A 2023-as idényt remekül kezdő amerikai játékos azzal a Danka Kovinic-al néz szembe a Melbourne-i Grand Slam nyitófordulójában, aki egyetlen idei vereségét okozta.

Áthozza Lauren Davis Melbourneba is a jó idénykezdő formáját? (Fotó: jctabb/Shutterstock.com)
Áthozza Lauren Davis Melbourneba is a jó idénykezdő formáját? (Fotó: jctabb/Shutterstock.com)

Davis (WTA 57.) nagyon elkapta a fonalat miután a montenegrói ellenfele kiejtette őt az aucklandi torna nyolcaddöntőjében és a selejtezőkből indulva, szettvesztesség nélkül bajnoki címet szerzett Hobartban. Úgy látszik, hogy nagyon tetszenek az amerikai játékosnak a távoli szezonnyitók, mivel másik WTA-sikerét Aucklandban szerezte 2017-ben. Idén szettet is csak a Danka elleni elbukott meccsén veszített. A huszonkilenc éves amerikai játékos három alkalommal is elérte az Australian Open harmadik fordulóját, azonban az utóbbi két évben már az első körben búcsúzott.

Eddigi pályafutásának összképét áttekintve, Kovinic (WTA 55.) a salakon a legeredményesebb. A lassú borításon szerezte mind a hat eddigi ITF-tornagyőzelmét. Ennek ellenére, a tavaly Melbourneban a harmadik fordulóig jutott és nem indul esélytelenül Davis ellen, hiszen az egymás elleni mérleg neki kedvez. Az első összecsapásuk a guadalajarai kemény borításon zajlott 2021-ben és Davis 2-0-ra nyert, de ugyancsak a tavalyelőtt, a charlestoni zöld salakon a huszonnyolc éves Kovinic egyenlített, majd idén Aucklandban átvette a vezetést. Az utóbbi két összecsapásuk döntő játszmát igényelt és akár most is sor kerülhet a harmadik felvonásra, de meglepetés lenne, ha nem Lauren lenne a továbbjutó.

január 17., kedd

Tipp Játék hendikeppel Davis, Lauren -3.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek. 2022.01.16., 06:55.