Ahogy egyre több Fin-Tech cég jön létre és évente valamilyen új lehetőség kerül a piacra, amely banki alternatívaként szolgál, úgy nekünk is tartani kell a lépést a legjobb és legfrissebb lehetőségekkel. Úgy gondoltuk elemezzük számotokra a Revolutot, röviden bemutatva használatát, csomagjait és a legérdekesebb ajánlatait, valamint kitérünk arra is, hogy mire érdemes használni.

Kezdjük a legelején. Mi is a Revolut? A Revolut egy brit neobank és pénzügyi technológiai vállalat, amely banki szolgáltatásokat kínál. A Revolut Bank UAB az Európai Unión belül a Lietuvos Bankas, azaz a Litván Köztársaság központi bank engedélyével és szabályozásával rendelkezik. A londoni székhelyű vállalatot 2015-ben alapította Nikolay Storonsky és Vlad Yatsenko. Valutaváltást, betéti kártyákat, virtuális kártyákat, kamatozó trezorokat, tőzsdei kereskedést, kriptokártyákat, árutőzsdét és egyéb szolgáltatásokat tartalmazó számlákat kínál. 

A Revolut lehetővé teszi egy online számla létrehozását és feltöltését. Erről a számláról külföldön és belföldön fizetéseket és online vásárlásokat intézhetsz. A digitális számládhoz egy egyszerűen használható mobilalkalmazáson keresztül férhetsz hozzá.

Az alkalmazáson keresztül minden típusú tranzakciót elvégezhetsz, az átutalásoktól a kifizetésekig, ugyanakkor ha hagyományos módon szeretnél fizetni, fizikai kártyára lesz szükséged, amit egyszerűen lerendelhetsz az applikáción keresztül.

A Revolut alkalmazás letöltése és számla létrehozása

Az alábbiakban láthatod, hogy milyen lépéseket kell követned egy sikeres és helyes Revolut-számlanyitáshoz:

  • Töltsd le a Revolut alkalmazást (A Revolut alkalmazást letöltheted a Google Play Store-ból, ha Androidos telefont használsz, vagy az Apple App Store-ból, ha iPhone-felhasználó vagy)
Revolut regisztráció 1. lépés
  • Add meg a telefonszámod (nagyon fontos, hogy helyesen add meg, enélkül nem tudsz továbblépni)
Revolut telefonszám
  • Kapsz egy 6 számjegyű kódot, ezt írd be az üres mezőkbe
Revolut 6 számjegyű kód
  • Add meg a kereszt- és vezetéknevedet, születési dátumodat és e-mail címedet
  • Hozz létre egy 6 számjegyű jelkódot az alkalmazásba való belépéshez 
Revolut jelszó létrehozása
  • Közöld, hogy magyar állampolgár vagy és Magyarországon tartózkodsz
  • Készíts egy szelfit, amivel igazolod, hogy valódi személy vagy
Revolut igazold a személyazonosságod egy gyors fényképpel
  • Töltsd fel a személyazonosságodat igazoló dokumentumot, akár útlevelet, jogosítványt vagy személyi igazolványt
Revolut a személyazonosító okmányban szereplő név
  • Válaszd ki, hogy Magyarországon adózol
  • Tölts fel egy kívánt pénzösszeget az applikációba (ezen a ponton ez nem kötelező)

Bankkártya igénylése

A Revolut esetében egy valódi kártya igénylése pofonegyszerű. Miután létrehoztad a számlád, máris kérheted a Revolut kártyád, a következő lépéseket betartva:

  • Menj az alkalmazásban a Bankkártyák fülre.
  • Kattints a Bankkártya igénylése gombra.
  • Válaszd ki a Fizikai kártya részt és a kártya típusát.
  • Hozz létre egy PIN kódot.
  • Add meg a címed, és véglegesítsd a rendelést.

Kártyatípusok és az egyszer használható virtuális kártya

Attól függően milyen típusú csomagot választottál a regisztrációkor, különböző választási lehetőségeid vannak bankkártyákra:

Revolut válassz kártyát

A Standard csomaggal egy Standard kártya jár, amelynek esetében csak az egyszeri szállítási díjat kell kifizetned és már érkezik is a megadott címre a kártya.

Metal kártyát csak Metal csomaggal kérhetsz, ebben az esetben ingyenes a szállítás, és meghatározhatod a kiválasztott kártya színét is.

Premium csomag esetén Premium kártyát kapsz és ingyenesen kézbe kapod gyors szállítással (5-7 munkanap helyett 1-3 munkanap kb.). Itt is választhatsz 3 szín közül, míg Plus csomaggal ingyenesen postázzák a kártyád standard szállítási idővel. 

Revolut standard kártya

A Revolut ugyanakkor más lehetőséget is biztosít, virtuális kártyák formájában. Amennyiben arra gondolnál, hogy simán virtuális kártya igénylésével is megoldható a teljes Revolut használat, ez egyrészt igaz, másrészt pedig nem teljesen. 

Fizikai kártyát azért jó kérni, mert ezeket használhatod mondjuk ATM-ek esetében vagy vakációzás idején a mindennapos bankkártyád helyett. Hogy miért? Először is, mert jobban jársz anyagilag, másrészt mert biztonságosabb. Egy dél-kelet ázsiai utazás során egész biztosan nem akarod, hogy egy jött-ment ATM-et használva valaki hozzáférjen a bankszámládhoz, de a Revoluton annyi pénzt tartasz amennyit akarsz, így ha átutalsz magadnak 2000 Ft-ot és leveszed, kereshetik majd a csalók a számlán a pénzed, amennyiben nem tartasz nagy összegeket az applikációban. 

Szerintünk nem érdemes 50-100 eurónál többet tartani egyszerre egy ilyen számlán, hiszen egész pontosan 2 percedbe telik feltölteni a kártyád amennyiben elfogyna a rajta levő pénzösszeg. Másrészt mindig jobb az ilyen könnyen cserélhető, gyorsan lezárható és kevés pénzt tartalmazó kártyákat használni még megbízható külföldi helyeken is. Ha nem hiszed, próbáld ki Milanóban a jegyautomatákat (a vonatállomáson). Amennyiben szerencséd van, nem nyeli le a kártyád és visszakapod, de megtörténhet, hogy mégsem.

Most hogy ezt tisztáztuk, kitérhetünk a virtuális kártyákra is. Ugyanazon lépéseket kell megtenned, mint a fizikai kártya esetén, csak a Virtuális kártya lehetőségre kattintva. Ezeket a kártyákat azonnal megszerezheted és biztonságot nyújtanak online tevékenységeid esetében.

Revolut virtuális kártya

Teljesen ingyenesek és két fajtát találsz, a Virtuális és az Egyszer használatos virtuális kártyát. A Virtuális kártya pont úgy működik mint a Standard fizikai társa, csak természetesen sokkal nehezebb elveszíteni, mivel a telefonodban található. Hozzáadható az Apple Pay-hez, Garmin Pay-hez és a Google Pay-hez egyaránt és nagyon jó opció akkor, amikor a fent említett esetben a milánói vasútállomás elkobozza kártyád vagy amikor online fizetsz. Az egyszer használatos virtuális kártya még ennél is biztonságosabb, hiszen a rajta levő adataid minden fizetés után automatikusan megváltoznak, ez védelmet biztosít csalás esetén, amikor mondjuk egy számodra eddig ismeretlen weboldalról vásárolnál.

Revolut egyszer használatos virtuális kártya

A Revolut és az online sportfogadás

Jelenleg egyre több olyan online sportfogadó iroda van, amelyek kezdik beépíteni a Revolutot a ki-és befizetési lehetőségek közé. Mivel a Revolut folyamatos terjeszkedésben van, ez az arány valószínüleg nőni fog de természetesen attól is függ, hogy hány felhasználó van egy országon belül. Lehetőség van egyébként arra is, hogy a Revolut kártya használatával töltsd fel a Skrill számládat és ilyen módon használd sportfogadásra.

Milyen előnyökkel rendelkezik a Revolut?

