Nem született meglepetés, (nagyjából) minden a papírforma alapján alakult, így a női kézilabda világbajnokság fináléjában a norvég és a francia válogatott néz farkasszemet, újra.

Péntek délután Herningben rendezték az idei kézilabda-vb elődöntőit, és a hazai szurkolók majdhogynem döntőbe jutatták kedvenceiket (félidőben 5 góllal is vezettek), a dán lányokat. Amint az várható volt, egy rendkívül izgalmas találkozóra került sor, és csak a hosszabbítás után sikerült győzniük a norvégoknak (Dánia 28-29 Norvégia, h.u.). A dán - norvégra szánt tippünk is zöldült, mely arra vonatkozott, hogy a dánok nem kapnak ki rendes játékidőben több, mint 2 góllal.

A másik elődöntős mérkőzésen a franciák esélyt sem adtak a svéd lányoknak, és már az első félidőben egy akkora (8 gól) előnyre tettek szert, hogy a második játékrészt lazábbra vehették, és még azt is sikerült behúzniuk. Végeredmény: Svédország 28-37 Franciaország.

Az idei torna előtt a norvég (eredetileg 2.25-ös szorzón) és a francia válogatott (4.50-ért) volt kikiáltva, mint fő esélyes, és lám, ők harcolnak az aranyért. Aki bízott e két csapatban és fogadásra szánt tétjét (fele-fele arányban) csak e két gárdára helyezte, az már most hátradőlhet, mert biztosan profittal zárja a világeseményt.

A világbajnokság bronzért zajló összecsapásán az idei torna szervezői (Norvégiával karöltve), Dánia és Svédország találkozik, és a mérleg nagyon a hazai pályán játszó Dánia irányába mozdul, ugyanis rendes játékidős győzelmükre alig 1.35-ös szorzón fogadhatunk, bronzérmük meg 1.28-as oddson játszható.

Franciaország - Norvégia fogadás

Az aktuális nyereményszorzók azt sugallják, hogy a bukmékerek már nem bíznak annyira a norvég női kézilabda válogatott erejében. Míg a középdöntős egymás elleni találkozójukon csupán 1.25-ért fogadhatunk Oftedalékra, ugyanerre a vasárnapi finálén már 1.85-ért tehetünk kisebb-nagyobb tétet.

december 17., vasárnap

Aki esetleg nem tudná, az idei torna középdöntőjében Franciaország és Norvégia már egyszer megküzdött egymás ellen, és lehet, hogy a norvégok picit lazábbra vették azt a találkozót (továbbjutásuk be volt biztosítva), de az tuti, hogy nem úgy léptek akkor pályára, mint most, amikor a tét a vb-győzelem. Meg is volt az eredménye, ugyanis a francia lányok underdogként nyertek. Eredmény: Franciaország 24-23 Norvégia (félidőben 12-12)

Nyilván mentálisan nem tett jót Norvégiának, hogy kikaptak a franciáktól, másik oldalon meg pont ebből a sikerből tudnak meríteni. Idén még egyszer összecsaptak egy barátságos meccsen, akkor pedig 12 gólos francia siker született.

A fentieket figyelembe véve alapjáraton egy szoros meccsre várhat az ember, de mi már láttunk ilyen szituációt, aztán a fináléban a norvég csajok csak úgy lehengerelték ellenfelüket.

Akár szoros, akár nem a vb-döntő, mi úgy gondoljuk, hogy Norvégia megszerzi ötödik világbajnoki aranyát, a franciák pedig maradnak 2-vel, de legalább elmondhatják, hogy van 5 ezüstérmük, amivel az élre ugornak az erre vonatkozó ranglistán.

Norvégia nyeri a vb-t @ 1.70

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Franciaország - Norvégia női vb-döntőt?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a női kézilabda vb mérkőzéseit, köztük a Franciaország - Norvégia döntőt is, de ugyancsak náluk nézheted a Svédország - Dánia összecsapást is.

Regisztrálj, fizess be egy minimálisat, és élvezd az idei női kézilabda-vb legizgalmasabb mérkőzéseit az Unibeten.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a döntőt vasárnap, 19:00-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben, míg a bronzmeccset 16:00-tól.

  Unibet élő közvetítés

Női kézilabda-vb 2023 - vasárnapi további program

december 17., vasárnap

Borítókép: Bordás Réka és a norvég Henny Reistad a női kézilabda Eurokupa 1. fordulójában 2023. október 11-én. A magyar válogatott 38-31-re kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiától. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt