Szerintem nagyon jó szolgálatot tett a tippemnek a Borussia Mönchengladbach múlt fordulóbeli, az RB Leipzig otthonában elszenvedett 2-0-ás veresége. Mert egyelőre ugyan a kudarc nem változtatott semmit és továbbra is maradt a 2. helyen a Borussia Mönchengladbach, ám most már az van, hogy a lipcseiek már csak mindössze 1 pont, a Bayern München 2 pont, míg az Eintracht Frankfurt pedig 3 pont távolságra vannak a Mönchengladbachtól. Tehát amennyiben az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli város focicsapata dobogós helyen akarja zárni a 2018-as esztendőt, akkor mindenképpen győznie kell mindkét hazai mérkőzésén. Természetesen ez a VfB Stuttgart elleni találkozó az egyik, míg a másik pedig a Nürnberg elleni összecsapás lesz, 2018. december 18-án. Persze, ezek mellett még jó lenne "vitézkedni" is egy keveset valamelyik idegenbeli mérkőzésen, majd pedig meglátjuk, hogy mindez mire lesz elegendő a Karácsony előtti záráskor.

Az mindenképpen jó hír a hazaiak számára, hogy mindössze csak két játékosuk sérült (Mamadou Doucoure és Jonas Hofmann), míg a vendégeknél Holger Badstuber, Berkay Özcan, Borna Sosa és Jan Kliment is kénytelenek lesznek kihagyni a találkozót. Sőt, a piros miatti eltiltását töltő Santiago Ascacibar sem fog játszani az VfB Stuttgartnál, mint ahogyan várhatóan a formán kívüli Alexander Meyer sem.

Ellenben a hazaiaknál minden bizonnyal Alassane Plea, Lars Stindl és Thorgan Hazard is a pályán lesznek. No, és az előbb említett támadó felfogású focisták mögött Denis Zakaria, Florian Neuhaus és Tobias Strobl is ott lesznek a középpályán. A vendégeknél leginkább arra kell majd figyelni, hogy a veterán csatár, Mario Gomez, a lehető legkevesebbszer jusson labdaközelbe, s ha ezt a feladatot sikerül jól megoldani, akkor várhatóan minden rendben lesz. És nagyon simán fog nyerni a Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp