Asian handicap 02

Asian handicap

2023 aug 3. 14:01 Szólj hozzá!

Fogadási tipusok DNB asian handicap ázsiai

A sima hendikep fogadáshoz hasonló az ázsiai hendikep (angolul Asian Handicap), amelyet a legnagyobb irodák (pl. Unibet) kínálatában biztosan megtalálsz. Sok helyen az AH rövidítéssel hivatkoznak az ilyen jellegű tippekre.

Több fajtája van, amelyeknél két kimenetel közül kell választanod és egyes esetekben a téted két részre oszlik. Elég összetett is tud lenni, ezért ameddig ismerkedsz ezzel a fogadási típussal, mindig keresd ki az alábbi listából az általad választott ázsiai hendikepet. Az egész határos hendikep fogadásokat európai hendikepnek nevezzük és három kinetel közül választhatunk, az ázsiaival ellentétben, ahol csak két kimenetel lehetséges.

Pluszos ázsiai hendikepek

AH +0.0

Ez lényegében a DNB (draw no bet) fogadás ázsiai megfelelője, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót.

AH +0.25

Akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a választott csapat győztesként kerül ki. Ha vereséget szenved, elvesztettük a tétünk. De mi történik döntetlen esetén? A +0.25 két fogadást foglal magába, egy +0.0 és egy +0.50 tippet, amelyek között fele-fele arányban megoszlik a feltett tétünk. A +0.0 egy draw no bet fogadásnak felel meg, ezért a tétünk fele visszajár. A +0.50 esetében pedig arra fogadunk, hogy a választott csapat nyer vagy döntetlent ér el, így tehát a tét másik fele nyertes lesz.

AH +0.50

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Amennyiben vereséget szenved, elveszítjük a tétet.

AH +0.75

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat győz, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.50 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH +1.0

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a teljes feltett tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Ez az eshetőség ennél a +1.0-esnél csapatunk 1 gólos veresége, míg a +2.0-esnél a 2 gólos vereség lesz.

AH +1.25

Akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk.

Magyarázat: a két fogadás, amire megoszlik a tét: +1.5 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi lesz a nyertes, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH +1.50

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent ér el, vagy 1 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.

AH +1.75

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gólos vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +1.5 és +2.0. Csapatunk 2 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH +2.0

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, döntetlent ér el, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha a csapatunk 2 gólos különbséggel vereséget szenved, visszakapjuk a teljes feltett tétet.

AH +2.25

Akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. 

AH +2.50

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlen játszik vagy kevesebb, mint 3 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.

0:0 - pénzvisszafizetés


Visszafizetés a 0:0-val végződő labdarúgó-mérkőzéseken.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Mínuszos ázsiai hendikepek

AH -0.25

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 1 góllal megnyeri a találkozót. Ha döntetlent ér el, a tét megosztásra kerül és egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.0 és -0.50. Csapatunk döntetlent ért el, ezért előbbi miatt a tét fele visszajár, míg utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.

AH -0.50

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a meccset. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.

AH -0.75

Akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyert, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk.

Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -0.50 és -1.0. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH -1.0

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.

AH -1.25

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyer, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük.

Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.0 és -1.50. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén, előbbi miatt a tét fele visszajár, utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.

AH -1.50

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót.

AH -1.75

Akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.50 és -2.0. Csapatunk 2 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH -2.0

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a feltett tétet visszakapjuk.

AH -2.25

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik feblét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük.

AH -2.50

Akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.

Hendikep táblázat

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a fennebb bemutatott ázsiai hendikepeket.

AH + Csapatod eredménye Fogadás eredmény AH - Csapatod eredménye Fogadás eredmény
+0 Nyer Nyertes -0 Nyer Nyertes
Döntetlen Tét visszajár Döntetlen Tét visszajár
Veszít Vesztes Veszít Vesztes
+0.25 Nyer Nyertes -0.25 Nyer Nyertes
Döntetlen Fele nyertes Döntetlen Fele vesztes
Veszít Vesztes Veszít Vesztes
+0.50 Nyer Nyertes -0.50 Nyer Nyertes
Döntetlen Nyertes Döntetlen Vesztes
Veszít Vesztes Veszít Vesztes
+0.75 Nyer Nyertes -0.75 Nyer legalább 2 góllal Nyertes
Döntetlen Nyertes Nyer legalább 1 góllal Fele nyertes
Veszít 1 góllal Fele vesztes Döntetlen Vesztes
Veszít 2 vagy több góllal Vesztes Vesztes Vesztes
+1.00 Nyer Nyertes -1.00 Nyer legalább 2 góllal Nyertes
Döntetlen Nyertes Nyer legalább 1 góllal Tét visszajár
Veszít 1 góllal Tét visszajár Döntetlen Vesztes
Veszít 2 vagy több góllal Vesztes Veszít Vesztes
+1.25 Nyer Nyertes -1.25 Nyer legalább 2 góllal Nyertes
Döntetlen Nyertes Nyer legalább 1 góllal Fele vesztes
Veszít 1 góllal Fele nyertes Döntetlen Vesztes
Veszít 2 vagy több góllal Vesztes Veszít Vesztes
+1.50 Nyer Nyertes -1.50 Nyer legalább 2 góllal Nyertes
Döntetlen Nyertes Nyer legalább 1 góllal Vesztes
Veszít 1 góllal Nyertes Döntetlen Vesztes
Veszít 2 vagy több góllal Vesztes Veszít Vesztes
+1.75 Nyer Nyertes -1.75 Nyer legalább 3 góllal Nyertes
Döntetlen Nyertes Nyer legalább 2 góllal Fele nyertes
Veszít 1 góllal Nyertes Nyer legalább 1 góllal Vesztes
Veszít 2 góllal Fele vesztes Döntetlen Vesztes
Veszít 3 vagy több góllal Vesztes Veszít Vesztes
+2.00 Nyer Nyertes -1.75 Nyer legalább 3 góllal Nyertes
Döntetlen Nyertes Nyer legalább 2 góllal Tét visszajár
Veszít 1 góllal Nyertes Nyer legalább 1 góllal Vesztes
Veszít 2 góllal Tét visszajár Döntetlen Vesztes
Veszít 3 vagy több góllal Vesztes Veszít Vesztes

Oldalunkon további információk szerepelnek fogadási típusokról és lehetőségekről, ilyen a standard fogadás elemzésének szánt cikkünk vagy a más fogadásokról szóló írásunk. Ha kérdésed van, a fórumban nyugodtan tedd fel!


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?