Hat pont az előnye a Real Madridnak a Gironával szemben, ami valójában hét, hisz azonos pontszámnál a Real Madrid lenne a bajnok. Viszont a Girona megfáradt, kidurrant, Savióék már nem tudják hozni azt a foci, amit ősszel. A Barcához képest 8 pont az előny, de a katalánokat sem érezni annyira erősnek.

Persze Ancelotti tudja, hogy jöhet itt még hullámvölgy, és ő pont nem az a mester, aki szeret rotálni, ezért erre a meccsre vélhetően erős kezdőt rak össze, függetlenül attól, hogy pár nap múlva jön a Lipcse elleni visszavágó.

Igen ám, de a Real Madrid nem játszik csilli-villi focit, vagy legalábbis nem mindig. A Gironát mondjuk lefocizták, de azon kívül itt a februári időszakban becsúszott két iksz, legutóbb szűk 1-0...

A Valencia helyzete nem rossz, a kiesés már nem téma (idén nem is volt egy percig sem), csak feljebb vezet az út. Reálisan nézve maximum a 6. hely lehet elérhető, 6-7 pozíció, ha bírják erővel, de ezek a fiatalok azért kaparnak becsülettel. Számomra érdekes egyébként, hogy a Valencia viszonylag kevés döntetlent játszott, miközben azért igen masszív, stabil csapat. Én úgy vélem, ma vért isznak a srácok, élezik a fogaikat, és harapósak lesznek. Az biztos, hogy egy ilyen prime time meccsre, amit lát a világ, arra igencsak felszívják magukat a srácok.

A Valenciára azért tényleg jellemző, hogy van tartása, elég kevés lövést enged az ellenfeleknek, agresszívan szívja az ellenfelek vérét, és azért ahhoz képest, hogy agresszív, nem játszik annyira durván, mint mondjuk Bordálás alatt. Én úgy vélem, a RM pontokat veszít, de simán benne van, hogy a Girona is így tesz, és a Barca sem nyer Bilbaóban, így konzerválja előnyét ezen a hétvégén. Erős szorzó, simán megér egy próbát.

Valencia - Real Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp