Elképesztő számokat produkál idén az angol Premier League 2, ami az utánpótlás csapatok legmagasabb osztálya. Az eddig lejátszott mérkőzések gólátlaga 4.07, ez a szám évről-évre növekszik. Korábban írtam már róla, hogy idén mennyire gyenge a Man City utánpótlása, illetve, hogy a Newcastle együttese sem idén találja meg a csiszolatlan gyémántját. Hiába na, nem minden a pénz.

Huszonhat együttes küzd az alapszakaszban azért, hogy bejussanak a playoffba. Ehhez az első tizenhat hely valamelyikét kell megszerezzék a csapatok, a Chelsea nagyon jó pozícióban van, de a hazai együttestől egy nagy hajrára lenne szükség.

Ugyan kettővel kevesebb mérkőzésen van túl az Aston Villa, így nincs semmi sem veszve, és nagyon szoros a playoff helyezéseket magába foglaló tabella, és a többi csapattal ellentétben ők már semmilyen sorozatban nem érdekeltek. Fura ezt leírni, de a hátralévő öt mérkőzésükből pont a legutolsó lehet a legkönnyebb, ahol a Newcastle csapata vár majd rájuk, akik nem túl acélosak.

Ami jó hír, hogy mindkét együttes elől és hátul is gólerős, így benne van, hogy nem csak rúgni, ha hanem kapni is fognak mindketten.

A Chelsea számára egy győzelem kell a hátralévő három mérkőzésen, és akkor biztosan megvan a továbbjutás. Nem hiszem, hogy mindenáron ki akarják centizni, főleg annak fényében, hogy mindhárom együttes a playoffért megy, így extrán motiváltak lesznek.

Mindkét együttesnél ott van, hogy muszáj nyerjenek, nem szabad még félvállról vegyék a mérkőzést. Már a találkozó elejétől pörgést várok, a hazai együttes több, mint a góljai felét az első félidőben hozta össze, és a Chelsea csapata sem arról híres, hogy gólszegény első félidőket játszana.

Legalább 2 gólt várok az első 45 perc során.

Aston Villa U21 - Chelsea U21: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp