Az angol alsóbb osztályokban FA Kupa meccsek színesítik a hétvégét, azonban a Championshipben nem áll meg az élet. A 2000-es évek eleje óta tudjuk, hogy második osztályban is van foci, azonban mint Gera Zoli is elmondta, itt nem a szép játék és a pengés megoldások jellemzőek, hanem a kőkemény játék és a darálás.

A favágóknak semmiképp nem mondható Nottingham Forest a rájátszásért hajt, és a jelenlegi hatodik helyével még épp beférne oda, ha most lenne vége az idénynek. Az egykori Real Madrid játékos, Aitor Karanka által irányított egykori BL győztes csapat igen jó formában szerepel az utóbbi időben. Az utolsó 13 körben mindössze a listavezető ellen szenvedtek vereséget, szerdán pedig egy örült meccset játszottak az Aston Villa-val. A Villa Parkban hét perc után már kettővel vezettek, újabb hét perc elteltével már döntetlen volt az állás, szünetre 3-3-al mentek. Ezután hiába szereztek ismételten vezetést a fások, a Villa fordított de végül 5-5 volt, mikor lefújta a spori. Az biztos, hogy a támadók elemükben voltak, és emlékezetes meccs marad annak a 32 ezer nézőnek, aki élőben láthatta ezt a csodát.

A vendég Ipswich csapata a kiesés ellen megy. Az utolsó helyen állnak, hat pontra a bennmaradó helyektől. Tizenkilenc meccsen mindössze egy győzelmet gyűjtöttek és kilenc idegenbeli meccsükből nyolc alkalommal is minimum két gólt kaptak. Lenn a morál és a hangulat, és kötve hiszem, hogy most indulnak el felfelé.

A hazai oldalon a védő Figueiredo eltiltott, de mind a gólkirály jelölt Grabban, és az őt nemcsak gólpasszokkal támogató, hanem eredményes játékot Carvalho, Lolley és Cash is jó formában várja a csatát.

Sima Nothi győzelmet várok, és úgy érzem, ebben a szorzóban bőven van érték.

Nottingham Forest - Ipswich Town: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp