NBA 2021/22

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Amit írtál, szerintem 3-4 éven belül megvalósulhat, mert olyan ütemben növekszik a mérkőzések jegyára, hogy simán benne van a 8 millió egy alapszakasz találkozóra is. Az már megint egy érdekes dolog lenne, ha nincsen módosítva a CBA (kollektív szerződés), akkor ezzel komoly extraprofitra tehetnek szert a csapatok vezetői (nehogy őket is megadóztassa a magyar kormány  ;D ). Ha nem növekszik olyan módon a fizetési sapka, mint mondjuk a bevételek, akkor minden csapatnál többlet keletkezhet, így bárkinek megéri a luxusadó, ergo sok lesz a túlfizetett játékos. Ezt amolyan érdekességképp mondtam, mert van annyira rutinos a mostani veztőség, hogy ezt pillanatok alatt megoldja.

Önmagában New York jó lenne nagyobb piacnak, de a Knicks szerintm sokat vesztett a presztízséből. Utoljára aktuális szupersztár Carmelo Anthony volt, aki a Knickshez igazolt, előtte sem volt túl sok (Ewing is draftról érkezett stb.), vayis nem igazolt, hanem cserélték. Magában a piac nagy, csak a Knicks kicsi, szerintem.




Boston - Miami

Napok óta mondogatjuk és már a párharc előtt is tudta mindenki, hogy itt minden meccsen bármi megtörténhet, de engem még mindig meg tudnak lepni ezek a végeredmények. 99-99 után az utolsó 130 másodpercet nagyon elrontotta a Celtics (és mindez kezdődött azzal, hogy Brown kihagyott két büntetőt, ami lélekben valószínűleg nem tett jót a hazaiaknak ennyivel a vége előtt).

De nem is akarok belemenni a részletekbe (bár Butler játéka megérne egy misét), inkább a közelgő 7. mérkőzésről szólnék egy pár szót. Csináltam egy táblázatot (amit majd a 7. mérkőzés után kirakok), ahol végignéztem a 16 playoff csapat hazai és idegenbeli teljesítményét. És ránézve erre a statisztikára, nagyon érdekes lesz ez a mérkőzés fogadási szempontból.
- A párharc eddigi 6 meccséből 4-szer a vendégek nyertek.
- A Miami a playoffban megnyerte ugyan az első hét hazai meccsét, de az utolsó kettőt elveszítette.
- A Boston a rájátszás 16 csapata közül magasan a legjobb idegenben (8 mérkőzésből 6 győzelem!!!)
Na akkor most ki is fog nyerni?

Kb. ugyanott tartok, mint két hete, amikor május 16-án azt írtam az egyik hozzászólásomban, hogy "A tippem: 4-3 (de elképzelésem sincs, hogy ki nyeri majd a 7. meccset)"

Mindenesetre ha a Boston esetleg megnyerné a hétfő hajnali meccset, akkor elmondhatjuk majd, hogy a legjobb hazai teljesítményt nyújtó csapat (GSW, 9-ből 9 győzelem) játszik majd a legjobb idegenbeli teljesítményt nyújtó csapattal (Boston, 9-ből 7 győzelem). De ez még messze van.

Ja, és még egy mondat: bár korábban arról beszéltünk, hogy a Miami játékstílusa talán kevésbé fekszik a GSW-nek, ennek ellenére szerintem Curryék most inkább Butleréknek szurkolnak. Már csak azért is, mert a Heatnél jelenleg sokkal több a sérüléssel bajlódó játékos (Herro, Lowry, Butler stb. stb.).

Idézetet írta: HT Dátum május 28, 2022, 13:52:49Ja, és még egy mondat: bár korábban arról beszéltünk, hogy a Miami játékstílusa talán kevésbé fekszik a GSW-nek, ennek ellenére szerintem Curryék most inkább Butleréknek szurkolnak. Már csak azért is, mert a Heatnél jelenleg sokkal több a sérüléssel bajlódó játékos (Herro, Lowry, Butler stb. stb.).

Ebben én is biztos vagyok, gyakorlatilag mindegy ki nyer, mindenképp a GSW jár jól. Kár, hogy ezt a döntőt is a sérülések dönthetik el...

Ezek miatt talán én is talán Bostont mondanék, de ott van az, hogy Spoelstra kitalálhat valamit, de ez megint kevés a GSW ellen.

Köztudott rólam, hogy imádom a statisztikákat, és sokszor abban a hitben ringatom magam, hogy ebből majd elképesztő következtetéseket tudok levonni (fogadás szempontjából) a következő meccsekre. Nos, ez természetesen nincs így. Már csak azért sem, mert sokszor olyan csapatokat hasonlítunk össze, akik nem is ugyanazokkal az ellenfelekkel játszottak, emellett a végeredmények nem tükrözik, hogy egy adott csapatban hány sérült volt, és még ezek mellett is vannak olyan "statisztika-romboló" tényezők, mint például ha egy csapat esetleg nem teszi oda magát 100%-osan csak azért, hogy meghosszabbítson egy párharcot.

Egyszóval sürgősen felejtse el mindenki azt a mondást, miszerint a "számok magukért beszélnek". Ezek legalább akkora baromságok, mint az olyan elcsépelt frázisok, mint a "részvétel a fontos, nem a győzelem", vagy a "pénz nem boldogít" stb.  :bash:

Én azért ennek ellenére csináltam egy táblázatot (csatolva), amiben azt néztem meg, hogy a playoff csapatai hogyan szerepeltek hazai pályán, illetve vendégként. A fent leírt okok miatt messzemenő következtetéseket talán nem vonhatunk le belőle (bár ki tudja), de azért találunk kisebb érdekességeket benne, mint például:
- Nyugaton a 8-ból 6 csapat az első hazai meccsét vereséggel kezdte. (Nem tudom, hogy ennek mi lehetett az oka, pedig mindenki azt szajkózza, hogy az első mérkőzés mennyire fontos.)
- a Dallas 50%-os teljesítménnyel is elmondhatja, hogy csoportdöntőt tudott játszani.
- Keleten 3 olyan csapat is volt, akiknek jobb volt az idegenbeli mutatója, mint hazai pályán.
- A Miami kezdetben nem tudott veszíteni odahaza, majd az utolsó három meccsén már nem tudott nyerni.

Viszont ami a legszembetűnőbb, és ami nagyon érdekes lehet a későbbiekben, hogy a döntőbe Nyugatról a playoff legjobb hazai teljesítményét nyújtó csapat (9-ből 9 győzelem), Keletről pedig a rájátszás legjobb vendégstatisztikájával rendelkező jutott be (9-ből 7 győzelem). Ilyen előzmények után mindenképpen kíváncsi leszek a Warriors hazai meccseire. Bár ugyanilyen megfontolásból a bostoni meccsek is érdekesek lesznek, mivel a Celtics hazai pályán éppen csak jobb 50%-nál (5 győzelem, 4 vereség), ugyanakkor a GSW az összes vereségét idegenben szenvedte el (3 győzelem, 4 zakó)

A végére pedig egy érdekesség (bár a döntőhöz nincs köze):
Mind a két főcsoport 1. kiemeltje "elbüszkélkedhet" azzal, hogy a playoffban volt olyan meccse, amikor a 3. negyed utolsó percében (36. percben) sikerült csak elérnie az 50 (!!!) pontot (a Phoenix a Dallas elleni 7. meccsen, a Miami a Boston elleni 4. meccsen). Ez még egy alapszakasz-meccsen is kuriózum, nemhogy a rájátszásban, ráadásul a főcsoportok legjobbjaitól.

NBA-döntő: Mélyelemzésünkben fórumtársunk is segédkezett

Mit gondol HT az idei NBA-döntőről? Mi várható egy rutinos csapat és egy "újonc" csatájában? Bízunk, csak nem hiszünk a Bostonban? Olvasd tovább


Köszönjük szépen @HT az NBA-döntős elemzést.  :beerchug:

Idézetet írta: Admin Dátum május 31, 2022, 08:16:59Köszönjük szépen @HT az NBA-döntős elemzést.  :beerchug:

Részemről volt megtiszteltetés, hogy engem kért fel Pozzato egy ilyen beszélgetésre.  :beerchug:

Nem tudom elképzelni, hogy ne a GSW nyerjen. Szerintem lesz egy rossz meccse a GSW-nek, amikor nem megy majd a dobás, és akkor kikap 20-30 ponttal jó szokása szerint, de amikor megy, vagy csak átlagosan megy, szerintem a Boston esélytelen.
Közben öcsém azt mondja, Smart lesz az MVP, mert megfogja Curry-t, és azért elöl sincsenek rossz számai, gólpasszok, pontok, pár pattanó is kezébe esik... Hát ki tudja...Kell hozzá fantázia, de... De.

Idézetet írta: oakland23 Dátum május 31, 2022, 10:31:38Nem tudom elképzelni, hogy ne a GSW nyerjen. Szerintem lesz egy rossz meccse a GSW-nek, amikor nem megy majd a dobás, és akkor kikap 20-30 ponttal jó szokása szerint, de amikor megy, vagy csak átlagosan megy, szerintem a Boston esélytelen.
Közben öcsém azt mondja, Smart lesz az MVP, mert megfogja Curry-t, és azért elöl sincsenek rossz számai, gólpasszok, pontok, pár pattanó is kezébe esik... Hát ki tudja...Kell hozzá fantázia, de... De.

Én nagyon szeretem Smart (és a hozzá hasonló kiegészítő emberek) játékát, úgyhogy nem lenne ellenemre, ha esetleg MVP címet kapna, de erre azért túl nagy pénzt nem tennék. Horford is egészen elképesztően hasznosan játszott a Miami ellen (de szinte az egész rájátszásban), mégis az összes média Tatum-ról beszél a döntőbe jutás kapcsán (ami persze szintén jogos).

Félek, hogy ezúttal is csak a pontok fognak számítani, márpedig mindkét csapatban vannak olyan sztárok, akik képesek volnának 25-30 pontos átlaggal zárni a döntőt, és ha ez így lesz, akkor – függetlenül attól, hogy ezt a pontmennyiséget esetleg mennyire rossz dobószázalékkal érte el –, valószínűleg ezt néznék csak a díj kiosztásakor.

Arról nem is beszélve, hogy ha a GSW tényleg lerendezni a párharcot egy gyors 4-1-gyel (esetleg 4-2-vel) – ahogy te is várod –, akkor még kisebb az esélye, hogy a vesztes csapatból válasszanak legjobbat.

De őszintén kívánom, hogy én tévedjek és az öcsédnek legyen igaza.  :ok:

NBA-döntő: Melyikük akarata érvényesül?

Kiváló teljesítmény hazai pályán vagy a lenyügöző forma idegenben az, amely domináns lehet? Olvasd tovább


NBA Döntő 2021/22 - 1. Mérkőzés (Tippjáték)

Tippelj a Golden State Warriors - Boston Celtics döntő első mérkőzésére, és írj egy rövid indoklást is.

Esemény után, ha nyertes a tipped, akkor gyere vissza és értékeld azt ki. Konkrétan az eredeti hozzászólásod kell idézned, s annyit írnod, hogy nyertes. A kiértékelésre 48 órád van az esemény kezdetétől számítva.

Amennyiben a legnagyobb nyertes tippel rendelkezel, akkor tiéd a nyeremény.

Nyeremény:

3.000 forint Skrillen keresztül

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon.
2. A napok közép-európai időszámítás szerint számítanak (0:00-23:59).
3. A tippeket ebben a fórumtémában kell írni.
4. Az nyer aki a legnagyobb nyereményszorzós nyertes tippel rendelkezik. Egyenlő teljesítmény esetén a nyereményt szétosszuk a legjobb eredményt elérők között.
5. A mérkőzés bármely eseményére tippelhetsz ami megtalálható a következő fogadóirodák ajánlatában: Bet365, Betclic, Betfair Sportfogadás, Pinnacle, Tippmix, Tippmixpro, Unibet, WilliamHill.
6. Egyetlen egy tippet küldhetsz be, és röviden meg is kell indokolnod.
7. Indoklás nélküli vagy elfogadhatatlan indoklásos tipp esetén az esetleges nyeremény 500 forint.
8. Beküldési határidő: 2 óra, esemény kezdete előtt!
9. Minimum odds: 1.50!
10. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Létezik egy 5 perces tolerancia idő beküldéstől számítva.
11. A 48 órán belül ki nem értékelt tippek vesztesként lesznek elkönyvelve.
12. Amennyiben egyetlen egy játékos sem rendelkezik nyertes tippel, akkor a nyeremény nem kerül kiosztásra.
13. A játékban egyedi tippeket lehet beküldeni, tilos a másolás (az ugyanarra vonatkozó, de más fogadási típus használata is!).
14. Az adatok (esemény, odds stb.) pontosságáért a játékosok felelnek, s ajánlott egy képernyőfotót készíteni ezekről, mivel eredményhirdetéskor igényelhetjük. Ugyanúgy igényelhetünk egy eredményforrást (hivatkozást), ahol az adott esemény eredménye megtekinthető. Ezeknek hiányában a nyeremény kifizetése megtagadható.
15. Ebben a játékban nem érvényes a fogadásépítő.

A tippet ilyen formátumban kell írni:

Tipp:
Odds:
Iroda:
Indoklás: ....

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet. Követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból.
3. A folyamatos VPN használat a játékban tilos.
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Extra szabálypont:
Amennyiben egy játékost csalás miatt kizárunk egy versenyből, akkor a kizárás vonatkozik a Sportfogadas.org által rendezett összes játékra.
Csalásnak minősül a több azonosítóval való szereplés, illetve azon tevékenység amikor egy játékos az eredmény tudatában tippel.

 Basketball » USA » NBA Golden State Warriors - Boston Celtics
Friday, 03 Jun 2022, 03:00
Tipp: GSW -11.5 Ah
Odds: 3.50
Unibet

Állítólag nagyon szerethető a Boston saját nevelés stb . Visszanézve az első meccseket az elmúlt évek döntőin a favorit nyer olyan 3 odds körüli ázsiai hendin. Nem néztem rég kosár meccset de most kedvet kaptam . :)

Basketball » USA » NBA Golden State Warriors - Boston Celtics
Friday, 03 Jun 2022, 03:00
Tipp: Wiggins eljut min. 10 lepattanóig @ 8,25 (bet365)

A Dallas elleni párharcban az utolsó 3 meccsből kétszer eljutott 10+ pattanóig. Hogy a döntő első meccsén is megtegye, kell hozzá ambíció (megvan), és rengeteg rontott Boston-dobás (meg lehet).
Szerintem a GSW-nél Looney és Wiggins azok, akik igencsak sokat tesznek bele, Wiggins nagyon alázatosan játszik, jó szelekcióval, hatékonysággal, védekezésben, mezőnymunkában óriási energiával játszik, és igazából ez a szerepkör ezerszer jobban áll neki, mintha neki kéne vinni egy csapatot, és első számú játékos lenne. Nem tuti a tipp, de szerintem nem is irreális. Olyan 7-8 pattanót várok tőle reálisan, hisz Horford biztos sokat játszik, viszont RW szerintem nem igazán, Looney meg nem tud egyedül mindent összekaparni, meg ő majd Horforddal harcol, kizár, és akkor Wiggins kezébe esik a lepattanó.

Először is köszönet a szervezőknek a játék összehozásáért!

Sajnos sunik barátom is és oakland is olyan tippekkel nyitott, amik teljesen reálisak (sőt, szerintem mindkettőnek 50% feletti az esélye, hogy összejön), úgyhogy – ahogy a csapatok csinálják mostanában a rájátszásban – lehet, hogy nekem is érdemesebb volna már most a következő mérkőzésre koncentrálnom.  ;D
Egyébként biztos, hogy mind a két előttem szóló tippjét meg fogom játszani.  :ok:

Tipp: Curry (GSW) 6 vagy több hárompontost dob
Odds: 4,9
Bet365

Ennél a tippnél próbálok egy kicsit Curry fejével és mentalitásával gondolkodni. Szerintem ő az a játékos, aki a két csapat keretében a leginkább szeretne a bajnoki cím mellé egy döntő MVP címet is szerezni. Neki ilyen az egója (természetesen nem rossz értelemben!). Éppen ezért azt gondolom, hogy lesz egy-két olyan mérkőzés, ahol valószínűleg még a kelleténél is többet vállal majd (és ezt inkább hazai pályán, saját közönség előtt tudnám elképzelni), ami azzal is járhat, hogy simán ráemel 10-15 triplát, amiből – az ő tudása mellett – akár be is pottyanhat legalább 6. Pláne akkor, ha azt is hozzávesszük, hogy a Boston elég jól védekezik, úgyhogy előfordulhat, hogy Curryéknek kívülről kell majd próbálkozniuk.

Idézetet írta: HT Dátum június 01, 2022, 14:13:27Először is köszönet a szervezőknek a játék összehozásáért!

Sajnos sunik barátom is és oakland is olyan tippekkel nyitott, amik teljesen reálisak (sőt, szerintem mindkettőnek 50% feletti az esélye, hogy összejön), úgyhogy – ahogy a csapatok csinálják mostanában a rájátszásban – lehet, hogy nekem is érdemesebb volna már most a következő mérkőzésre koncentrálnom.  ;D
Egyébként biztos, hogy mind a két előttem szóló tippjét meg fogom játszani.  :ok:

Tipp: Curry (GSW) 6 vagy több hárompontost dob
Odds: 4,9
Bet365

Ennél a tippnél próbálok egy kicsit Curry fejével és mentalitásával gondolkodni. Szerintem ő az a játékos, aki a két csapat keretében a leginkább szeretne a bajnoki cím mellé egy döntő MVP címet is szerezni. Neki ilyen az egója (természetesen nem rossz értelemben!). Éppen ezért azt gondolom, hogy lesz egy-két olyan mérkőzés, ahol valószínűleg még a kelleténél is többet vállal majd (és ezt inkább hazai pályán, saját közönség előtt tudnám elképzelni), ami azzal is járhat, hogy simán ráemel 10-15 triplát, amiből – az ő tudása mellett – akár be is pottyanhat legalább 6. Pláne akkor, ha azt is hozzávesszük, hogy a Boston elég jól védekezik, úgyhogy előfordulhat, hogy Curryéknek kívülről kell majd próbálkozniuk.

Csupán annyit tennék hozzá, hogy a második meccsen lehet, hogy nem ilyen játék lesz.  ;)