Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idén nem volt annyira kaotikus az átigazolási szezon abból a szempontból, hogy a korai pletykák végül megerősítést nyertek. Amiről már márciusban vagy májusban tudni lehetett, hogy biztos tipp, azok végül megvalósultak:.
Megerősített átigazolások
Peter Sagan és a slepp (Bodnar, Oss, tesó gyúró, portás, nagymama stb.) > Team TotalEnergies  (ProKontinentális)
Alexander Kristoff (és Bystrom) > Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux
Joao Almeida és Pascal Ackermann > UAE-Team Emirates
Sergio Higuita, Jai Hindley és Sam Bennett (neki az alábbi felvezetősort igazolták: Van Poppel - Haller - Archbold - Mullen) > BORA - hansgrohe
John Degenkolb > Team DSM
Rohan Dennis > Jumbo-Visma

Valószínűleg megvalósuló pletykák:
Vincenzo Nibali > Astana
Elia Viviani > Eolo-Kometa
Alexander Vlasov > Bora
Alex Aranburu és Gorka Izagirre > Movistar
Christophe Laporte > Jumbo-Visma
George Bennett > UAE
Gianni Moscon > Quick Step


Én nagyon kíváncsi vagyok a Jumbo-Visma pavés csapatára, mert Wout van Aert kapott maga mellé egy elit segítőt - ha Laporte aláír -, franciával ez ütős páros lehet. Gianni Moscon és a Quick Step egy őrült házasság lehet. Wout van Aert egy sokoldalú versenyző, de Moscon is az, csak ezt sokszor elfelejtjük a viselkedése miatt. Azt kell valahogy kordában tartania a Holm - Lefevere párosnak, ha ez megvan, akkor Moscon komoly dolgokra lehet képes. Nem tudom, volt-e olyan versenyző az elmúlt 20 évben rajta és Wout van Aert-on kívül, aki top5-ben végzett kiemelt pavés egynaposon (Paris - Roubaix), Giro di Lombardián, időfutam és mezőny-vb-n, illetve top20-ban háromhetesen. Erre Moscon képes volt, ha kihozza belőle a maxot Lefevere, akkor nagyon brutál kártya kerül a kezébe Wout van Aert (és Mathieu van der Poel) ellen.

Izgalmas lesz a Vuelta is, de én most jobban várom a pavés és hegyes egynaposokat (ősszel Paris-Roubaix és Giro di Lombardia), illetve a vb-t. Elvileg a vb-n láthatunk egy Pogacar - van Aert - van der Poel - Pidcock - Alaphilippe - Asgreen csatát, egy dombos egynaposhoz hasonló pályán. Elvileg a felsorolt öt versenyző csak erre készül most, és akkor még nem esett szó az "öregekről": Sagan, Valverde és a többiek. Szintén jó lehet a Lombardia is, ahol Pogacar ellen megy a Roglic - Vingegaard, illetve Evenepoel - Almeida duó. A Paris-Roubaix-n pedig jöhet a nagy ütközet: Asgreen, van Aert, van der Poel és és Küng. Remélem végre nem marad el a versenyt, mert ez egy esetleges saras, hideg versenyen, nagyon ütős lehet (remélem sérülések nélkül).


Nagyon tetszett a brit Jason Kenny férfi keirin olimpiai döntőben nyújtott teljesítménye.
Gyanítom, hogy előzőleg nem az volt a csávó taktikája, hogy "full max"-on fogja végignyomni az olimpiai aranyéremért zajló versenyt, belead mindent, "ami a csövön kifér", aztán pedig majd csak lesz valahogyan valami.
Hanem - vélhetően - az történt, hogy Jason Kenny annyira nem vesztette el lélekjelenetét, hogy amikor észrevette, hogy az ausztrál Matthew Glaetzer elbambult és emiatt a kelleténél távolabbról követi őt, akkor Jason Kenny abban a pillanatban úgy döntött, hogy elköszön a vetélytársaktól.
Akik annyira nagyon meglepődtek ezen a váratlan "húzáson", hogy már csak a célvonal után érték utol az olimpiai aranyérmét ünneplő britet.
Zseniális!

https://www.youtube.com/watch?v=MOZKyG4boxw

A palyakerekparba beleneztem, mert alapvetoen az otlet tetszik, de amikor ketten mentek egymas ellen gyakorlatilag csak fel kor volt elvezheto, s azon gondolkodtam, hogy ha tobben lennenek akkor latvanyosabb lenne. Erre utana jott a csapatverseny, de pont az ellenkezojet valtotta ki, atlathatatlan volt az egesz.

A video viszont nagyon tetszett, hasonlo futamokat akartam latni vegig, de a kozvetitesbol lejott, hogy az ilyen ritka mint a feher hollo.

Jó, hogy írtál erről @csabax , engem nagyon meglepett, meg az is, hogy mint Jason, mint a neje, Laura mennyire jó teljesítményt nyújtottak Tokióban. Én egyikőjüktől sem vártam sokat - nem voltak már top formában az elmúlt években -, erre most nyertek egy-egy aranyat. Néztem először a "sima" sprintet, ott éreztem, Jason Kenny nincsen olyan állapotban (nem is jutott el a döntőig), hogy hajrában felvegye majd a versenyt Lavreysennel. Ez a keirin finálé ráadásul tényleg eléggé kemény volt, már az odáig vezető út is az volt, hiszen Kenny és Lavreysen is kiesett az első körben, "pótselejtezőről" jutottak tovább. Ez tényleg méltó volt egy ilyen versenyhez, plusz a mezőny is (Levy, Awang és Glaetzer is kiváló versenyzők). Kiváló taktikát választott Kenny, máshogy nem tudta volna megverni a hollandot, mert sprintben jobb Lavreysen.

@RedMunchen nem tudom, hogy a közvetítések alatt mennyire magyarázták el a versenyszámokat, de kétségtelen, hogy jó pár versenyszám átláthatatlan elsőre. Amit @csabax linkelt keirin az leginkább közönségbarát, ott van a legtöbb izgalom a "szűz" szemnek, míg mondjuk a sprint az gyakorlatilag óriási taktikázás és kicsivel kevesebb, mint egy körről szól, amit nyélen kell hoznod. A pontverseny (nem olimpiai szám), omnium, scartch (ez sem olimpiai szám), illetve az 1 km-es időfutamok sem olyanok, amiket szívesen néznek az emberek. Az üldözőverseny szerintem nem rossz, én azt is szeretem, de azon se rágják le a körmüket az emberek.

A keirin amúgy eredetileg japán találmány, onnan lett honosítva, ott például óriási hagyománya van ezeknek a versenyeknek. Egyetemen oktatják ezt a sportágat (japán változatot), óriási versenyek vannak belőle. Olyannyira komolyan működik ez az egész rendszer, hogy sportfogadási bázist építettek rá, ranglisták vannak, ami alapján fogadhatsz, olyan ez, mint mondjuk nálunk a lovi. Aki keirin versenyző lesz, annak ez egy életpálya modell ott, úgy tekintenek rád, mintha dolgozó ember lennél. Rendkívül nehéz bekerülni az egyetemekre, kevesekből lesznek profik. A japán keirin kicsit más, mint az európai, több a versenyző is egy futamban.
https://www.youtube.com/watch?v=Ev7yrfhKf28

@Pozzato, engem is nagyon meglepett. Még jó, hogy az ágyban feküdtem, mert ha széken ültem volna, akkor leestem volna onnan.
Tudni lehetett, hogy Jasonnak annyi, kész, vége, eljárt az idő, satöbbi. Erre aztán a csávó annyira nagyon észnél volt és annyira nagyon gyorsan reagált, hogy az már-már döbbenetes.
Na, ezt a lélekjelenetet és azonnali gondolkodást kell(ene) összehasonlítani azzal a holland menyecskéével, aki nem állt sorba, amikor az észt osztogatták, s aki ezen az olimpián közröhej tárgya lett.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 07, 2021, 14:04:05
Valószínűleg megvalósuló pletykák:
Alexander Vlasov > Bora

Vlasov megerősítve.
Marc Soler aláírt az UAE csapatához, de volt náluk egy másik érdekes transzfer is.

A lengyel körön mai hajrában hosszút nyitó Alvaro Hodeg a QS-ből az UAE-be szerződött. Azért az ottani vonat nem lesz semmi, ennyi öncélú embert nem tudom, hogyan rendeznek csatasorba. Papíron rendkívül erős vonatuk és az a cél, hogy lenyomják jövőre a QS-t, Lottót és a Borát. Utóbbi csapatnál Bennett lesz a kiemelt sprinter jövőre, előtte Archbold, Laas, Haller, Mullen, Politt és van Poppel, illetve tartalékban már ott a következő nagy brit sprintertehetség: Matthew Walls. Valószínűleg hosszú vonatokat raknak össze, ahol Polit és Mullen fog óriási tempót menni, hajrában pedig Haller vagy van Poppel fogja segíteni az ír versenyzőt.

A Lottónál Ewan számára eddig ott volt Kluge, most érkezett még Selig, de akkor inkább nézzük az UAE-t, amely nagyon "beteg" sprintersort rakott össze: Gibbons, Molano, Hodeg, Trentin és Ackermann. Ha ez nem lenne elég, elvileg Fernando Gaviria szerződése le fog járni év végével, szó volt az Arkéáról - ütős lenne az a sor, pluszban Bouhannival  ;D -, de a legújabb pletykák szerint, Gaviria maradnia akar, hajlik erre az UAE is. Egy évre írnának alá, el sem tudom képzelni, milyen lenne a Molano - Hodeg - Gaviria sor.  ;D Annyi lenne a hajrá, hogy 300-tól mindhárman elkezdenének izomból sprintelni.  ;D

Nincs Pogacar, fellégezhetnek a többieknek?

Nagyon úgy tűnik, hogy Ineos vs. Jumbo-Visma csata lehet az első helyért.  Olvasd tovább


Valter Ati benne a szökésben a lengyel kör 4. szakaszán! Még ~95 km, az előny 3:42, de jó lenne, ha hazaérnének és behúzná :)

Érdemes a mai dán körverseny etapját visszanézni, elképesztő volt.  ;D

Evenepoel megindult 17 km-rel a vége előtt, egyszerűen nem tudták őt tartani, másfél percet adott a mezőny legjobbjainak, de ez semmi, ugyanis a főmezőnyt lekörözte.  ;D ;D Az egyik kanyarban beérte őket, mire a mezőnyt le kellett állítani, mert jött Evenepoel.  ;D  Az is szép volt, mikor csapattársát, Archboldot lekörözte, az meg kiabált neki, hogy menjél, menjél!  ;D

Nem azt mondom, hogy Evenepoel csúcsformában van, de szép lassan kezd visszaszokni, most már a konti versenyeket stabilan hozza, elvileg a célja az Európa-bajnokság, ahol dobogón akar végezni valahol (kronó, mezőnyverseny).

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 12, 2021, 17:36:55
Érdemes a mai dán körverseny etapját visszanézni, elképesztő volt.  ;D

Bizony :ok: És azt se feledjük el, amikor elnézett egy kanyart és rossz felé ment ;D De erő volt bőven, hipp-hopp beérte a 3 szökevényt.

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 13, 2021, 13:13:38
És azt se feledjük el, amikor elnézett egy kanyart és rossz felé ment ;D De erő volt bőven, hipp-hopp beérte a 3 szökevényt.
Így van, szerencsére ott voltak a társak, de erre figyelni kell, mert már nem az első ilyen eset. Ebben fejlődnie kell, sokat kell még tanulnia az idősebb csapattársaktól. Az ifik között ilyen gondja nem volt, de ott nem is volt ilyen tempó. Azt kell megértenie, hogy nem szégyen leszakadni a jobb lejtmenetezőkről. A Lombardián is az volt a gond, hogy tapadni akart Nibalira, de felesleges. A Cápához mérhető lejtmenetező körülbelül 4-5 van all-time, most is a láthatóan gyorsabb Kragh Andersennel akart menni lefelé, majdnem baj lett belőle. Igazad van, erő az van benne bőven, de fejben jobban kell összpontosítani.

Érdekes lesz az Európa-bajnokság és a világbajnokság. Remcónak a kronó is fontos, de a mezőnyverseny inkább fekszik Wout van Aertnak, valószínűleg rá fognak tenni a belgák, főleg olyan mezőnyben, ahol ott van Pogacar, van der Poel, Alaphilippe, Pidcock vagy épp Asgreen.

Tour du Limousin 4. szakasz

Fetter Erik 1. hely :great: :topbet_125:

Remco Evenepoel kezdi visszanyerni a formáját. Bemelegített egy 1.1-es egynapossal, ahol simán verte a mezőnyt, majd ma a Brussels Cycling 1.HC versenyen verte a Hirschi, Gilbert, McNulty, Merlier és Gaviria sort. Az biztos, ez még mindig nem World Tour szint, de Lefeverék végre okosan, nem kapkodva építik fel őt. Ma egy olyan egynapost nyert meg közel 2 perc előnnyel a nagyobb esélyesekkel szemben, ahol általában sprintbefutó szokott dönteni. Írták azt is Remcóval kapcsolatban küldöli oldalakon, mi lenne, ha nem GT-menőt csinálnának belőle - ahhoz úgy sem ért annyira Lefevere -, hanem egynapos menőt. Ereje megvan hozzá, lejtmenetet kell gyakorolni, és sorra fogja nyerni az ilyen versenyeket.

"Peák Barna és Valter Attila ismét egy mezőnyben, a Benelux kör első szakasza 16.00-tól élőben az Eurosporton!"

7 szakasz, nagyon erős mezőny. Evenepoel, G. Thomas, Dumoulin, Hirschi, Fuglsang, Sagan, Caleb Ewan, Merlier, Valter, Peák :)