A kalandos Hollandiába utazom a következő tippemért.

Mindig is érdekes, ha egy focicsapatnak nem a város vagy a városrész, régió szerepel a nevében. A több mint 200.000 lakosú Tilburg csapata sem egy ilyen megszokott névvel rendelkezik. Az 1896-ban alapított focicsapat eredeti neve Tilburgia volt, azonban két évvel születése után felvette 2. Vilmos egykori holland király nevét. Mindezt annak tiszteletére, mert az 1830-as belga szabadságharc alatt a király és a hadsereg főhadiszállása a városban volt, illetve a vezető később is gyakran visszalátogatott. Természetesen később szobrot is kapott, és a stadiont is róla nevezték el.

A hazai csapat jelenleg a 11. és szombaton a 9. Heerenveent fogadja. Mi más is lehetne két holland középcsapat meccsén a tippem, mint a gólok over!

A lejátszott 14 forduló után az over/under táblázatban 8/6 és 9/5 szerepel, de a meccsenkénti gólátlag 4,14 és 3,5! Falusi nyelven, ha volt gól, akkor volt gól, és az egymás elleni meccsek eredménye azt mutatja, hogy szeretnek nyílt lapokkal csatába indulni. Ha az utóbbi 10 év bajnoki meccseit nézzük: tizennégy over mellett mindössze kétszer undereztek.

Tilburgi oldalon szerepel a góllövő lista vezetője (holt versenyben 12 góllal a PSV-s de Jonggal) a spanyol Fran Sol, aki mögöt irányít az eddig 7 gólpasszt adó Crowley. Vendég támadósorban a 6 gólos Vlap és a 7 asszisztos Zeneli.

A történelmet tisztelve, de a formákat tekintve ismét egy nyílt sisakos találkozót várok, és azt, hogy ismét támadók kerüljenek főszerepbe.

Willem II - SC Heerenveen: Gólok száma - Felett/alatt tipp