Városi rangadó a Norveg Kupa masodik körében. Jó, ezt nem teljesen komolyan mondom, mivel a két csapat között nem csak papíron van két osztálynyi különbség.

A Junkeren csapat szintén Bodøben található és jelenleg a harmadosztályt erositik. A celjuk ebben az evben is a bennmaradas lesz. Par szezonnal ezelott öntöttek beléjük egy kis zsetont es ezert kuzdottek fel magukat a harmadik vonalba. Foleg olyan jatekosok alkotjak a keretet, akik a Glimtbe nem voltak elég jók, viszont a varosban akartak maradni es felprofi statuszban jatszani. Erre példa Johnsplass, Sidad Chooly vagy Tjærandsen-Skau. Mellettuk van kölcsönjátékos is a Glimtbol (van der Spa) aki valoszinuleg sosem fogja elerni a Glimt elso csapatat.

Ami érdekes volt tavaly, hogy a mozgasok a Junkerentol a Glimt iranyaba is tortentek. Stian Kristiansen es Oscar Kapskarmo ezt az utat járták be. Ők húzóemberek voltak a Junkerenben, ezert lehetoseget kaptak a Glimtben is. Mara Kristiansen tovabb is allt a Sandefjordba, mig Kapskarmo epizodszereplo.

Ami miatt meg lesz szerintem itt a legalabb negy Glimt gól, az a következő. Brutalisan eros lett ez a keret es akik az Eliteserienben nem jatszanak egyelore rendszeresen azok itt akarnak majd bizonyitani. A Brønnøysundnek vagtak is egy hatost es most johet a varosi tura. A masik erv, hogy Kapskarmo es Kristiansen kiesesevel elegge meggyengult a Junkeren. Az elozo evad masodik feleben total melyrepulesben voltak es eppen csak megmenekultek a kiesestol. Ebben az evadban sem fenyes a helyzetuk: egy szűk gyozelem az utolso helyezett ellen, majd ket kiuteses vereseg: 4, illetve 5 kapott gol ezeken a meccseken. Most jon a Bodo es ennyi azert minimum bennuk lehet, ha a harmadosztaly listavezetoi kepesek voltak erre.

Junkeren - Bodø/Glimt: Bodø/Glimt által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp