Gyakorlatilag Dávid és Góliát is lehetne a címe ennek az irománynak, hiszen a világ legjobb női kézilabda csapata, a bajnokságban sereghajtó Egerhez látogat, a kérdés csak annyi, hogy mennyi lesz közte.

A hazaiak lefelé kilógnak a mezőnyből, csakúgy mint a bármelyik frissen feljutott NB1/b-s bajnok az elmúlt években, kivéve a Kisvárda ugye, de oda oda lett rakva nem kevés pénz, ami az eredményességet nagyban befolyásolja. Csak magyar játékosok alkotják a keretet, akik a kézi mellett tanulnak is az egyetemen, itt az NB1-ben való szerepléssel már önmagában nyertek a lányok. A keret tehát ide nagyon kevés, egy osztállyal lentebb bajnokcsapat, látszik, hogy óriási különbség van a két osztály között. Ezt a védekezést szétkapták már "kisebb" csapatok is, egy Győr simán átrohan rajtuk, például nem tudom elképzelni, hogy bárki is egy Pinteát meg fog tudni tartani, az meg gól vagy hetes. A kapusposzt már NB1/B-ben is meleg volt, amolyan bravúrkapusok nekem, szóval ha nem jön ki a lépés, akkor a 40-et felülről is karcolhatja az ETO.

A győriekről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, gyakorlatilag egy AllStar válogatott, támadják is őket a külföldiek miatt, de hát ez van, minden sportág legjobb klubcsapatai tele vannak légiósokkal. Egyébként szimpatikus team, 5 évvel ezelőtt is a legerősebb csapattal mentek Egerbe, sportszerűen a legjobbat kihozzák magukból, és akkor ez a 38-as határ ez bőven megvan. Gyors meccseken 60-70 körüli támadásszám is van, egy ilyen kis csapatot simán kitömnek, a Budaörs 45-öt kapott, de egy Fradinak is 39-et vágtak pár napja. Ezután a meccs után sorban a Békéscsaba, aztán az MTK, tartalékolni nemigen kell, akik eddig kevesebb szerepet kaptak is itt élhetnek az eséllyel.

A 38-as határ alapból nagyon sok, egy ilyen meccsen viszont nekem a 40 körül lesz a realitás, 20-20 gólt lazán összehoznak félidőnként a BL-ben is a győriek, viszonylag nagy darát várok, a 18-as hendinek is simának kell, hogy legyen.

Eszterházy KFSC (W) - Győri Audi ETO KC (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp