Bajnokok Ligája 2021/22

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Ki nyeri a 2021-22-es BL-döntőt?

Liverpool
5 (55.6%)
Real Madrid
4 (44.4%)

Összes szavazó: 9

Szavazás lezárva: május 28, 2022, 13:41:03

Szerintem:

Siker= Pénz + alázat.

Aki a PSG-hez aláír az csak a pénz miatt teszi. Aki nem a pénzt választja az elmegy a BM-hez, az RM-hez vagy a MC-hez. stb. Ott meg van még az alázat a focihoz a klubhoz és a hagyományokhoz. Ez az alapja mindennek.

Lehet ott bárki edzó túl sok pénz miatt túl sok az egó...

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 10, 2022, 17:52:44Azért a Liverpool esetében nem árt kiemelni, hogy ők is szinte komplett csapatot vásároltak 2014-2018 között a 2019-es BL-sikerre, gyakorlatilag elvertek 750 millió eurót, amivel azt hiszem a vonatkozó listában a 7. legtöbbet költötték ezen periódus alatt. Jól vásároltak? Igen, de ki gondolta a PSG-nél, hogy mondjuk ezek rossz vásárok? Messi ingyen? Melyik az a csapat, aki azt mondja, nekem nem kell Messi ingyen? Akiknél nem volt motiváció, azok közül egyedül Neymar került rohadtul sok pénzbe anno. Ennyi.


Csapatom védelmében annyit, hogy az általad említett 750 elköltött millió mellett volt rengeteg bevétele is a klubnak játékos eladásból. Alisson Van Dijk megvásárlását lényegében a Barca finanszírozta Coutinho megvételével. Pool amerikai tulajai éves szinten minimális pénzt pumpáltak a klubba, hanem csak a bejövő hozamot és a profitot forgatták okosan vissza. Ezért is nem értem a Liverpool egy lapon való említését a City, PSG, Real fejetlenül pénzt költő hármasával.

#332 március 11, 2022, 11:59:11, Pozzato
Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum március 11, 2022, 10:25:39Csapatom védelmében annyit, hogy az általad említett 750 elköltött millió mellett volt rengeteg bevétele is a klubnak játékos eladásból. Alisson Van Dijk megvásárlását lényegében a Barca finanszírozta Coutinho megvételével. Pool amerikai tulajai éves szinten minimális pénzt pumpáltak a klubba, hanem csak a bejövő hozamot és a profitot forgatták okosan vissza. Ezért is nem értem a Liverpool egy lapon való említését a City, PSG, Real fejetlenül pénzt költő hármasával.

Így van, teljes mértékben igazad van, eladások is voltak. Ezeket biztosan jobban tudod nálam, amikor 2007-ben megtörtént a mostanit megelőző tulajdonosváltás, akkor a következő 2-3 évben eléggé komoly adósságállománya keletkezett a klubnak. Ezért kellett a mostani tulajoknak megvenni, akiknél szinte rögtön "eltűnt" az adósság (kis túlzással). Ha ezen időszakot nézzük (amerikai tulajok érkezése és BL-győzelem), akkor 1 milliárd euró felett költött a Liverpool és -337 millió euró a "veszteség" az átigazolásokból (magyarul 660+ millió euróért adtak el).

Egyértelműen tévedtem ebben, hiszen 750 milliót nem költöttek, csak abban a szűk időszakban, amíg Klopp volt, de azt az időszakot kell nézni, amikor vezetőváltás volt. Ezzel a nevezett időszakban top10-ben voltak a költekezés (7. hely) és a plusz kiadások között (8. hely). Kétségtelen, közel sem olyan szinten, mint a két első (PSG és City), akik szintén 1 milliárd euró felett költöttek, de 800 millió veszteségük volt. Ahogyan a Real Madriddal sincsenek ugyanolyan szinten, hiszen a nevezett időszakban mindössze 200 millió volt a veszteségük átigazolásokból (majd feleannyi, mint a Poolé). Mennyibe került a Real Madridnak felépíteni a triplázó csapatot? Ha a 2009-es nagy költekezéstől kezdünk (ahonnét tényleg érdemes, ha hitelesek akarunk lenni), akkor ugyanannyiba (mármint "veszteség szempontjából), mint a Liverpoolnak a későbbi BL-győztes gárdát.

Én megértem a Liverpool szurkolókat. Velünk, barcásokkal is elhitették éveken át, ez a klub más, mi jobbak vagyunk. Aha, nem. Mindegyik nagy klub ugyanolyan. Az, hogy a média része mást közöl, próbál jobb arculatot hozni, az már egy másik lapra tartozik. A Liverpoolnál az a narratíva volt, hogy szinte Moneyball-módszer révén építkeztek, gyakorlatilag nullszaldósak voltak, de ez nem igaz. Ők is költöttek, ahogyan költött a Real Madrid, PSG, Barcelona, City vagy a Chelsea. Költöttek, mert így lehettek versenyképesek. Nem kell ezt szégyellni. Amikor egy csapatnak 300 millió font feletti tartozása van, majd jön egy amerikai befektetőcsoport, akik pillanatok alatt kihúzzák a szarból, akkor ott nem varázslás történt. Annyi, hogy ők nem az araboknak vagy az oroszoknak adták el magukat, hanem az amerikaiaknak, de ezeket szerintem biztosan jobban tudod, hiszen a kedvenc csapatodról beszélünk (lehetséges, hogy mindent rosszul tudok). A Barcelona sem araboknak vagy oroszoknak adta el magát, nálunk a "sajátjaink" okoskodtak.

A sportok ilyenek. Trükköznek a fociban, trükköznek az NBA-ben, de szerintem minden csapatsportágban. Pénzből lehet csapatot építeni, szerintem olyan nincsen, hogy ha nem nevelsz ki minőségi játékosok tömkelegét, akkor a két szép szemedért megveszik az összes nemkívánatos játékosod és ugyanannyiért tudsz hozni olyanokat, akikkel BL-t nyersz. Ha ez így működne, akkor mindenki BL-győztes lenne. Ahhoz, hogy BL-t nyerj, bele kell tenni azt a +300-400 millió eurót az eladásokon kívül (és még lehet, hogy ennél is többet), amivel ezt össze lehet hozni. És ezekben még nincsen benne az aláírási pénz (ami szintén nem kevés), nincsenek benne a bónuszok, ahogyan eladási oldalon a mezek, jegyek és még lehetne sorolni.

Nagyon fontos a marketing, milyen képet mutat az adott klub. Valószínűleg, ha nem a mostani világban élnénk, akkor simán elhinné mindenki, hogy a Liverpool, Barcelona, Bayern München és még lehetne sorolni, egy mennyire rendes és jó klub. Azonban olyan világban élünk, amikor már könnyű mindent elérni és megnézni, hiteles adatokra bukkanni. Régebben szinte egy árva szó sem esett a bajorok Bundesliga-rabló mentalitásáról, némely elnök kicsit háborgott, de ennyi. Most? Komplett videók és anyagok készülnek a témában, mi volt a kirakat mögött. Azóta teljesen megváltozott a vélemény a bajorokkal szemben. Barcelona? Dettó. Nem kell aggódni, mindegyik csapatról ki fog derülni idővel minden.

nagy igazság Pozz!
Bele kell tenni a pénzt!!! - nagyon nem mindegy, hogy hogyan teszik bele...
A PSG kimondottan ostobán csinálja.

Óvatosabbak lesznek, mint az odavágón?

A párharc, ami gyakorlatilag senkit sem érdekel, közbe a legizgalmasabb lehet.  Olvasd tovább



Ajax - Benfica (kedd, március 15., 21:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten 

Goncalo Ramos gólt szerez 4.00

Sebastian Haller legalább 2 gólt szerez  6.00

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Manchester United - Atletico Madrid (kedd, március 15., 21:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten 
 
Anthony Elanga gólt szerez 5.50

Antoine Griezmann gólt szerez  5.00
 
Cristiano Ronaldo szerzi az első gólt  5.75

João Félix szerzi az első gólt  10.50

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Juventus - Villarreal (szerda, március 16., 21:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten
 
Alvaro Morata legalább 2 gólt szerez 14.00
 
Alvaro Morata szerzi az első gólt  6.50

Dusan Vlahovic gólt szerez   2.75
 
Giovani Lo Celso gólt szerez  9.00

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Lille - Chelsea (szerda, március 16., 21:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten
 
Jonathan David gólt szerez 3.50
 
Kai Havertz legalább két gólt szerez  12.50

Kai Havertz szerzi az első gólt  6.50
 
Mason Mount gólt szerez  3.75

Mason Mount gólt szerez & gólpasszt ad  11.00

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Most már talán hivatalosan is be lehet jelenteni, hogy a Ronaldo - Messi vagy Messi - Ronaldo korszak végéhez ért (esetleg még a vb szólhat közbe). Az elmúlt két szezonban egyik klasszis sem tudott csapataival a legjobb nyolcba kerülni a BL-ben, pedig összességében négy klubbal próbálkoztak. Ronaldo mióta eligazolt a Real Madridtól, mindössze 2019-ben járt negyeddöntőben, míg Messi az ismert 8-2 alkalmával 2020-ban.

Ha az elődöntőket vesszük figyelembe, akkor 2006 és 2019 között nem volt olyan év, amikor valamelyik klasszis ne lett volna ott csapatával a BL-ben a legjobb négyben (ha jól számoltam).

Nem bocsatkoznek joslatokba, de szerintem angol/spanyol ellenfelunk lesz a negyeddontoben. A City remelem kemeny ellenfelet kap, a Sporting utan bemakolni a masik portugalt is, igazi muveszet lenne.

Tippjeim a parositasokra:
Real v Villarreal
Chelsea v Benfica
Bayern v Liverpool
City v Tico


A Benficának 10%-ot adnak? Bátrak, jó, ha 1% az a 10%. Azért a Liverpool nem Ajax vagy az őszi Barcelona. Mindkét meccsen simán ütik őket. Bayern is simán nyer, Real is belehúzott a jóba, egyedül Guardiola szívhat.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 18, 2022, 13:41:26A Benficának 10%-ot adnak? Bátrak, jó, ha 1% az a 10%. Azért a Liverpool nem Ajax vagy az őszi Barcelona. Mindkét meccsen simán ütik őket. Bayern is simán nyer, Real is belehúzott a jóba, egyedül Guardiola szívhat.
Szerintem a Benfica, Villarreal, ATMA trióból valamelyik "kiscsapat" továbbjuthat.
Például a Villarreal CF-nél már az előző fordulóban sem adhattak előre túl sok továbbjutási esélyt. Aztán pedig az történt, ami.