  • Átláthatóság az árfolyamokban: lehetőséged van automatikus átváltására egyik pénznemről a másikra, méghozzá átváltási díj nélkül (a valós árfolyamon).
  • A legnagyobb megtakarítás az árfolyamok terén magában az alkalmazásban van. Vagyis képzeld el, hogy utazni készülsz, és a pénzfelvétel előtt átváltasz egy összeget, mondjuk forintról az adott ország pénznemére, például angol fontra, és csak ezután veszed majd fel az ATM-ből. Ebben az esetben már csak az alkalmazott árfolyam miatt is rengeteg pénzt spórolhatsz, nem beszélve azokról az esetekről, amikor vészhelyzet esetén már az adott országban mész végig ugyanezen a folyamaton.
  • Úgy is vehetsz fel pénzt, ha az alkalmazásban nem váltod át előzetesen, mivel ez szükség esetén automatikusan megtörténik. Persze, ha időközben romlott az árfolyam, akkor jobban jártál volna, ha korábban az alkalmazásban végzed el a váltást. Ugyanakkor, ha az árfolyam kedvezően alakul, akkor minél később történik ez, annál kevesebbet veszítesz.
  • A vásárlások, belföldi és nemzetközi átutalások, a különböző pénznemek közötti fizetési műveletekre vonatkozó díjak és jutalékok nem kerülnek felszámításra, azaz ingyenesek.
  • Külföldi ATM-nél költségmentesen vehetsz fel készpénzt.
  • Az alkalmazáson keresztül a kártya elvesztése vagy lopás esetén azonnal lezárhatod vagy feloldhatod a kártya zárolását,
  • A kártya elvesztése vagy ellopása esetén nyaralás során például, másolatot kérhetsz a kártyádról arra a címre, ahol éppen tartózkodsz.
  • A Revolut számlák közötti átutalások azonnaliak.

Milyen potenciális hátrányai vannak?

  • A Revolut számlára történő banki átutalással történő feltöltés akár 3 napot is igénybe vehet, és a banktól függően ennek költségei is lehetnek.
  • Nemzetközi banki átutalások esetén a pénz rendelkezésre állása két-három munkanapot is igénybe vehet.
  • Több típusú számla létezik (Standard, Plus, Prémium, Metal, Ultra) és annak függvényében, hogy melyiket választod 200, 400, 800 és 2000 € összeghatár van érvényben pénzfelvétel esetén. Ezeken az értékeken felül 2%-os díjat számítanak fel (bár ez alacsonyabb, mint sok más bank által felszámított díj).
  • Az ATM-ből történő készpénzfelvétel 24 óránként legfeljebb 3000 EUR vagy ennek megfelelő valutaösszeg lehet.
  • Bár nem feltétlenül kell tudnod angolul (mivel az alkalmazás magyar nyelven is elérhető), ha valami gond van, akkor fel kell készülnöd arra, hogy az ügyfélszolgálattal csak angol nyelven tudsz kapcsolatba lépni (írásban és telefonon egyaránt).

Mire használható a kripto-részleg?

Revolut Kripto

A Revolut a kriptopénz integrálása és a felhasználóbarát pénzügyi szolgáltatások mobilalkalmazáson keresztül történő nyújtásának hangsúlyozása példaértékű fintech vállalattá teszi. Azzal, hogy a Revolut világszerte képes alacsony díjú bankként működni, érdekes perspektívát kínál a kripto-barát banki megoldást kereső magánszemélyek számára.

Leegyszerűsíti a kriptovaluták vásárlásának, tárolásának és cseréjének folyamatát, lehetővé téve a digitális eszközök könnyed használatát. A Revolut segítségével az Ether, Bitcoin és Litecoin 25 különböző fiat valutára váltható át (pl. dollár, euró), miközben az elérhető legkedvezőbb árfolyamokat kínálja.

Ezzel párhuzamosan a kriptovalutákat egy eszközkategóriaként integrálta a platformjába. Ezzel könnyedén diverzifikálhatod gyűjteményedet azáltal, hogy a Revolut számládról gyorsan különböző kriptovalutákba küldesz pénzeszközöket. Továbbá a Revoluton keresztül kriptovaluták eladásából származó bevételeket zökkenőmentesen felhasználhatod a Revolut bankkártyád segítségével, vagy azonnal átutalhatod egy alternatív számlára.

A mobilalkalmazáson keresztül lehetőséged van a kriptopénz piacokkal kapcsolatos megfelelő értesítések beállítására (például árfolyam-ingadozás esetén). Értesítést kaphatsz akkor is, ha egy adott kriptopénz elér egy előre meghatározott árfolyamot. Emellett létrehozhatsz egy automatikus vásárlási opciót is, amely akkor lép működésbe, amikor egy kriptopénz elér egy meghatározott árat.

A több mint 100 kriptovalutát 12 csoportba rendezi az alkalmazás, hogy egyetlen érintéssel több tokenbe is könnyedén lehessen befektetni, legyen szó Layer 1-ről, játékokról vagy DeFi-ről akár.

Összeghatárok, limitek és egyéb költségek

A Revolut több csomagot állít a felhasználók rendelkezésére, ezért nem lehet általánosan beszélni a különböző limitekről és költségekről. Annak érdekében, hogy könnyedén értelmezd milyen lehetőségeket nyújt ez az applikáció, összegyűjtöttük a csomagok által kínált opciókat, hogy neked ne kelljen.

Előnyök Standard (Ingyenes) Plus (1199,99 Ft/hónap) Premium (2500 Ft/hónap) Metal (4200 Ft/hónap)
Ingyenes európai számla Igen Igen Igen Igen
Díjmentes készpénzfelvétel ATM-ből 200 euró/hónap, vagy 5x 200 euró/hónap 400 euró/hónap 800 euró/hónap
Személyre szabott kártya díjak ellenében   Igen Igen Igen
Exkluzív Revolut Metal kártya       Igen
Pénzvisszatérítés kártyás fizetésekre       Igen
Kedvezményes nemzetközi átutalás     20% 40%
Revolut <18 számlák 1<18 2<18 2<18 5<18
Teljes hozzáférés a <18 számlákhoz   Igen Igen Igen
Ingyenes kártyakézbesítés   Igen Ingyenes express kézbesítés Ingyenes express kézbesítés
Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat   Igen Igen Igen
Ingyenes Revolut pro számla szabadúszók számára Igen Igen Igen Igen
Pénzvisszatérítés minden Pro kártyás fizetés esetén 0.4% 0.4% 0.6% 0.8%
Kriptoátváltási díjak 1.49% (minimális díj 0.99 Euro) 1.49% (minimális díj 0.99 Euro) 0.99% (nincs mimimális díj) 0.99% (nincs mimimális díj)
Kriptofelvételek Igen Igen Igen Igen
Árucikkátváltási díj 1.99 %(minimális díj 500 Ft) 1.99 %(minimális díj 500 Ft) 1.49 %(minimális díj 500 Ft) 1.49 %(minimális díj 500 Ft)
Fizetés külföldön Igen Igen Igen Igen
Díjmentes devizaátváltás több mint 30 pénznemben hétfőtől péntekig 1000 euró/hó limit 1000 euró/hó limit Korlátlan Igen
Pénzvisszatérítés szállásfoglalásokra 3% 3% akár 5% 10%
Külföldi egészségbiztosítás     Igen Igen
Autóbérlési önrész       Igen
Biztosítás poggyász és járatkésés esetére     Igen Igen
Téli sportokra érvényes biztosítás     Igen Igen
Ingyenes prémiumváró-belépők a SmartDelay funkcióval     Te és 1 barátod Te és 3 barátod
Vártótermek kedvezményes igénybevétele     Igen Igen
Lopás elleni biztosítás és balesetbiztosítás   Igen Igen Igen
Biztosítás jegyvásárlás esetére   Igen Igen Igen
Visszatérítési védelem   Igen Igen Igen
Biztonságosabb internetes vásárlás Igen Igen Igen Igen

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek