Bizonyára nem csak én vagyok úgy a focival, hogy a kimenetelre fogadás már nagyon lutri. Túl sok tényező befolyásolhatja (ha az alap forma, motiváció, csapaterősség dolgokat nem is számítjuk akkor is még beleszólhat egy kulcsjátékos sérülése, edzői hiba, bírói tévedés, időjárás-változás, stb.).

Ha focira akarunk fogadni, akkor kell valami ami biztosabbá teszi a tippet. Van aki éppen ezért fogad szögletekre, vagy mint én: gólokra!

Goal line fogadások bemutatása

Ez kicsit kiszámíthatóbb és nem utolsósorban kétesélyessé teszi a háromesélyes fogadási lehetőséget. Hazai-döntetlen-vendég az alap kimenetelnél, itt pedig két opció van normál esetben: alatta vagy felette, sőt goal line fogadásnál belép egy harmadik lehetőség: a tét visszajár.

Ugye ha például arra fogadunk hogy over 2 goal line akkor pont két gól esetén tét visszajár, 1 gólig bukta, 3 gól vagy többnél nyertünk.

gól a labda berepül a kapuba

Gólokra fogadás az első félidőben

Gólra fogadni elég változatos formákban lehet. Legtöbb irodánál tucatnyi lehetőség van. Legismertebb a mérkőzés over (fölött), de lehet első félidő overt és 10 perces intervallum overt is fogadni.

Bármilyen fogadási formát is választunk amikor gólra akarunk fogadni, van pár alaptétel amit a kiválasztásnál mindenképpen be kell tartanunk:

Csak overes bajnokság csapatainak meccseire fogadjunk

(ez nálam olyan bajnokságokat jelent ahol a meccsenkénti gólátlag 2,7 felett van.)

Az ismertebb bajnokságok közül ilyen a német bundesliga, az angol premier liga, vagy a kevésbé követett európai ligák közül a norvég és az izlandi bajnokság is. Hogy néhány egzotikusat is említsek a teljesség igénye nélkül: maláj,i ndiai, szingapúri.

Én a futbol24 aznapi meccseit szoktam végigböngészni, szűrve az overes bajnokságokra(de bármelyik oldal alkalmas ahol részletes statisztikák vannak könnyen, kattintásra elérhető formában).

Majd ha megvan, megnézem bajnokságonként a párosításokat. Mert ugye nem mindegy hogy a tabella élén álló csapat otthon fogadja az utolsót, vagy a 13 meccsén 3 gólt szerző kieső helyen állók egy pár helyezéssel előttük posztoló csapatot fogadnak (ugye egyértelmű hogy utóbbiak meccsén kevésbé várhatunk el overt?).

Mennyire gólerősek a csapatok?

Az is előfordul hogy egy élcsapat inkább defenzív focival, kevés góllal tartja magát a tabella elején,és persze az is benne van hogy két kiesőjelölt a támadó foci híveként sok gólt szerezve, védekezésre minimális hangsúlyt fektetve játszanak.

A korábbi közös meccseikre is pillantsunk rá

Ezt max. 2 évre visszamenőleg érdemes figyelni, régebbi eredmények becsapósak lehetnek!

A motiváció sem egy utolsó szempont!

Ugye gyakran előfordul hogy a BL hajrájában egy Real Madrid, vagy egy hasonló topcsapat a 'B' szelekciójával áll ki egy gyengébb ellenfél ellen a bajnokságban,beáldozva akár egy pontot is a fontosabb BL meccsért.

Egy már kiesett csapat sem fog úgy hajtani, a rájátszásra esélytelen középcsapatról nem is beszélve!

Ugye sok szempontot a kimenetelre fogadáskor is ugyanígy megnézünk, de itt egy jól kiválasztott mérkőzés esetén mégis kisebb rizikóval számolhatunk, és általában sokkal szebb oddsokkal!

Például egy bajnokságot vezető klub az alsóházból fogad valakit akkor elképzelhető hogy 1,20 alatti oddsot kapunk kimenetelre,ellenben ha over 2,5-öt fogadunk ugyanerre a meccsre akkor rögtön 1,60-180 körüli értékeket is találhatunk a tétlapon!

Nézzük az egyik legjobb oddsokkal hívogató fogadási lehetőséget, ahol a magas szorzók ellenére mégis általában csak 1 gól kell a boldogsághoz!

Félidő over gól fogadások

Itt belép egy plusz szempont a kiválasztásnál: Mennyire első félidősek az adott párosítás csapatai?(számszakilag: góljaik nagyobb százalékát szerzik-e az első játékrészben, a spanyol élcsapatok, mint a Real és a Barca pl. ilyenek).

Ezért sokszor a meccs első 20 percében csak félidő over 1,5 fogadható, de ha szerencsések és türelmesek vagyunk, és még nincs gól,akkor elcsíphetünk jó fogadást később. A holland csapatok is első félidősek.

Erősen második félidős például a német bajnokság, de az angol élcsapatok többsége is fukar a találatokkal az elején (Manchester United híresen sok gólt szerez az utolsó negyed órában)..

Félidő overnél nagyon ajánlott magát a meccset is látni, ezért a kiválasztásnál egy plusz szempont lehet az is hogy legyen rá stream vagy TV közvetítés. Elvégre a játék képe sokat elárul arról hogy mit várhatunk.

Ha hajtós a meccs, sok kidolgozott helyzettel akkor kommentátoros kifejezéssel: érik a gól, és ha megérett le is esik(vagy be).

Ha csak tologatnak, ízlelgetik a füvet akkor vagy hagyjuk is, vagy csak várjunk kicsit amíg felpörög a meccs.

Gólszám és gólra fogadás stratégia

1,50 alatt általában nem érdemes megtenni, ezért ez sokaknak vízválasztó, ha ezt elérni tolják. Persze a játék képe diktálhatja hogy inkább rakjuk meg alacsonyabb oddson!

Egy időben több lépcsőben tettem fel a rászánt tétet.

Mondjuk felét már 1.40-1.50 körüli oddson az elején, aztán raktam 1.70-1.80 körüli oddson is, majd ha még mindig jónak találtam, annak ellenére hogy nem volt gól, akkor nagyon apróval még a 38-40. perc környékén 3-4-es oddson is.

Így ha hamar beesik a várt gól akkor is nyerünk egy keveset. Érdemes sorozatokra is figyelni.

Ha egy overes bajnokság csapata 3-4 meccsen keresztül nem szerzett gólt az 1. félidőben, akkor érdemes bepróbálni.

Gólra fogadás a második félidőben

Van még egy nagyon erős taktika ha gólra akarunk fogadni, ez pedig a félidő eredménye alapján fogadás a fociban.

Miért is jó ez nekünk?

Elvégre mondhatjátok: elment a meccs fele,kisebb az esély a gólra,pláne ha már volt is 1-2 az elsőben!

Nézzük a tényeket:

Az első félidő képe alapján (főleg ha láttunk is valamennyit a meccsből) eldönthetjük hogy mire számíthatunk! Látjuk ki milyen taktikával játszik, milyen gyakran kerülnek gólhelyzetbe.

Maga az eredmény is sokatmondó! Egy félidő 0-0 sokszor úgy is marad (van pár bajnokság ahol viszont ez 80-90%-ban azt jelenti, hogy lesz még gól a meccsen például a maláj premier liga, norvég, svéd 2. osztály)

Egy hátrány is van: az odds!

A 2. félidő elején gyakran alacsonyabb mint az 1. félidő elején. A számok viszont azt mondják, hogy a legtöbb bajnokságban több gól esik a 2.félidőben.

Jómagam statisztikát vezetek 30 overes bajnokságról ahol figyelem, hogy adott bajnokságban az adott félidei eredmény (pl. 1-1) után milyen arányban van gól, ha 90% felett akkor tolom ezerrel.

Gólokra fogadás a hosszabbításban

Gólvadászként tehát elég széles a repertoár. Mérkőzés over, félidő over, félidő eredménye alapján over stb. Egy fontos szabályt érdemes betartani: próbáljatok csak még egy gólra fogadni!

Kettőt bevállalni sokszor merészség. Nem maradt más hátra: Gólra fel!