Szardínia szigetére látogatok egy női torna erejéig, ahol a Santa Margheritában megrendezésre kerülő torna zajlik.

Természetesen számos olasz próbálkozó is akad a nevezők között , ilyen a 20. életévét betöltő Arianna Zucchini is, aki mind keményen jól menetelt idén, Monastirban tornát is nyert februárban, de salakon érzi a legjobban magát.

Az első körben a germán Bracket verte két breakelt szettben, ami jó bemelegtésnek bizonyúlt. A második körben a belga Clara Vlasselaer lesz az ellenfele, aki szemcsésen elvétve téved pályára, inkább a gyors borításokat kedveli. Tavaly is mindösszesen három meccse volt az egész szeonban a flamand lánynak, 1/2 -es aránnyal zárt, idén Le havreban próbálkozott, de az is egy siker után véget ért hamar. Zucchini tehetséges olasz játékos, a jellemző talján jegyekkel, nagy munkabírással és változatos játékkal bír, amihez a belga nem lehet hozzászokva.

Zucchini az 591. a világranglistán, de egyre feljebb kúszik és az eredmények is felfelé velnek.

Ami egyértelműen az olasz sikerét adja nálam, hogy Vlasselaer tényleg csak "szédelegni" jár salakra, és Zucchininél a hazai pálya is segíthet az esetleges nehezebb pillanatokban.

Zucchini jól ismeri a helyszínt, hiszen többször is itt tartanak az ITF -es olaszok edzőtábort, ez is előnyére szolgál majd.

Vlasselaer ezt az időszakot átvészelni próbálja majd a tenisz szezonban és örül, ha összecsípked egy-két győzelmet, de ezt nem olasz salakspílerek ellen fogja megtenni, hanem szintén "véletlen" odatévedt vetélytársakkal szemben.

Zucchini, Arianna - Vlasselaer, Clara: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp