elégtétel lenne a franciák számára a 98-as megaláztatások miatt illetve az akkori szerencsétlenkedéseik miatt.
Mondom ennyi minta "megtalálása" és vizsgálata illetve ennyi doppingolás bevallása egyszerre nem lehet véletlen és másoknak nem is nagyon állna érdekében az egész.Az egésszel a franciák járhatnak a legjobban.
Még akkor is ha nem hirdetnek új győztest akkor is elmondhatják: Ő versenyzőik a top10-ből nem doppingoltak.

Ami még furcsa az egészben: Julich és Rinero csapattársak voltak és csak Julich doppingolt? Robin pedig a Lance csapattársa volt 98-ban aki beismerte, hogy doppingolt...Vicces.

Másik ami érdekes dolog hova tűnnek a spanyol tehetséges bringások????? Hol van az utánpótlás?
Spanyolok: Landa, Herrada és kb ennyi a névsor(najó még lehetne egy két nevet emlegetni de még Landáék se Contador-Valverde szint sőt......)
Nieve sem egy GT stílusú versenyző ahogy Antón sem.
Eléggé nagy bajban vannak a spanyolok plusz ugye a klubcsapataik is kezdenek eltűnni.

« Utoljára szerkesztve: Július 30, 2013, 19:15:18 pm CEST írta Pozzato »

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #171 Dátum: Augusztus 05, 2013, 09:30:31 am CEST »
Uran és Renshaw is az Omegában folytatják

Az olasz Alessandro Petacchi leigazolása után újabb nagy nevekkel erősíti keretét az Omega csapata. Az ausztrál Mark Renshaw korábban már a HTC-nél is Mark Cavendish legfontosabb felvezető embere volt a sprinteknél és ugyanerre a szerepre érkezik most vissza régi barátja mellé a Belkin csapattól. Rigoberto Uran szerződtetése is nagy hír, a kolumbiai a csapat kapitánya lehet a háromhetes körversenyeken, mely eddig nem igazán volt betöltött poszt az Omegánál. Uran 2015 végéig írt alá és a jövő évi Tour-on, az idén berobbant Kwiatkovskival erős párost alkothatnak a hegyekben. Nem mellesleg Uran eligazolásával a Sky csapatában megszűnik a Henao-Uran kolumbiai páros egysége is.
Forrás: Velo.hu


Azt gondolom az Omega jövőre még erősebb lesz.Kwiatkowski-Urán duó mind a tavaszi egynaposokon mind a grand tourokon komoly tényező lehet.Én személy szerint örülök, hogy a kolumbiai a belgákhoz jön és gyengült a Sky kerete ezzel plusz a kedvenc csapatom erősödött.Astana is elkezdte az igazolásokat

Az átigazolási híreket figyelve feltűnik néhány nagy név is, mint például Nairo Quintanaé, akit az Astana szemelt ki magának. Nagyon erősnek ígérkezik a kazah csapat 2014-es kerete, hiszen csütörtökön bejelentették Franco Pellizotti és Lieuwe Westra leigazolását is. A Quintanaért folyó harc egyébként érdekesen is alakulhat, mert a Movistar jövőre luxemburgi bejegyzésű szeretne lenni, ehhez azonban újra kell kötni az összes szerződésüket. Ha Vinokurov és az Astana gyorsabb lesz Eusebio Unzue-nél, a Movistar pórul járhat, hiszen egy egészen nagy tehetséget veszíthet el hajszál híján. Az Astana egyébként még kiszemelte magának Mikel Landát és Mike Nievét is az Euskaltelből, illetve szem előtt tartják Ivan Basso leigazolását is. A Cannondale akár el is engedheti az olaszt, hiszen a csapat mindenhogyan Peter Sagant szeretné első számú emberévé tenni, ehhez már segítőket is nézett magának.
Forrás: http://pedalkiraly.blog.nepsport.hu/

Sportfogadas.org

Exkluzív ajánlat!
« Válasz #171 Dátum: Augusztus 05, 2013, 09:30:31 am CEST »
5000 forint értékű ingyenes fogadás

Regisztrálj általunk az Unibethez és a regisztrációs bónuszod mellett egy 5.000 Forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz.

Kérdésed van ezzel kapcsolatban? Segítünk.


Nem elérhető yossarian

Re:Kerékpár
« Válasz #172 Dátum: Augusztus 05, 2013, 11:07:27 am CEST »
Astana is elkezdte az igazolásokat

Az átigazolási híreket figyelve feltűnik néhány nagy név is, mint például Nairo Quintanaé, akit az Astana szemelt ki magának.

Nem igazán értem, hogy Nibali mellé mi szükség lenne Quintanára. Jó helye van a Movistarban a kolumbiainak.

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #173 Dátum: Augusztus 05, 2013, 11:39:57 am CEST »
Nem igazán értem, hogy Nibali mellé mi szükség lenne Quintanára. Jó helye van a Movistarban a kolumbiainak.
Ahogy te úgy én sem értem mi szükségük rá de gondolom a kolumbiait nem sok csapat utasítaná vissza.
Nibali megy a tourra így úgy vélem lehet a másik két körverseny miatt hoznák a kolumbiait.Ha létrejön ez a szerződés komolyan kell majd velük számolni.

Cannondaleről volt szó, hogy Saganra építenek innentől és a csapatot szóba is hozták Oscar Gattoval és Marco Marcatoval.
További pletykák még:
-Flecha: Vacansoleil-es versenyző után a Movistar érdeklődik
-Lobato: Az euskatel touron villogó spanyolja után a Cofidis érdeklődik
-Felline: Az androni emberért a Trek jelentkezett be
-Chavanel: Az omega versenyzőért a Movistar jelentkezett be
-Rui Costa: A touron két szakaszt nyerő movistar versenyzőjéért a BMC érdeklődik
-Anton: Az anyagi és szponzori gondokkal küzdő spanyol csapat az euskaltel versenyzőjéért a lampre érdeklődik.
-L.L. Sánchez: Belkin versenyzőjéért az Orica jelentkezett be
-Slagter: Szintén Belkines versenyzőért Garmin érdeklődik
-Pineau: Omega biciklisiért a Movistar jelentkezett be


Hosszabbítások:
-Movistar: Inxtausti
-Garmin: K.Fernandez,Hesjedal,Kreder
-Astana: Caruso,Tiralongo,Aru,Nibali,Agnoli,Vanotti,Bozic,Gavazzi,Muravyev
-Sky: Froome,Porte,Henao,D.Lopez,Puccio
-Omega: Kwiatkowski
-Cannondale: Viviani,
-Katusha: Paolini,Vicioso,D.Moreno,J.Rodriguez,Florencio,Kristoff
-Lotto: Greipel,Sieberg,Roelandts,Bak,De Haes,Henderson,Hansen,De Clercq
-Lampre: Ulissi,
-Bmc: Ballan,Gilbert,
-Orica: Albasini,Meyer
-MTN: Ciolek
-Trek: Cancellara,Schleck testvérek,Devolder,Zubeldia,Irizar,Nizzolo,Kiserlovski,Jungels,
-Belkin: Ten Dam

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #174 Dátum: Augusztus 07, 2013, 11:10:45 am CEST »
Befejeződött a Quintana féle átigazolási huzavona és San Sebastian-i egynapos győztese Tony Gallopin sorsa is eldőlt

Kezdjük a kolumbiai versenyzővel.Sok pletyka volt vele kapcsolatban és leginkább az Astanát írták mindenhol mint végső győztes csapatot aki leigazolhatja Quintanát ha a tour 2. helyezettje nem hosszabbít a Movistarral. Azonban végül Nairo Quintana aláírta új szerződését a spanyol csapattal így jövőre is a Movistart erősíti.
Úgy gondolom a legjobb döntést hozta mert itt szép lassan első számú emberré nőheti ki magát és folyamatosan fejlődhet.
A cím második felében szereplő francia Tony Gallopin azonban csapatot váltott.A San Sebastian-i egynaposon egy szökés után nagy sikert aratott versenyzőt pár csapat megkereste és végül úgy gondolta nem marad jövőre az újjáépülő Trekben hanem elfogadja a Lotto ajánlatát így Greipel csapattársa lesz a belga csapatnál.
Pár pletyka még a végére:
Nizzoloért és Scarponiért bejelentkezett a Cannondale(Sagan) csapata.
Sacha Modolót a Lampre vinné míg Wout Poelst az Argos szerződtetné.

Nem elérhető hurkabalint

Re:Kerékpár
« Válasz #175 Dátum: Augusztus 20, 2013, 12:07:10 pm CEST »

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #176 Dátum: Augusztus 20, 2013, 17:26:39 pm CEST »
Megszűnik az Euskaltel csapata!

Nem találtak szponzort a baszkok pedig az elmúlt napokban úgy tűnt Oleg Tinkové lesz a csapat aki kivált Saxo–Tinkoffból és új csapatot keresett jövőre.Azonban a megegyezés nem született meg a baszkok pedig nem találtak szponzort a jövő évre így megszűnik a csapatuk az év végével.
Olyan versenyzők vállnak így szabadon igazolhatóvá mint: Samuel Sánchez,Igor Anton,Mikel Nieve,Ion Izaguirre,Gorka Verdugo,Juan Lobato(aki jól szerepelt a tour sík szakaszain),Mikel Landa(a nagy spanyol tehetség).


Pár infó az Euskaltelről:
-19 alapították a klubot és 18 éven keresztül csak baszk versenyzők szerepeltek náluk.
-Olyan versenyzők szerepeltek a csapatban mint: Iban Mayo,Roberto Laiseka,David Etxebarria,Aitor Gonzalez,Inigo Landaluze,Haimer Zubeldia,Samuel Sánchez,Igor Anton,Mikel Nieve,Igor Gonzalez Galdeano,Unai Etxebarria,Jonathan Castroviejo,Koldo Fernandez,Amets Txurruka.
-Legnagyobb sikereik:
Tour de France 3.hely (Samuel Sánchez): 2010
Vuelta Espana 2.hely (Samuel Sánchez): 2009     3.hely (Samuel Sánchez): 2007
Olimpia Bajnoki cím mezőnyversenyben (Samuel Sánchez): 2008
Baszk körverseny 1.hely (Samuel Sánchez): 2012
Dauphiné Liberé 1.hely (Iban Mayo és Inigo Landaluze): 2004 és 2005
Tour de Suisse 1.hely (Aitor Gonzalez): 2005
Züri Metzgete 1.hely (Samuel Sánchez): 2006
Tour de france szakaszgyőzelmeik száma: 3
Vuelta a Espana szakaszgyőzelmeik száma: 10
Giro di Italia szakaszgyőzelmeik száma: 3


A végén egy videó az egyik leghíresebb szakaszgyőzelmük után melyet Iban Mayo ért el az Alpe d'Huez-i hegyi befutós szakaszon:
Tour de France 2003 Stage 8 Sallanches - Alpe d'Huez

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető slices

Re:Kerékpár
« Válasz #177 Dátum: Augusztus 20, 2013, 17:33:13 pm CEST »
Sajnálom, hogy megszűnnek.  :noway:
Az egyik legszimpibb csapat volt mindég. :ok:

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #178 Dátum: Augusztus 22, 2013, 19:02:13 pm CEST »
Megerősödik az IAM CYCLING!

Az idei évben kontinentális besorolású svájci csapat az IAM a jövő évre alaposan megerősítette a keretét.Az érkezők minősége nem tűnik rossznak.Sőt!
Sylvian Chavanel: A legnagyobb név az érkezők ből.Omegától érkezik a svájciakhoz a francia sztár.Jól szerepel időfutamokon,pavékon és a szökéseknél.Jól bírja a dombosabb szakaszokat és a sprinteknél is számolni kell vele.
Mathias Frank: Bmc-től érkezik a svájci tehetség.Svájci körön 5. lett idén míg a kaliforniai körön 4. lett.Jól szerepelhet jövőre az egyheteseken.
Jerome Pineau: Omegától érkezik ő is ahogy Chavanel is.Nem mai gyerek már de egy két szökésnél még lehet rá számítani.
Roger Kluge: Rá leginkább az egynaposokon kell majd számítani illetve segítőként.


Olyan nevek maradtak a csapatnál a jövő évi szezonra mint: Heinrich Haussler,Marcell Wyss,Johan Tschopp,Martin Elmiger,Marco Bandiera,Matthias Brändle,Thomas Löfkvist,Gustav Larsson.
Jó kis csapat lesz jövőre az IAM az már biztos és érdemes lesz rájuk majd figyelni főleg a tavaszi klasszikuson és pár egyhetes versenyen.

Nem elérhető Milan

Re:Kerékpár
« Válasz #179 Dátum: Augusztus 23, 2013, 20:00:25 pm CEST »
Bemutatjuk Pozzato első főoldali előzetesét:

Német egynaposról avagy a Vattenfall Cyclassicról beharangozó

Megérdemel egy olvasást, s egy tapsot!  :beerchug:

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #179 Dátum: Augusztus 23, 2013, 20:00:25 pm CEST »