Azt szokták mondani, hogy egy nagy tornát nem lehet rossz meccs nélkül lehozni, legyen szó bármely sportágról, egy megingás mindig benne van. A románok már letudták ezt a derbit, a hollandok ellen bűn rosszul játszottak, Neagu 14 lövéséből 4 gólt tudott szerezni, Pinteanak se ment a játék, a végén kétszer dobtak üres kapu mellé, miközben Wester a másik oldalon a meccs embere lett 42% védéssel. Így hoztak össze 24 gólt egy szervezetten védekező Hollandia ellen. Egyedül Buceschi tudta a formáját hozni a 8 góljával, viszont azt nem tudom elképzelni, hogy az egész román csapat még egyszer ilyen impotens legyen egy teljes mérkőzésen át. Ahogy a csoportmérkőzések során átrohantak a norvégokon, illetve a németeken, úgy a spanyolokat is könnyen meg lehet szórni, ezt a 28-as határt a hollandokon kívül mindenki ellen megugrották.

A spanyolok válogatottja már egy teljesen megújult és fiatalított hispán gárda, gyakorlatilag két vezérrel, Penaval illetve Carmen Martinnal. Penanak nagyon nem ment a németek ellen a legutóbbi meccsen, Martin pedig nem tud a szélen megnyerni egy meccset. Na de nem is ez a főgond, hanem a védekezés. Gyakorlatilag Lara Gonzalezen kívül senki sincs 180 cm fölött, ami a beálló Pintea ellen két dolgot jelenthet: gól, vagy hét méteres. A hatosfallal szemben meg Neagu is Buceschi is átlövi 9-ről ezt a spanyol falat, szóval lesz melójuk ott rendesen. A horvátok elleni meccsen kívül ezt a 28 gólt mindenkitől megkapták, Navarro a léc közeli lövéseket nem tudja védeni, Castellanos pedig amolyan bravúrkapus.

Ettől a meccstől inkább egy rakás támadást és lerohanást várok, mint hogy passzívig védekezzenek minden akciót, a spanyoloknak már tét nélküli, gyakorlatilag lehet, hogy a románoknak is, ha minden a terv szerint megy, akkor a románok 30+ gólt lőnek és 5-6 gólt közé tesznek.

Spanyolország (n) - Románia (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp