Női teniszről ritkán írok a kiszámíthatatlansága okán,de ezt a megérzésem nem hagyhatom ki. A negyeddöntőből az Ekaterina Alexandrova – Jessica Pegula összecsapás miatt.

Két fontos érdekesség és tény is felmerült bennem. Egyrészt Pegula azt a bravúrt viheti véghez,hogy zsinórban harmadszor is elődöntőt játszhat Miamiban és ha már bravúrok. Alexandrova veresége pedig szinte borítékolható azzal,hogy szenzációs eredményt produkálva legyőzte a világelsőt?!

Az orosznak egyáltalán nem ment a játék a teljes szezonra levetítve,de tavaly se igazán. Az évad elején meglepetésre legyőzte Rybakinát majd Ostapenkotól annak rendje és módja szerint következő körben repült is. Emellett kényelmetlen és megmagyarázhatatlan vereségek fémjelzik instabilitását. . Kikapott Siegemundtól az Openen vagy épp Frenchtől a 0-2-es zakó is szörnyű lista. A már említett kazah ellen meglepetés sikert azt megelőzően Gauff ellen tette meg még tavaly. Után természetesen jött a vereség a berlini fináléban. Most pedig,hogy megverte Swiateket úgy,hogy a lengyelnek az egész meccsen egyetlen egy break lehetősége volt az egészen őrületes. A női tenisz különös ismérve pedig az,hogy ilyenkor jön az óriási zakó. Az garantált,hogy ilyen játékot nem látunk majd tőle ma éjszaka. Elért minden labdát és még olykor nyerőt is ütött belőle.

Hiába hangozhat nevetségesen,de egy ilyen hullámzó teljesítményt nyújtó játékos esetében különösen igaz,hogy a győzelme lenne a meglepetés.

Az amerikainak ráadásul nagyon fekszik ez a pálya az elmúlt évek ezt bizonyítják. A formáját ő is a szekrényben hagyta a szenzációs világbajnoki szereplés után,de benne megvan a potenciál a sikerre bármikor.

Az előzetes események okán alapján Jessica sikerét várom.

Alexandrova, Ekaterina - Pegula, Jessica: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp