Az európai bajnokságok ráfordulnak az utolsó szakaszra, volt egy kis idejük a válogatott meccsek miatti szünet alatt, hogy a tervet elkészítsék, és az végre hajtsák. A spanyol élvonalban is így van ez. A pénteki meccsen a Cádíz a Granadát fogadja, amely mindkét együttes számára kulcsfontosságú találkozó.

A Granada majdnem reménytelen helyzetben van, 13 pontos lemaradása van a Celta Vigóhoz képest. A Cádíznak még nem kell temetni a szezont, 22 pontja van, 5 pontra a bentmaradástól.

Fontos összecsapás, egy olyan mérkőzés, ahol a döntetlen nem jó egyik csapatnak sem. Sok ilyen találkozót láttunk, mégis gyakori, amikor nyerni kéne, de mégsem sikerül. A Cádíznak és a Granadának sincs olyan játékosa, aki képes lenne szervező feladatokat ellátni. A délieknek csak harcos mentalitású játékosai vannak, csak a támadók egyéni megoldásai azok, melyekből gól születik. Az edzőváltás sem jelentett marginális változást a játékban. Gonzalez helyett Pellegrino érkezett, a változások kényszer szülte változások. Pellegrinóval még defenzívebb a Cádíz játéka, Ramos még kevesebb gólt szerez, mert Alejót nem játszatja, aki a jobb oldalon rengeteg beadást eszközölt.

A Granada edzőt cserélt, Medina a 19. helyen vette át a csapatot ősszel, és ugyanúgy a 19 helyről adta át. Nem sikerült előre lépni, de azért, mert gyenge a keret. A Granada mindkét támadója sérült, Uzuni és Boyé játéka is kérdéses. A csapatok célja a győzelem lesz, nem vonom kétségbe, de azt igen, hogy nyílt futballal akarják elérni a 3. pontot.

Cadiz - Granada: Gólok száma - Felett/alatt tipp