Hamburgban nagyon-nagyon nehezen emésztették meg a focirajongók, hogy kedvencük kiesett a német élvonalból. Sőt, még továbbra is rengetegen vannak olyanok, akik még mostanra sem bírják elfogadni, hogy az egykoron BEK/BL-győztes és KEK-győztes csapat (lásd: Kupagyőztesek Európa Kupája, manapság az egykori UEFA Kupával együtt összevontan Európa Liga néven ismert), amelyik ráadásul még a Bundesliga egyik alapítója is, jelenleg a másodosztályban kénytelen szerénykedni. Tehát egyáltalán nem nevezhető meglepetésnek, hogy Hamburgban nagyon sokat tesznek azért, hogy az egykoron 6-szoros bajnok és 3-szoros kupagyőztes csapat minél hamarabb, lehetőleg már a következő idénytől, újra az élvonalban szerepelhessen.

Ezek tudatában már viszonylag egyértelműnek tűnhet, hogy jelenleg a Hamburger SV áll az élen a labdarúgó másodosztályban és az észak-németországi gárda a feljutás első számú esélyesévé lépett elő. Nem csak az 1. hely, hanem a 2. hely is egyenes ági feljutást tesz lehetővé, ezért az sem jelenthet túl nagy meglepetést a drukkereknek, hogy jelenleg az az FC Köln a 2. helyezett, amelyik a Hamburger SV-hez hasonlóan az élvonalbeli bajnokság egyik alapító tagja és többszörös német bajnok és -kupagyőztes. A feljutásért való osztályozóra jogosító 3. helyen álló Union Berlin csapatától mindössze csak 4 pontra van az éllovas Hamburger SV, tehát nem ártana egy újabb győzelemmel biztosítani tovább azt a 1. helyet. Főleg úgy, hogy a rivális és mindössze 1 pont hátrányban levő FC Köln idegenben játszik ebben a fordulóban. Mivel a Jahn Regensburg - Köln találkozó nem ígérkezik könnyednek a vendégek számára, így szerencsés esetben még az is "összejöhet" a hamburgiak számára, hogy növelni tudják majd előnyüket.

Természetesen - és a közvetlen riválishoz hasonlóan - a hamburgiak mérkőzése sem tűnik simának, ezért is van ott a fogadásomban a DNB. Főleg annak tudatában, hogy a Hamburger SV hazai teljesítménye nem nevezhető túl jónak, hanem inkább csak közepesnek. Viszont bízok abban, és ezért is DNB 1 a tippem, hogy nem csak az elhatározás, hanem az eltökéltség is jelentős a hamburgi oldalon. Pluszban még az is van, hogy jelenleg azért mégis némileg jobb formában levőnek tűnik nekem a Hamburger SV, mint az SC Paderborn. És ezt illene kihasználni!

Persze, leginkább úgy a hazaiaknál a dél-koreai Hee-Chan Hwang, Aaron Hunt, Lewis Holtby, Pierre-Michel Lasogga vagy a többi hamburgi focista gólokat szerezzenek.

Hamburger SV - SC Paderborn 07: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp