A német Bundesliga éllovasa, a Bayer Leverkusen egy látszólag könnyű összecsapás előtt áll pénteken. A listavezető együttes a Mainzet látja vendégül, amely klub a kiesés ellen küzd, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A Leverkusenre adott 1.20-1.25 közötti szorzók nagyjából reálisak. Ha azt nézzük, hogy a Bayer gólkülönbsége +42, míg a Mainzé -18, akkor a két csapat között lévő hatvan dugó azért érezteti, mik a realitások.

Ám a papíron meg a tabellán meglévő különbségnek a pályán is látszódnia kell, illetve kéne. Hogy a Leverkusen bika csapat, azt nem vitatom. Egyelőre veretlen, tavasszal már lenyomta a Bayern-t, szóval minden jól néz ki, de pont ilyenkor szokott jönni a meglepi. Amikor senki sem számít rá.

Első ötletem egy remi volt, de a meglepetés pont attól meglepetés, hogy nagyot szól, aztán ha ikszre húzom, közben meg nyer a Mainz, akkor verem a fejem a falba, mert egy jó megérzéssel nem nyerek semmit.

Ez a +1,5 lefedi az általam kigondolt remit, de jó a Mainz sikerre, és jó még az egy gólos hazai sikerre is. Az az utolsó 7 hazai (azaz németországi) meccsen a Leverkusen pont a legnagyobb riválisát, a Bayernt verte el, de azon kívül még a Darmstadt ellen hozott 2-0-át, a többi meccsen a +1,5-ös hendi jött volna.

Innentől a nyomás már a Leverkusenen, és ahogy pl. egy BVB sem bírta el a terhet az előző évben, úgy könnyen lehet, hogy a Bayer is megroppan. Ez pedig lehet trükkös meccs, és ez a csapat engem a történelemben már sokszor szivatott meg, amikor nagy favorit volt, akkor botlott a legnagyobbat. Valahogy a Leverkusen játéka ilyen, jobb csapatok ellen képes jobban játszani, kicsik ellen elég sűrűn képes szenvedni.

A Mainz utolsó 12 tétmeccséből egyet bukott el 1-nél több góllal, szóval nem egy könnyen tömhető együttes. A Mainz-nél a gondok inkább a támadó zónában vannak...

Bayer Leverkusen - Mainz 05: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp