Fogadási típusok

Más fogadási típusok

2023 aug 3. 14:01 Szólj hozzá!

Fogadási tipusok fogadás gólokra

Az alap (angolul standard) és az ázsiai hendikep (angolul asian handicap) fogadási típusok mellett még léteznek más lehetőségek is. Ezek általában alkalmazkodnak az adott sportághoz, így például tenisz esetén fogadhatunk a szettek számára. A következőkben sportágak szerint felsorolunk néhány fogadási típust, és hogy azok mire vonatkoznak.

Tenisz fogadási típusok

A teniszfogadások rövid bemutatói következnek. Tenisz fogadási útmutató.

Első szett nyertese (First set winner)

Ahogy a nevéből is adódik, az első szett győztesére tippelhetünk.

Fogadás szettre (Set betting)

A mérkőzés végeredményére fogadhatunk szettre pontosan. Például: Nishikori 2-1-re nyer Dodig ellen, tehát két szettet nyer, egyet elveszít. Az Unibet-nél ezt a fogadási lehetőséget Pontos eredménynek nevezik.

Szett hendikep (Set handicap)

A mérkőzés az egyik játékos elméleti szett előnyével/hátrányával indul. Ha például az egyik játékos nevénél +1.5-et látunk, akkor a végeredményhez ezt a másfél szettet hozzá kell adnunk. Gyakorlatban ez így fest: Gulbis (-1.5). Itt arra fogadunk, hogy Gulbis a 2 szettig tartó mérkőzésen 2-0-ra fog nyerni, és ekkor jön be a tippünk, hiszen az elméleti 1.5 szett hátrányát így dolgozza le.

Játék hendikep (Game handicap)

A játékosok által megnyert game-ekre fogadhatunk, ami a szett hendikephez hasonlóan, az egyik játékos elméleti előnyével/hátrányával indul. Például arra fogadunk, hogy Murray (+3,5). Ebben az esetben a Murray által megnyert játékok (game) számához hozzá kell adunk a 3,5-et, és ha az több, mint az ellenfél által megnyert játékok, akkor a fogadásunk nyertes.

Szettek száma (Number of Sets)

Kétesélyes fogadási típus, ahol egy előre megadott, nem egész számú határhoz képest tippelhetünk arra, hogy ennél több (over) vagy kevesebb (under) szett lesz a mérkőzésen. Például egy 2 szettig tartó mérkőzésen 2.5-es határt adnak meg. Ha 2-0-ra nyer az egyik teniszező, a kevesebb a nyertes, ha az ellenfél is nyer szettet, tehát 2-1 lesz a végeredmény, akkor a 2.5-ös határt meghaladják, tehát a több a nyertes.

Játékok száma (Total games)

Kétesélyes fogadási típus, ahol egy előre megadott, nem egész számú határhoz képest tippelhetünk arra, hogy ennél több (over), vagy kevesebb (under) játék lesz a mérkőzésen. Kiemelt mérkőzések esetén, amikor bő a kínálat, akkor lehetőségünk nyílik arra is, hogy az egyes szettekben lejátszott játékok (game) számára fogadjunk.

Első szett pontos eredménye (Correct Score 1st Set)

A neve árulkodó, hiszen arra fogadhatunk, hogy az első szettnek mi lesz az eredménye, játékra pontosan. Kiemelt mérkőzés esetén az összes szett esetében tippelhetünk pontos eredményt.

Kosárlabda fogadási típusok

A népszerű kosárlabda fogadások bemutatása következik. Részletesebb tanácsokért elolvashatod a kosárlabda útmutatót vagy az NBA fogadásokról szóló cikksorozatunkat.

Pontok száma hosszabbítással (Total Points Including overtime)

A két csapat által együttesen szerzett pontok számára fogadhatunk, egy előre megadott, nem egész számú határhoz képest. Mivel nem egész a határ, ezért két kimenete lehet: több (over) és kevesebb (under). A bet365-nél ezt a fogadási típust Játék összesített (angolul Game Totals) néven találjuk, de ahány iroda, annyi megnevezés.

Mindig érdemes utána olvasni az egyes irodák szabályzatában, hogy a hosszabbítás is beleszámít-e a pontok számára történő fogadásba.

Pontok száma negyedenként (Total Points - Quarter)

A négy negyedben elért pontok számára külön is fogadhatunk. Itt sem egész határokat adnak meg, így vagy a több (over) vagy a kevesebb (under) opciót kell választanunk.

Hendikep (handicap) kosárlabdában

Ahogy az összes hendikepes fogadás, ez is arról szól, hogy az egyik csapat elméleti előnnyel/hátránnyal indul, amit a mérkőzés tényleges végeredményébe be kell számítanunk. Kosárlabda esetén az előny nyilván pontokban jelenik meg. Az irodák nagy része nem egész számú határokat használ (pl.: -4.5, +5.5 pont stb.), ami két kimenetelű fogadást eredményez. A bet365-nél vannak egész határok is, amiknél három kimenetel is lehetséges. Például Utah Jazz (-5). Abban az esetben, ha pontosan 5 ponttal nyer a Jazz, a feltett tétünk visszajár. Ha több ponttal nyer, fogadásunk nyertes, ha 5 pontnál kevesebbel nyer, vagy veszít, a fogadásunk vesztes.

Első 20 pontig (Race to 20 Points)

Arra fogadunk, hogy a két csapat közül melyik éri el előbb a 20 pontot a mérkőzésen. Kiemelt mérkőzés esetén mind a négy negyedre van lehetőségünk külön is fogadni.

Negyed nyertese (Quarter)

Az egyes negyedek nyerteseire tippelhetünk.

Kézilabda fogadási típusok

A gyakrabban használt kézilabda piacok bemutatása. Olvasd el a kézilabda fogadási útmutatónkat a részletekért.

Gólok száma (Total Goals)

A mérkőzésen a csapatok által összesen elért gólok számára fogadhatunk, egy előre megadott, nem egész számú határhoz viszonyítva, alattra (underre) és felettre (overre).

A bet365-nél szimplán Összesített (Totals) néven találhatjuk.

Gólok száma vendég/hazai csapatnál (Total goals by Away/Home Team)

Arra fogadhatunk, hogy a hazai és a vendég csapat mennyi találatig jut el a találkozón. Nem egész számú határokat adnak meg számunkra, így két kimenetelre fogadhatunk: alatt (under) és felett (over).

Döntetlen esetén a tét visszajár (Draw no Bet) kézilabdában

A labdarúgáshoz hasonlóan működik itt is a DNB fogadás, tehát amennyiben döntetlen lesz az eredmény, a feltett tétünket visszakapjuk.

Hendikep (handicap) kézilabdában

A egyik csapat elméleti előnnyel/hátránnyal indul, amit a mérkőzés tényleges végeredményébe be kell számítanunk.

Oldalunkon további információk szerepelnek fogadási típusokról és lehetőségekről, ilyen a standard fogadás elemzésének szánt cikkünk vagy az ázsiai hendikepet boncolgató írásunk.

Ha kérdésed van, a fórumban nyugodtan tedd fel!


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

  • Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek