Akár világbajnoki döntő is lehetne a pénteki dán - norvég női kézilabda mérkőzés, az idei menetrend viszont úgy alakult, hogy kettőjük közül csak egyik játszhat a vasárnapi aranyért szóló fináléban.

Majdhogynem tökéletes teljesítményt nyújtott e két skandináv ország, mely egyébként társszervezője is az idei világbajnokságnak. A dánok még a selejtező csoportban szenvedtek egy nagyon meglepő vereséget Japántól (26-27), míg a norvég lányok a középdöntő utolsó mérkőzésén, Franciaországtól kaptak ki egy góllal (23-24).

A negyeddöntős találkozójukon a norvégok uralták a meccset Hollandia ellen, és bár az első félidőben még szoros volt a meccs, a második játékrészben taroltak az északi lányok (Norvégia 30-23 Hollandia). Velük ellentétben a dánok szorosabb mérkőzés után érkeznek a legjobb négy közé, ugyanis Montenegró tisztességesen helyt állt ellenük, sőt félidőben még vezettek a Magyarországot is legyőző montenegrói lányok, végül viszont nem sikerült meglepetést okozni (Dánia 26-24).

Ha nem történik meglepetés ezen a mérkőzésen sem, valamint a másik elődöntőn a svéd - francia összecsapáson, akkor vasárnap újra farkasszemet nézhet Norvégia és Franciaország.

Dánia - Norvégia fogadás

Az aktuális nyereményszorzók a vb-címvédő norvég válogatott sikerét (1.46-ért) jelzik előre, bár az utóbbi órákban volt némi változás, és feljebb kúszott Oftedalék oddsa. Lehet ez annak is tudható, hogy elkezdtek az emberek a pénteki meccs házigazdájára fogadni, ugyanis a találkozót a dániai Herningben rendezik, a hazai szurkolók meg extra motivációt jelenthetnek. Az biztos, hogy norvég szurkolókból sem lesz kevés a lelátón.

december 15., péntek

Legutóbb az idei év márciusában találkozott Norvégia és Dánia, a Golden League keretén belül, és az akkori meccs dán sikerrel zárult. A tavalyi év végén, az Európa-bajnokságon kétszer is összecsaptak, előbb a dánok nyertek (31-29-re), a jóval fontosabb mérkőzésen, a döntőn, viszont Norvégia remekelt (27-25-re).

Tudtad? 
A 2023-as női kézilabda VB alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

Ha csak az utóbbi 10 egymás elleni meccsüket nézzük, akkor látható, hogy mindig nagyon szoros, 1-2 gól különbséggel nyert valamelyik csapat, csak nagyon ritkán volt köztük több találat.

Dánia - Norvégia női kézilabda vb 2023 - egymás elleni meccsek

Szerintünk ugyanezt a forgatókönyvet láthatjuk péntek délután is, és egy izgalmas és szoros meccsen fog eldőlni, hogy ki kerül a nagy és ki a kicsi döntőbe. Emiatt értéket látunk a Dánia hendikepes fogadásban.

Amiben még lehet érték, és egy minimális téttel érdemes megkockáztatni az a félidő döntetlen tipp, melyre 8.00-ás szorzón fogadhatunk. A fő tippünk viszont marad az előbbi.

Dánia +2,5 gól @ 1.85

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Dánia - Norvégia női vb-elődöntőt?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a női kézilabda vb mérkőzéseit, köztük a Dánia - Norvégia elődöntőt is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést pénteken, 17:30-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: Fotó: Melander/Shutterstock