Piszok jól játszott a Real Madrid elleni két meccsen Marco Rose csapata, de ennek ellenére egy góllal alulmaradtak összesítésben. Nincs okuk a szégyenkezésre, viszont öröm az ürömben, hogy így már teljes gőzzel csak a bajnokságra koncentrálhatnak ahol ismét a Bajnokok Ligája indulás azaz az első négy hely egyikének megszerzése a cél. A csapat bár fontos rangadókat bukott el az elmúlt hetekben (Bayern, Leverkusen, Stuttgart), ennek ellenére nincs lehetetlen helyzetben hiszen csupán egy pont választja el őket a negyedik helyen álló Terzic vezette Dortmundtól. A rivális ráadásul a Frankfurt otthonában lép pályára ebben a fordulóban, így az esetleges pontvesztésük előzést jelenthetne a Lipcse számára. Az előző fordulóban a Bochum elleni 4:1-es győzelem után a Darmstadt ellen is győzni tudtak 2:0-ra. Sérültek terén nagyon jól áll a csapat, hiszen csak Klostermannt kell nélkülözniük.

Várható kezdő 11:

Gulácsi – Henrichs, Lukeba, Orbán, Raum – Schlager, Haidara – D. Olmo, Simons – Openda, Poulsen

A Köln volt már sokkal feljebb is a tabellán, igaz nem ebben az évben. Tavaly a 11.helyen végeztek, viszont idén bármit csinálnak nem megy a szekér. Januárban edzőváltás is történt a csapat élén, de ez is balul sült el, Timo Schulz vezérletével még gyatrább lett a csapat. Jelenleg osztályozós 16.helyen állnak, viszont a Mainz vészjóslóan közel van, illetve ami gond hogy előrelépésre messze nincs lehetőség hiszen hét egységre van tőlük a Bochum - Union Berlin - Wolfsburg hármas. Ha a sormintát is megnézzük (D-V-D-V-D) akkor most egy zakó következik, de persze nem ez fog dönteni hanem a két csapat játéktudása közötti szakadéknyi különbség. A Köln ráadásul a hiányzók terén is gondban van hiszen 7(!) játékosára nem számíthat Schulz.

Várható kezdő 11:

Schwabe – Carstensen, Kilian, Chabot, Finkgrafe – Martel, Huseinbasic – Alidou, Kainz, Maina – Adamyan

A két csapat őszi meccs 6:0-val végződött természetesen a Lipcse javára. Ekkora kiütés biztosan nem lesz, de egy-két góllal győzni fognak Orbánék.

Tipp: 1-3

1. FC Köln - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp