Ejj, de kutya agy odds ez! Ugyanakkor, ha őszinte akarok lenni, én még ennyit sem adnék rá.

Ikszes találkozó első, és így hétfő reggel második blikkre is. Eleve két északi együttes, La Rioja és Navarra tartományok határosak, szóval amolyan szomszédvári csata, ám azzal együtt, hogy megvan az egészséges rivalizálás, ezek a csapatok jó közösséget alkotnak, segítik egymást, ha úgy van, a mesterek rendre konzultálnak, szóval van köztük kohézió, és nem jellemző, hogy egyik direkt befűtene a másiknak.

Ha a tabellára nézünk, pont azt látjuk, hogy két középcsapat, messze az EKL, EL, de legalább ennyire messze a kieső zóna is.

Szóval európai kupaszereplés kiharcolása irreális, ugyanakkor a kiesés elkerülése szinte biztosított. A három kutyaütő, a Cádíz, a Granada és az Almeria az utolsó 5-5 meccséből egyet sem nyert, szóval amilyen ütemben ott a hátsó trió gyűjti a pontokat, borítékolni lehet, hogy az a 3 kiesik idény végén.

Ergo az Osasuna és az Alavés játszhat tét nélkül, vagy minimum játszhatna. De minek? Minek rúgják szét egymást, minek hajtsák szét magukat? Jönnek a sérülések, sajnos a sok munka miatt egy-egy meccset tudtam csak megnézni, az egyiken Diakhaby sérült le úgy nem gyengén, a másikon a Barcából Pedri és de Jong dőlt ki...

Egy esetleges döntetlennel az Alavés 11 pontos előnyre tenne szert a legjobb pozícióban lévő Cádízhoz képest, az biztonságos távolság. Az Alavés nagyon stabil kis csapat lett, a 32 kapott gól kifejezetten erős mutató!

Az Osasuna egy remivel hozzátenne egy pontot a meglévő 33-hoz. Igazából tényleg a senki földjén a csapat, olyan megindulás kéne ettől a csapattól a top7-hez, ami jelenleg irreális.

Ha megnézzük, a két csapat utolsó 10 meccséből 5 barátságos, felk. meccs volt, ami egyrészt azért lehetséges, mert földrajzi távolság minimális, meg ahogy írtam is, ezek az északi csapatok remek kapcsolatot ápolnak. Minkét együttes, mindkét klub tisztában van a kialakult helyzettel, gyakorlatilag egy döntetlen rövid és hosszú távon is tökéletes jelenleg.

Osasuna - Alavés: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp